Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



57. O aglomerare mare de planete în Casa VIII, după direcții bune asupra lor, va face ca nativul să câștige din cauza testamentelor și moștenirilor persoanelor decedate.

58. Cu cât demnitățile planetelor sunt mai mari într-o nativitate, cu atât faima nativului va fi mai mare și mai splendidă. Cu cât debilitățile sunt mai mari, cu atât norocul lui va fi mai mic.

59. Marte și Soarele în Casa II în demnitățile lor, dau nativului avere, dar aduc și metode pentru a o cheltui. Dacă sunt poziționate rău aici, nativul nu va avea mult pentru a putea fi extravagant, fără alt sprijin bun.

60. Saturn pe cuspida Casei II face nativul întotdeauna sărac, decât dacă el este bine demnitat, și aspectat pozitiv de razele beneficelor.

61. Cel ce are Luna în Berbec, în opoziție cu Mercur, și Nodul Sud pe Ascendent, va fi un promotor al minciunilor și înșelărilor.

62. Luna în conjuncție cu Saturn într-un semn de pământ, și un semn de pământ la Ascendent, face persoane extrem de melancolice, în așa fel încât aceștia cred că au viziuni.

63. Dacă la naștere răsar semne cu voce, cum sunt Gemenii, Fecioara, Balanța, Săgetătorul sau Vărsătorul, și Mercur este liber de afecțiuni, atunci nativul are o vorbire excelentă, și o elocuțiune plină de grație.

64. Acele persoane ce au Racul, Scorpionul sau Peștii la Ascendent, și pe Mercur afectat de Saturn sau de Nodul Sud, ori nu vorbesc deloc, ori au un mare defect în vorbire. Dacă Marte îl afectează pe Mercur într-o astfel de nativitate, nativul se bâlbâie foarte mult.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine ai fost în viața trecută?