Săgetător


Ca sa putem caracteriza un Sagetator ne gandim la marea oportunitate, ceva ce fiecare Sagetator asteapta. Timpul maret, marele film, marea lovitura - ceva pentru care Sagetatorul este deja pregatit, pentru ca nici un alt semn nu are o asemenea incredere in soarta si noroc, asa cum are el. Cand te afli in preajma unui Sagetator poti observa cat de usor cuvantul "mare" aluneca de pe buzele lui, ca si "maret". Sagetatorul se asteapta la lucruri mari. Isi imagineaza planuri ample, de care este sigur ca are potential. Si ce este un concept maret? Pur si simplu felul in care Sagetatorul isi descrie ultima idee "mare". Idealul de viata al Sagetatorului este unul in care isi poate cauta pasiunile si interesele cu putine obstacole. In conceptia lui, viata poate fi bogata si plina doar daca mentii la minimum restrictiile. Nativii acestui semn sunt indivizi cu mintea atotcuprinzatoare, care nu sunt dispusi sa accepte limitele culturii, clasei, rasei sau religiei in care s-a intamplat sa se nasca. Ei nu pot fi legati de radacinile originii lor. Plictiseala unei vietii inguste, previzibile, nu este pentru ei. Aflati sub influenta planetei Jupiter, planeta bucuriei, optimismului si norocului, ei isi dau seama de la cea mai frageda varsta ca s-au nascut fericiti si ca sa fie liberi. Roata zodiacului este ciclul evolutiei sufletului. In Scorpion, individul castiga putere personala prin explorarea adancimilor psihicului, emotiilor si misterelor vietii. In Sagetator, individul este acum gata sa raspandeasca aceasta stiinta prin propriul lui entuziasm. Ca si celelalte semne de foc, Sagetatorul este extrovertit. Dar, ca ultim semn de foc, este rolul lui sa isi indrepte energia si entuziasmul in interese ce inconjoara cel mai larg scop posibil. El priveste inainte cu spirit expansiv si nu doreste sa fie limitat de nimeni si nimic. Din acest motiv, Sagetatorul este semnul filozofului. De aceea el guverneaza religia, metafizica, educatia si universitatile. El este numit semnul mintii superioare. De asemenea, mai guverneaza aventura, locurile straine si calatoriile la mari distante. Calatoriile Sagetatorului sunt si calatorii ale mintii.

Cei mai multi nativi sunt pasionati cititori, cu un respect adanc pentru cultura si scoala. Pentru multi dintre ei, cea mai valoroasa posesiune a lor este biblioteca particulara, pe care si-au alcatuit-o cu dragoste de-a lungul anilor. Nascuti sub semnul calatoriei si al locurilor straine, multi dintre ei par sa isi gaseasca norocul peste hotare sau chiar in afacerile personale sau profesionale cu strainii. Semnul Sagetatorului este dominant in certificatele de nastere ale expatriatilor de oriunde. Sa traiasca sau sa studieze peste hotare este o sansa in calea multor nativi. Dar foarte important pentru ei este ca sunt totdeauna calatori, niciodata turisti. Nu vor numai sa treaca repede, ei vor sa se opreasca, sa savureze si sa experimenteze orice le aduce in cale calatoria. Cei nascuti sub acest semn zodiacal hoinaresc departe si mult timp. Nu obligatoriu in mod fizic. Pe langa cei care asteapta la aeroport, sunt la fel de multi cei care sunt multumiti sa stea acasa, confortabil, in fotoliul preferat, inconjurati de carti dragi lor si sa hoinareasca prin reteaua de calculatoare. Ca si cei din semnul lor opus Gemenii, sunt vesnicii studenti, care niciodata nu inceteaza sa invete si dupa cum li se reproseaza uneori, vorbesc tot timpul. De obicei, au ceva interesant de spus. Cand ii vine o idee noua sau descopera o noua teorie, este aproape imposibil sa o tina numai pentru el. Atunci cand Sagetatorul poate combina munca psihica cu cea fizica, se afla pe cel mai fertil teren si se simte implinit.

Exista multi Sagetatori in mijlocul clerului traditional. Dar aceia care sunt preoti, rabini si calugari sunt liberali prin inclinatie. Din nou se ajunge la nevoia Sagetatorului sa treaca spiritual si intelectual dincolo de hotarele conventionale. Dogma invechita si stricta nu sunt pentru el. Si totusi, dragostea pentru ritual, cu tot fastul pe care il presupune ceremonia, poate fi pe gustul lui. Aceasta poate pentru ca intelege de ce si cum ritualurile si simbolurile satisfac o nevoie importanta din vietile oamenilor.

Nativii acestui semn sunt foarte interesati de intrebari in legatura cu ceea ce e bine sau rau si sunt mari sustinatori ai cauzelor morale. Unii au cauze, asa cum alti oameni au hobby-uri. Ei aplica acelasi zel in apararea padurilor, in apararea drepturilor omului, in lupta pentru cautarea semnificatiei vietii. Multi nativi isi doneaza banii cauzei lor favorite, trecand peste nepoti sau nepoate care nu merita atentia lor. Le place ideea de a darui scolii in care au invatat o bursa care sa poarte numele lor, sau sa fie amintiti ca patroni ai artelor. Cei bogati sunt adesea inclinati spre filantropie.

Nativii sunt oameni deschisi. Interesele lor sunt variate si nu se pot limita prea mult la o singura pasiune. Pe de alta parte, natura lor duala ii face sa fie deschisi, fara limite. Dar pot aparea dificultati cand sunt cerute disciplina si concentrare. Daca nativii acestui semn sunt norocosi, ei par sa aiba talentul de a se afla la locul potrivit, la timpul potrivit, sau de a intalni persoana potrivita care poate face legatura cea mai buna, este pentru ca exista un adevar in puterea gandirii pozitive.

Cand un Sagetator merge cu pasi mari, acest simplu gest este incarcat cu o mare expresivitate. Lui ii place senzatia miscarii. El paseste usor. Cu toate acestea, usurinta pare ciudata si nepotrivita cu reputatia lui de neindemanatic. Este adevarat ca are, intr-adevar, darul de a se impiedica de pragul usii sau de a darama un scaun in mijlocul unui discurs de nunta. Este numai o parte a farmecului ciudat al Centaurului. Poate ca cel mai mare farmec al celor nascuti in zodia Sagetatorului sta in optimismul contagios, spiritul vesel si simtul umorului. Ei sunt indispensabili la orice petrecere, ca povestitori care sa intretina atmosfera cu povestile lor adevarate, referitoare la locurile exotice pe care le-au vizitat si la oamenii pe care i-au intalnit. Dupa un pahar in plus, oricum, compania ar putea sa arate semne ca ar fi coplesita de mult prea marea putere a gandirii pozitive si a predicii plictisitoare referitoare la ultima lor cauza. Daca in acest stadiu arati cea mai mica inclinatie ca nu le impartasesti in totalitate convingerile, risti sa fii catalogat ca sexist, rasist sau fascist, sau limitat (ultimul fiind un defect serios dupa parerea Sagetatorului). Si daca esti suficient de curajos sa sugerezi ca ar putea exista chiar o alta latura a intrebarii, vei observa stralucirea unei contradictii interesante in personalitatea lor. Cand sunt absorbiti de propriul entuziasm, ei se transforma in adevarate torente, din care lipseste in mod ciudat toleranta pentru oamenii care i-au acuzat ca sunt intoleranti. Dar ca indraznesti sa spui ca sunt ingusti la minte, vor fi de-a dreptul ofensati, si pot fi adesea putin exagerati, ceea ce nu este in mod necesar un defect - el apartine acelei liste crescande a farmecelor lor ciudate. Uneori s-ar putea sa te acuze ca esti ipocrit, iar aceasta ar putea fi mai greu de indurat. Nativii cinstiti cred in sinceritate, la fel cum cred in puterea gandirii pozitive. Cand spun ce cred, vei descoperi fie ca sunt incantator de sinceri, fie ingrozitor de directi. Onestitatea este o virtute a Sagetatorului. Dar tactul si diplomatia nu sunt, si nici discretia. Deci, fii atent. Or fi ei buni vorbitori, dar sunt cunoscuti si ca palavragii. Nu vor sa te puna in incurcatura in mod deliberat si nici nu au intentionat sa iti dezvaluie secretul. Numai ca stirile au o modalitate aparte de a scapa din gura lor. Sa nu faci greseala sa spui Sagetatorului ca barbatul chel care poarta cravata este amantul secret al gazdei, pentru ca toata lumea va sti acest lucru, inclusiv sotul gazdei, inainte sa fie servita cafeaua. O alta greseala usor de facut este sa presupui ca toata exuberanta si spiritul vesel al nativilor acestui semn ii fac imuni la depresie. Si ei au de experimentat propriile lor obstacole, esecuri si stari proaste de spirit. Dar nu vor sta deprimati prea mult timp. Revenirea lor este legendara. Speranta si credinta sunt caracteristici de baza pentru nativii acestui semn.

Daca optimismul nu este contrabalansat de bunul-simt si de o acceptare a ceea ce este realist posibil, lucrurile pot sa mearga rau - chiar pentru Sagetator. Aceasta este latura intunecata a lui Jupiter. Ne dam seama cand increderea devine nemarginita, cand entuziasmul se transforma in fanatism, cand a fi deschis si receptiv pare mai degraba a fi usor de pacalit si naiv. Atunci focul Sagetatorului poate fi aprins foarte usor si scapat de sub control. Sagetatorul are nevoie de control si disciplina. Atitudinea "cerul este limita" il poate purta pe un teritoriu periculos. Unii indivizi se lasa purtati prea usor de adrenalina propriului lor optimism. Aceasta se intampla cand adevaratul optimist se transforma in oportunist, jucator, aventurier, escroc, chiar megaloman amagitor. In viata de zi cu zi, de asemenea, Sagetatorul se poate transforma in despot. Sagetatorul negativ, care sufera de sindromul "sunt bine", poate fi infatuat, multumit de sine si insensibil. Nativii in Sagetator sau persoanele din orice alt semn, care au o puternica influenta a lui Jupiter in horoscopul lor, pot sa devina prea insistenti si greu de suportat.

O alta capcana care ii pandeste pe unii nativi din Sagetator este naivitatea. Acestia sunt adesea atat de nerabdatori sa faca ceva maret, incat energia ii poate impinge spre greseli. Daca Sagetatorii nu isi vor insusi cateva dintre calitatile Capricornului, respect pentru munca grea si mult bun-simt (ca sa nu mai spunem de modestie si umilinta), vor fi inclinati sa promita mai mult decat ar putea oferi. Cei care au asimilat cu adevarat cateva dintre aceste calitati saturniene, sunt cei care au devenit clasicii oameni de succes.

Arta vietii Sagetatorului este sa gaseasca o cale de iesire pentru spiritul lui aventuros si sa fie capabil sa isi exploreze ideile - dar sa isi tina cel putin macar un picior pe pamant. El nu ar trebui niciodata sa isi reprime curiozitatea sau simtul umorului. Acestea ii umplu viata. De asemenea, este tot ceea ce ii face persoane atat de entuziaste si surse de inspiratie pentru ceilalti. Acei nativi care pot imbina inclinatia catre cercetare si starea lor buna de spirit pentru realizarea unor lucruri practice, vor vedea mult mai mai in perspectiva decat altii. Si vor inainta in mod sigur cat de departe ii va purta viziunea lor.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole