William Blake


28 noiembrie 1757 19:45 (GMT-0:1) 51°31’N 0°08’V
Londra, Anglia

Înălțime -
Zodiac european Săgetător
Zodiac chinezesc Bivol de Foc
Zodiac aztec Floare
Zodiac arboricol Frasin
Zodiac egiptean Osiris
Zodiac floral Floarea soarelui
Zodiac indian Pustnic
Zodiac grecesc Sfinx
Temperament coleric-melancolic
Număr destin 5
Număr psihic 1

Setări Compatibilitate

Nu poți salva harta în baza de date deoarece nu ești logat.


Harta natală


Aspectarium

Vezi detalii tabel

Biografie

William Blake (n. 28 noiembrie 1757 – d. 2 august 1827) a fost un poet, vizionar, pictor și gravor englez. În mare parte nerecunoscută în timpul vieții sale, opera diversă și profundă a lui William Blake este astăzi considerată esențială și semnificantă atât în istoria poeziei cât și a artelor vizuale.

Poezia sa profetică se spune că formează, “în comparație cu valoarea sa, cel mai puțin citit corpus de poezie al limbii engleze”. Arta sa vizuală a făcut ca unul din criticii contemporani de artă să îl proclame “ de departe cel mai mare artist pe care Britania l-a produs”. Deși a trăit în Londra întreaga sa viață, cu excepția a trei ani petrecuți în Felpham, a creat o operă diversă și bogată în simboluri care consideră Imaginația ca “trupul lui Dumnezeu” sau “existență umană în sine”. Pentru Blake Imaginația nu este sinonimă imaginarului în înțelesul obișnuit al cuvântului, care înseamnă ceva nereal, dimpotrivă, la fel ca și la Coleridge, reprezintă realitatea supremă, viziunea divină sau putere creatoare a lui Dumnezeu.

Blake a ajuns sa fie considerat una dintre primele și cele mai mari figuri ale Romantismului, unul dintre cele mai mari genii ale lumii moderne. A fost ignorant însă în mare măsură de contemporani, care îl considerau nebun, pentru că era sincer și idealist. A trăit aproape toata viața în sărăcie și a murit în timp ce încă lucra la gravuri(cele ce ilustrau Divina Comedie a lui Dante).

Blake este însă foarte prețuit de către critici mai târziu pentru expresivitatea și creativitatea sa și pentru filonul filozofic și mistic al operei sale. Adept al Bibliei dar ostil bisericii engleze – și tuturor formelor organizate ale religiei – Blake a fost influențat de idealurile și ambițiile revoluțiilor franceze și americane, dar și de gânditorii mistici precum Jakob Böhme și Emanuel Swedenborg. În ciuda acestor influențe cunoscute, unicitatea operei lui Blake îl face greu de clasificat. Savantul secolului 19, William Rossetti îl consideră pe Blake o “stea glorioasă” și "un om care nu a fost anticipat de predecesori, nici nu a putut fi încadrat contemporanilor, nici înlocuit ușor de vreun succesor cunoscut sau ipotetic."

A fost comparat cu Michelangelo, Dante, Brâncuși sau Dürer, cu Byron sau Walter Scott.

Gabriel Liiceanu spune că Blake este promotorul conceptului de ” mântuire prin cultură”. Pentru Blake spiritualitatea și arta se suprapun ele având aceeasi sursă, Imaginația sau puterea divinității de a crea în mod perfect și desăvârșit, astfel că orice gest făcut la unison cu voința divină sau Imaginația divinității, este un gest artistic; tot astfel Iisus și discipolii săi sunt considerați artiști ,”nu pentru că ar practica una sau alta dintre arte ci pentru că traiesc prin/în Imaginație.” ) Dumnezeu este Creator și supremul Artist dar totodată întreaga Creație este trupul lui ce reflectă atributele sale. Adevarății creștini după Blake sunt artiști asemenea lui Iisus și asemenea divinității.

Un Poet, un Pictor, un Arhitect: Bărbatul sau Femeia care nu este una din acestea nu este un Creștin. Trebuie să părăsești Tații și Mamele și Casele și pământurile dacă stau în calea Artei. Rugăciunea este studiul Artei. Venerarea este Practica Artei.Postul și celelalte , toate sunt Arta. Ceremoniile exterioare sunt Antichristul. Arta este Copacul Vieții, Dumnezeu este Iisus. (Laocoon)

Blake este și creatorul sintagmei Toate religiile sunt Una (All religion are One), titlul unei serii de aforisme filozofice reprezentative. Este deasemenea renumit și pentru viziunile sale cu Dumnezeu, îngeri și demoni sau personalități ce au murit.

Într-un sondaj de opinie organizat de BBC în anul 2002, Blake a fost votat al 38-lea pe o listă conținând 100 dintre cei mai importanți britanici ai tuturor timpurilor.


I. Persoana, voința, relația cu viața, reacția la mediul înconjurător

Casa I în Rac
Are un temperament retras, o predispozitie pentru traditie si visare. Isi exprima si apara convingerile cu tarie. Isi foloseste mai mult imaginatia si intuitia. Este un diplomat perfect si are o abilitate fantastica de a se adapta la orice situatie obtinand ceea ce doreste. Dragoste pentru familie, tendinta de a iubi puternic si de a fi iubit.

II. Bani, mijloace materiale, câștiguri, cheltuieli, energie

Casa II în Leu
Succesul financiar va fi atins foarte usor gratie sprijinului unor persoane influente. Tendinta de a cheltui mai mult decat castiga.

III. Gândire, comunicare, procesare și transfer al informației, studii, călătorii scurte

Casa III în Fecioară
Desface totul in bucati, analizeaza si critica. Nu porneste niciodata nimic fara o examinare pro si contra. Este foarte atent pana la a fi maniac, nu face nimic fara o analiza la cel mai mic detaliu.

IV. Casa, mediul înconjurător, condiții externe și interne, părinți

Casa IV în Balanță
O viata simpla, un camin modest nu sunt pentru el. Daca nu are un serviciu bine platit sau nu si-a dobandit confortul financiar printr-o casatorie din interes, probabil va fi nefericit. Ii place confortul luxuriant, iesirile, petrecerile. Accepta in anturaj doar lume rafinata, poate uneori un pic prefacuti, si cu slujbe bune.

V. Expresia conștiinței de sine, copii, creativitate, jocuri, dragoste

Casa V în Scorpion
Va fi orbit si imbatat de dragoste; totul se invarte in jurul dragostei lui. Pasiunile lui sunt furioase, exclusive si este de la sine inteleasa aparitia certurilor familiale. Viata sentimentala fertila.

VI. Sănătate, grijă pentru corp, dietă, haine, muncă de rutină și serviciu

Casa VI în Săgetător
Il atrag serviciile ce presupun deplasari, pe distante cat mai mari. Punct vulnerabil: circulatia sangelui.

VII. Relații cu alți oameni, parteneri

Casa VII în Capricorn
Pericol de raceala, greutate, austeritate inflexibila, moralism. Relatii sporadice. Ambient inconjurator melancolic. Viata retrasa, insensibilitate si suspiciune intrinseci in casnicie, si in general in toate asocierile.

VIII. Finanțe publice, asigurări, taxe

Casa VIII în Vărsător
Mostenire neasteptata.

IX. Filosofie, religie, educație înaltă, călătorii lungi, străinătate

Casa IX în Pești
Ii plac crozierele pe mare. Uneori are idei stralucite care vin de nicaieri.

X. Statut public, reputație profesională, carieră, ambiție

Casa X în Berbec
Dispune de toate calitatile de lider: autoritate, energie, initiativa, carisma si bineinteles inteligenta.

XI. Expresie de sine colectivă, prieteni, speranțe

Casa XI în Taur
Ii place sa fie inconjurat de prieteni inimosi si plini de franchete.

XII. Reacții emoționale inconștiente, singurătate

Casa XII în Gemeni
Anxietate, preocupat de iubita lui.


Soarele

Soarele în Săgetător
Da un ideal inalt si aspiratii nobile, cu dorinta de a se inalta ridicandu-i in acelasi timp si pe ceilalti. Persoana este binevoitoare si filantropica: este, din aceasta cauza, iubita de intregul sau anturaj. E adesea covarsita de onoruri, numita intr-un post de incredere sau insarcinata cu o misiune de natura delicata. Nu am putea face de altfel o alegere mai buna, caci astfel de persoane au suflete de elita. Aceasta pozitie anunta inaltarea in vreo functie religioasa, politica sau judiciara, da o inteligenta vasta, capabila de a-si da masura in cele mai mari probleme ale vietii.

Soarele în Casa V
Casa a V-a guverneaza iubirile, copiii, placerile, educatia si imaginea publica. Cand Soarele se afla aici, favorizeaza toate acestea, mai putin copiii. Prezice favoruri pe langa sexul opus, bucurie deplina de viata, succes ca instructor, pulicist sau editor; dar, lucru straniu, desi Soarele guerneaza inima din care se nasc copiii, pozitia sa in Casa a V-a este putin propice obtinerii acestora, mai ales daca a cincea zodie, zodia de foc a Leului, este pe varful casei, caci atunci intensa caldura pasionala pare sa arda samanta umana inainte ca ea sa fi avut timp sa germineze. Aceasta tendinta este modificata intr-o anumita masura cand un semn de apa se gaseste pe varful Casei a V-a. Totusi, atunci cand unul dintre soti are Soarele in Casa a V-a, copiii nu sunt niciodata numerosi.

