Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



9. Punctul Norocului împreună cu planete rele în Casa IV, IX sau X, arată moartea bolnavului.

10. Când se pune o întrebare despre o femeie, ia-o pe Venus ca semnificatorul ei natural, și în mod particular Casa VII. Dar dacă întrebarea este despre un dușman, uită-te la Casa XII, și în mod particular, tot la Casa VII.

11. Când Luna vine în careu cu beneficele sau maleficele, și mărturia ajutorului sau blocajului în acea problemă este incertă, este de temut că puterea planetelor rele va împiedica mai mult decât pot celelalte să ajute.

12. Dacă ești întrebat despre un tată, vezi Casa IV, despre un frate, Casa III, despre un fiu, Casa V, despre soție, Casa VII, dar despre un om bolnav, uită-te doar la Ascendent.

13. Nu da o judecată înainte de a ști intenția clientului, pentru că mulți întreabă fără a ști ce, sau nu pot exprima ceea ce doresc.

14. Judecățile astrologilor sunt de multe ori greșite, din cauza erorilor de calcul, din ignoranța clienților, când Soarele este aproape de MC, sau când argumentele pro și contra ale lucrului în cauză sunt egale în figură.

15. Zvonul auzit când Luna este în primul decan al Scorpionului, este fals și necinstit răspândit.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Fostul prieten încă te iubește?