Carl Jung


26 iulie 1875 19:30 (GMT+0:37) 47°35’N 9°18’E
Kesswill, Elveția

Înălțime 185 cm
Zodiac european Leu
Zodiac chinezesc Porc de Lemn
Zodiac aztec Trestie
Zodiac arboricol Chiparos
Zodiac egiptean Bastet
Zodiac floral Margaretă
Zodiac indian Câine
Zodiac grecesc Sirenă
Temperament echilibrat
Număr destin 9
Număr psihic 8

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

Carl Gustav Jung (n. 26 iulie 1875, Keswil, cantonul Thurgau, Elveția – d. 6 iunie 1961, Küsnacht, Elveția) a fost medic, psiholog și psihiatru elvețian, fondatorul psihologiei analitice.

A făcut studii de medicină generală și psihiatrie la Basel, a fost profesor la Facultatea de Medicină din Zürich și medic-șef la clinica psihiatrică universitară Burgholzli. Este cu precădere interesat de psihoterapia clinică și, concomitent, de cercetarea experimentală și teoretică. Între 1907 și 1912 colaborează intens cu Freud, acesta având o influență decisivă asupra lui Jung. Este atras in special de cercetările acestuia legate de isterie și de vise. Ruptura cu Freud este marcată de apariția lucrării Wandlungen und Symbole der Libido (1912), în care Jung încearcă o lărgire a orizontului de interpretare freudian și o implicită critică a acestuia. Această ruptură îl va duce la elaborarea unui sistem propriu de interpretare psihanalitică, axat pe reintroducerea culturii ca dimensiune fundamentală a omului și pe un ansamblu de concepte noi, deduse din experiența clinică.

Între 1921 și 1938 întreprinde călătorii de studii în Africa de nord, în lumea arabă, la indienii pueblo din Arizona și India.

În 1935 este ales președinte al „Societății elvețiene pentru psihologie și domeniile conexe“.

În 1944 se creează la Basel catedra de „psihologie medicală“ al cărei titular este Jung. În 1948, la Zūrich, se înființează institutul Carl Gustav Jung, iar in 1958 „Societatea internațională de psihologie analitică“, având drept temă teoriile jungiene. Își petrece ultimii ani de viață la Bollingen, lângă Zūrich, unde își redactează memoriile. La câteva luni după moartea lui apare Erinnerungen, Träume, Gedanken (Amintiri, vise, reflecții) consemnate și editate de Aniela Jaffe.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Vărsător
Este neglijent si foarte degajat. Nu stie sa se prefaca, fiind sincer si direct. Este inventiv, original, atras de progres, avangardist si nonconformist. Are un curaj nebun, un spirit de libertate foarte mare si nu suporta nicio constrangere. Prietenii sunt foarte importanti, este influentabil si poate fi atras usor de aventura si necunoscut. Isi atrage multi prieteni pe care ii pastreaza toata viata.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Pești
Succes usor in viata profesionala datorat inteligentei, ingeniozitatii si catorva prieteni. Este gijuliu cu banii, fara a fi zgarcit. Este chiar generos.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Taur
Niciunde nu-i mai bine ca acasa. Va calatori putin si nu va avea initiative neasteptate sau examinate in prealabil. Totul este calculat; motto "incet si sigur".

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Taur
Va fi un bun tata. Ii va place sa fie acasa, in compania familiei si a copiilor. Apreciaza confortul, pacea, linistea, mancarea simpla dar buna.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Gemeni
Urmareste sa placa. Cheltuie ore in baie pregatindu-se pentru o iesire, in speranta ca intalnind pe cineva sa fie stralucitor. Ii plac discutiile interminabile cu prietenii.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Rac
Ii va place un serviciu in contact cu publicul. Punct vulnerabil: stomac.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Leu
Casatorie din dragoste, bazata pe intelegere, onestitate, sinceritate.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Fecioară
Mici mosteniri. Batranete fericita, moarte naturala.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Scorpion
Ii plac calatoriile lungi, in special cele pe mare. Ii place riscul.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Scorpion
Ii plac profesiile care presupun risc. Ii este recomandata o meserie cum ar fi cea de politist. Ii place sa investigheze. Are o natura curioasa, isi asuma riscuri si lupta pentru succes.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Săgetător
Multi prieteni, dar in permanenta cautare de afinitati de caracter, de obiceiuri si distractii. Curiozitate calma, care favorizeaza un bun acord cu cel apropiat. Risc de neliniste, frustrare, importanta excesiva acordata mediului. Posibile inselatorii.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Capricorn
Dezamagirile sunt greu digerabile, amaraciunile pot dura mult timp inainte ca el sa fie in stare din nou sa reactioneze pozitiv.


