Scorpion


Scorpionul este un semn complex. La el intodeauna este mai mult decat se constata la prima vedere, lucru care ii impiedica pe ceilalti sa vada cum este in realitate, ca sa nu mai vorbim de ceea ce gandeste. Asa ii place Scorpionului sa fie. Prefera sa joace cu cartile ascunse. Este constient de puterea pe care o capata din faptul ca este misterios. Ai grija, Scorpionul este expert in afla tot ceea ce doreste despre altii.

Scorpionul este semnul investigatiei. Sta in firea lui sa cerceteze, sa descopere fapte si sa afle ce sta sub fatada tuturor lucrurilor si a persoanelor. Doreste sa stie ce ii face pe oameni sa vibreze. Chiar mai mult, doreste sa stie ce il face pe el insusi sa vibreze. El este foarte sever in cercetarea de sine si nu se teme sa isi puna propria persoana sub microscop. Singurul lucru pe care Scorpionul nu il poate ascunde este privirea lui patrunzatoare, desi incearca.

Nativi Scorpion sunt iritabili si gata oricand de confruntare. De la prima intalnire, iti vei da seama ca nu este cineva care risipeste prea mult timp stand la taifas. Nativi acestui semn nu se arata interesati prea mult de ceea ce este superficial. Vor sa treaca mai repede la lucrurile fundamentale. In scurt timp, te vei trezi povestindu-i despre prima experienta de dragoste, despre filozofia de viata si despre aspiratiile tale intime, pe care pana acum, le-ai destainuit celui mai bun prieten. In ciuda firii usor rezervate, uneori distante, el are calitatea care permite oamenilor sa-si exprime cele mai ascunse si mai sincere ganduri, fara sa se simta stanjeniti sau stingheriti. Odata angajat intr-o conversatie semnificativa, Scorpionul va oferi suficiente fragmente de informatii despre sine si despre propria experienta, incat sa te fascineze si sa vorbesti serios cand vei spune "ar trebui sa mai stam de vorba". Deja te afli sub vraja Scorpionului care te-a sedus.

Moartea, renasterea si legile Karmei intra in domeniul semnului Scorpionului. Sunt foarte putine persoane nascute in aceasta zodie, care nu sunt interesate de posibilitatea reincarnarii si care nu se gandesc la Karma. In sensul cel mai restrans si mai comun al mortii si renasterii, Scorpionul este un semn care accepta intelepciunea renuntarii. El stie ca unele lucruri din viata trebuie sa ia sfarsit - relatii care nu mai sunt fericite sau meserii care nu mai satisfac sufletul - pentru a merge mai departe. In acest sens profund, Scorpionul este un semn al cresterii. Cu toate acestea, sa nu crezi ca el se departeaza ori de cate ori lucrurile se inrautatesc. Este adevarat, de fapt, contrariul. Nativii in Scorpion sunt persoane extrem de tenace si cand gasesc ceva (sau pe cineva) care promite realizarea de sine, nu vor renunta prea usor. Ei nu se vor da batuti cand altii probabil ar renunta. Scorpionul este un semn ferm. El are abilitatea de a-si concentra energia si de a urmari continuu un scop. Isi poate croi drum prin mijlocul unui volum imens de munca, in vreme ce altii mai zabovesc. Perseverenta lui este de invidiat. Dar Scorpionul nu va accepta cu seninatate un status quo nesatisfacator. In momentul in care devine clar ca o slujba sau o relatie nu merge bine si a starui in ele este inutil, el chiar va provoca ruptura.

Interesele lui nu sunt limitate la lucrurile placute ale vietii. Face parte din destinul lui sa patrunda cele mai intunecate si mai misterioase zone ale vietii si ale sufletului. Trebuie sa faca vizite regulate propriei lumi din adancuri. Timpul petrecut in explorarea psihicului lor este foarte valoros pentru aceste persoane. S-ar parea ca ei isi fac ganduri negre de dragul de a face acest lucru, dar "deprimarea scorpionica" este modul lor de a face o analiza psihologica, de a procesa informatii, de a examina motivatiile si dorintele si de a intelege de ce simt in felul care simt. Numai dupa ce se gandesc bine in particular, ei se simt pregatiti sa faca schimbarile pe care trebuie sa le faca, schimbari care uneori pot fi atat de dramatice, incat ar fi mai bine descrise ca transformari. Transformarea este o problema cheie a Scorpionului. Curatirile psihologice ale Scorpionului sunt in esenta un act de purificare. Dand la o parte lucrurile lipsite de valoare, el imbratiseaza insasi forta vietii, stiind ca nu poate exista viata fara moarte. Acesta este un adevar care inspira respect, uimire si teama, de la care Scorpionul nu se sustrage. Schimbarile majore din viata lui, fie in cariera, fie in cadrul relatiilor, sunt acompaniate de transformari personale adanc inradacinate. Ar putea chiar arata diferit. Si-ar putea tunde parul, schimba garderoba sau chiar ar putea renunta la fumat, toate acestea fiind manifestari exterioare ale schimbarilor interioare.

Ca fenomen particular al acestui semn, este si fi faptul ca in momentul in care se naste un copil Scorpion, sau cand o persoana din zodia Scorpionului naste, are loc frecvent, simultan, pierderea unei persoane iubite. Misterele metafizice ale sexului, nasterii si mortii stau sub semnul Scorpionului. Ele sunt atat de universale si de fundamentale pentru existenta noastra, incat le putem numi rituri de trecere. Oamenii tuturor culturilor au creat ritualuri in jurul acestor experiente si fiecare este miscat si transformat de ele. La Scorpion, aceste experiente sunt adesea mai dramatic si mai intens simtite. Nativii din Scorpion au respect deosebit pentru magia si puterile ce-si au originea in subconstient. Carti de telepatie, divinatie si supranatural se gasesc aproape in fiecare biblioteca a persoanelor nscute sub acest semn.

Scorpionul este un semn de apa. Apa este elementul sentimentelor si emotiilor. La fel ca nativii din zodia Racului si a Pestilor, cei din Scorpion sunt sensibili si imaginativi. Dar, Scorpionul este cel mai intens semn de apa si resimte profund dezamagirile. Nativii acestui semn sunt persoane mandre si demne, si in cea mai mare parte a timpului emotiile lor intense sunt tinute ferm sub control. Nu se cade sa arate oamenilor cat de vulnerabili sunt cu adevarat, dar ei nu sunt mai putini sensibili decat cei nascuti in Rac sau Pesti. Scorpionii nu sunt atat de plangareti ca Racii, dar ei plang cu adevarat, nici nu se arata atat de intelegatori si de blanzi ca cei din Pesti, dar sunt buni si gentili. Este totul acolo, sub suprafata. Sunt de asemenea extrem de pasionati. Ei nu simt nimic pe jumatate si nici nu fac vreun lucru pe jumatate. "Totul sau nimic" este motto-ul lor. Nu trebuie sa surprinda faptul ca au dobandit reputatia de extremisti si la bine si la rau.

Daca i se face o nedreptate sau se simte ofensat, este expert in aruncarea cutitelor verbale care taie cu rapiditate. In asemenea momente, poate spune lucruri pe care le va regreta mai tarziu dar, din pacate, raul facut este uneori atat de mare incat nu mai poate fi indreptat.

Scorpionul abordeaza situatiile din doua directii, in acelasi timp: intuitiva si rationala. Aceasta le confera capacitatea fantastica de a intelege motivatiile reale ale oamenilor si dinamica din spatele a ceea ce se vede. Ei mai sunt binecuvantati cu o mare putere a vointei. Sunt puternici si robusti, cu puterea psihica de a-si controla pasiunile, si cand sunt justificate de urmarirea unui scop, nici un alt semn nu actioneaza cu mai multa convingere. Atunci reprezinta o forta de care ar trebui sa tii seama. Cand nu sunt inspirati, pot simula interesul.

Relatiile lipsite de pasiune nu pot interesa un Scorpion. Este semnul dragostei erotice. Scorpionul este preocupat de uniunea fizica si spirituala, cu ajutorul careia doi devin unul. Este fascinat de dimensiunea mistica a sexului si este permanent in cautarea extazului. Asta nu inseamna ca se afla constant in cautare sau ca are o viata sexuala supraactiva. Adesea este adevarat contrariul. Nu este neobisnuit pentru femeile si barbatii din Scorpion sa alterneze perioadele de viata sexuala intensa cu cele de abstinenta totala. Ei inteleg valoarea si puterea celibatului. Sunt rar caracterizati prin promiscuitate. Cu toate acestea, sunt multi (indiferent daca doresc sa marturiseasca acest lucru sau nu) care la un moment dat au trecut in aceasta extrema. Dar multi dintre ei se lupta cu dorinta. Sexul este important pentru Scorpion, dar mult mai mare decat sexul este dragostea. Poate ca Scorpionul are nevoie de multa intimitate dar nu vrea sa fie singur pentru totdeauna. El doreste sa formeze o relatie stransa si iubitoare si sa cerceteze amanuntit semnificatia dragostei, asa cum face si cu semnificatia sexului. De vreme ce amandoua sunt impletite, lucrurile pot deveni foarte complicate in mintea lui. In adancul sufletului, Scorpionul doreste sa-si creeze o familie calduroasa si sigura. Dar nu il multumeste orice fel de familie. Asta pentru ca de cele mai multe ori, experienta vietii familiale din copilarie nu a fost una cu totul fericita si pastreaza amintirile incidentelor in care s-a simtit neinteles, singur, sau in care a fost considerat indaratnic de parinti. Din fericire, Scorpionul nu este un semn de acceptare pasiva de genul "ce-o fi o fi". Incearca cu multa constiinciozitate sa nu repete propriile greseli ale parintilor lui si este foarte atent sa nu repete propriile greseli. El impartaseste credinta ca noi toti avem in noi insine puterea de a repudia neplacerile din trecut si de a schimba in mai bine vietile. Cu toata natura lui introspectiva, nu este neobisnuit pentru un Scorpion sa devina atat de obsedat de cineva, incat sa il zoreasca pe el sau pe ea sa lege o relatie - pentru ca imediat sa o desfaca.

