Claude Monet


14 noiembrie 1840 12:00 (GMT+0:09) 48°51’N 2°21’E
Ora nașterii este necunoscută. Harta este calculată pentru ora 12:00.
Paris, Franța

Înălțime -
Zodiac european Scorpion
Zodiac chinezesc Șobolan de Metal
Zodiac aztec Crocodil
Zodiac arboricol Castan
Zodiac egiptean Thoth
Zodiac floral Iris
Zodiac indian Leu
Zodiac grecesc Sfinx
Temperament -
Număr destin 2
Număr psihic 5

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Oscar-Claude Monet (n. 14 noiembrie 1840, Paris – d. 5 decembrie 1926, Giverny) a fost un pictor impresionist din Franța.

Monet s-a născut la Paris, Franța. Familia sa s-a mutat la Le Havre în Normandia când el avea cinci ani. Tatăl său ar fi dorit ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar Monet voia să picteze. Eugène Boudin, un artist care a lucrat în mare parte la picturi plein air - schițe rapide făcute în aer liber - pe plajele Normandiei, l-a învățat câteva tehnici ale picturii în 1856. La început artistul nu era deloc de acord cu lucrările facute de Boudin, dar acesta l-a învățat să deschidă ochii asupra naturii : "... în sfârșit ,ochii mi s-au deschis și am înțeles cu adevărat natura. Am învățat în același timp s-o iubesc."

Monet a trebuit să meargă în armată în Algeria. Mătușa sa Lecadre a fost de acord să-l scape de armată, dacă va fi urmat un curs de artă la universitate. El a părăsit armata, dar stilurile de pictură tradițională predate la universitate nu i-au fost pe plac.

În 1862 el a studiat arta cu Charles Gleyre la Paris, unde l-a întâlnit pe Pierre-Auguste Renoir împreună cu care a fondat mișcarea impresionistă. Ei au pictat împreună și au rămas prieteni toată viața.

Monet putea să folosească și studioul pentru a-și picta modelele la un preț redus. El a pictat-o pe Camille Doncieux și, mai târziu, s-au căsătorit. Monet a pictat Femei în Grădină la sfârșitul anilor 1860. După nașterea primului lor copil, Jean, s-au mutat la o casă în Argenteuil, în apropierea Râului Sena. Au locuit acolo timp de șase ani, până când Camille a murit; el a pictat-o moartă pe pat. Monet s-a mutat apoi la o casă din Giverny, Eure, în regiunea Haute-Normandie, unde a plantat o grădină mare.

În 1872 (sau 1873) Monet a pictat Impression, soleil levant (franceză: Impresie, răsărit de soare - acum în Musée Marmottan, Paris), un peisaj din Le Havre, care a fost expus la prima expoziție impresionistă din 1874. Se spune că Louis Leroy, un critic ostil, a folosit numele de "Impresioniste" din titlul acestei picturi, comentând că picturile lui Monet erau mai degrabă "impresii" decât lucrări de artă terminate. La a treia expoziție, din 1876, pictorii pe care noi îi grupăm cu termenul de impresioniști, foloseau deja termenul acesta pentru a se descrie.

În anul 1892 Monet a pictat o serie de lucrări reprezentând Catedrala Rouen, din diverse unghiuri și la perioade diferite ale zilei. Douăzeci de vederi ale catedralei au fost expuse la galeria Durand-Ruel în 1895. El a pictat de asemenea și câteva mori de făină.

Lui Monet îi plăcea foarte mult să picteze natură controlată - grădina sa, eleșteul, nuferii săi sau podul său. În grădină avea o livadă cu sălcii și o mlaștină. Monet a pictat între altele și malurile Senei. În 1914, Monet a început o nouă serie de picturi ale nuferilor săi la sugestia prietenului său, politicianul Georges Clemenceau. În anul 1911 artistul își pierde soția, Alice, urmând ca peste doar trei ani să-și piardă și primul său fiu, Jean. În 1923 suferă o intervenție chirurgicală la unul din ochi deoarece artistul suferea tot mai mult de pierderi de vedere.

“Nu am decât meritul de a fi pictat întocmai după natură străduindu-mă să reproduc propriile impresii față de fenomene trecătoare și schimbătoare.”

Cu aceste cuvinte Claude Monet își definea în 1926 propria activitate la sfârșitul unei lungi existențe dedicate cu pasiune, în totalitate, picturii. El a rămas în istorie drept părintele fondator al mișcării impresioniste și cel care a inspirat o nouă poetică a momentului și a unei sensibilități formale și lirice a materiei. Se stinge din viață pe data de 5 decembrie 1926, fiind înconjurat de prieteni.

Este înmormântat la Cimitirul Bisericii Giverny, Giverny, Eure, în regiunea Haute-Normandie, Franța.

Vânzarea recentă a unei picturi a lui Monet a depășit 18 milioane de euro.



Ora nașterii este necunoscută. Nu se pot calcula pozițiile Caselor în semne și nici pozițiile planetelor în Case.


Soarele

Soarele în Scorpion
Soarele in Scorpion, atunci cand are aspecte bune, da o mare energie, un curaj la orice proba, un caracter independent. Face mentalul activ; favorizeaza succesul in anumite cariere cum ar fi cea de chirurg sau de soldat. Tinde de asemenea sa amelioreze finantele dupa casatorie, dar duce si la risipire. Daca Soarele este in cadere in aceasta zodie, persoana va avea maniere bruste si putin curtenitoare, sentimentul ca parerea lui valoreaza mai mult decat cea a altora si o tendinta de a calca in picioare persoanele si lucrurile care se gasesc in drumul sau. Aceasta il face adesea indiferent la durerile celuilalt si il poate schimba pe chirurg in macelar.

Soarele în trigon cu Luna (5°44)
Indica echilibru, succes, casatorie fericita, viata sociala bogata in contacte, belsug, armonie, vitalitate puternica, ambitie, mult noroc.

Soarele în sextil cu Marte (1°48)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Soarele în conjuncție cu Jupiter (5°39)
Indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Soarele în trigon cu Uranus (5°43)
Indica abilitate organizatorica, inventivitate. Nativul poate beneficia de castiguri bruste si de o reusita sociala rapida. Are o vointa puternica, spirit de independenta, o viata sociala bogata in contacte, dar si tendinta de a dramatiza si exagera. Este o fire excitabila si reactioneaza rapid la provocari sau atacuri.

Soarele în careu cu Nodul Nord (0°31)
Predispune la incercari care tind sa distruga egoismul nativului, provocind frustrari si amanari in tentativele sale de ridicare sociala sau de creatie, pana cand el isi descopera un sens altruist si isi dirijeaza activitatea in folosul celorlalti. Dorinta de afirmare sau ambitiile vor trebui sa fie reconstruite pe un fond de constiinta superioara fata de rolul pe care il joaca nativul in societate. Arata ca personalitatea individului (latura sa egotica, mai precis) reprezinta un obstacol in calea realizarii menirii sale existentiale. Depasirea egoului, altruismul sunt necesare in procesul evolutiei.

Soarele în trigon cu Chiron (2°09)
Nativul isi utilizeaza talentele pentru a depasi orice limita. Iubeste surprizele. Totdeauna, el prezinta o noua dimensiune a personalitatii sale sau noi talente creatoare.

Luna

Luna în Rac
Luna in Rac da un caracter amabil, sociabil, simpatic dar indolent, dusman al oricarui efort fizic, moral sau mental. Acestor persoane le place sa fie dusi de curent si doar biciul necesitatii poate sa le stimuleze. Sunt adesea sensibile la conditiile psihice, mai ales daca Luna este in conjunctie cu Neptun sau cu Uranus: natura acestui aspect decide atunci daca influenta este sau nu favorabila. Aceasta pozitie da si iubirea de caminul familial si de confortul sau. Activeaza digestia si, in consecinta, actioneaza intr-un mod favorabil asupra sanatatii, daca aspectele sunt bune; daca sunt rele, va cauza tulburari digestive.