Soarele

Soarele în Leu
Soarele in Leu da o natura imperioasa, o mare stapanire de sine, un simt treaz al onoarei si o integritate incoruptibila. Subiectul aspira sa domine, dar i-ar repugna sa-si insuseasca cel mai mic avantaj sau sa faca altora ceva ce nu ar fi in acord cu regula de aur: Ce tie nu-ti place, altora nu face. Legaturile afective sunt profunde, durabile. Persoanele care au Soarele in Leu sunt aparatori puternici ai celor pe care ii iubesc, dar sunt la fel de ardenti in aversiunile lor. Leul este zodia care guverneaza inima. Cei care au Soarele in Leu fac ceea ce intreprind cu o concentrare de efort care aduce succesul. Sunt prieteni veritabili, iar ca dusmani sunt cei mai onorabili si mai generosi.

Soarele în Casa VII
Asociatiile sunt adesea nefericite din cauza egoismului participantilor; dar cel care are Soarele in Casa a VII-a nu are de ce sa se planga sub acest raport, va sti intotdeauna, cand va avea nevoie de un asociat sa atraga spre el vreunul avand un simt inalt al onoarei; ori, cum casatoria este cea mai intima dintre asociatii, Soarele in Casa a VII-a este, sub acest raport, o pozitie mai ales norocoasa, caci ii va aduce un insotitor constant si loial pe care va putea sa se sprijine fara grija pana la moarte, in toate nevoile si vicisitudinile vietii. Cum nici o comoara terestra nu echivaleaza cu o astfel de iubire, aceasta este poate cea mai buna dintre toate pozitiile solare. Daca, din nefericire, persoana ar fi implicata intr-o afacere litigioasa, Soarele in Casa a VII-a ar trezi bunavointa judecatorului si ea ar obtine un rezultat fericit.

Soarele în careu cu Neptun (0°16)
Indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Soarele în trigon cu Nodul Nord (7°36)
Ocazii favorabile de implinire a propriilor idealuri, ilustrind capacitatea oricui de a-si atinge telurile si de a se bucura de succesul dobindit. Reusita este cu atit mai mare, cu cit este dedicata mai mult nevoilor celorlalti. Indica o manifestare armonioasa a personalitatii, a activitatii in alte existente. Karma pozitiva ii permite acum nativului sa se afirme, sa staluceasca si sa-si manifeste creativitatea intr-un mod benefic. Un barbat (tata, sot - pentru o femeie, un sef) poate sustine nativul in a-si realiza menirea sa.

Luna

Luna în Taur
Taurul este zodia de exaltare a Lunii, iar efectul sau este, in consecinta, foarte puternic in bine, daca acest astru este liber de constrangeri si daca este bine plasat, caci natura fixa a Taurului tempereaza atunci instabilitatea Lunii care se amesteca si cu raza lui Venus si face astfel caracterul mai bland, amabil, desi hotarat si increzator in sine. Aceasta pozitie da perseverenta, previziune, bunatate - ceea ce ii atrage persoanei toate fericirile vietii: sanatate, avere, prieteni, familie, case si proprietati cu posibilitatea de a se bucura din plin de toate aceste daruri, caci este sociabila, ospitaliera, prietena distractiilor sanatoase, a artelor, muzicii si a tot ceea ce face frumusetea vietii.

Luna în Casa III
Luna in Casa a III-a indica gustul spre studiu, o imaginatie vie si fertila, o inclinatie spre ocupatii intelectuale, mai ales daca acestea nu cer continuitate, de exemplu reportajul si redactarea in ziare unde trebuie sa fii in alerta pentru a aduna vestile si sa ratacesti ici si colo pentru a le aduna. Acestor persoane le plac lucrurile concrete; daca Luna este intarita de aspecte bune ale lui Mercur, persoanele pot ajunge la o pozitie inalta.

Luna în sextil cu Mercur (1°43)
Indica inteligenta, caracter sociabil, mult bun simt. Persoana are o fire sociabila, fermecatoare, blandete in manifestari, aspect ingrijit si chiar elegant. Ocupatie rentabila, avand multe avantaje si oportunitati. Inspiratie si intuitie in comunicare, relatii bune cu ceilalti, o mare forta de adaptabilitate si improvizatie.