Soarele în conjuncție cu Jupiter (5°53)
Indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Soarele în trigon cu Nodul Nord (0°59)
Ocazii favorabile de implinire a propriilor idealuri, ilustrind capacitatea oricui de a-si atinge telurile si de a se bucura de succesul dobindit. Reusita este cu atit mai mare, cu cit este dedicata mai mult nevoilor celorlalti. Indica o manifestare armonioasa a personalitatii, a activitatii in alte existente. Karma pozitiva ii permite acum nativului sa se afirme, sa staluceasca si sa-si manifeste creativitatea intr-un mod benefic. Un barbat (tata, sot - pentru o femeie, un sef) poate sustine nativul in a-si realiza menirea sa.

Luna

Luna în Rac
Luna in Rac da un caracter amabil, sociabil, simpatic dar indolent, dusman al oricarui efort fizic, moral sau mental. Acestor persoane le place sa fie dusi de curent si doar biciul necesitatii poate sa le stimuleze. Sunt adesea sensibile la conditiile psihice, mai ales daca Luna este in conjunctie cu Neptun sau cu Uranus: natura acestui aspect decide atunci daca influenta este sau nu favorabila. Aceasta pozitie da si iubirea de caminul familial si de confortul sau. Activeaza digestia si, in consecinta, actioneaza intr-un mod favorabil asupra sanatatii, daca aspectele sunt bune; daca sunt rele, va cauza tulburari digestive.

Luna în Casa XII
Luna in Casa a XII-a, in bune aspecte, va asigura succesul oricarei munci indeplinite in locuri retrase, departe de ochii lumii, in inchisori, spitale sau institutii de caritate. Ea indica de asemenea posibilitatea de a avea o legatura amoroasa clandestina care va ramane secreta, daca Luna este bine aspectata. Luna stresata indica pericol din partea dusmanilor secreti care vor suscita suferinte si persecutii.

Luna în opoziție cu Venus (7°01)
Indica vulgaritate si senzualitate de prost-gust, lipsa de conduita morala, indolenta, neglijenta, fire cheltuitoare, capricioasa, barfitoare, provocatoare de neintelegeri si certuri cu cei din jur si cu familia. Persoana are mare nevoie de dragoste, fiind in stare sa-si daruiasca afectivitatea tuturor. Posibile tulburari digestive sau sanguine. Pierdere de reputatie, scandaluri, divort, separatie, necazuri cu sexul opus.

Luna în trigon cu Uranus (7°14)
Indica imaginatie puternica, ambitie, calitati psihice, romantism, multi prieteni, o personalitate stralucitoare si plina de energie, beneficiind de succese neasteptate. Nativul poate avea relatii cu televiziunea, cinematografia, inventii moderne. Este atras de miraculos si de necunoscut; poate obtine succesul prin metode neobisnuite; are parte de prietenii feminine.

Mercur

Mercur în Scorpion
Mercur in Scorpion da un spirit subtil, aspiratii arzatoare, o inteligenta vie, o limba ascutita, capabile de sarcasme muscatoare care inteapa ca si acul Scorpionului. Nativul este indarjit, incapatanat si e dificil sa te intelegi cu el. Totusi acesti subiecti sunt plini de resurse, de neimblanzit si capabili sa invinga toate obstacolele ce li se pun in cale. Sunt atrasi de lucruri oculte ca acul de magnet. Cand Mercur este afectat, sunt susceptibili de a avea dezamagiri in tot ceea ce intreprind; certareti, cinici, avanseaza intotdeauna o parere contrara celei a altora.

Mercur în Casa V
Mercur in Casa a V-a concentreaza intelectul pe educatie, amuzamente, flirturi si copii. Daca Mercur este bine dispus, are aspecte bune cu Saturn si cu Jupiter, da profunzime inteligentei, asigura succesul in intreprinderi, avand legatura cu educatia, publicatiile, distractiile publice. Aspecte bune ale lui Marte sau ale lui Venus, dau succese in dragoste, dar aspecte adverse fac persoana rea (cruda), inconstanta in afectiunile sale; predispusa la a se nelinisti pentru chestiunile ce privesc copiii sai; superficiala ca invatatoare (educatoare, institutoare). Totusi, un aspect bun venind de la Soare, conjunctie sau paralela, este un excelent indiciu de succes intr-o slujba guvernamentala sau intr-o capacitate pedagogica.

Mercur în careu cu Marte (6°41)
Indica o fire iritabila, hipercritica, vesnic nemultumita, avand tendinte spre cinism si sarcasm. Individul este egoist si capabil de duritate si exprimari violente, avand tendinta de a trage concluzii pripite, bazate pe date partiale. Este capabil sa calomnieze si sa minta pentru a-si atinge scopurile, provocand, prin acte necugetate, multe necazuri celor din jur. Are un curaj inconstient, este atras de aventura, putand ajunge foarte usor la stari de surmenaj si uzura fizica. Va suferi din cauza actiunilor sale necugetate, si uneori inutile. Poate avea necazuri cu sanatatea - posibile operatii chirurgicale, sau depresiuni mentale si disfunctionatitati psihice grave.

Mercur în trigon cu Uranus (7°40)
Indica spirit inventiv, stiintific, excelent in dezbateri, inteligent, inclinat spre a dramatiza, un excelent simt al culorii, al ritmului si masurii, atitudine progresista in orice domeniu. Persoana are o mare forta de convingere, talent publicitar, este foarte rapida in reactii, dar uneori se concentreaza mai greu. Are o fire vesela si glumeata.

Mercur în careu cu Lilith (7°39)
Gandire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, insotita de refuzul de a-i intelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

Venus

Venus în Capricorn
Venus in Capricorn zodia Casei a X-a, asigura succese sociale; dar Venus se intelege rau cu Saturn, guvernatorul Capricornului. De aceea exista o usoara tendinta spre melancolie la persoanele care au Venus in aceasta pozitie. Nu sunt niciodata sigure nici de favorurile care pot sa le vina de la altcineva, nici din propria lor popularitate caci Saturn are o tendinta de a le rasturna atunci cand ajung in varf. De aceea nu sunt niciodata sigure ca-si vor pastra situatia, desi aceasta influenta ii poate ajuta sa urce scara avansarii, fie in cercurile sociale, fie in afaceri. Aceasta pozitie o face foarte formalista in ceea ce priveste onoarea, iar daca este rasturnata de raza lui Saturn, pune totul la inima. Venus in zodia lui Saturn orbeste adesea nativul asupra faptului ca o mare diferenta de varsta este nefasta fericirii conjugale: daca este tanar, se va casatori cu o persoana mult mai in varsta, si invers, daca are o anumita varsta, se va casatori cu cineva aflat in toata stralucirea tineretii. Atunci va surveni rezultatul inevitabil: necazuri domestice si desfacerea legaturii. Se mai intampla frecvent ca o persoana avand aceasta pozitie sa faca o casatorie de afacere sau de convenienta. Pe scurt, Venus nu ajunge niciodata la exprimarea legitima a iubirii in casa lui Saturn si este intotdeauna o sursa de suferinte si de nemultumiri pentru partile in cauza.

Venus în Casa VI
Venus in Casa a VI-a da persoanei salariati fideli care lucreaza pentru interesul sau, daca este patron. Daca este salariat, Venus il va face indragit de patronii sai si de prietenii sai. Pozitia este destul de buna in ceea ce priveste sanatatea, doar daca persoana nu abuzeaza, deoarece trebuie spus ca, chiar daca este armonioasa, constitutia nu e foarte viguroasa. Daca avem grija de sanatatea noastra, va ramane buna toata viata; dar cel mai mic abuz poate inclina balanta de cealalta parte si sa ne transforme in invalizi.

Venus în opoziție cu Luna (7°01)
Indica vulgaritate si senzualitate de prost-gust, lipsa de conduita morala, indolenta, neglijenta, fire cheltuitoare, capricioasa, barfitoare, provocatoare de neintelegeri si certuri cu cei din jur si cu familia. Persoana are mare nevoie de dragoste, fiind in stare sa-si daruiasca afectivitatea tuturor. Posibile tulburari digestive sau sanguine. Pierdere de reputatie, scandaluri, divort, separatie, necazuri cu sexul opus.

Venus în sextil cu Uranus (0°13)
Indica popularitate, calitati artistice, atractie pentru speculatii, castiguri financiare. Nativul traieste schimbari cu efect benefic, tanjind dupa libertate si dupa aventuri romantice; are talent in literatura. Sentimentele si le manifesta rapid, uneori si in afara casatoriei. Are talent creator in cinema si teatru, fiind o fire patimasa si demonstrativa. Va avea castiguri si va beneficia de succes si popularitate. Poate avea si mari talente muzicale. Indica popularitate, inventivitate, simt artistic, noroc in speculatii financiare. Persoana traieste schimbari benefice, este dornica de libertate si aventuri romantice. Posibila iubire in afara casatoriei, talent creator in muzica si cinema, manifestari bruste ale sentimentelor. Beneficiaza de multe sanse, pe care le fructifica si cu ajutorul celor apropiati.

Venus în conjuncție cu Chiron (3°09)
Conectarea nativului este legata de nevoia de a atrage, de a seduce, de talentul artistic si de constiinta estetica. Are farmec. Iubirile reprezinta o parte importanta a cercetarii sale, ca si cautarea frumusetii si a armoniei. Este foarte sensibil la nevoile altuia. Isi ofera iubirea, fara sa ceara nimic in schimb si aceasta il face vulnerabil. Este idealist in dragoste.

Marte

Marte în Leu
Marte in Leu, bine aspectat, da o fire muncitoare, cinstita, intreprinzatoare si independenta, sentimentul onoarei si al responsabilitatii, ceea ce duce repede la ocuparea unui post de incredere in afacerile publice sau private. Aceste persoane sunt entuziaste si energice, atat in munca, cat si in distractie; le plac in general sporturile si momentele agreabile; au o admiratie foarte ardenta pentru sexul opus si curteaza obiectul inflacararii lor cu o intensitatea care aboleste dificultatile, ia totul si ajunge la o consumare rapida. Aceste persoane nu se ascund niciodata dupa deget pentru a a spune ceea ce gandesc si o fac intr-un mod brutal, care este adesea extrem de jenant. Argumentele lor sunt puternice si transante pentru sau impotriva a ceea ce spun, sau contesta, de unde rezulta vii opozitii din partea interlocutorilor lor cu opinii diferite. Acesti oameni sunt foarte aventurosi si se lauda cu riscurile la care s-au expus fie in placeri , fie in afaceri. Marte afectat in Leu, da un temperament de foc, foarte violent, predispus febrei, bolilor inflamatorii, palpitatiilor inimii, crizelor biliare, halucinatiilor. Exista riscul legaturilor ilegale, neplaceri in timpul logodnei, pierderi de copii, pierderi financiare prin speculatii. Un Marte afectat in Leu da aceeasi indrazneala ca atunci cand este bine aspectat, dar pericolul de accidente este mai mare, deoarece persoana care are planeta afectata aici, este cutezatoare si irationala.

Marte în Casa II
Marte in Casa a II-a, atunci cand este bine aspectat, indica o natura liberala, generoasa in materie de bani. Este indiciul unei imbogatiri rapide, al unui mare succes financiar in orice intreprindere de natura martiana, adica intelegand folosirea focului, uneltelor sau a masinilor de fier. Este si o indicatie de bani prin casatorie sau mostenire. Totusi, desi bogattia vine cu usurinta si rapid, persoana nu va economisi, caci va fi foarte generoasa, si ii vor placea confortul, placerile. Atunci cand Marte este afectat in Casa a II-a, banii vor veni la fel de repede ca si sub aspectele bune, cand face aspectari rele vor duce persoana la o extravaganta nebuna, la o indrazneata temeritate in materie de bani cu rezultatul inevitabil de mari pierderi si poate al unei saracii complete. Bunastarea poate fi obtinuta si pierduta de mai multe ori. Aceste persoane nu se descurajaza totusi niciodata, iar atunci cand se afla in fata unui dezastru financiar, se ridica imediat pentru a-si reedifica situatia pe ruinele celei vechi, in general reusesc din nou; dar cum nu pot invata niciodata sa fie mai circumspecte, mai putin extravagante, sunt mereu supuse la noi naufragii financiare.

Marte în careu cu Mercur (6°41)
Indica o fire iritabila, hipercritica, vesnic nemultumita, avand tendinte spre cinism si sarcasm. Individul este egoist si capabil de duritate si exprimari violente, avand tendinta de a trage concluzii pripite, bazate pe date partiale. Este capabil sa calomnieze si sa minta pentru a-si atinge scopurile, provocand, prin acte necugetate, multe necazuri celor din jur. Are un curaj inconstient, este atras de aventura, putand ajunge foarte usor la stari de surmenaj si uzura fizica. Va suferi din cauza actiunilor sale necugetate, si uneori inutile. Poate avea necazuri cu sanatatea - posibile operatii chirurgicale, sau depresiuni mentale si disfunctionatitati psihice grave.

Marte în opoziție cu Saturn (3°27)
Indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare; fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure.

Marte în conjuncție cu Neptun (4°55)
Indica o fire egocentrista, ingamfare, indulgenta fata de propriile defecte, tendinte vicioase, mania persecutiei, fire visatoare, haotica, patima pentru jocurile de noroc. Pericol de accident si de scandaluri care pot strica reputatia.

Marte în trigon cu Pluton (0°11)
Indica o fire ambitioasa, capabila de mari realizari; incredere in sine, punere in valoare a energiilor fizice si mentale intr-un mod armonios, magnetism, capacitati subtile si sansa de a dezvolta cunoasterea in domeniul spiritual.

Marte în conjuncție cu Lilith (0°58)
In cazul unei femei, indica o atractie fizica (erotica) spre barbati perversi, ciudati, agresivi, obsedati sexual (eventual gigolo), catre procurarea cu bani a unor servicii sexuale. Feminitatea este serios perturbata din cauza pornirilor agresive, violente, de concurenta cu barbatii (amazoana, de competitie egotica. Apetitul sexual este exarcerbat, dizarmonios, rupt de latura sentimentala. In cazul unui barbat, indica agresivitate, porniri violente in plan sexual (viol), inclinatii distructive sau autodistructive.

Jupiter

Jupiter în Săgetător
Jupiter in Sagetator, daca este bine aspectat, anunta bogatie si succes; un spirit larg, filosofic, filantropic; da respect fata de lege si religie; astfel, persoanele avand aceasta configuratie se ridica la functii inalte fie in Biserica, fie in Stat, fie in intreprinderi comerciale, fie in institutiile stiintifice sau filosofice. Jupiter afectat in Sagetator face ca persoana sa fie imprastiata, indragostita de un fast vulgar (galagios, inselator, fals), extravaganta si gata sa-si incerce norocul la orice joc; cauzeaza pierderea situatiei sociale, neplaceri cu legea si dificultati financiare. Spiritul, daca este inclinat spre religie, este ingust, sectar.

Jupiter în Casa V
Jupiter in Casa a V-a, in configuratie buna, va creste numarul copiilor care vor fi pentru parintii lor o sursa de incantare si profit; asigura popularitatea, buni prieteni care vor fi de mare ajutor nativului. Aceasta pozitie, da un caracter sociabil si iubirea de divertismente, o mare inteligenta. Pronosticheaza castiguri prin speculatia succeselor in educatie, publicatii si ziaristica. Nativul va fi un profesor excelent si va avea o maniera convingatoare de a prezenta lucrurile. Jupiter afectat in Casa a V-a, mai ales in Sagetator, da pasiunea jocului, gustul de sporturi, aversiunea fata de munca. Indica neplaceri cu copiii.

Jupiter în conjuncție cu Soarele (5°53)
Indica vitalitate, sanatate, sansa, belsug, onoruri, functie importanta, un caracter integru. Persoana lucreaza bine in echipa, are abilitate executiva, beneficiaza de protectie si este o fire vesela care iubeste placerile si distractiile.

Saturn

Saturn în Vărsător
Saturn in Varsator, bine dispus da inclinatii filantropice, un caracter amabil si simpatic, un mod clar si deliberat de a se exprima si un spirit patrunzator in afaceri; astfel nativul isi face prieteni printre persoanele in varsta, bogate, intelectuale, in masura sa-l ajute sa se ridice pe scara sociala. Dar cand Saturn este afectat in aceasta zodie, caracterul este viclean, folosindu-se de subterfugii, gata sa se agate de ceilalti ca de o prada, seducandu-le increderea si prietenia; subiectul cade deci obligatoriu pe ultima treapta a societatii. Aceasta pozitie da si o tendinta spre boli de inima si spre varice.

Saturn în Casa VIII
Saturn in Casa a VIII-a, atunci cand este intr-o configuratie buna sau plasat intr-una din propriile sale zodii, Capricornul sau Balanta, indica castiguri prin casatorie sau prin mostenire, cu aptitudinea de a veghea cu grija asupra averii obtinute. Este si un semn de viata lunga si de moarte naturala; dar daca Saturn este strsat in Casa a VIII-a sau slab prin zodie, mai ales in Berbec sau in Rac, indica rasturnari negative de avere si pe de alta din punct de vedere al sanatatii, o debilitate cronica.

Saturn în opoziție cu Marte (3°27)
Indica o tendinta de imbatranire prematura, fire razbunatoare, siretenie, cruzime, libertinaj, extravaganta, limbaj sarcastic, cinism, obraznicie, risc de accident, nenoroc, vaduvie, posibile necazuri cu legea, inchisoare; fire nemiloasa, sadica, tafnoasa, suspicioasa; dificultati in concentrare. Cel in cauza este neincrezator, rautacios, avand multe conflicte cu ceilalti datorita firii sale impulsive si dure.

Uranus

Uranus în Pești
Uranus in Pesti, bine aspectat, indica un gust pronuntat pentru artele oculte si facilitatea de a face mari progrese pe aceasta cale. Indica de asemenea prieteni si asociatii care vor favoriza aceste studii. Aceasta planeta prost aspectata provoaca mediumitatea, obsesia si chiar dementa, daca este favorizata tendinta de a coresponda cu spiritele. Aceasta pozitie face ca subiectul sa fie indolent si susceptibil de a trai nefericiri neprevazute, scandal sau sinucidere, chiar daca norocul ii surade, chiar daca cerul este fara nori, va fi bantuit de teama unui pericol din umbra.

Uranus în Casa IX
Uranus in Casa a IX-a da un spirit progresist, independent, un mod de a vedea lucrurile original si inventiv, mergand uneori pana la geniu, intuitia fiind foarte dezvoltata; aceste persoane se complac in a visa la constructii capabile sa transforme lumea. Ar fi posibil cu timpul, cu conditia, bineinteles, ca Uranus sa fie bine aspectat. Totusi, ele sunt considerate ca fiind dezechilibrate, caci ideile lor sunt atat de utopice si atat de inaintea stadiului nostru actual de evolutie incat persoanele cu o inteligenta comuna nu pot sa le priceapa. Daca Uranus este afectat in Casa a IX-a, mai ales de catre Marte, aceste persoane devin niste anarhiste salbatice care nu vor da inapoi nici chiar in fata varsarii de sange, pentru a atinge ceea ce ele cred a fi idealul: sunt fanatice, in orice cauza pe care o imbratiseaza. Aceasta pozitie a lui Uranus indica de asemenea neplaceri in calatorie, mai ales pe mare, precum si pericole de accidente comune. De regula, aspectarea ii da pe pionieri si pe exploratori.

Uranus în trigon cu Luna (7°14)
Indica imaginatie puternica, ambitie, calitati psihice, romantism, multi prieteni, o personalitate stralucitoare si plina de energie, beneficiind de succese neasteptate. Nativul poate avea relatii cu televiziunea, cinematografia, inventii moderne. Este atras de miraculos si de necunoscut; poate obtine succesul prin metode neobisnuite; are parte de prietenii feminine.

Uranus în trigon cu Mercur (7°40)
Indica spirit inventiv, stiintific, excelent in dezbateri, inteligent, inclinat spre a dramatiza, un excelent simt al culorii, al ritmului si masurii, atitudine progresista in orice domeniu. Persoana are o mare forta de convingere, talent publicitar, este foarte rapida in reactii, dar uneori se concentreaza mai greu. Are o fire vesela si glumeata.

Uranus în sextil cu Venus (0°13)
Indica popularitate, calitati artistice, atractie pentru speculatii, castiguri financiare. Nativul traieste schimbari cu efect benefic, tanjind dupa libertate si dupa aventuri romantice; are talent in literatura. Sentimentele si le manifesta rapid, uneori si in afara casatoriei. Are talent creator in cinema si teatru, fiind o fire patimasa si demonstrativa. Va avea castiguri si va beneficia de succes si popularitate. Poate avea si mari talente muzicale. Indica popularitate, inventivitate, simt artistic, noroc in speculatii financiare. Persoana traieste schimbari benefice, este dornica de libertate si aventuri romantice. Posibila iubire in afara casatoriei, talent creator in muzica si cinema, manifestari bruste ale sentimentelor. Beneficiaza de multe sanse, pe care le fructifica si cu ajutorul celor apropiati.

Neptun

Neptun este retrograd. Citește mai multe despre acest lucru dând clic aici.

Neptun în Leu
Neptun in Leu, bine aspectat, da un caracter generos, simpatic, cordial, o natura sociabila, gustul pentru placeri (distractii) si pentru studiile artistice. Aceste persoane reusesc in cariera educativa unde prezinta un mare talent pentru ca au o intelegere intima a naturii celorlalti, dar si capacitatea de a le inocula stiinta pe care o poseda. Sunt fericite in problemele lor amoroase. Neptun afectat in Leu da o natura suprasenzuala si din acest fapt, o face susceptibila de a trai deceptii in iubire. Aceste persoane sunt guvernate mult mai mult prin impulsuri decat prin ratiune; le lipseste energia pentru a face fata circumstantelor; sunt lase, capricioase, inconstante, nu se poate conta pe ele; sunt, in general, detestate.

Neptun în Casa I
Neptun este, prin natura sa, ocult, profetic si spiritual. Ascendentul semnifica corpul fizic cu ajutorul caruia noi functionam in lumea terestra. Combinand aceste idei, vedem ca Neptun plasat pe Ascendent, va da un corp foarte senzitiv, capabil de a percepe vibratiile cele mai subtile ale naturii; si, in acord cu aspectele pe care planeta le primeste, aceste vibratii vor fi bune, rele sau indiferente. Neptun puternic si in aspect bun cu Soarele, Jupiter sau Uranus, anunta o natura latenta intens mistica. Ca aceasta natura se dezvolta sau nu, depinde de ocazii si de mediu. Neptun afectat, indica o mentalitate inferioara, poate chiar absurda ( inepta ), in orice caz o natura fantasca, romanesca sau in general putin practica, cel putin din punctul de vedere obisnuit. Capacitatile transcendentale profetice de clarviziune sunt in general dezvoltate la un grad inalt atunci cand Neptun, in Casa I, nu este afectat; da atunci iubirea fata de arta, muzica, lux, de tot ceea ce da valoare si savoare vietii. Dar daca este afectat in Casa I marcheaza o natura indolenta, nehotarata, schimbatoare, cu gusturi sau dorinte perverse, care incita la actiuni imprudente putand degenera catre consecinte grave; prostitutia capacitatilor mintale; inselatorie si necinste, o tendinta spre mediumitate si obsesie.

Neptun în conjuncție cu Marte (4°55)
Indica o fire egocentrista, ingamfare, indulgenta fata de propriile defecte, tendinte vicioase, mania persecutiei, fire visatoare, haotica, patima pentru jocurile de noroc. Pericol de accident si de scandaluri care pot strica reputatia.

Pluton

Pluton în Săgetător
Aici se afla Pluton, din 1996 si pana in 2009. Este o perioada de actiune indrazneata pentru progres, cu tinte foarte clare si cu perspective de explorare spirituala care vor aduce mari transformari in viziunea de ansamblu asupra lumii. Indica o apropiere de spiritualitate, implicare in reforme religioase, inclinatie spre arta, cinematograf, teatru, posibila afirmare prin sport, atractie pentru calatorii.

Pluton în Casa V
Indica un caracter dominator, gelos, atras de legaturi romantice, de aventura, un puternic instinct de jucator ce poate duce la ruina; in schimb, nativul asteapta mult de la copiii sai, dorind ca ei sa fie perfecti. Mare capacitate de creatie artistica, inclinatie spre legaturi sentimentale.

Pluton în trigon cu Marte (0°11)
Indica o fire ambitioasa, capabila de mari realizari; incredere in sine, punere in valoare a energiilor fizice si mentale intr-un mod armonios, magnetism, capacitati subtile si sansa de a dezvolta cunoasterea in domeniul spiritual.

Nodul Nord

Nodul Nord în Leu
Nativul in viata anterioara a trait inconjurat de oameni care probabil il ajutau pentru rezolvarea problemelor sale. Nu a avut curaj de a rezolva ceva de unul singur si se simtea in siguranta numai sub protectia prietenilor. In aceasta viata misiunea lui este de a-si dezvolta creativitatea si aceasta numai prin forte proprii.

Nodul Nord în Casa I
In trecut nativul s-a sprijinit prea mult pe altii. Acum trebuie sa invete sa actioneze cu incredere de sine, sa-si corecteze spiritul justitiar spre corectarea propriilor actiuni, sa-si afirme punctul de vedere, sa-si dezvolte spiritiul de initiativa si independenta.

Nodul Nord în trigon cu Soarele (0°59)
Ocazii favorabile de implinire a propriilor idealuri, ilustrind capacitatea oricui de a-si atinge telurile si de a se bucura de succesul dobindit. Reusita este cu atit mai mare, cu cit este dedicata mai mult nevoilor celorlalti. Indica o manifestare armonioasa a personalitatii, a activitatii in alte existente. Karma pozitiva ii permite acum nativului sa se afirme, sa staluceasca si sa-si manifeste creativitatea intr-un mod benefic. Un barbat (tata, sot - pentru o femeie, un sef) poate sustine nativul in a-si realiza menirea sa.

Lilith

Lilith în Leu
Nativul are o vointa puternica, putand trece usor peste sentimentele celorlalti. Partenerul este tratat violent, nativul avand tendinta de a-l domina.

Lilith în Casa II
Nativul intampina obstacole si dificultati in obtinerea veniturilor. Exista tendinta de a castiga bani prin metode incorecte.

Lilith în careu cu Mercur (7°39)
Gandire ciudata si uneori perversa, cerebralitate excesiva, nelinistitoare, sensibilitate nesanatoasa, insotita de refuzul de a-i intelege pe cei din jur si de a comunica. Nativul trebuie sa aiba curajul de a-si recunoaste inhibitiile sau complexele, caci adesea refuza sa le acorde atentie, ceea ce face sa se mentina un blocaj la nivel intelectual sau sexual.

Lilith în conjuncție cu Marte (0°58)
In cazul unei femei, indica o atractie fizica (erotica) spre barbati perversi, ciudati, agresivi, obsedati sexual (eventual gigolo), catre procurarea cu bani a unor servicii sexuale. Feminitatea este serios perturbata din cauza pornirilor agresive, violente, de concurenta cu barbatii (amazoana, de competitie egotica. Apetitul sexual este exarcerbat, dizarmonios, rupt de latura sentimentala. In cazul unui barbat, indica agresivitate, porniri violente in plan sexual (viol), inclinatii distructive sau autodistructive.

Chiron

Chiron în Capricorn
Nativul doreste sa realizeze cercetarea sa printr-o reusita sociala sau putere. El cauta stima altuia. Tipul evoluat gandeste ca fiecare trebuie sa-si gaseasca propria cale. Tipul mai putin evoluat gandeste ca propria cercetare este exemplara.

Chiron în Casa VI
Cercetarea nativul il impinge in serviciul altuia. El are simtul datoriei si al responsabilitatilor. Se teme ca va fi manipulat de catre altul. Uneori, o problema de sanatate poare reclama o mare disciplina. Va trebui sa-si gaseasca, echilibrul intre spiritual si material.

Chiron în conjuncție cu Venus (3°09)
Conectarea nativului este legata de nevoia de a atrage, de a seduce, de talentul artistic si de constiinta estetica. Are farmec. Iubirile reprezinta o parte importanta a cercetarii sale, ca si cautarea frumusetii si a armoniei. Este foarte sensibil la nevoile altuia. Isi ofera iubirea, fara sa ceara nimic in schimb si aceasta il face vulnerabil. Este idealist in dragoste.

Junon

Junon în Fecioară
Nativul va cauta un sot discret, organizat, metodic si precis.

Junon în Casa III
Nativul este atras de cunostintele intelectuale ale partenerului.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Adolf Hitler [8426]
Carmen Electra [3032]
Carol I Rege al României [3784]
Miranda Kerr [2945]

Mâine

Elisabeta II [4713]
Iggy Pop [2563]
James McAvoy [4657]

Articole

Quiz

Ești vânător sau vânat?