Crucea Cosmică





Crucea Cosmica se formeaza intre 4 planete, aflate la distanta de aproximativ 90° una de alta. Astfel se formeaza doua opozitii intre cele 4 planete, de unde si denumirea de "cruce". Aceasta configuratie arata in general o persoana ce traieste intr-un stres permanent si care mereu se confrunta cu o serie interminabila de dificultati. Acest lucru are insa si o parte buna, si anume faptul ca datorita atator probleme in viata, caracterul devine mai puternic. Nativul invata sa nu renunte pana ce nu izbandeste, de aceea va cunoaste succesul in urma rabdarii si perseverentei de care da dovada. Accentul trebuie pus pe relatiile cu oamenii si pe invatarea comunicarii, decat pe criticism, idealuri si valori. Aceasta configuratie este foarte rara. Foarte multi oameni de valoare au aceasta configuratie in harta lor.



Cruce Cosmica cardinala, in astrograma lui Dodi Al Fayed

Intr-un fel Crucea Cosmica este exact contrariul Piramidei. Piramida face ca totul sa decurga lin si fara probleme, spre deosebire de dificultatile pe care le intalneste cel ce detine Crucea Cosmica in harta natala. Dar Crucea Cosmica da recunoasterea problemelor, ele fiind evidente pentru nativ.



Nativul va avea de infruntat 4 incercari in acelasi timp. Careurile, in special daca au orburi mici, sunt aspecte greu de ignorat in viata. Partea buna a Crucii Cosmice este faptul ca poate oferi o structura solida. Dar pentru a ajunge la aceasta structura, elementele aflate in opozitie trebuiesc echilibrate, lucru ce uneori poate fi extrem de dificil de realizat. Daca opozitiile nu sunt in echilibru, si daca se da mai multa atentie unei influente planetare decat celeilalte, atunci structura nu este echilibrata, iar careurile isi manifesta din plin influenta negativa.

Cele 4 semne aflate intr-o Cruce Cosmica au un numitor comun si anume modul (calitatea) lor. Semnele cardinale au legatura cu identitatea, cele fixe cu respectul de sine, iar cele mutabile cu ratiunea si vindecarea. Deci fiecare Cuce Cosmica este caracterizata de calitatea comuna a semnelor in care se afla pozitionata, de aici rezultand un mod de expresie propriu.

Lucrul comun fiecarei Cruci Cosmice, indiferent de calitatea semnelor, este dat totusi de configuratiile stresante din care este formata. Careurile motiveaza actiunea, ele fiind percepute in majoritatea cazurilor ca influente neplacute. Tensiunile generate de careuri se aduna in timp, iar odata atins un nivel maxim, nativului ii este ceruta o actiune imediata pentru a reduce din aceasta presiune. In functie de modul in care va actiona nativul in acel moment, careurile vor avea o influenta constructiva sau distructiva.

Crucea Cosmica poate face ca aceasta incarnare sa fie una foarte importanta in evolutia nativului, daca este folosita in mod constructiv si creativ, printr-o focalizare corecta. Acest lucru poate fi usurat, daca exista in harta natala o planeta care face un sextil cu o planeta din configuratie (si implicit un trigon cu alta). Energia aceste planete poate fi folosita pentru a mai domoli din tensiunea generata de Crucea Cosmica, ea jucand rolul de iesire si de solutie a angoasei.

Guvernatorul Ascendentului face ca nativul sa experimenteze dificultati fizice in aceasta viata, ce il vor ajuta in evolutia spirituala. Soarele in aceasta configuratie arata nativului ca este necesara transformarea gandirii egocentriste, acesta trebuind sa realizeze ca nimic nu este mai presus de Divinitate. Luna in aceasta configuratie arata faptul ca nativul si-a luat obligatia in aceasta viata de a remedia greselile trecutului. El trebuie sa invete despre scopul si actiunea mintii subconstiente. Mercur indica necesitatea disciplinizarii mentalului, precum si necesitatea imbunatatirii metodelor de comunicare. Jupiter in aceasta configuratie indica nativului ca este necesara sinceritatea in actiuni, prin aceasta neutralizand tendinta de falsa mandrie ce il poate caracteriza. Daca Saturn este implicat in aceasta configuratie, nativul trebuie sa invete sa fie mai rabdator, sa aiba incredere in puterea credintei. El trebuie sa fie incurajat sa aiba un punct de vedere constructiv, spiritual, sa vada lucrurile pe termen lung, sa fie mai disciplinat. Uranus va aduce lectii de invatat nativului, acesta trebuind sa realizeze schimbarile din viata in mod inteligent si constructiv. Aceste schimbari sunt de folos pentru calea spirituala a nativului, mai ales daca Uranus este in careu sau opozitie cu Saturn, si daca Saturn are o influenta predominanta in tema.



Crucea Cosmica cardinala

Semnele cardinale sunt in legatura cu sinele si identitatea personala, precum si cu problemele adiacente acestora. Cele 4 planete implicate in configuratie actioneaza fiecare pe alt nivel al sinelui, Crucea Cosmica putand deveni o criza a identitatii. Semnele cardinale incurajeaza actiunea, initiativa si uneori impulsivitatea. In momentul unui tranzit peste o planeta din aceasta configuratie, toate cele 4 energii planetare intra simultan in actiune, insa fiecare in propria directie. Berbecul da exprimarea impulsiva a sinelui, Racul actioneaza emotional, Balanta face conexiunea pe plan social si intelectual, iar Capricornul se manifesta in plan material. Nativul se poate simti rupt in 4 bucati, fiind frustrat datorita nevoii de actiune, dar fara a avea o directie clara a acestei actiuni. El trebuie sa invete sa se concentreze pe actiune, sa fie perseverent si sa termine ceea ce a inceput. Exista tendinta de a fi critic, dominator, energia fiind dispersata intr-o agitatie perpetua. Nerabdarea trebuie stapanita si nu trebuie luate decizii pripite, care vor fi regretate mai tarziu.

Crucea Cosmica fixa

Semnele fixe sunt in legatura cu realizarea personala. Ele mentin activitatea creata de semnele cardinale, si impun o neclintire in fata schimbarilor. Taurul da valoarea de sine, Leul se concentreaza pe creativitate si spirit, Scorpionul pe vulnerabilitate si incredere, iar Varsatorul tinde spre umanitate si fratie. In momentul unui tranzit asupra Crucii Cosmice, aceasta se activeaza, cele 4 planete manifestand tendinta de a-si mentine cursul si de a rezista sub presiunea externa a schimbarii. Principala energie a Crucii Cosmice fixe este canalizata spre rezistenta in fata schimbarii, prin mentinerea unei stari de homeostaza. Pe de alta parta, cand aceasta configuratie porneste o actiune, poate fi extrem de dificil de a o mai opri din miscarea ei, la fel ca o locomotiva, greu de pornit, dar si greu de oprit, odata ce si-a luat viteza. Respectul de sine ce este dat de Crucea Cosmica fixa se dezvolta subconstient, in bine sau in rau, acest lucru fiind reflectat in parerea pe care o are nativul despre sine. El trebuie sa invete sa colaboreze cu ceilalti. Aceasta configuratie aduce un risc de blocaj, inflexibilitate ce inhiba progresul, inertie si lipsa de motivatie. Nativul trebuie sa gaseasca abilitatea de a fi mai flexibil in activitate, mai putin determinat si rigid.

Crucea Cosmica mutabila

Semnele mutabile se concentreaza pe vindecare si ratiune. Similar semnelor cardinale, cele mutabile au tendinta de imprastiere in fata presiunilor. In timp ce semnele fixe nu au nicio dificultate de a mentine concentrarea si stabilitatea actiunii, principala provocare a Crucii Cosmice mutabile este mentinerea gandurilor si ideilor intr-o forma coeziva. Gemenii tind spre ganduri si sentimente, Fecioara spre concepte organizate si vindecare, Sagetatorul da diversitate si intelepciune iar Pestii se concentreaza pe compasiune si spirit. Scopul principal al nativului cu aceasta configuratie in tema natala este invatarea sustinerii unui sens al echilibrului si coordonarii in viata. Nativul trebuie sa invete sa actioneze mentinand o consistenta relativa la plasarea planetelor din harta natala. Semnele mutabile tind spre adaptabilitate si flexibilitate. Atunci cand o planeta in tranzit activeaza Crucea Cosmica mutabila, cele 4 energii planetare au tendinta de a transforma, de a modifica si de a evita obstacolul ce tocmai a aparut. Aceste energii se imprastie in 4 directii diferite, intr-un efort dispersat de a gasi echilibrul. Problema nu consta in dorinta de schimbare, ci in reactia divergenta a planetelor in incercarea de a face aceasta schimbare. Nativul este foarte influentat de relatiile sale. El trebuie sa devina constient de importanta individualitatii proprii, si sa evite sa urmeze mereu pe cineva. Trebuie sa invete sa nu depinda atat de mult de altii. Cel mai usor pentru nativ este sa incerce sa evite sau sa ignore dificultatile, dar acest mod de actiune nu va face nimic pentru rezolvarea lor.



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Channing Tatum [3035]
Jet Li [2974]
Rudolf Hess [2752]

Mâine

Arielle Dombasle [3297]
Ferdinand Magellan [2668]
Ulysses S. Grant [2769]

Articole