Luna în sextil cu Venus (2°00)
Indica o fire senzoriala, populara, talente artistice; afectivitate mare, exprimare de sine rafinata, liniste si fericire in familie, capacitate de a-si stimula partenerul. Nativul este mereu vesel si optimist, iubeste placerile si senzualitatea.

Luna în careu cu Uranus (0°41)
Indica relatii dure cu sexul opus, divort, o fire excitabila, excentrica, originala, incapatanata si susceptibila, tentata de legaturi clandestine, dar si boema, hipersensibila, neatenta, frivola, tetrala si schimbatoare, neconventionala, cicalitoare si instabila. Persoana poate suferi tulburari mentale sau paralizie partiala. Cariera plina de evenimente nedorite, cu schimbari neasteptate si bruste, pierderi prin speculatii si ghinioane de tot felul, precum si predispozitie spre accidente.

Mercur

Mercur în Rac
Mercur in Rac da o inteligenta clara, o memorie buna si o minunata adaptabilitate. Persoanele care au Mercur astfel plasat sunt capabile sa indeplineasca orice lucru, sa ocupe orice slujba, adaptandu-se usor ideilor si parerilor celorlalti. Se bucura cand sunt flatati si laudati si de aceea evita cu grija tot ceea ce ar putea face sa piarda opinia buna a celorlalti.

Mercur în Casa VI
Mercur in Casa a VI-a face mentalitatea subiectului prea activa pentru binele sau propriu, caci va fi foarte ambitios si, de aici, susceptibil de a se surmena in detrimentul sanatatii sale: de aceea slabiciunea sistemului sau nervos (ca urmare a surmenajului) se va manifesta probabil printr-o dezordine a functiilor sale digestive in regiunea guverata de Fecioara - a sasea zodie - adica intestinele. Nativul este ultrasensibil la conditia fizica si mentala a celor care il inconjoara si multe necazuri si neplaceri deriva din relatiile sale cu servitorii sai sau subordonatii sai, ceea ce ii afecteaza sanatatea. Ii place studiul igienei, al dieteticii si reuseste foarte bine in practicarea chimiei alimentare, mai ales daca Mercur este bine plasat. Aspectele adverse formate de Mercur si Saturn in Casa a VI-a fac din subiect un invalid cronic, cu un spirit melancolic. Aspectele lui Marte si ale lui Uranus sunt surse fecunde de suicid, datorat intretinerii de ganduri morbide asupra starii de sanatate.

Mercur în sextil cu Luna (1°43)
Indica inteligenta, caracter sociabil, mult bun simt. Persoana are o fire sociabila, fermecatoare, blandete in manifestari, aspect ingrijit si chiar elegant. Ocupatie rentabila, avand multe avantaje si oportunitati. Inspiratie si intuitie in comunicare, relatii bune cu ceilalti, o mare forta de adaptabilitate si improvizatie.

Mercur în conjuncție cu Venus (3°43)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Mercur în careu cu Nodul Nord (2°50)
Probleme de comunicatie, dificultati in a se face inteles si riscul de a gresi calea sau domeniul in care isi exprima calitatile intelectuale. Nativul trebuie sa-si consolideze si sa-si stapineasca bine cunostintele, spre a le folosi mereu in scopul evolutiei sale. Are posibilitatea sa treaca la forme de comunicare subtila, daca nu se lasa dezamagit de esecurile intimpinate.

Venus

Venus în Rac
Venus in Rac prezinta amestecul caracteristicilor lui Venus, celor ale Lunii si ale naturii psihice a Racului. De aceea aceasta pozitie da persoanei o imagintie foarte fertila si o face apta sa intre in contact cu locuitorii lumilor invizibile sau, cel putin, sa se afilieze la vreo moda de religie mistica. Totusi, aceasta nu este lipsita de pericol, caci Venus este negativa si atrage spre ea fara sa aleaga sau sa distinga, de unde rezulta ca nativul poate deveni prada spiritelor controloare si sa suporte pericolele date de mediumnitate.

Venus în Casa VI
Venus in Casa a VI-a da persoanei salariati fideli care lucreaza pentru interesul sau, daca este patron. Daca este salariat, Venus il va face indragit de patronii sai si de prietenii sai. Pozitia este destul de buna in ceea ce priveste sanatatea, doar daca persoana nu abuzeaza, deoarece trebuie spus ca, chiar daca este armonioasa, constitutia nu e foarte viguroasa. Daca avem grija de sanatatea noastra, va ramane buna toata viata; dar cel mai mic abuz poate inclina balanta de cealalta parte si sa ne transforme in invalizi.