Scorpionul este semnul traditional pentru "bunurile mortilor" si "sume mari de bani". Mostenirile sunt probleme importante pentru nativii acestui semn. A obtine partea ce i se cuvine din averea familiei sau certurile pentru pensie alimentara si proprietate sunt adesea litigii furtunoase in viata Scorpionului. Mai este si fiscalitatea. Tentatia de a nu dezvalui totul este foarte mare pentru unii nativi. Exista anumite lucruri pe care nici Scorpionul nu ar trebui sa le tina doar pentru sine. Legile karmei, dupa cum ar trebui sa stie, acopera banii. Dar daca Scorpionul va deveni obsedat de bani, este mai probabil ca aceasta sa fie determinata de ceva mult mai simplu decat falsificarea unor documente. Ambitiosul Scorpion are importante lectii de invatat despre momentele cand trebuie sa se tina in frau. Filozofia lui "totul sau nimic", poate fi extrem de periculoasa cand este vorba de bani. Uneori pot fi nechibzuiti, pentru ca tentatia de a-si asuma riscuri mari atunci cand simt mirosul unor mari sume de bani este foarte greu de infranat. Cu toata puterea lor de vizualizare, a intuitiei si vointei, ei se pot insela uneori foarte tare, suferind pierderi mari.

In viata fiecarui Scorpion vine un timp cand trebuie sa isi infrunte propriile limite si restrictiile impuse de realitate si bunul-simt si sa accepte ca numai "dorind" ceva nu este suficient. Faptul ca nu poate avea puterea si controlul total asupra oricarui lucru este, poate, cea mai importanta lectie pentru Scorpion. Daca ar simti vreodata ca puterea de a-si directiona viata a fost erodata, ar putea deveni semnul infricosator al zodiacului, de care oamenii se feresc pe buna dreptate. In asemenea momente, Scorpionul poate cadea in stari de furie care pot indeparta multi prieteni loiali. Nu este vorba de una dintre acele introspective "normale" ale Scorpionului, de care are nevoie pentru a-si pune in ordine gandurile si actiunile lui. Este cu mult mai mult. Este ceva apropiat de ceea ce mistici numesc "noaptea neagra a sufletului". Toti nativii acestui semn au avut un sfarsit de saptamana sau doua mai negre, cand au scos telefonul din priza si au ascultat concerte de orga, coborand in propria lor lume personala. Toate categoriile de activitati autodistructive sunt cercetate in mod creativ, in vreme ce se intretin cu tigari, wisky, cafea si paine prajita cu portii imense de disperare si stres. Puterea si ambitia semnului devin nesigure si cad intr-o stare de paralizie. Ceea ce face Scorpionul, este sa caute o cale de iesire din incertitudine. Scorpionul este singurul animal in stare sa se intepe singur mortal daca nu vede nici o cale de iesire dintr-o situatie amenintatoare. Faptul sugereaza cat de important este pentru el sa nu isi traiasca viata sub controlul altcuiva. Exista cativa nativi care trec prin perioade de autodistrugere inceata, cu scopul de a se pierde si de a anestezia durerea psihologic, iar acesta este destul de diferit de ciudatul weekend negru. Pana si Scorpionul cel mai apreciat a flirtat la un moment dat cu alcoolul si drogurile, desi abuzul de astfel de substante este un ingredient numai in cele mai tragice variante ale depresiei sale. Cand nativii acestui semn reusesc sa treaca de unul din episoadele lor negre, intodeauna sunt mai puternici ca la inceput. Nativii isi inteleg propria natura destul de bine ca sa stie ca daca nu fac loc pentru nou si pentru afirmarea vietii, risca sa traiasca intr-un fel de jumatate de viata, simtindu-se ca unul dintre acei morti vii.

Foarte adesea, Scorpionul este acuzat ca este dur, rece si nemilos, fara sentimente. Incearca sa cunosti un Scorpion si vei descoperi ca este capabil de simtaminte extrem de profunde si ca este constient de faptul ca este cu mult mai bland si mai uman (si cu mult mai putin crud) sa renunti la anumiti oameni, locuri si prioritati, daca acest lucru va aduce in cele din urma fericirea.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole