Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



65. Dacă în orice nativitate Mercur este în Ascendent, oriental și rapid în mișcare, nativul va fi elocvent și învățat în științe. Același lucru se întâmplă dacă el este în Săgetător în proprii termeni.

66. Dacă Saturn este ridicat deasupra lui Venus, și în careu cu ea, îl face pe nativ să fie fără rușine și să urască femeile. Dar dacă Venus este ridicată deasupra lui Saturn, el va fi un mare prieten al femeilor.

67. Cel mai bun artist din lume poate greși, dacă alege greșit Semnificatorul.

68. Marte occidental în Rac, neaspectat de Saturn, Jupiter sau Soare, face un bun flebotomist (cel care ia sânge). Dar dacă Marte este în Capricorn, face un distrugător de oameni, unul căruia îi place să verse sânge.

69. Lordul Casei II are aceeași putere în a răni ca și Lordul Casei VIII. Lordul Casei VI, aceeași cu a Lordului Casei XII.

70. Dacă Semnificatorul binelui sau răului este staționar și angular, va fi cel mai durabil. Dar va fi cel mai variabil și schimbător, dacă Semnificatorul este cadent din unghiuri, și retrograd.

71. Punctul Norocului împreună cu planete rele în Casa IV, IX sau X, arată moartea bolnavului.

72. Lasă ca Luna să crească în lumină și să fie liberă de aspectele maleficelor, când vrei să vindeci ochii bolnavi.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări mai

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

La ce vârstă vei găsi adevărata dragoste?