Venus în sextil cu Luna (2°00)
Indica o fire senzoriala, populara, talente artistice; afectivitate mare, exprimare de sine rafinata, liniste si fericire in familie, capacitate de a-si stimula partenerul. Nativul este mereu vesel si optimist, iubeste placerile si senzualitatea.

Venus în conjuncție cu Mercur (3°43)
Indica mari capacitati de exprimare, abilitate in comunicare, maniere alese, o fire iubitoare de frumos, arta si placere, dar care ar trebui sa reflecteze mai mult asupra responsabilitatilor sale. Persoana este intuitiva si inspirata, putand avea talente muzicale sau in pictura; de asemenea, beneficiaza de un mare succes la sexul opus. Indica o fire vesela, armonioasa, intuitie, inclinatie spre intelectualitate, arta, muzica si pictura, in special, popularitate, sociabilitate, succes la sexul opus, posibile castiguri din scris. Persoana poarta o corespondenta sentimentala importanta, avand talent literar si iubind mult placerile si arta. Trebuie sa invete sa fie mai responsabila, in special in plan afectiv.

Venus în careu cu Jupiter (6°18)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Venus în careu cu Nodul Nord (6°34)
Nativul trebuie sa-si gaseasca echilibrul in domeniul sentimentelor, invatind sa dea cel putin tot atit de mult pe cit primeste, altfel riscand sa traiasca frustrari si dezamagiri. El trebuie sa-si pretuiasca simtul artistic si aptitudinile sau calitatile estetice pentru rolul lor in evolutia sa, si nu pentru placerea pe care i-o pot oferi acestea. Acest nativ poate fi impiedicat in realizarea menirii sale de preocuparile (sau, uneori, atasamentele) sentimentele, erotice, artistice, de valorile material-financiare. Prin urmare detasarea, sublimarea, renuntarea la relatiile de joasa factura (sentimentale, sociale) sau la detasamentele materiale, sunt necesare evolutiei.

Marte

Marte în Săgetător
Marte in Sagetator, bine aspectat, da placerea argumentatiei si cea a discutiilor pe subiecte de natura serioasa cum ar fi legea, filosofia, religia. Va face ca persoana sa fie candida si deschisa in toate realatiile sale, plina de entuziasm, de ambitie, doritoare sa iasa in avantaj in mediul sau, desi putin inclinata a se ralia la concepte care nu se acorda cu ideile sale de probitate si de dreptate. Aceste persoane fac pe interesantele, vorbareti ideali, mai ales in ultima parte a vietii lor, caci, placandu-le sa calatoreasca, si fiind observatori fini, au un bagaj de subiecte instructive si atragatoare pe care sunt intotdeauna dispuse sa le impartaseasca auditoriului lor. Le plac de asemenea si sporturile, in care exceleaza de altfel, si exercitiile in aer liber. Marte bine aspectat in Sagetator, este o pozitie ideala pentru un om al legii, caci ascute si anima facultatile mentale si oratorii. Marte afectat in Sagetator, da o limba ascutita si un caracter certaret cu o trasatura de necinste; de aceea gasim ca astfel de persoane sunt in general detestate in mediul lor, dar mai ales in cercurile sociale unde par intotdeauna a fi in opozitie cu ideile si opiniile celorlalti si par a adopta o atitudine de dispret suprem fata de cei care nu sunt de parerea lor. Aceste persoane sunt predispuse la a avea accidente in calatorie si numeroase fracturi.

Marte în Casa XI
Marte in Casa a XI-a da liderii de cercuri sociale, entuziasti in urmarirea placerilor si atragand numerosi prieteni, recrutati dintre martieni si atletici. Acest aspect da energia si ardoarea pentru a realiza dorintele, sperantele si aspiratiile. Dar daca Marte este afectat in Casa a XI-a, aceste persoane vor fi susceptibile, extrem de iritabile pentru prietenii lor si, in consecinta, nepopulare si predispuse la a-si face rau lor insasi, prin dorinta lor ardenta de a-si realiza ambitiile.

