Gioachino Rossini


29 februarie 1792 10:00 (GMT+0:52) 43°54’N 12°54’E
Pesaro, Italia

Înălțime -
Zodiac european Pești
Zodiac chinezesc Șobolan de Apă
Zodiac aztec Maimuță
Zodiac arboricol Salcie
Zodiac egiptean Geb
Zodiac floral Bujor
Zodiac indian Perlă
Zodiac grecesc Harpie
Temperament sanguin
Număr destin 5
Număr psihic 2

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Gioachino Rossini - de fapt Giovacchino Antonio Rossini (n. 29 februarie 1792, Pesaro, Italia - d. 13 noiembrie 1868, Paris) a fost un compozitor de operă din Italia.

Gioacchino Rossini a fost unul dintre cei mai aclamați și mai populari compozitori, bucurându-se de o faimă rar întâlnită, în timpul vieții sale. Aceasta se datorează frumuseții melodiilor, strălucitoarelor și optimistelor arii, pline de vervă și ironie, care se află din abundență în creația sa. Întrucât tatăl său cânta mereu în fanfara municipală, micul Gioacchino a fost antrenat de la o vârsta fragedă în aceasta. Cât despre mama sa, el însuși spunea mai târziu că nu cunoștea notele, ci se conducea numai după ureche. Întrucât parinții lui erau mereu plecați în turnee de provincie, el a fost lăsat în grija unei bunici și dat în ucenicie la un potcovar. În plus, doi canonici, frații Malerbi i-au dat primele lecții de cânt și de bucătărie. Însă, ceea ce este mult mai importat, în biblioteca acestora, la care copilul are acces neîngrădit, se găseau mai multe partituri de Haydn și de Mozart, de care el a profitat.

După ce familia sa s-a mută la Bologna, a început să studieze serios și sistematic muzica. A continuat să apară pe scenă, când i se ivea ocazia, dar, ceea ce este cel mai important, a început să compună. De la vârsta de 15 ani datează cele „Șase sonate á quatre” (pentru coarde), debordând de fantezie, de spirit, dar solid ancorate în tehnica de construcție pe care a deprins-o din compozițiile lui Haydn si Mozart.

Primele sale încercări în compoziție sunt lucrări religioase și muzică de cameră. O primă operă, „Demetrio e Polutio”, începută acum, va fi terminată abia în 1812. Nu și-a încheiat studiul contrapunctului și al fugii, deoarece a primit o comandă de la „Teatro San Mosè” din Veneția pentru o farsă muzicală, „La Cambiale di Matrimonio” („Polița căsătoriei”).

Stilul „rossinian” se conturează de la început, de la vârsta de 18 ani. El compune cu o extremă ușurință lucrări dintre cele mai diverse. Astfel, într-un interval de circa 17 ani, el va oferi publicului 40 de opere, din care aproape jumătate s-au menținut în repertoriu. Aceeași uvertură va servi la „Aureliano in Palmira” (1813), apoi la „Elisabeta, regina Angliei” (1815), înainte de a ajunge la celebritatea universala cu „Il Barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla), în 1816. Mai mult, poate crea uimire ascultarea a doua personaje atât de diferite ca regina Elisabeta si tânara Rosina exprimând, una, bucuria triumfătoare, alta, răutatea sa amoroasă, în aceeași cavatină („Una voce poco fa”, din Bărbierul din Sevilla). De fapt, este fapt recunoscut ca descrierea caracterelor nu este punctul forte al talentului lui Rossini.

Fie drame lirice, fie opere comice, lucrările sunt antrenate de același elan care se găsește în accelerarea ritmică și în celebrele crescendo-uri, atât de tipice. Totul și toată lumea pare întotdeauna că aleargă în aceste lucrări, compuse în pripă, cam neglijent. Spectatorul nu are timp să se plictisească, ariile sunt vii si pasajele de umplutură respiră veselie si tinerețe. Oricum ar fi natura libretului, lucrările lui Rossini emană bucuria de a trăi.

Viziunea lui Rossini asupra noii opere italiene este în consonanță cu întregul său comportament din prima jumătate a vieții sale. Muzician tânar și fecund, el nu este un exponent al facilității și rutinei. Dimpotrivă, el arată foarte repede cât de capabil este de a fi novator. Uneori, el pare să justifice porecla pe care i-a dat-o unul dintre contemporanii lui italieni, "Il Tedeschino", adică „Micul german”. Acest pseudo-reproș reflectă atenția sporită pe care Rossini a dat-o studierii partiturilor lui Joseph Haydn și Wolfgang Amadeus Mozart.

Oricare ar fi subiectele, glume moderne sau drame sumbre medievale, arta lui Rossini ramâne mereu marcată de primatul absolut a ceea ce italienii numesc „vocalitá”, ceea ce este întrebuințarea vocii ca transmițătoare privilegiată a emoției.

Activitatea de compozitor ocupă doar prima parte a vietii sale. Ea este marcată de o suită de succese care îl conduc din Italia de Nord, la Napoli, unde se căsătorește cu o cântăreață celebră, Isabella Colbran, apoi în străinătate: la Viena unde se întâlnește cu Beethoven, la Londra și, în fine la Paris, unde se stabilește, în 1824, ca director al teatrului italian. Lucrările sale din acești ani, atât de apreciate sunt: „Scara de mătase” (1812), „Tancred” si „Italianca în Alger” (1813), „Turcul în Italia” (1814), „Elisabeta, regina Angliei” (1815), apoi, în 1816, Bărbierul din Sevilla și „Otello”; "Cenușăreasa" (1817), „Moise în Egipt” (1818), „La Donna del Lago” (1819), „Semiramida” (1823), care este ultima dintre marile opere compuse pentru scenele italiene. La Paris, va realiza înca o opera-buffa în limba italiană, apoi va scrie în franceză, „Siége de Corinthe”. Ultimele doua opere, o farsă, „Contele Ory” (1828) și o dramă istorică, „Wilhelm Tell” (1829) sunt compuse direct de pe librete franceze.

Ultima sa compoziție, în care se simt totuși câteva slăbiciuni, îi aduce propuneri materiale seducătoare, dar care nu se vor împlini. Bolnav, epuizat psihic si moral, rătăcește prin orașele Italiei; în 1855 revine la Paris unde va rămâne până la moarte și unde ține un salon prin care trec artiști, muzicieni, scriitori. Chiar și Richard Wagner este primit aici. In toți acești ani a compus foarte puțin: un „Stabat Mater” (1842), o mică „Missa solemnis”, câteva cântece pentru voce și pian.

Moare la 13 noiembrie 1868 la Passy (azi un cartier al Parisului), în urma unei operații abdominale, fiind îngropat inițial în cimitirul Père-Lachaise din Paris, apoi mutat in bazilica „Santa Croce” din Florența (Italia).

Alături de Vincenzo Bellini și Gaetano Donizetti, Rossini a fost unul din compozitorii de frunte ai operei bel canto.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Gemeni
Este foarte sociabil, comunicativ, adaptabil, abil, inclinat spre teorie si abstract. Vrea sa stie totul, dar ii lipseste perseverenta de a termina cercetarea. Se fereste sa ofenseze pe cineva, chiar daca este provocat. Nu trebuie subestimat deoarece este destul de abil in a folosi metode inteligente pentru a-si atinge scopurile.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Gemeni
Succesul financiar va fi atins gratie activitatilor variate, schimband des activitatea sau locul de munca.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Rac
Singurele calatorii pe care va dori sa le faca vor fi vizitarea familiei si prietenilor. Familia si persoana iubita sunt foarte importanti pentru el, acestia pot conta totdeauna pe el cand vor avea dificultati sau necazuri.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Leu
Conduce viata familiei ca pe o afacere, riguros si autoritar. Este atras spre organizatii.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Fecioară
Nu-i lipseste simtul practic in conducerea afacerilor si a caminului. Este ingenios si indemanatic. Este modest si ipocrit.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Balanță
Mai presus de orice ii plac conditiile bune de lucru, atmosfera placuta. Punct vulnerabil: rinichii.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Săgetător
Casatorie in strainatate, casatorie cu un strain sau casatorie cu un strain in strainatate.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Săgetător
Moartea va surveni intr-o tara straina sau intr-o calatorie mai lunga. Cu toate aceastea va fi o moarte linistita dupa o viata lunga, cand corpul este prea istovit pentru a continua. Moarte usoara.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Capricorn
Respecta religia in care s-a nascut, statornic in credinta. Ii place justitia si loialitatea.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Vărsător
Succes la invatat. Ii plac intalnirile cu ceilalti, pentru a vorbi si a explica.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Pești
Are putini prieteni dar sinceri si plini de franchete.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Berbec
Poate avea initiative fara sa consulte pe nimeni.


Soarele

Soarele în Pești
Aceasta pozitie da o natura prietena cu retragerea si favorizeaza ocupatiile la adapost de privirile publicului, in inchisori, spitale, institutiile de caritate etc. Daca persoana va merita ura cuiva, va fi disculpata, desi i s-ar putea murdari reputatia. Cei care au Soarele in Pesti au o puternica tendinta spre psihism, mediumnitate si ocultism in general.

Soarele în Casa XI
Este un semn bun, caci sperantele, dorintele si aspiratiile subiectului se vor realiza. Aceasta pozitie ii atrage oameni care prin pozitia lor, sunt capabili sa-l ajute si inclinati sa o faca.

Soarele în careu cu Luna (4°46)
Indica inconstanta, nehotarare, ghinion, insuccese, certuri si necazuri cu parintii si in societate, sentimente de frustrare, conflicte si crize emotionale, vitalitate slaba, oboseala, dispersia energiilor. Posibititatea de a-si pierde slujba in mod frecvent, dificultati in casatorie si probleme oculare.

Soarele în trigon cu Chiron (2°06)
Nativul isi utilizeaza talentele pentru a depasi orice limita. Iubeste surprizele. Totdeauna, el prezinta o noua dimensiune a personalitatii sale sau noi talente creatoare.

Luna

Luna în Gemeni
Luna in Gemeni confera o inteligenta agila, pasionata de literatura si stiinte, plina de resurse si capabila a se masura cu vicisitudinile vietii. Spiritul este larg, liberal, gata de a adopta ideile noi de progres de care se prinde cu aviditate. Subiectul este puternic atras de muncile literare, dar mai ales de ziaristica, care ii va permite sa treaca de la un subiect la altul cum o cere turnura sa de spirit extrem de miscatoare. Aceasta pozitie da si un gust marcat pentru calatorii si pentru orice profesie care il pune in raport cu publicul; favorizeaza deci slujbe de comisi-voiajori, agenti electorali sau alte ocupatii de acest gen.

Luna în Casa I
Atunci cand Luna rasare in Casa Intai, la nastere, si mai ales intr-o zodie cardinala sau comuna, ea da subiectului o natura foarte instabila. Acesta va incerca in mod constant sa-si schimbe situatia, anturajul, ocupatia. Rezulta o nevoie insatiabila de a vagabonda, de a fi intotdeauna gata sa plece in aventura. Luna intr-un semn fix indica mai multa stabilitate dar, chiar si atunci, subiectul va cheltui, probabil, o mare parte din timpul sau intr-o existenta ratacitoare. Persoanele cu Luna in Casa Intai sunt de obicei mai senzitive, mai ales daca Luna este intr-un semn psihic, Racul sau Pestii. Au imaginatia foarte vie si sunt foarte intuitive. Aceasta pozitie a Lunii are o putere puternica asupra sanatatii, mai ales in tema de nativitate a unei femei, aspectele pe care le primeste Luna determinand vigoarea constitutiei. Este si o indicatie de succes in ocupatii in care persoana se va gasi in contact cu publicul.

Luna în careu cu Soarele (4°46)
Indica inconstanta, nehotarare, ghinion, insuccese, certuri si necazuri cu parintii si in societate, sentimente de frustrare, conflicte si crize emotionale, vitalitate slaba, oboseala, dispersia energiilor. Posibititatea de a-si pierde slujba in mod frecvent, dificultati in casatorie si probleme oculare.

Luna în trigon cu Venus (4°48)
Indica o fire senzoriala, populara, talente artistice; afectivitate mare, exprimare de sine rafinata, liniste si fericire in familie, capacitate de a-si stimula partenerul. Nativul este mereu vesel si optimist, iubeste placerile si senzualitatea.

Luna în trigon cu Marte (3°56)
Indica spirit polemic, combativitate, sansa, noroc neasteptat, mare rezistenta la boli, curaj, ambitie, spirit intreprinzator, incredere in sine, realizare in domenii pragmatice care necesita indrazneala si tupeu, tendinta de a actiona in mijlocul unui anturaj, generozitate, fire hotarata.

Luna în trigon cu Nodul Nord (2°03)
Ocazii favorabile de a-si exprima afectivitatea in familie, indatoriri asumate fata de parinti sau fata de patrie, respectabilitate sociala dobindita prin felul in care se achita de propriile indatoriri. Emotii echilibrate, care determina o gasire a sensului prin cautarea linistii interioare.

Mercur

Mercur în Vărsător
Mercur in Varsator da calitati uraniene de originalitate si o iubire neimblanzita a libertatii spiritului. Persoanele avand Mercur in aceasta pozitie, sunt capabile de a repudia toate conventiile mondene, si de a trai in acord cu conceptiile lor ideale cele mai inalte. Nu se preocupa sa urmeze moda si se imbraca dupa gustul lor. Devin partizanele ideilor sociale cu o mie de ani inaintea stadiului actual de dezvoltare. De exemplu, teoria sufletelor-surori si afinitatilor care, in zilele noastre, cauzeaza atatea tulburari - datorate faptului ca avansarea spirituala a inovatorilor sai nu a ajuns inca in punctul de a face abstractie de sex si de a trai adevarata viata de iubire uraniana, care este pe de-a-ntregul spirituala. Ceea ce precede se aplica mai ales la Mercur in configuratie cu Uranus si persoanele descrise aici sunt produsul extrem al lui Mercur in Varsator. Toti cei care au aceasta configuratie sunt foarte intelectuali; au un ideal inalt, aspiratii nobile, iubind stiintele umaniste, dar si matematica. Sunt in general atrasi de stiintele oculte, mai ales de astrologie, caci au un talent veritabil in a descifra o tema astrologica. Sunt binevoitori, sociabili, le place sa se inconjoare de prieteni si atrag un numar mare de intelectuali in cercul lor de cunostinte. Daca Mercur este afectat, face ca persoana sa fie neloiala, gata de a-si nedreptati prietenii, sa-i critice sau chiar sa-i barfeasca.

Mercur în Casa X
Mercur in Casa a X-a, bine plasat, indica o capacitate de adaptare si sagacitate, facand apt sa pareze in orice eventualitate. Aceasta pozitie da conferentiarii, publicistii, scriitorii distinsi. Este o pozitie favorabila si succesului in ocultism. Daca Mercur este plasat intr-un semn de aer, puterea sa de expresie este mult ridicata. Se intampla adesea ca persoane avand aceasta pozitie sa aiba mai multe ocupatii; dar, in general, ele reusesc mai bine ca subordonati.

Mercur în sextil cu Saturn (2°30)
Indica o minte ordonata, metodica, precauta si responsabila, demna de incredere, mari calitati de administrator si coordonator. Fire muncitoare, serioasa, memorie buna, abilitate pentru operatii cu elemente abstracte, atractie spre spiritualitate si ocultism, avand o mare fidelitate si respect fata de lege si autoritati. Persoana poseda talente matematice, istorice sau filozofice, avand o mare ambitie intelectuala.

Mercur în opoziție cu Uranus (3°22)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Mercur în conjuncție cu Pluton (2°50)
Indica o fire sacaitoare, excesiv de zeloasa, agitata, irascibila. Persoana poseda o mare forta in exprimare, dar tinde sa exagereze. Nu are simtul masurii si incercand sa faca prea mult, ajunge sa strice.

Mercur în trigon cu Lilith (7°47)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Venus

Venus în Vărsător
Venus in Varsator indica un amestec din calitatile lui Uranus: independenta, nerabdare sub restrictie, dispret fata de conventiile sociale, dorinta de originalitate, sinceritate intransingenta inflexibila, intuitie, adaugate atributelor lui Venus, ceea ce da ca rezultat persoane care refuza sa se supuna regulilor societatii in ceea ce priveste afacerile lor de dragoste si care isi urmeaza inclinatiile inimii, fara a le pasa de ceea ce pot spune sau gandi ceilalti. Cred cu tarie in teoria sufletelor-surori, afinitatilor etc. si sunt capabile sa actioneze intr-un mod atat de neprevazut, cu o atata bruschete incat nu pot prevedea nici ele ce vor putea spune sau face la un moment dat. Dar, in acelasi timp, sunt atat de iubitoare, atat de sincere in convingerile lor, incat prietenii nu ii abandoneaza niciodata; si, oricare ar fi succesele la care pot ajunge, vor fi in general datorate eforturilor acestor prieteni care le ajuta sa-si realizeze sperantele, dorintele si aspiratiile lor.

Venus în Casa IX
Venus in Casa a IX-a este o pozitie foarte favorabila daca astrul este bine aspectat, caci fiind astfel inaltat, exercita asupra vietii o influenta considerabila si face caracterul binevoitor, simpatic si saritor, astfel incat, prin aceste calitati, persoana castiga stima tuturor si este cautata mai ales pentru operele filantropice sau religioase caci aceasta pozitie dezvolta si latura pioasa a naturii persoanei in cauza. Acest aspect da iubirea de muzica, de arte in general, de arta dramatica, cat si de orice lucru care poate avea o influenta asupra inaltarii sufletului. De fiecare data cand persoana se va deplasa, fie pentru afaceri, fie pentru propria-i placere,Venus in Casa a IX-a va pregati drumul in fata ei in asa fel incat sa-i faca agreabila calatoria din toate punctele de vedere. Din contra, daca Venus este stresat, persoana va dori sa faca toate aceste lucruri, dar va intalni atat de multe dificultati incat ii va fi imposibil sa-si realizeze dorintele.

Venus în trigon cu Luna (4°48)
Indica o fire senzoriala, populara, talente artistice; afectivitate mare, exprimare de sine rafinata, liniste si fericire in familie, capacitate de a-si stimula partenerul. Nativul este mereu vesel si optimist, iubeste placerile si senzualitatea.

Venus în trigon cu Marte (0°52)
Indica tandrete, instinct erotic manifestat timpuriu, sexualitate excesiva, inclinatii artistice, simt al culorii, ritmului si masurii, capacitati creatoare. Persoana va avea parte de succes in societate, de o casatorie fericita, de popularitate, acordand o mare importanta vietii sentimentale. Cheltuieste foarte mult cu sexul opus, putand avea legaturi afective cu persoane de conditie joasa.

Venus în careu cu Jupiter (0°10)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Venus în trigon cu Nodul Nord (2°45)
Ajutor financiar, sustinere afectiva, posibile calitati estetice in aspectul fizic, constituie tot atatea avantaje prin care nativul isi poate gasi usor un loc si un sens in viata, in acord cu dorintele sale cele mai profunde.

Marte

Marte este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Marte în Balanță
Marte in Balanta, bine aspectat, da o fire ardenta, demonstrativa, iubitoare, foarte atrasa de sexul opus, predispusa deci la o casatorie timpurie. Da de asemenea o placere entuziasta pentru frumusete si arta sub toate manifestarile ei; asigura popularitatea publica si sociala; este o pozitie excelenta pentru un om al legii, caci il va favoriza in acest sens. Este, in general, indiciul unei bune sanatati. Marte afectat in Balanta face ca persoana sa fie foarte nepopulara, predispusa opozitiei si criticii; o expune pericolului unui scandal public, a urmare a infidelitatii in relatiile amoroase, deoarece Marte in Balanta produce intotdeauna o atractie puternica pentru sexul opus, si, daca este afectat, firea este aprinsa si zburatoare, din care rezulta neplaceri inevitabile pentru ca s-a jucat cu afectiunea celuilalt.

Marte în Casa V
Marte in Casa a V-a, cand este bine aspectat da o natura arzatoare, demonstrativa, iubitoare. Aceasta pozitie face ca persoana sa fie pasionata de exercitiile atletice, sport si eforturi musculare; face ca barbatul sa fie sigur de el, puternic, foarte admirat de sexul opus, sau o femeie cu adevarat potrivita perechii sale. Aceste persoane sunt instructori excelenti, foarte iubiti de catre elevii lor. Reusesc chiar mai bine ca director sau director adjunct al unei institutii de instructie, caci sunt mai buni ca sefi decat ca subordonati. Marte afectat in Casa a V-a face ca persoana sa fie inconstanta in sentimentele sale: se va arunca intr-o noua iubire fara sa fi terminat inca cu cea veche, flirtand in jurul ei si atragandu-si multe neplaceri. Abandonandu-se voluptatii isi va ruina vitalitatea si isi va creea o stare de sanatate suparatoare. In nativitatea unei femei, aceasta pozitie va cauza nasteri grele. In tema unui copil, de orice sex, este un pericol de moarte prematura. Persoanele care il au pe Marte afectat in Casa a V-a sunt de asemenea susceptibile de pierderi la joc sau in speculatia asupra valorilor.

Marte în trigon cu Luna (3°56)
Indica spirit polemic, combativitate, sansa, noroc neasteptat, mare rezistenta la boli, curaj, ambitie, spirit intreprinzator, incredere in sine, realizare in domenii pragmatice care necesita indrazneala si tupeu, tendinta de a actiona in mijlocul unui anturaj, generozitate, fire hotarata.

Marte în trigon cu Venus (0°52)
Indica tandrete, instinct erotic manifestat timpuriu, sexualitate excesiva, inclinatii artistice, simt al culorii, ritmului si masurii, capacitati creatoare. Persoana va avea parte de succes in societate, de o casatorie fericita, de popularitate, acordand o mare importanta vietii sentimentale. Cheltuieste foarte mult cu sexul opus, putand avea legaturi afective cu persoane de conditie joasa.

Marte în conjuncție cu Nodul Nord (1°53)
Poate conduce spre o cariera sau o viata in care curajul si afirmarea de sine sint factorii principali. Este necesara valorificarea spiritului de initiativa si a abilitatilor fizice. Propriile dorinte sint elementele care conduc spre succes, dar nativul trebuie sa treaca la actiune concreta pentru a si le indeplini, neasteptind nimic din afara.

Jupiter

Jupiter este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Jupiter în Scorpion
Jupiter in Scorpion da o natura ardenta, agresiva, increzatoare in ea insasi, un spirit entuziast, inventiv, plin de resurse, avand curajul de a infrunta fara a slabi toate circumstantele posibile ale vietii; capacitatea de a-si asigura succesul prin ocupatii practice. Anunta o mare familie si mijloacele de a furniza din plin necesarul. Aceasta pozitie duce spre cercetarile oculte. Dar Jupiter afectat in Scorpion, indica depravarea sexuala si gustul pentru o hrana prea grea; in consecinta, pronosticheaza pierderi de bani, probleme grave si boli.

Jupiter în Casa VI
Jupiter in Casa a VI-a da o sanatate buna si succes in ingrijirea si vindecarea bolnavilor; servitori fideli, respectul si stima persoanelor care vor fi in contact cu subiectul in cursul ocupatiilor sale. Dar Jupiter afectat in Casa a VI-a prezice tulburari hepatice, hipertrofia ficatului, obezitatea si alte neplaceri produse de excesele la masa.

Jupiter în careu cu Venus (0°10)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Saturn

Saturn în Berbec
Saturn in Berbec este slab si, in consecinta, incapabil de a-si exprima cele mai bune calitati in intreaga lor intindere, chiar daca este bine dispus. Da, fara indoiala, desi intr-o masura mai mica, ponderatie, incredere in sine, discretie, tact, iubirea de munca, rabdare, perseverenta. dar daca Saturn este afectat in acest semn, persoana se infurie repede; tine ranchiuna, e geloasa, malitioasa si razbunatoare.

Saturn în Casa XII
Saturn in Casa a XII-a predispune la o viata solitara sau o slujba care va tine persoana in afara oricarui contact cu publicul. Bine aspectat, este un indiciu de succes intr-o sarcina oficiala intr-o institutie publica: azil, spital, inchisoare, etc. Daca este stresat, arata un semn de pericol de a sta la pat ani lungi sau de a fi inchis, eventual indica un functionar intr-un post subaltern.

Saturn în sextil cu Mercur (2°30)
Indica o minte ordonata, metodica, precauta si responsabila, demna de incredere, mari calitati de administrator si coordonator. Fire muncitoare, serioasa, memorie buna, abilitate pentru operatii cu elemente abstracte, atractie spre spiritualitate si ocultism, avand o mare fidelitate si respect fata de lege si autoritati. Persoana poseda talente matematice, istorice sau filozofice, avand o mare ambitie intelectuala.

Uranus

Uranus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Uranus în Leu
Uranus in Leu da subiectului o natura foarte hotarata, rebela, nesuportand nici o contradictie, situandu-se la extreme, atat in afectiunea, cat si in aversiunea sa, dispretuind complet conventiile atunci cand firea sa pasionala este in joc. Avand o personalitate puternica, egoista; aceste persoane displac adesea celorlalti si isi creeaza multa opozitie. Sunt foarte inconstante in afectiunea lor, se lanseaza intr-o noua iubire inainte chiar sa o fi parasit pe precedenta. Intr-o nativitate feminina, un Uranus afectat indica nasteri grele si poate moartea unui copil prin accident sau de ceva neprevazut si subit. Anunta de asemenea o tendinta puternica spre palpitatii ale inimii. Atunci cand Uranus este foarte bine aspectat in Leu, logodna si fericirea conjugala sunt mult mai calme. Aceasta pozitie indica un geniu original si inventiv, mai ales in jurnalism sau in invatamant, si castiguri in domeniile de divertisment.

