Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



89. Lasă-l pe Saturn și pe Soare să fie semnificatorii regilor și prinților, împreună cu planeta sau planetele din Casa X, dar ajutoarele lor ia-le din Casa XI, iar asistenții oamenilor comuni din Casa II.

90. Orice început când Luna se unește cu o planetă retrogradă, va fi în curând distrus, și dacă ea va fi cumva împiedicată, răul se va petrece mai repede.

91. Sunt trei moduri prin care se descoperă evenimentele din viața unui om, din nativitate, din nașterea primului copil, sau printr-o întrebare pusă, când mintea era îngrijorată și afectată.

92. Când Luna vine în careu cu beneficele sau maleficele, și mărturia ajutorului sau blocajului în acea problemă este incertă, este de temut că puterea planetelor rele va împiedica mai mult decât pot celelalte să ajute.

93. Dacă ești întrebat despre un tată, vezi Casa IV, despre un frate, Casa III, despre un fiu, Casa V, despre soție, Casa VII, dar despre un om bolnav, uită-te doar la Ascendent.

94. Nu da o judecată înainte de a ști intenția clientului, pentru că mulți întreabă fără a ști ce, sau nu pot exprima ceea ce doresc.

95. Cine se luptă cu altul, și câștigă când Semnificatorii sunt conjuncți în semne bicorporale, are o mare victorie, dar dacă este învins va pierde mult, pentru că atunci binele sau răul este dublat.

96. Mercur fiind puternic și în locuri bune ale cerului, bine configurat cu alte planete în nativitate, denotă demnități avantajoase pentru nativ, dar Mercur de unul singur este o planetă slabă.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări mai

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de mult te displac oamenii în secret?