Pești


Ultimul semn al zodiacului este cel mai greu de descris pentru ca este, de fapt, o combinatie intre caracteristicile distincte ale personalitatilor care s-au dezvoltat pe parcursul celorlalte unsprezece semne zodiacale. Pestele barbat sau femeie cuprinde o multime de oameni intr-o singura persoana. Pestii sunt capabili sa scoata la iveala orice fata a personalitatii lor doresc, schimbandu-si culoarea pielii in functie de imprejurari. Intr-o zi sunt cele mai bune gazde, iar a doua zi ii vei vedea singuri acasa, savurand propria companie. Ar putea fi greu de caracterizat firea lor, dar sunt anumite trasaturi care iti vin in minte. Sunt sensibili si uneori chiar hipersensibili. Sunt blanzi si prefera sa evite orice fel de confruntare. Sunt foarte imaginativi (ceea ce i-ar putea avantaja sau dezavantaja) si sunt intuitivi. Exista multi Pesti care sunt atat de intuitivi, incat se poate spune ca sunt vizionari, desi niciodata nu vor da un nume darului lor.

Mai este si altceva care distinge un Peste de restul multimii. Este semnul care guverneaza dorinta omului de a transcede propria persoana si de a se conecta la ceva mult mai maret, caruia ii putem spune Divinitate.Poate ca suna ezoteric, dar este imposibil de inteles in intregime un Peste fara sa ne referim la calatoria spirituala a acestui ultim semn. Pestele este numit "semnul misticului". Nativii au ceva iesit din comun, de parca o parte a lor locuieste intr-o dimensiune pe care ceilalti nici macar nu o banuiesc. Familiaritatea lor cu "alta dimensiune" ii face uneori sa para rupti din aceasta lume.

Exista un tip definit de Peste ai carui prieteni cred ca este "pierdut in spatiu" cea mai mare parte a timpului. Chiar si cei mai activi par uneori confuzi si coplesiti de lucrurile practice ale vietii materiale de zi cu zi. Pestii pot cadea intr-un fel de inertie sau apatie din cauza unor lucruri foarte obisnuite, cum ar fi plata taxelor la timp sau repararea gardului. Unii numesc aceasta stare trandaveala si ar putea avea dreptate. Dar din punctul lor de vedere exista anumite lucruri pentru care nu merita sa investesti prea mult timp si energie.

Semnul Pestilor este un semn dual. Multiplicitatea personalitatii lor este foarte asemanatoare cu a celorlalte semne duale, Gemenii si Sagetatorul. Sunt multidimensionali, multitalentati, multicolorati si "multi-" din toate punctele de vedere. Firea lor maleabila ii face actori minunati, atat pe scena, cat si in viata de zi cu zi. Un Peste poate fi ce doresti tu sa fie. Daca se afla intr-o camera plina cu bancheri, el sau ea poate juca foarte credibil rolul domnului sau doamnei expert in problemele corporatiste. Daca se afla in compania unor artisti, va vorbi despre postmodernism si expresionism abstract ca un adevarat profesionist. Fiind un semn mobil inseamna ca adaptabilitatea este una dintre cele mai reprezentative caracteristici ale lor. Probabil ca nimeni altcineva nu este un adept atat de convins al principiului "lasa-te in voia curentului". De asemenea, nimeni altcineva nu intelege mai bine cat este de inutil sa inoti impotriva lui.

Pestii reprezinta unul dintre semnele de apa. Functiile esentiale ale persoanelor native din acest semn se afla pe planul emotional intuitiv. Sunt sensibili la vibratiile emanate de ceilalti oameni si de mediul lor. Pestii au ceea ce psihologii numesc "aura deschisa". Pot simti lucruri care altora le scapa, absorbind mesaje si semnale aproape inconstient.

Calitatea de a fi atent si bland este foarte bine dezvoltata. Foarte rar Pestele este critic. Ii pare rau cu adevarat de nefericitii lumii. Compasiunea este poate cea mai nobila calitate a Pestelui. Fiecare Peste vrea sa simta ca cineva are nevoie de el. Cand face acte de bunatate, fara pretentia ca acestea sa fie rasplatite, simte ca face ceva care-l implineste pe el insusi. Pentru ca este constient de unitatea vietii intregi, nu exista nici o suferinta, nici o durere pe care sa nu o poata intelege. Ca si semnul sau opus Fecioara, Pestele simte o multumire sufleteasca deosebita daca are grija de oameni si animale. Amandoua semnele impartasesc un anumit respect pentru natura. Sunt multi nativi Pesti printre oamenii care arunca seminte in parc sau care lasa mancare in dosul scarilor pentru cainii si pisicile strazii.

Din sensibilitatea acestui semn de apa se naste marea lor putere de imaginatie. Lumea artelor este plina de Pesti. Imaginatia nu se limiteaza insa numai la poezie, pictura si muzica. Vom gasi multe persoane creatoare nascute in aceata zodie, interesate de filozofie, matematica si stiinte. Toate mintile creative au nevoie de timp ca sa fie singure cu gandurile lor. Pestii nu fac exceptie de la aceasta regula. Indiferent cat de mult tin la familie si la prieteni, au o nevoie aproape biologica de perioade regulate de solitudine. Singuratatea si serenitatea le refac trupul si sufletul. Nu apartin unui semn puternic, cu multa energie de consumat si nici nu sunt prea rezistenti la invalmaseala lumii competitive. Au insa capacitatea sa indure si o independenta care ii ajuta sa treaca peste situatii stresante mai bine decat altii. Pe masura ce Pestii devin constienti de firea lor si isi dau seama ca energia este limitata, invata sa cultive o detasare autoprotectoare si sa stea departe de anumite medii si anumite persoane. Exista insa multi tineri Pesti care ignora semnele de oboseala si supraincarcare si se distreaza cat de mult pot.

Posesia unei imaginatii vii ii va purta, in mod firesc, spre o viata bogata in fantezii. Aceasta ar putea fi o sabie cu doua taisuri. Exista un tip de Pesti care dupa cum vad ceilalti, petrec foarte mult timp in lumea viselor. Cine poate spune cu precizie unde se afla granita dintre imaginatie si iluzie? In nici un caz Pestii. Toate persoanele nascute in aceasta zodie au tendinta sa vada numai ceea ce vor ele sa vada. De asemenea, au o pereche de ochelari roz in buzunar, pe care ii pun la ochi in cazul in care e nevoie de ei. Nu pot sa vada (sau mai bine zis, nu vor sa vada) ca barbatul sau femeia de care s-au indragostit este total nepotrivit(a) pentru ei, sau ca colegul de la serviciu, care se poarta cu ei prieteneste, de fapt il exploateaza. Lucruri care pentru altii sunt clare, nu sunt la fel si pentru acei Pesti care isi servesc singuri o iluzie. Cand devin victimele rautatilor altor oameni, parca faimoasa lor intuitie ii paraseste.

Dar asa cum sunt usor de inselat, Pestii pot si ei sa insele pe altii. Daca persoanele nascute in aceasta zodie se angajeaza in afaceri necurate cu oameni necinstiti, nu se vor mai simti stanjeniti daca vor amagi alte persoane prin diferite mijloace. Adesea fac acest lucru de dragul inventivitatii, dar tot inselare se numeste. Ei au reputatia proasta ca aleg calea cea mai scurta de iesire dintr-o situatie si atunci cand le convine, aluneca intr-un fel de reverie morala. Cei mai multi Pesti nu vor ca viata sa fie mai complicata decat este deja. Daca aceasta inseamna sa spuna din cand in cand cate o minciuna nevinovata, ca sa faca viata mai usoara si lor si celorlalti, ce mare scofala? Pestele care isi doreste cu adevarat o slujba va minti fara scrupule eventualul angajator cand ii va spune ca are multa experienta in domeniu, cand de fapt are foarte putina sau chiar deloc. Pestele este un maestru al bluff-ului.

Printre Pesti sunt o multime de nativi care intentioneaza sa duca o viata hedonista de autoindulgenta si care isi acopera temerile si presimtirile rele cu bravada si autoapreciere. Daca nu este autoapreciere, atunci este opusul ei, autodepreciere. Raspunsul "nu sunt destul de bun" sau "nu pot s-o fac" este, in mod curios, o alta scuza sau acoperire, ca sa nu isi valorifice potentialul. Exista cativa Pesti care invoca ideea dezinteresului ca scuza valida pentru a nu mai incerca sa dea din ei tot ce este mai bun. Ei dau la o parte responsabilitatile si intodeauna au la dispozitie un stoc de scuze gata facute, sa explice de exemplu de ce nu s-au hotarat sa nu scrie cartea despre care vorbesc de zece ani, de ce nu are rost sa-si completeze studiile etc. Pot fi cei mai mari risipitori ai timpului, dar in cele din urma nu se pot pacali singuri. In adancul sufletului, Pestii isi dau seama de inutilitate si au, intr-adevar, teama de esec. Uneori nu isi pot transpune ideile intr-o forma tangibila, pentru ca se tem ca in realitate nu vor mai fi la fel de bune ca in imaginatia lor. Pestii isi pot sabota ideile mai inainte de a si le pune in aplicare. Cu cat amana mai mult si se complac intr-o gandire si un comportament autodistructiv, cu atat mai mult le scad posibilitatile de a face ceva. Cu toate acestea, Pestii sunt binecuvantati de sprijinul unor oameni cheie din viata lor. De obicei sunt prieteni de incredere care pot vedea bunatatea si potentialul lor si incearca sa ii incurajeze foarte atenti sa nu le distruga moralul.

Pestii au in firea lor o trasatura pasiva, chiar lenesa, care poate deveni parazitara. Unele persoane nascute in aceasta zodie evita deliberat responsabilitatea unei vieti independente. Paradoxal, independenta si ideea de a nu da socoteala nimanui sunt un vis al Pestilor. Aspiratia lor este sa traiasca singuri, iar de treburile plictisitoare sa se ocupe altcineva. Scopul acestui semn este gasirea unei legaturi dincolo de sine, intelegerea semnificatiei spirituale a vietii. Pestii care au tendinta de a-si cumpara ceva nou in fiecare saptamana, care vor o masina extraordinara, care golesc regulat cartile de credit si intodeauna pleaca ultimii de la petreceri, cauta acea semnificatie unde nu trebuie. Acesti Pesti hedonisti, care cauta stimuli externi ca mijloc de a transcede, incearca sa scape de ei insisi mentinadu-se permanent "la inaltime".

Acest semn este usor de sedus de calitatile transcedentale ale drogurilor si alcoolului. In cel mai rau caz pot avea o vointa foarte slaba, cedand repede tentatiei. Daca nu este vorba de abuz de substante, este vorba de abuz de oameni. Pestii se pot indragosti peste noapte, pierzandu-se in iubitul sau iubita care devine solutia instantanee a tuturor problemelor. Cauta o uniune fericita cu ceva care deoarece este extern, nu poate dura. Exista multi Pesti creativi, dotati, care au un potential enorm, dar pentru care "scaparea "(exprimata sub forma bauturii exagerate, a cheltuielilor enorme sau a petrecerii prelungite si frecvente) este incercarea de a anestezia propriile dureri si de a inmuia loviturile unei vieti pe care ei o vad dura si insensibila.

O parte din functia Pestelui, ca cel din urma semn al zodiacului, este sa fie semnul "autodistrugerii". Unii Pesti pot fi cei mai mari dusmani ai propriei persoane. Din multe puncte de vedere, nu este un destin usor sa fii nascut sub semnul care are de a face cu dimensiunea spirituala a vietii. Cei care dau la o parte aceasta problema fundamentala a Pestilor experimenteaza invariabil un gol, pentru ca simt ca lipseste ceva integrat in firea lor. Este un semn cu nevoi religioase si spirituale profunde. Pestii care urmaresc interesele in chestiunile spirituale si ezoterice descopera ca au in acelasi timp dorinta de a trai in lumea materiala. Pestii cu inclinatii spirituale sunt sfatuiti sa-si tina mintea deschisa, obiectiva si cercetatoare. Acest lucru il pot face tinand un picior in lumea reala. Daca doresti sa te ingrijesti de bunastarea spirituala, nu trebuie sa te departezi de cererile practice ale lumii exterioare. Pentru perfectionarea semnului lor Pestii gasesc calitatile la semnul lor opus, Fecioara. Lectia pe care o pot invata de la pamanteana Fecioara este autodisciplina, o puternica etica de lucru si foarte mult bun-simt.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole