Casa I

Generalități

Este casa cea mai individuala. Ea subliniaza energia pe care subiectul o intruchipeaza cel mai bine, pe care o exprima in mod firesc. Ne putem intreba de ce o casa situate sub linia orizontului are o importanta atat de mare. De fapt, varful acestei case, Ascendentul, este cel care are o importanta majora in calitatea sa de zona in care apar zorile, si elementele temei situata in apropierea acestui punct, atat din casa I cat si din casa a XII-a, sunt valorizate. Aceasta zona natala sintetizeaza pe de alta parte potentialitatile individului, caracteristicile aflate inca in germene, putin sau deloc manifeste, dar care vor insufleti si modela subiectul, atat din punct de vedere fizic cat si psihologic. Aceasta explica de ce casa I tine inca de zona nemanifestata, chiar daca potentialitatea individului abia asteapta sa se exprime si vor marca subiectul cu o amprenta de nesters si de nestavilit.

Cuvinte cheie

Personalitate, sanatate globala, vitalitate, nasterea si imprejurarile ei, ereditatea subiectului, calitatile innascute, corpul si viata nativului, constitutie, infatisare, caracter, individualitate, initiativa, spontaneitate, curaj.


Analogie
Culoare alb
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil
Bucurie
Cosemnificator

Fiziologic

Vitalitatea subiectului, tipul sau morfologic, conditiile nasterii, antecedentele familiale si transmiterile ereditare. Zona apropiata de Ascendent aduce de asemeni informatii despre viata intrauterina si despre maladiile neonatale.

Organic

Cap, fata.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole