Planeta Eris și încălzirea globală

Articol scris de Cristian Negureanu

Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc, o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003 UB 313 si cunoscuta in Antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hercolubus, planeta Zeilor, planeta Imparatiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc. A primit denumirea oficiala de Eris in urma hotararii Uniunii Astronomice Internationale de la Praga, din august 2006.

Un scurt istoric al primelor contacte (recente) cu ea:
- a fost observata la data de 21 octombrie 2003, cu un telescop Oschin de 1,22 m, de pe Muntele Palomar (California).
- a fost descoperita de Michael E. Brown, Chad Trujillo, David L. Rabinovitz, la 5 ianuarie 2005, dupa fotografiile luate la data de mai sus.
- observatiile ulterioare publicate in octombrie 2005 au aratat ca poseda un satelit denumit Dysnomia (Gabriel).Apropierea periodica (3600 de ani) a planetei Eris/ Nibiru de Pamant genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind incalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Ghetarii, continand apa dulce, vor conduce prin topirea lor la oprirea motorului termo-salin, care permite deplasarea Gulfstream-ului spre nord, si inghetarea unor zone intinse din nord-vestul Europei si nord-estul SUA. Pe scurt, ilustrarea acestui proces in timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamant:

 1. Acum 7200 de ani, in timpul cataclismului cunoscut sub termenul de "potopul" lui Noe: "Schimbari bruste de temperatura... furtuni violente... avalanse de ape provenite din Antarctica... au iesit din "inchisoarea lor de gheata"... dr. John T. Hollin de la Universitatea Maine considera ca, periodic, din calota glaciara a Antarcticii se desprind bucati uriase, care creeaza o maree uriasa" (Zecharia Sitchin, A Douasprezecea Planeta, Ed. Aldopress, Bucuresti).

 2. Acum 3600 de ani, in timpul Exodului evreilor din Egipt: "La mijlocul mileniului al doilea i.Cr., Pamantul a suferit... mari cataclisme. Un corp ceresc, recent patruns in sistemul solar - o noua cometa - s-a apropiat foarte mult de Pamant... disparitia ulterioara a stratului glaciar" (Immanuel Velikovsky, Ciocnirea Lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).

 3. Situatia prezenta - topirea ghetarilor de la Poli se face intr-un ritm accentuat. Modificarile de clima, geologice etc se vor accentua deoarece planeta Eris/ Nibiru nu a trecut nici macar pe langa Pluto, apropierea maxima de Pamant fiind asteptata in perioada 2010 - 2012. In prezent fenomene identice (incalzire globala, activare vulcani etc.) au loc si la nivelul altor planete din sistemul nostru solar, cauza fiind aceeasi: Eris/ Nibiru.

Cateva exemple:

 1. Luna Triton a lui Neptun se incalzeste (BBC Science & Technology News, 25 iulie 1999).

 2. Pluto traieste o incalzire formidabila (Massachusetts Institute of Technology News, 9 octombrie 2002).

 3. Eruptie vulcanica pe Io, satelitul lui Jupiter (Icarus Astronomy, noiembrie 2002).

 4. Incalzirea lui Marte (ABC News, 7 decembrie 2002).

 5. Incalzirea lui Saturn (28 ianuarie 2007, www.interstars.net): Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) - departamentul de fizica si astronomie, si cei de la Universitatea din Boston au remarcat ca temperatura atmosferei superioare a lui Saturn este mai mare decat prevazusera. Astfel, profesorul Alan Aylward de la UCLA considera necesara reexaminarea ipotezelor de baza referitoare la atmosfera planetara si determinarea cauzei incalzirii observate. Tot el a semnalat un proces asemanator si la nivelul planetei Marte, concluzionand: "Studiind ce se petrece in alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei."Pe Internet (Google) la Nibiru exista 586.000 de trimiteri, la UB 313 exista 1.130.000 de trimiteri, la Eris exista 3.970.000 de trimiteri. Un scurt film (4-5 minute) despre cele de mai sus poate fi vazut pe acest site, aici.

In cele doua lucrari mentionate mai pot fi gasite si alte descrieri ale unor fenomene extreme precum: activarea vulcanilor, cresterea seismiitalicii, uragane cumplite, maree imense, inversarea Polilor etc, petrecute acum 7200 de ani si respectiv, 3600 de ani, procese ce sunt semnalate in prezent, din ce in ce mai frecvent, din nou, pe Pamant. Cateva argumente suplimentare ca planeta Eris este Nibiru:

 1. Numarul satelitilor sai. Referindu-se la acestia, Z. Sitchin, in lucrarea mentionata, nota urmatoarele: "Patru sateliti... aveau o miscare de rotatie rapida... "invartindu-se ca niste vartejuri"... alti trei sateliti - Vantul Turbat, Vartejul si Vantul Neantrecut... folosindu-si satelitii in postura de "care de asalt", el (Nibiru - n.a) a trimis inainte vanturile... pe toti cei sapte... erau gata de lupta."
  Pe Google, la: transneptunian object wikipedia, se poate vedea ca, in afara de Pluto si Eris, mai exista alte sapte corpuri ceresti, descoperite, in majoritatea lor, de M. Brown, C. Trujillo, D. Rabinowitz. Dimensiunile lor aproximative sunt:
  - Eris: 2400 km
  - Santa (2003 EL 61): 1800 km
  - 2005 Fy 9: 1800 km
  - Sedna: 1800 km
  - Orcus: 1800 km
  - Quaoar: 1200 km
  - Ixion: 1000 km
  - Varuna: 1000 km

