Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



73. Întotdeauna vezi configurația stelelor nu prin semnele lor, ci prin orburi.

74. Dacă Ascendentul este fericit, și Lordul acestuia nefericit, arată un corp sănătos, dar o minte afectată. Dar dacă se întâmplă contrariul, judecă contrariul.

75. În nativități și întrebări despre oameni, fii atent la Hyleg și Alcoccoden, precum și la direcțiile lor, în special în întrebări ce privesc regii și persoanele importante, pentru că prin acestea se cunosc în principal evenimentele lor, fie ele bune sau rele.

76. Vara, când Soarele intră în termenii lui Marte, apare căldura. Iarna apare seceta, și împuținarea ploii și a apelor.

77. Conjuncția lui Jupiter cu Soarele produce un aer temperat, mai ales când se întâmplă în semne de aer. Din conjuncția lui Saturn cu Soarele vine frigul, și din conjuncția lui Marte cu Soarele, în semne duble și primăvara, apare un aer înnorat, urmat de boli frecvente.

78. Când Saturn trece dintr-un semn în altul, cauzează apariții ciudate pe cer, pe care arabii le numesc Assub, sau alte semne puternice de natura focului.

79. Planetele norocoase ce merg spre conjuncție sau aspect cu maleficele, în orice figură, le micșorează influența rea. Dacă figura este bună, cu cât binele pe care îl fac este mai mare, cu atât mai puțin este răul. Dar maleficele în careu sau opoziție cu beneficele diminuează sau anulează virtuțile acestora, celelalte aspecte nefăcând aceasta.

80. Nu lăsa ca Jupiter să fie sub razele Soarelui, sau împiedicat într-alt fel, când împrumuți sau amanetezi lucruri, pentru că dacă se întâmplă acest lucru și Jupiter nu este primit de planeta ce blochează, va fi puțină sau nici o speranță de răscumpărare.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări mai

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine te iubește în secret?