Luna în trigon cu Soarele (5°44)
Indica echilibru, succes, casatorie fericita, viata sociala bogata in contacte, belsug, armonie, vitalitate puternica, ambitie, mult noroc.

Luna în trigon cu Jupiter (0°04)
Indica o fire norocoasa. Nativul poate beneficia de mosteniri, este optimist, are sanse de succes in viata publica. Bunavointa, popularitate, sanatate buna, caracter sincer, prietenos, succes material, casatorie fericita spre sfarsitul vietii, existand posibilitatea de a ajunge fericit si bogat. Intuitie si sensibilitate deosebita, talent pentru afaceri si speculatii financiare.

Luna în conjuncție cu Chiron (7°53)
Cercetarea sa poate fi colectiva, familiala sau legata de o femeie (mama, sotie, fiica) sau de feminitate, in general. Caminul sau, anturajul sau pot avea cate ceva particular, chiar poetic. Resimte foarte bine emotiile altuia. Este extrem de sensibil. Mama vindecatoare sau pioniera.

Mercur

Mercur în Săgetător
Mercur in Sagetator este una dintre cele mai tari pozitii ale acestei planete si, daca e bine plasata, doteaza persoana cu un spirit excesiv de nobil cu tendinta religioasa si filosofica ce dispretuieste obstacolele conventionale peste tot pe unde acestea blocheza libertatea gandirii si a cuvantului, fara a se rataci totusi pe caile contrare a ceea ce este acceptat de obicei ca regula a stiintei vietii si a bunelor moravuri. Subiectul se restrange intotdeauna in limitele legii si ale ordinii, ceea ce face ca persoanele care au Mercur in aceasta pozitie, sa fie foarte respectate de societate. Mercur in Sagetator da gustul pentru calatorii, cu scopul de a admira frumusetile naturii si de a cunoaste obiceiurile popoarelor straine. Da de asemenea, iubirea pentru animale, pentru animalele preferate. Cand Mercur este afectat, duce la dispret fata de lege, la rea credinta, la sofism, la inselatorie.

Mercur în conjuncție cu Venus (6°34)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Mercur în careu cu Marte (5°48)
Indica o fire iritabila, hipercritica, vesnic nemultumita, avand tendinte spre cinism si sarcasm. Individul este egoist si capabil de duritate si exprimari violente, avand tendinta de a trage concluzii pripite, bazate pe date partiale. Este capabil sa calomnieze si sa minta pentru a-si atinge scopurile, provocand, prin acte necugetate, multe necazuri celor din jur. Are un curaj inconstient, este atras de aventura, putand ajunge foarte usor la stari de surmenaj si uzura fizica. Va suferi din cauza actiunilor sale necugetate, si uneori inutile. Poate avea necazuri cu sanatatea - posibile operatii chirurgicale, sau depresiuni mentale si disfunctionatitati psihice grave.

Mercur în conjuncție cu Saturn (5°55)
Indica o fire serioasa, inhibata, prea conservatoare, sceptica. Persoana are mari puteri de concentrare, dar este foarte pesimista si nelinistita. Inclinatie spre politica, spre studii spirituale, nativul putand accede la functii stiintifice sau guvernamentale.

Mercur în careu cu Uranus (1°53)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Mercur în sextil cu Neptun (2°25)
Indica o mare mediumnitate, spirit vizionar, calitati psihice dezvoltate, o fire rafinata, poetica, artistica, inclinata spre mila si compasiune. Nativul este atras de muzica si este un idealist, tentat de proiecte utopice, aratandu-se atras de romantism, misticism si mister. Are o mare forta magnetica, putand sa-i captiveze pe cei din jur.

Mercur în trigon cu Pluton (3°43)
Indica o fire abila. Persoana este dotata cu multa diplomatie, stiind sa critice cu talent, fara a jigni sau supara, avand o exprimare fermecatoare, cu un mare spirit de observatie si analiza, percepand esenta subtila a fenomenelor si cauzele cele mai ascunse. Are o mare forta creatoare, in special in domeniul literaturii si oratoriei, favorizandu-i-se o cariera in politica.

Venus

Venus în Săgetător
Venus in Sagetator este alta pozitie dintre cele mai puternice, deoarece calitatile lui Venus se unesc cu cele ale lui Jupiter, planeta bunavointei, pentru a alimenta iubirea si bunavointa printre oameni. Aceasta pozitie indica si un caracter vesel si optimist, o inima intelegatoare, buna si generoasa; o iubire pentru Dumnezeu exprimata prin devotiunea religioasa sau o iubire pentru omenire manifestata prin filantropie si caritate. Indica un spirit rafinat, cultivat, pasionat de arta dramatica, de arta in general, si de muzica. Da viata imaginatiei, intuitiei si, la fel ca celelalte semne duble, Gemenii si Pestii, indica mai multe casatorii.

Venus în conjuncție cu Mercur (6°34)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Venus în careu cu Marte (0°46)
Indica o sexualitate puternica, lipsa de tact, imprudente financiare, indulgenta fata de sine insusi, dificultati in viata afectiva si in autoexprimare, tendinta spre adulter si legaturi clandestine, schimbari bruste de comportament si prea multa importanta acordata placerilor. Fire capricioasa, aroganta, impulsiva, neglijenta, extravaganta, capabila de a-si transforma iubirea in ura si de a deveni distructiva.

Venus în conjuncție cu Saturn (0°39)
Indica frustrare, predispozitie pentru a fi inselat, autocenzura in exprimarea sentimentelor, amanarea manifestarii lor pana in a doua jumatate a vietii, atractie fata de persoane mai in varsta, fire geloasa, blocaje si dificultati emotionale.

Venus în careu cu Uranus (4°41)
Indica o fire influentabila, sensibila la farmecele sexului opus; posibile neplaceri si pierderi datorate speculatiilor, necazuri in dragoste, posibil divort, inconstanta in sentimente. Persoana are reactii explozive in starile dificile, are dificultati emotionale, fiind inclinata spre refulare si frustrari. Poate avea succes in profesie si dezastru in viata intima. Indica asocieri neobisnuite, relatii afective neobisnuite, idealism, hipersensibilitate. Cel in cauza este influentabil, fascinat de sexul opus, are probleme emotionale, precum si pierderi neasteptate datorate speculatiilor. Posibilitate de divort, necazuri cauzate de prieteni, inconstanta afectiva. Succes in moda, excentricitate. Posibile despartiri neasteptate, rupturi de logodna. Tendinta spre refulare si vicii.

Venus în trigon cu Pluton (2°51)
Indica mediumnitate, ingeniozitate, perceptii subtile dezvoltate, capacitati creatoare, excelent simt al culorii si formei, capacitate de a reusi, de a sti sa-si utilizeze abilitatea si sa se concentreze cu tenacitate. Romantism, erotism puternic, tentatie de a amesteca fatalismul in sentimente. Este un aspect caracteristic marilor oameni de arta, generand succes si popularitate, precum si ingaduinta pentru manifestarile excesiv de erotice si afective.

Venus în sextil cu Nodul Nord (1°33)
Ajutor financiar, sustinere afectiva, posibile calitati estetice in aspectul fizic, constituie tot atatea avantaje prin care nativul isi poate gasi usor un loc si un sens in viata, in acord cu dorintele sale cele mai profunde.

Marte

Marte în Fecioară
Marte in Fecioara, in aspectele bune, da o fire ambitioasa, o inteligenta treaza, capabila de a prinde o idee si de a o analiza pana la capat. Fortifica calitatile mentale si le da o turnura specifica, cu simtul aplicativ al acestor capacitati, fie spre o munca stiintifica, fie spre afaceri. Persoanele cu acest aspect sunt energice, intreprinzatoare; finetea si vivacitatea inteligentei lor le asigura succesul si avansarea in meseriile aflate in raport cu bolnavii, asa ca cele de infirmieri, doctori, chimisti, igienisti, dieteticieni, etc. Daca persoanele care au Marte in Fecioara, se afla ele insele sub imperiul bolii, aceasta pozitie le va da posibilitatea de a-si reface repede forttele si le face mai putin predispuse bolilor cronice, cum se intampla adesea nativilor din Fecioara. Marte afectat in Fecioara, predispune mentalul la neliniste, la iritare si da o tendinta in a trece prin sita de nenumarate ori necazuri pur imaginare. Oricare ar fi munca sau locul in care acesti oameni lucreaza, isi critica intotdeauna camarazii sau patronii, sunt nemultumiti de tot ceea ce este legat de munca lor, au o fire putin cinstita, nu li se poate incredinta nici un post de responsabilitate. Aceasta pozitie predispune la lacomie si, in consecinta, la probleme intestinale.

Marte în sextil cu Soarele (1°48)
Indica energie, dinamism, actiune, spirit intreprinzator, actiuni calculate si ordonate, abilitati de conducere, fizic puternic depasind orice problema de sanatate. Persoana are tact, vitalitate, curaj, incredere in fortele proprii, talent pentru sport, perseverenta, tenacitate in urmarirea scopurilor, putand sa ajunga rapid in functii importante, posibil in aparatul de stat; este apreciata pentru forta sa, fiind un adversar de temut.

Marte în careu cu Mercur (5°48)
Indica o fire iritabila, hipercritica, vesnic nemultumita, avand tendinte spre cinism si sarcasm. Individul este egoist si capabil de duritate si exprimari violente, avand tendinta de a trage concluzii pripite, bazate pe date partiale. Este capabil sa calomnieze si sa minta pentru a-si atinge scopurile, provocand, prin acte necugetate, multe necazuri celor din jur. Are un curaj inconstient, este atras de aventura, putand ajunge foarte usor la stari de surmenaj si uzura fizica. Va suferi din cauza actiunilor sale necugetate, si uneori inutile. Poate avea necazuri cu sanatatea - posibile operatii chirurgicale, sau depresiuni mentale si disfunctionatitati psihice grave.

Marte în careu cu Venus (0°46)
Indica o sexualitate puternica, lipsa de tact, imprudente financiare, indulgenta fata de sine insusi, dificultati in viata afectiva si in autoexprimare, tendinta spre adulter si legaturi clandestine, schimbari bruste de comportament si prea multa importanta acordata placerilor. Fire capricioasa, aroganta, impulsiva, neglijenta, extravaganta, capabila de a-si transforma iubirea in ura si de a deveni distructiva.

Marte în careu cu Saturn (0°06)
Indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare; fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure.

Marte în opoziție cu Uranus (3°55)
Indica incapacitatea de a-si stapani instinctele, lipsa de autocontrol, o fire iritabila, extravaganta, fanatica; intoleranta, imprudenta, munca in salturi, viata instabila. Nativul isi canalizeaza foarte rau energiile, fiind ineficient si risipitor, sau chiar distrugator. Este lipsit de tact, hipersensibil, avand un comportament imprevizibil si irational.

Marte în sextil cu Chiron (0°20)
Individul este un specialist in utilizarea energiei martiene. Poate fi un atlet, un politician sau un om de decizie. El poate dirija si conduce pe altii pe o noua cale. Stie sa deschida portile.

Jupiter

Jupiter în Scorpion
Jupiter in Scorpion da o natura ardenta, agresiva, increzatoare in ea insasi, un spirit entuziast, inventiv, plin de resurse, avand curajul de a infrunta fara a slabi toate circumstantele posibile ale vietii; capacitatea de a-si asigura succesul prin ocupatii practice. Anunta o mare familie si mijloacele de a furniza din plin necesarul. Aceasta pozitie duce spre cercetarile oculte. Dar Jupiter afectat in Scorpion, indica depravarea sexuala si gustul pentru o hrana prea grea; in consecinta, pronosticheaza pierderi de bani, probleme grave si boli.

Jupiter în conjuncție cu Soarele (5°39)
Indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Jupiter în trigon cu Luna (0°04)
Indica o fire norocoasa. Nativul poate beneficia de mosteniri, este optimist, are sanse de succes in viata publica. Bunavointa, popularitate, sanatate buna, caracter sincer, prietenos, succes material, casatorie fericita spre sfarsitul vietii, existand posibilitatea de a ajunge fericit si bogat. Intuitie si sensibilitate deosebita, talent pentru afaceri si speculatii financiare.

Saturn

Saturn în Săgetător
Saturn in Sagetator, atunci cand este bine aspectat, da o fire caritabila, filantropica si o dorinta de a ajuta omenirea sa se inalte din ea insasi sub legi drepte si sub o independenta hotarat religioasa. Imbina toate virtutile saturniene binevoitorului spirit de aspiratie al lui Jupiter, in asa fel incat subiectul vizeaza sa lucreze pentru binele public pe masura capacitatilor sale si situatiei sale sociale. De aceea este respectat, onorat, cautat pentru functii in care sunt cerute aceste calitati, intr-un cerc fie social, fie religios. Dar Saturn afectat in Sagetator, face ca subiectul sa fie fals, cinic, sarcastic, ambitios in a atinge posturi de onoare si de incredere doar in vederea interesului sau; susceptibil de a avea probleme cu justitia si de a suporta mari pierderi. Aceasta pozitie afecteaza plamanii si ar trebui sa aiba mare grija sa nu raceasca.

Saturn în conjuncție cu Mercur (5°55)
Indica o fire serioasa, inhibata, prea conservatoare, sceptica. Persoana are mari puteri de concentrare, dar este foarte pesimista si nelinistita. Inclinatie spre politica, spre studii spirituale, nativul putand accede la functii stiintifice sau guvernamentale.

Saturn în conjuncție cu Venus (0°39)
Indica frustrare, predispozitie pentru a fi inselat, autocenzura in exprimarea sentimentelor, amanarea manifestarii lor pana in a doua jumatate a vietii, atractie fata de persoane mai in varsta, fire geloasa, blocaje si dificultati emotionale.

Saturn în careu cu Marte (0°06)
Indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare; fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure.

Uranus

Uranus este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Uranus în Pești
Uranus in Pesti, bine aspectat, indica un gust pronuntat pentru artele oculte si facilitatea de a face mari progrese pe aceasta cale. Indica de asemenea prieteni si asociatii care vor favoriza aceste studii. Aceasta planeta prost aspectata provoaca mediumitatea, obsesia si chiar dementa, daca este favorizata tendinta de a coresponda cu spiritele. Aceasta pozitie face ca subiectul sa fie indolent si susceptibil de a trai nefericiri neprevazute, scandal sau sinucidere, chiar daca norocul ii surade, chiar daca cerul este fara nori, va fi bantuit de teama unui pericol din umbra.

Uranus în trigon cu Soarele (5°43)
Indica abilitate organizatorica, inventivitate. Nativul poate beneficia de castiguri bruste si de o reusita sociala rapida. Are o vointa puternica, spirit de independenta, o viata sociala bogata in contacte, dar si tendinta de a dramatiza si exagera. Este o fire excitabila si reactioneaza rapid la provocari sau atacuri.

Uranus în careu cu Mercur (1°53)
Indica excentricitate, o fire neconventionala, risipindu-si energiile, inclinata spre dogma si incapatanare. Persoana are un spirit sarcastic, cinic, tendinta de a merge in contra curentului; va avea de suportat calomnii, si isi va vedea bunele intentii subminate de altii. Va cunoaste sovaieli si dezechilibru in idei, avand mari sanse de a suporta accidente sau depresii nervoase. Poate suferi mari necazuri cauzate de un frate sau sora, ceea ce ar duce la ruperea relatiilor de familie. Exprimare brutala, cu tendinte de a toca si de a enerva interlocutorul.

Uranus în careu cu Venus (4°41)
Indica o fire influentabila, sensibila la farmecele sexului opus; posibile neplaceri si pierderi datorate speculatiilor, necazuri in dragoste, posibil divort, inconstanta in sentimente. Persoana are reactii explozive in starile dificile, are dificultati emotionale, fiind inclinata spre refulare si frustrari. Poate avea succes in profesie si dezastru in viata intima. Indica asocieri neobisnuite, relatii afective neobisnuite, idealism, hipersensibilitate. Cel in cauza este influentabil, fascinat de sexul opus, are probleme emotionale, precum si pierderi neasteptate datorate speculatiilor. Posibilitate de divort, necazuri cauzate de prieteni, inconstanta afectiva. Succes in moda, excentricitate. Posibile despartiri neasteptate, rupturi de logodna. Tendinta spre refulare si vicii.

Uranus în opoziție cu Marte (3°55)
Indica incapacitatea de a-si stapani instinctele, lipsa de autocontrol, o fire iritabila, extravaganta, fanatica; intoleranta, imprudenta, munca in salturi, viata instabila. Nativul isi canalizeaza foarte rau energiile, fiind ineficient si risipitor, sau chiar distrugator. Este lipsit de tact, hipersensibil, avand un comportament imprevizibil si irational.

Neptun

Neptun în Vărsător
Neptun in Varsator, bine aspectat, predispune spre altruism si utopie, o dorinta de a emancipa lumea intreaga de toate relele sociale, mentale sau fizice care se constata. Ca urmare, aceste persoane, mult prea inaintate pentru epoca lor ca sa fie intelese, sunt considerate ca visatoare, vizionari, idealisti si le gasim periculoase pentru societate din cauza originalitatii si independentei lor fata de conventiile stabilite, totusi sunt foarte stimate de catre progresisti. Capteaza cu usurinta fortele subtile ale naturii si sunt pionieri pe campuri de actiune inca neexplorate si de neconceput in vremurile prezente. Neptun afectat in Varsator, da aceeasi originalitate, aceeasi independenta in ceea ce priveste conventiile, dar exista multe probabilitati ca persoanele si ideile lor sa suporte discreditarea si dizgratia.

Neptun în sextil cu Mercur (2°25)
Indica o mare mediumnitate, spirit vizionar, calitati psihice dezvoltate, o fire rafinata, poetica, artistica, inclinata spre mila si compasiune. Nativul este atras de muzica si este un idealist, tentat de proiecte utopice, aratandu-se atras de romantism, misticism si mister. Are o mare forta magnetica, putand sa-i captiveze pe cei din jur.

Pluton

Pluton este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Pluton în Berbec
Aici a fost Pluton intre 1822 si 1850. Stimuleaza tendinta de autofirmare prininitiative sociale radicale, propunind schimbarea ordinii sociale si sustinind-oprin actiuni energice. Perioada a culminat cu revolutiile europene de la 1848. Indica o fire inspirata, pasionala, energica, atrasa de domenii de cercetare, de aventura, o personalitate puternica, incercand sa provoace schimbari la cei din jur. Nativul este individualist, entuziast, un pionier in domenii de avangarda, tentat de reforme sociale si politice.

Pluton în trigon cu Mercur (3°43)
Indica o fire abila. Persoana este dotata cu multa diplomatie, stiind sa critice cu talent, fara a jigni sau supara, avand o exprimare fermecatoare, cu un mare spirit de observatie si analiza, percepand esenta subtila a fenomenelor si cauzele cele mai ascunse. Are o mare forta creatoare, in special in domeniul literaturii si oratoriei, favorizandu-i-se o cariera in politica.

Pluton în trigon cu Venus (2°51)
Indica mediumnitate, ingeniozitate, perceptii subtile dezvoltate, capacitati creatoare, excelent simt al culorii si formei, capacitate de a reusi, de a sti sa-si utilizeze abilitatea si sa se concentreze cu tenacitate. Romantism, erotism puternic, tentatie de a amesteca fatalismul in sentimente. Este un aspect caracteristic marilor oameni de arta, generand succes si popularitate, precum si ingaduinta pentru manifestarile excesiv de erotice si afective.

Nodul Nord

Nodul Nord în Vărsător
In viata anteriora nativul si-a creat un orgoliu puternic si un sentiment de superioritate. Nu-si dorea decat sa straluceasca si era sfidator. In aceasta viata ii va fi greu sa renunte la privilegii si sa traiasca ca un om obisnuit. Trebuie sa renunte la egoism si sa-si sacrifice interesele personale in favoarea celor colective. Realizarea misiunii sale va fi posibila daca isi va gasi un ideal si isi afla rostul vietii sale.

Nodul Nord în careu cu Soarele (0°31)
Predispune la incercari care tind sa distruga egoismul nativului, provocind frustrari si amanari in tentativele sale de ridicare sociala sau de creatie, pana cand el isi descopera un sens altruist si isi dirijeaza activitatea in folosul celorlalti. Dorinta de afirmare sau ambitiile vor trebui sa fie reconstruite pe un fond de constiinta superioara fata de rolul pe care il joaca nativul in societate. Arata ca personalitatea individului (latura sa egotica, mai precis) reprezinta un obstacol in calea realizarii menirii sale existentiale. Depasirea egoului, altruismul sunt necesare in procesul evolutiei.

Nodul Nord în sextil cu Venus (1°33)
Ajutor financiar, sustinere afectiva, posibile calitati estetice in aspectul fizic, constituie tot atatea avantaje prin care nativul isi poate gasi usor un loc si un sens in viata, in acord cu dorintele sale cele mai profunde.

Lilith

Lilith în Săgetător
Sentimentele sunt blocate si anihilate, nefiind lasate sa se exprime liber. Exista probleme afective, ascunse sub o masca a multumirii afisate.

Chiron

Chiron în Rac
Nativul are o mare nevoie de securitate in camin. Principala sa lectie este de a invata sa-si stapaneasca emotiile. Este foarte sensibil, chiar intuitiv. Este un abil aparator al traditiilor.

Chiron în trigon cu Soarele (2°09)
Nativul isi utilizeaza talentele pentru a depasi orice limita. Iubeste surprizele. Totdeauna, el prezinta o noua dimensiune a personalitatii sale sau noi talente creatoare.

Chiron în conjuncție cu Luna (7°53)
Cercetarea sa poate fi colectiva, familiala sau legata de o femeie (mama, sotie, fiica) sau de feminitate, in general. Caminul sau, anturajul sau pot avea cate ceva particular, chiar poetic. Resimte foarte bine emotiile altuia. Este extrem de sensibil. Mama vindecatoare sau pioniera.

Chiron în sextil cu Marte (0°20)
Individul este un specialist in utilizarea energiei martiene. Poate fi un atlet, un politician sau un om de decizie. El poate dirija si conduce pe altii pe o noua cale. Stie sa deschida portile.

Junon

Junon în Fecioară
Nativul va cauta un sot discret, organizat, metodic si precis.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Channing Tatum [3036]
Jet Li [2974]
Rudolf Hess [2752]

Mâine

Arielle Dombasle [3298]
Ferdinand Magellan [2669]
Ulysses S. Grant [2770]

Articole

Quiz

Care e jobul tău ideal?