Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



49. Mercur în oricare din casele lui Saturn, dă o înțelegere admirabilă. Dacă este în sextil sau trigon, sau în recepție cu Saturn, nativul va fi admirat pentru inteligența lui.

50. Unele persoane ce au nativități rele, obțin totuși mari onoruri și avansări, dar atunci trebuie să existe o simpatie între nativitatea lor și a celor ce îi ridică.

51. Lordul Casei XI mai puternic decât Lordul Casei VII, denotă că prietenii și asistența nativului sunt mai puternici decât adversarii săi.

52. Toate planetele sub Pământ, când acestea promit demnitate, onoare și recunoaștere, în general aduc acestea în partea a doua a vieții nativului.

53. Saturn și Marte în opoziție din semne echinocțiale, fac un mare tiran, și dacă acestea sunt în careu cu Jupiter, el va fi un defăimător al legii și al religiei, pentru propriul lui sfârșit.

54. Luna în recepție și trigon cu Mercur, face capabil un om să schimbe cu totul părerea unui consiliu.

55. Mercur și Venus poziționați în Casa X, în casele lui Marte sau ale lui Mercur, face nativul excesiv de faimos din cauza priceperii lui în științe.

56. Planetele norocoase, bine plasate în Casa XI, denotă mulți prieteni, mari și puternici. Planetele nefericite și rău aspectate, declară puțini și de neîncredere.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de bine îl cunoști pe Harry Potter?