Marte în sextil cu Jupiter (2°25)
Indica incredere in capacitatile proprii, faima, glorie, atractie pentru functii inalte in armata sau in administratie, caracter aventuros, dornic de amuzament si de placeri, iubind parada si gesturile demonstrative; protectie si ajutor in momente de criza. Curaj, generozitate, spirit justitiar, neacceptand constrangerile, ambitios, gelos, combativ si norocos. Persoana beneficiaza de o imensa energie fizica si subtila, poate avea abilitati creatoare sau poate fi un bun terapeut prin bioenergie, daca aceasta este indicata si de alte aspecte.

Marte în sextil cu Saturn (2°49)
Indica rezistenta fizica, capacitate de efort prelungit, curaj, perseverenta, tenacitate, ambitie, mare forta de caracter. Nativul dispretuieste pericolul, putand sa se afirme usor in cariera politica sau militara. Este serios, responsabil, calculat, conventionalist, materialist, are calitati de conducere, spirit de observatie, concentrare si forta, impetuozitate in urmarirea scopurilor sale. Beneficiaza de vitalitate si viata lunga.

Marte în trigon cu Uranus (6°34)
Indica un spirit original, practic, minte agera si vioaie, vointa puternica, spirit vesel, optimist, ironie si critica distructiva. Este un individ inclinat spre cercetare si spre tot ce este nou, fiind o fire stiintifica, originala, inventiva. Are o mare incredere in sine si beneficiaza de o mare energie mentala si fizica. Capacitati bioenergetice mari, dar care pot ramane nefolosite.

Marte în conjuncție cu Lilith (3°16)
In cazul unei femei, indica o atractie fizica (erotica) spre barbati perversi, ciudati, agresivi, obsedati sexual (eventual gigolo), catre procurarea cu bani a unor servicii sexuale. Feminitatea este serios perturbata din cauza pornirilor agresive, violente, de concurenta cu barbatii (amazoana, de competitie egotica. Apetitul sexual este exarcerbat, dizarmonios, rupt de latura sentimentala. In cazul unui barbat, indica agresivitate, porniri violente in plan sexual (viol), inclinatii distructive sau autodistructive.

Marte în trigon cu Chiron (5°01)
Individul este un specialist in utilizarea energiei martiene. Poate fi un atlet, un politician sau un om de decizie. El poate dirija si conduce pe altii pe o noua cale. Stie sa deschida portile.

Jupiter

Jupiter în Balanță
Jupiter in Balanta, atunci cand este in buna configuratie, da o natura binevoitoare, simpatica si afectuoasa; constiincioasa si sociabila, avand un mare interes pentru tot ceea ce se refera la progresele omenirii in : muzica, arte, literatura, relatii sociale, etc. Astfel persoana este foarte iubita. Aceasta pozitie anunta reusita in afaceri si succes in viata publica. Dar daca Jupiter este afectat in acest semn, indulgenta acordata cerintelor de natura inferioara va aduce subiectului neplaceri, un scandal public, pierderea popularitatii si prestigiului sau.

Jupiter în Casa VIII
Jupiter in Casa a VIII-a, bine aspectat, indica castiguri prin casatorie, prin asociatie sau prin mostenire; o moarte linistita. Dar atunci cand Jupiter este slab sau afectat, indica procese si pierderi de bani.

Jupiter în careu cu Venus (6°18)
Indica o fire patimasa, libertina, infidela, gust pentru lux, necazuri cu legea. Persoana poate contracta casatorii la modul necugetat, manifestand tendinta spre excese, ingamfare, grandoare; poate avea necazuri datorita impulsivitatii si maniilor sale. Complexe de superioritate, incercand sa cumpere totul pe bani. Tentat sa-si caute partener, abuzeaza de sarm, este demonstrativ si orgolios. Predispus la inselaciune si frauda.

Jupiter în sextil cu Marte (2°25)
Indica incredere in capacitatile proprii, faima, glorie, atractie pentru functii inalte in armata sau in administratie, caracter aventuros, dornic de amuzament si de placeri, iubind parada si gesturile demonstrative; protectie si ajutor in momente de criza. Curaj, generozitate, spirit justitiar, neacceptand constrangerile, ambitios, gelos, combativ si norocos. Persoana beneficiaza de o imensa energie fizica si subtila, poate avea abilitati creatoare sau poate fi un bun terapeut prin bioenergie, daca aceasta este indicata si de alte aspecte.