 2. Scrierile sumeriene afirma ca la inceputul formarii sistemului nostru solar, un satelit al planetei Nibiru a lovit planeta Tiamat, din care s-au format "Cerul" (centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter) si Pamantul. Recent, profesorul M. Brown, in revista Nature, a demonstrat ca planeta 2003 EL 61 a suferit o fantastica coliziune cu un alt corp ceresc la inceputul formarii sistemului solar.
  In cele ce urmeaza voi evidentia legatura dintre planeta Eris (denumirea intermediara a fost 2003 UB 313) si scrierile Antichitatii, unde aparea cel mai frecvent cu numele de Nibiru:
  - In 2003, an in care a fost observata (comunicarea oficiala), revista Science et Vie (nr. din februarie) prezenta traiectoria eliptica a unei planete suplimentare a sistemului nostru solar, indentica cu traiectoria planetei Nibiru/ Marduk prezentata de Z. Sitchin.
  - In 2005, la cateva luni dupa ce a fost descoperita, astronomi eminenti din 19 tari s-au reunit la Vatican unde exista un Centru Astronomic aflat in legatura prin Internet cu Observatorul Astronomic al Vaticanului (unul dintre cele mai performante din lume) aflat pe muntele Tucson, Arizona (SUA).
  - Pe 01.08 2005 ziarele din intreaga lume scriau ceva de genul: "Corpul ceresc a primit denumirea provizorie de 2003-UB-313. Savantii care au denumit astfel planeta Nibiru cunosteau foarte bine scrierile sumeriene, deoarece prin "UB" anticii se refereau la grupul de 7 planete (3+1+3=313=7) format din: Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto, Nibiru. Cealalta grupa era formata din restul de 5 planete (2+0+0+3=2003=5): Soare, Mercur, Venus, Pamant, Luna. Nici totalul cifrelor din denumirea intermediara nu este intamplator: 12. Atatea corpuri ceresti cunosteau sumerienii."

  In acest sens, in lucrarea A Douasprezecea Planeta , Z. Sitchin, scria: "UB-ul consta din sapte parti, numite (in acadiana) giparu (adapost pentru noapte)." Nu e nici un dubiu ca aceasta e originea credintei anticilor in "sapte ceruri".
  - La sfarsitul lui aprilie 2006 a fost data publiitalicii dimensiunea planetei Eris, in urma observatiilor realizate prin telescopul Hubble: 2400 km, cu o marja de incertitudine de 97 km.
  - In anul 1991, in lucrarea Biblia si OZN-urile (Ed. SITI, Bucuresti), bazandu-ma pe datele Apocalipsei/ Revelatiei, am dat dimensiunea unei posibile statii planetare. Aceasta era de 2400 km. Ultima Carte a Bibliei da detalii despre planeta Eris (capitolul 21: 2, 12, 16), pe care o denumeste Noul Ierusalim (Eris-Salim), dandu-i diametrul si suprafata:
  a) diametrul: 12.000 x 200 m (1 stadiu) = 2400 km.
  b) suprafata: 2400 km (lungimea) x 2400 km (latimea) x 12 (temelii sau etaje) = 69.120.000 km patrati.

Scrierile antice notau si aspectul de cometa (cauzatoare de mari dezastre) al planetei Eris/ Nibiru, exeritalic, cel mai probabil, printr-unul din satelitii sai:

 1. Anticii
  a) Scrierile sumeriene, acum 7200 de ani: "O planeta care se misca foarte repede, dupa o orbita eliptica, asemanatoare cu cea a unei comete" (Z. Sitchin, A Douasprezecea Planeta).
  b) "Stralucirea Lui (Yahweh/ Anu, Conducatorul planetei Zeilor - n.a) este ca lumina Soarelui... o flacara arzatoare calca pe urmele Lui" (Habacuc 3:4-5).
  c) Acum 3600 de ani: "O cometa... la mijlocul mileniului al II-lea i.Cr., s-a apropiat foarte mult de Pamant" (I. Velikovsky, Ciocnirea lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).

 2. Situatia prezenta
  Profesorul M. Brown a afirmat ca planeta 2003 EL 61 poate suferi atractia planetei Neptun si sa se transforme in cea mai luminoasa cometa vazuta vreodata, de cel putin 6000 de ori mai stralucitoare decat cometa Hale Bopp.
  Trecerea planetei Eris printre Marte si Jupiter este asteptata in perioada 2010-2012, acesta fiind punctul maxim al apropierii de Pamant. Nu intamplator, pe 20.06.2007, NASA va lansa sonda spatiala Dawn (Aurora, zorile), care va ajunge in Centura de asteroizi in 2011.
  Inchei expunand explicatia logica a procesului de incalzire a Pamantului, ca si a celorlalte planete din sistemul nostru solar, care a fost furnizata de I. Velikovsky, in 1950, in lucrarea mentionata: "Doua corpuri ceresti au fost atrase unul spre celalalt. Masele interioare ale Pamantului au suferit o impingere spre periferie. Pamantul, perturbat in miscarea sa de rotatie, s-a incalzit."Cărți interesante

Ghizii spirituali și îngerii păzitori

Richard Webster

Căutare VIP

Reclamă

Forum

  • Muzica
  • ...
  • de Nick
  • acum 4 zile 1 oră

More Topics »

MuzicăLife is Strange

Jurnal

Aniversări noiembrie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Jeff Buckley [331]
Rachel McAdams [325]
Sophie Marceau [296]

Mâine

Chloë Sevigny [231]
Corneliu Baba [341]
Kim Wilde [288]
Owen Wilson [327]

Articole

Galerie foto


Trimite o fotografie și votează fotografiile trimise de alții!