Uranus în Casa IV
Persoanele care au aceasta pozitie ar trebui sa-si paraseasca locul de nastere de indata ce lucrul acesta este posibil, caci acolo nu vor avea succes. Parintii lor, vecinatatea si anturajul lor le vor fi ostili. Daca parintii sunt bogati, vor incerca sa dezmosteneasca copilul care va avea Uranus in Casa a IV-a. Chiar si atunci cand Casele a VII-a si a VIII-a ar fi foarte bine fortificate, e indoielnic ca procesul sa fie castigat de copil si sa obtina partea sa de patrimoniu, deoarece opinia publica in locul sau de nastere, unde procedura va fi avand probabil loc, ar fi atat de impotriva lui incat ar sfarsi prin a-si pierde cauza. Ar fi de asemenea dezastruos ca aceasta persoana sa se casatoreasca si sa-si creeze un camin, caci pacea, buna armonie nu pot exista acolo unde se afla nervosul si schimbatorul Uranus, atunci cand este afectat. Daca Uranus este bine aspectat, e putin probabil ca persoana sa se gandeasca vreodata sa se casatoreasca, tendintele sale vor fi prea vaste, ele o vor lansa intr-un camp de activitati mai intinse, pe o scara mai universala. Aceasta pozitie da de asemenea o mare atractie pentru stiintele oculte.

Uranus în opoziție cu Mercur (3°22)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Neptun

Neptun este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Neptun în Balanță
Neptun in Balanta, bine aspectat, da un temperament muzical, poetic, artistic si indica o uniune de o natura inalt spirituala care va asigura fericirea persoanei. Neptun afectat in Balanta anunta o tendinta spre relatii clandestine, ilegale, neregulate, fie din partea persoanei in cauza, fie din cea a partenerului, in functie de natura aspectelor lui Neptun. Subiectul va fi slab de caracter, superemotiv, ceea ce va aduce, pe drept cuvant, animozitatea anturajului sau apropiat.

Neptun în Casa VI
Neptun in Casa a VI-a, bine aspectat, denota capacitati psihice latente care vor putea fi dezvoltate avantajos din punct de vedere spiritual; in timp ce Neptun afectat predispune la prostitutia capacitatilor spirituale prin mediumitate, etc., subiectul putand deveni astfel prada spiritelor-control si sa fie expus la mari pericole obsesionale. Aceasta pozitie prevesteste neplaceri si pierderi datorita angajatilor, boli cronice aducand diformitati, in general, aceste tendinte sunt mai accentuate de o fire senzuala si imprastiata.

Pluton

Pluton în Vărsător
Aici este Pluton intre 2024-2043. Este o perioada de restructurare a procesului cunoasterii, cand multe metode de abordare stiintifica a realitatii vor fi abandonate pentru a se adopta metode revolutionare. Prietenia si cunoasterea reciproca va fi la baza relatiilor interumane. Indica inventivitate, originalitate, specifice tipului de savant distrat, mental foarte dinamic si intuitie fantastica. O mare energie mentala si entuziasm in gasirea de noi solutii pentru problemele umanitatii. Nativul va avea de suferit de pe urma unor rupturi si certuri cu prietenii. Implicare in schimbari politice, dezordine sociala, anarhie, revolutie.

Pluton în Casa X
Indica fire independenta, autoritara. Persoana sufera de complexul puterii, schimba multe ocupatii, este inclinata spre metode dictatoriale si duritate, poate avea numeroase scandaluri; posibila pierdere a reputatiei. Posibila pozitie de conducere in a doua parte a vietii.

Pluton în conjuncție cu Mercur (2°50)
Indica o fire sacaitoare, excesiv de zeloasa, agitata, irascibila. Persoana poseda o mare forta in exprimare, dar tinde sa exagereze. Nu are simtul masurii si incercand sa faca prea mult, ajunge sa strice.

Nodul Nord

Nodul Nord în Balanță
In viata anterioara nativul a fost un om energic, care nu stia ce inseamna imposibilul, s-a straduit sa fie primul in toate iar vointa si-a folosit-o doar in scopuri personale. Formarea capacitatii de adaptare, acomodarea este problema pe care trebuie sa o rezolve in aceasta viata. Trebuie sa invete sa creeze o legatura afectiva si sa imparta succesele cu altii.

Nodul Nord în Casa V
In viata anterioara imaginatia si iventivitatea nativului au facut minuni. Pentru a-si realiza dorintele si proiectele s-a folosit de prietenii sai. In aceasta viata va avea probleme in relatiile cu prietenii, existand riscul de a fi inselat si escrocat de acestia. Trebuie sa se bazeze pe munca sa, sa dezvolte o activitate de creatie si sa realizeze ceva important prin fortele sale proprii.

Nodul Nord în trigon cu Luna (2°03)
Ocazii favorabile de a-si exprima afectivitatea in familie, indatoriri asumate fata de parinti sau fata de patrie, respectabilitate sociala dobindita prin felul in care se achita de propriile indatoriri. Emotii echilibrate, care determina o gasire a sensului prin cautarea linistii interioare.

Nodul Nord în trigon cu Venus (2°45)
Ajutor financiar, sustinere afectiva, posibile calitati estetice in aspectul fizic, constituie tot atatea avantaje prin care nativul isi poate gasi usor un loc si un sens in viata, in acord cu dorintele sale cele mai profunde.

Nodul Nord în conjuncție cu Marte (1°53)
Poate conduce spre o cariera sau o viata in care curajul si afirmarea de sine sint factorii principali. Este necesara valorificarea spiritului de initiativa si a abilitatilor fizice. Propriile dorinte sint elementele care conduc spre succes, dar nativul trebuie sa treaca la actiune concreta pentru a si le indeplini, neasteptind nimic din afara.

Lilith

Lilith în Gemeni
Relatia este trecuta prin filtrul mintii si al gandirii, trairea afectiva fiind neglijata. Dragostea este manifestata in mod declarativ.

Lilith în Casa II
Nativul intampina obstacole si dificultati in obtinerea veniturilor. Exista tendinta de a castiga bani prin metode incorecte.

Lilith în trigon cu Mercur (7°47)
Are sansa de a-si gasi ocupatii utile corelind sexualitatea si misterul, cu literatura sau comertul. Poate fi un scriitor de romane de amor si politiste, sau un negustor de carti si obiecte de acest tip. Capabil sa speculeze slabiciunea altora pentru sex, trebuie sa-si faca ordine in propria viata sexuala. Poate lucra in descifrarea unor enigme, nu fara succes. Poate realiza o legatura intre studii si sexualitate. Intelect analitic, spirit penetrant, luciditate in comunicatie, curiozitate sexuala, cautare a adevarului. Uneori, calitati pentru comedie. Sublimare prin scris sau invatamant.

Chiron

Chiron în Rac
Nativul are o mare nevoie de securitate in camin. Principala sa lectie este de a invata sa-si stapaneasca emotiile. Este foarte sensibil, chiar intuitiv. Este un abil aparator al traditiilor.

Chiron în Casa II
Satisfacerea dorintelor nativului este ceea ce-l motiveaza cel mai mult. El poate sa-i ajute pe cei stramtorati. Este senzual si atras de putere. Are o lectie de invatat in privinta banilor si posesiunilor.

Chiron în trigon cu Soarele (2°06)
Nativul isi utilizeaza talentele pentru a depasi orice limita. Iubeste surprizele. Totdeauna, el prezinta o noua dimensiune a personalitatii sale sau noi talente creatoare.

Junon

Junon în Taur
Nativul va cauta un sot stabil, solid, cu picioarele pe pamant, materialist, serios si practic. Nativul are nevoie de siguranta materiala in casatorie. Sotul este posibil sa fie posesiv si gelos. Este foarte senzual.

Junon în Casa XII
Nativul este sedus de un partener inspirat, creativ si misterios cu care va imparti o cercetare interioara. Este o pozitie delicata.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Channing Tatum [3035]
Jet Li [2974]
Rudolf Hess [2752]

Mâine

Arielle Dombasle [3297]
Ferdinand Magellan [2669]
Ulysses S. Grant [2770]

Articole

Quiz

De ce ești singur?