Saturn

Saturn este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Saturn în Vărsător
Saturn in Varsator, bine dispus da inclinatii filantropice, un caracter amabil si simpatic, un mod clar si deliberat de a se exprima si un spirit patrunzator in afaceri; astfel nativul isi face prieteni printre persoanele in varsta, bogate, intelectuale, in masura sa-l ajute sa se ridice pe scara sociala. Dar cand Saturn este afectat in aceasta zodie, caracterul este viclean, folosindu-se de subterfugii, gata sa se agate de ceilalti ca de o prada, seducandu-le increderea si prietenia; subiectul cade deci obligatoriu pe ultima treapta a societatii. Aceasta pozitie da si o tendinta spre boli de inima si spre varice.

Saturn în Casa I
Saturn in Casa Intai, bine aspectat, este un semn de noroc, caci oricare ar fi maniera in care o persoana este handicapata la inceputul vietii, un succes ultim ii este asigurat prin rabdare, perseverenta, stapanire de sine gratificata de un Saturn bine plasat. Aceste persoane au o minunata capacitate de lucru; par a nu fi niciodata obosite si nu abandoneaza niciodata o sarcina inceputa fara a o termina, in ciuda tuturor obstacolelor intalnite. Au o incredere nelimitata in ele insele si in abilitatea lor de a indeplini ceea ce intreprind: de aceea sfarsesc intotdeauna prin a reusi. Dar cand Saturn este slab si stresat in Casa Intai, face ca subiectul sa fie timid si putin dispus la a-si lua responsabilitati; un subtil, disimulat, banuitor, cu un caracter taciturn, predispus la a cauta singuratatea. Astfel de persoane sunt evitate de toata lumea si destinate suferintei, deceptiilor, amanarilor si tot felul de neplaceri intreaga lor viata. Este de asemenea un indiciu rau pentru sanatate, mai ales in timpul copilariei. Aceasta pozitie prevesteste contuzii la cap, guturai si, daca Scorpionul este la Ascendent, constipatie; in Leu, circulatie proasta; in Rac, digestie proasta; in Balanta, obstructie renala, calculi... si asa mai departe pentru toate celelalte zodii.

Saturn în sextil cu Marte (2°49)
Indica rezistenta fizica, capacitate de efort prelungit, curaj, perseverenta, tenacitate, ambitie, mare forta de caracter. Nativul dispretuieste pericolul, putand sa se afirme usor in cariera politica sau militara. Este serios, responsabil, calculat, conventionalist, materialist, are calitati de conducere, spirit de observatie, concentrare si forta, impetuozitate in urmarirea scopurilor sale. Beneficiaza de vitalitate si viata lunga.

Uranus

Uranus în Leu
Uranus in Leu da subiectului o natura foarte hotarata, rebela, nesuportand nici o contradictie, situandu-se la extreme, atat in afectiunea, cat si in aversiunea sa, dispretuind complet conventiile atunci cand firea sa pasionala este in joc. Avand o personalitate puternica, egoista; aceste persoane displac adesea celorlalti si isi creeaza multa opozitie. Sunt foarte inconstante in afectiunea lor, se lanseaza intr-o noua iubire inainte chiar sa o fi parasit pe precedenta. Intr-o nativitate feminina, un Uranus afectat indica nasteri grele si poate moartea unui copil prin accident sau de ceva neprevazut si subit. Anunta de asemenea o tendinta puternica spre palpitatii ale inimii. Atunci cand Uranus este foarte bine aspectat in Leu, logodna si fericirea conjugala sunt mult mai calme. Aceasta pozitie indica un geniu original si inventiv, mai ales in jurnalism sau in invatamant, si castiguri in domeniile de divertisment.

Uranus în Casa VII
Uranus in Casa a VII-a indica o casatorie romanesca, brusca si irationala; uneori o legatura libera. Adesea perechea este o persoana cu care nu s-ar fi gandit ca se va casatori niciodata daca raza lui Uranus nu ar fi constrans la casatorie sub impulsul momentului. Persoanele avand Uranus in Casa a VII-a sunt de obicei nefericite in casatorie, pentru ca partenerul, de natura uraniana spasmodica, inconstanta, independenta, revoltandu-se impotriva oricarei constrangeri, nu poate ramane fidel nici unei persoane si se lasa sedus sau antrenat in relatii clandestine ce duc la divort. Aceasta pozitie face adesea loc unui scandal public sau mortii partenerului, amandoua determinate de natura aspectelor. Persoanele care au Uranus in Casa a VII-a, ar trebui sa evite ajungerea in justitie, caci, oricat de dreapta le-ar fi cauza, vor fi contracarate si vor esua din cauza unei circumstante bruste, stranii, neprevazute, care ii va face sa-si piarda cauza. Ar trebui de asemenea, sa nu accepte o functie publica, caci oricat de oneste ar fi, ar putea fi amestecate in probleme si scandaluri in ceea ce priveste profesiunea lor. Insumand, aceasta pozitie nu este buna nici pentru relatiile de orice fel cu publicul si nici unde este implicata legea sau asocierile de orice fel.

Uranus în careu cu Luna (0°41)
Indica relatii dure cu sexul opus, divort, o fire excitabila, excentrica, originala, incapatanata si susceptibila, tentata de legaturi clandestine, dar si boema, hipersensibila, neatenta, frivola, tetrala si schimbatoare, neconventionala, cicalitoare si instabila. Persoana poate suferi tulburari mentale sau paralizie partiala. Cariera plina de evenimente nedorite, cu schimbari neasteptate si bruste, pierderi prin speculatii si ghinioane de tot felul, precum si predispozitie spre accidente.

Uranus în trigon cu Marte (6°34)
Indica un spirit original, practic, minte agera si vioaie, vointa puternica, spirit vesel, optimist, ironie si critica distructiva. Este un individ inclinat spre cercetare si spre tot ce este nou, fiind o fire stiintifica, originala, inventiva. Are o mare incredere in sine si beneficiaza de o mare energie mentala si fizica. Capacitati bioenergetice mari, dar care pot ramane nefolosite.

Neptun

Neptun în Taur
Neptun in Taur da un caracter amabil, sociabil, cu gustul frumosului si al artei, iubirea muzicii si a tuturor placerilor vietii. Aceasta pozitie este de asemenea de bun augur pentru achizitionarea de pamanturi si proprietati. Neptun afectat in Taur da o natura senzuala si pasionata, o puternica tendinta spre lacomie, care, cu timpul, va sfarsi prin a aduce neplaceri si suferinte.

Neptun în Casa II
Neptun in Casa a II-a, bine aspectat asigura castiguri in toate lucrurile in care apa sau ocupatiile mistice si oculte, joaca un rol principal, cat si in materiile mistice si oculte. Dar daca Neptun este afectat, bugetul persoanei este mereu intr-o stare haotica, nesigura.

Neptun în careu cu Soarele (0°16)
Indica atractie pentru castiguri usoare, imoralitate, deceptii sentimentale, necazuri provocate de femei, boli de factura nervoasa, tulburari oculare, stari de lesin, inclinatie spre inselatorie si minciuna, obsesii si vise stranii, fantastice. Cel in cauza poate suferi in relatiile cu strainii; deziluzii sentimentale, instabilitate psihica, rasturnari spectaculoase in profesie. Tipul de escroc sentimental, vointa dubla, fatarnicie, hiperemotivitate; alearga dupa himere. Abuzuri si excese de tot felul.

Pluton

Pluton în Taur
Aici a fost Pluton intre 1850 si 1882. Pozitia stimuleaza conservatorismul sipastrarea patrimoniului si a traditiilor. Perioada corespunde in mare parte epociivictoriene, un model de indelungata mentinere a unei anumite ordini sociale si aunor conceptii sociale vechi in pofida marilor progrese stiintifice. Indica tendinta spre lacomie, inclinatie spre speculatii, gelozie, simt erotic rafinat, fire razbunatoare, capabila de violenta si crima, duritate in relatiile intime. Capacitate si abilitate oratorica, talent de a canta, atractie pentru arta si creatie artisitica, puternic impuls spre procreatie.

Pluton în Casa III
Indica un mental activ, inclinat spre cercetare, un spirit de observatie deosebit; atractie pentru calatorii, ocultism si mister. Subject al unor gelozii puternice in familie, tendinta spre cinism, o fire foarte senzitiva, intuind mereu ce gandeste cel din fata sa si avand un limbaj mult prea expresiv uneori.

Nodul Nord

Nodul Nord în Berbec
In viata anterioara a fost un om comod, problemele personale le atribuia altora si cand se afla in situatii dificile era incapabil sa ia decizii. A facut multe compromisuri, isi dorea armonie si nu era capabil sa spuna NU. In aceasta viata trebuie sa-si dezvolte vointa si constientul. Misiunea lui este sa actioneze independent si sa-si realizeze ideile personale.

Nodul Nord în Casa II
In trecut nativul a fost posesiv, gelos, si-a utilizat gresit forta sexuala creandu-si probleme relationale. In aceasta viata va pastra o latura materialista din precedentele vieti. Trebuie sa invete sa obtina si sa-si administreze corect finantele realizate prin munca proprie sau prin exploatarea talentelor native pe care le are.

Nodul Nord în trigon cu Soarele (7°36)
Ocazii favorabile de implinire a propriilor idealuri, ilustrind capacitatea oricui de a-si atinge telurile si de a se bucura de succesul dobindit. Reusita este cu atit mai mare, cu cit este dedicata mai mult nevoilor celorlalti. Indica o manifestare armonioasa a personalitatii, a activitatii in alte existente. Karma pozitiva ii permite acum nativului sa se afirme, sa staluceasca si sa-si manifeste creativitatea intr-un mod benefic. Un barbat (tata, sot - pentru o femeie, un sef) poate sustine nativul in a-si realiza menirea sa.

Nodul Nord în careu cu Mercur (2°50)
Probleme de comunicatie, dificultati in a se face inteles si riscul de a gresi calea sau domeniul in care isi exprima calitatile intelectuale. Nativul trebuie sa-si consolideze si sa-si stapineasca bine cunostintele, spre a le folosi mereu in scopul evolutiei sale. Are posibilitatea sa treaca la forme de comunicare subtila, daca nu se lasa dezamagit de esecurile intimpinate.

Nodul Nord în careu cu Venus (6°34)
Nativul trebuie sa-si gaseasca echilibrul in domeniul sentimentelor, invatind sa dea cel putin tot atit de mult pe cit primeste, altfel riscand sa traiasca frustrari si dezamagiri. El trebuie sa-si pretuiasca simtul artistic si aptitudinile sau calitatile estetice pentru rolul lor in evolutia sa, si nu pentru placerea pe care i-o pot oferi acestea. Acest nativ poate fi impiedicat in realizarea menirii sale de preocuparile (sau, uneori, atasamentele) sentimentele, erotice, artistice, de valorile material-financiare. Prin urmare detasarea, sublimarea, renuntarea la relatiile de joasa factura (sentimentale, sociale) sau la detasamentele materiale, sunt necesare evolutiei.

Lilith

Lilith în Săgetător
Sentimentele sunt blocate si anihilate, nefiind lasate sa se exprime liber. Exista probleme afective, ascunse sub o masca a multumirii afisate.

Lilith în Casa XI
Nativul atrage prieteni pe care nu se poate baza. Are tenta de a stabili relatii sexuale cu un prieten sau prietena. Ideile despre erotism sunt extrem de liberale.

Lilith în conjuncție cu Marte (3°16)
In cazul unei femei, indica o atractie fizica (erotica) spre barbati perversi, ciudati, agresivi, obsedati sexual (eventual gigolo), catre procurarea cu bani a unor servicii sexuale. Feminitatea este serios perturbata din cauza pornirilor agresive, violente, de concurenta cu barbatii (amazoana, de competitie egotica. Apetitul sexual este exarcerbat, dizarmonios, rupt de latura sentimentala. In cazul unui barbat, indica agresivitate, porniri violente in plan sexual (viol), inclinatii distructive sau autodistructive.

Chiron

Chiron în Berbec
Nativul isi cauta adevarata sa identitate. El doreste sa realizeze un potential personal. Doreste sa se autodepaseasca. Va trebui sa-si controleze agresivitatea si excesiva sa autoritate.

Chiron în Casa II
Satisfacerea dorintelor nativului este ceea ce-l motiveaza cel mai mult. El poate sa-i ajute pe cei stramtorati. Este senzual si atras de putere. Are o lectie de invatat in privinta banilor si posesiunilor.

Chiron în trigon cu Marte (5°01)
Individul este un specialist in utilizarea energiei martiene. Poate fi un atlet, un politician sau un om de decizie. El poate dirija si conduce pe altii pe o noua cale. Stie sa deschida portile.

Junon

Junon în Leu
Nativul cauta un partener stralucitor, creator, artist si generos. Concepe casatoria ca pe un fel de flirt si aventura.

Junon în Casa VII
Nativul este atras de un partener artist, inteligent si care sa stie sa-l indrume in viata sociala.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Channing Tatum [3035]
Jet Li [2974]
Rudolf Hess [2752]

Mâine

Arielle Dombasle [3296]
Ferdinand Magellan [2668]
Ulysses S. Grant [2769]

Articole

Quiz

Ești drăguță sau fierbinte?