Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



209. În toate elecțiile, controlează și nativitatea, și vezi dacă există o posibilitate de a se realiza, pentru că arta nu poate contrazice dispunerea unei zeități.

210. La încadrarea elecțiilor, nu căuta lucruri irealizabile, nici impertinente, ci folosește tactul împreună cu știința.

211. În toate elecțiile îți folosești libertatea voinței tale, și în acest fel determini Cerurile să dispună influența lor în cursul firesc al naturii.

212. În problemele ce au legătură cu femei, lasă ca Luna să aplice către Venus, dacă este vorba despre matematicieni sau contabili, către Mercur, și la fel în rest.

213. Dacă trebuie să mergi la oameni bătrâni, lasă ca Luna să aplice printr-un sextil sau trigon către Saturn, din locuri bune ale cerului, Unghiurile având cea mai mare forță.

214. Dacă este să mergi la un preot sau un judecător, lasă ca Luna să se alăture lui Jupiter, prin corp sau printr-un aspect bun, sau printr-un careu, dacă există recepție.

215. Pentru oricine se duce la un rege, sau alt om mare, lasă ca Luna să aplice către Lordul Casei X, și dacă este posibil în recepție, și totul să înceapă în ora Soarelui.

216. Pentru oricine se duce la un rege, sau alt om mare, lasă ca Luna să fie în Ascendent, în sextil sau trigon cu Soarele în Casa X.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine ai fost în viața trecută?