Casa I

Semnificație

Are semnificația vieții omului, staturii, culorii, tenului și formei celui ce pune întrebarea, sau celui ce este născut. În eclipse și Mari Conjuncții, precum și la ingresul anual al Soarelui în Berbec, semnifică oamenii comuni, sau starea generală a regatului unde se ridică harta.

Corp

Și deoarece este prima Casă, reprezintă capul și fața omului, așa încât dacă Saturn, Marte sau Nodul Sud se află în această Casă, la timpul întrebării sau la timpul nașterii, vei observa o pată pe față, sau în acel membru ce corespunde semnului ce se află pe cuspida Casei. Astfel dacă Berbecul este în Ascendent, pata sau cicatricea este fără greș pe cap sau pe față. Și dacă la răsărit sunt câteva grade, pata este în partea de sus a capului. Dacă mijlocul semnului este pe cuspidă, pata sau cicatricea este în mijlocul feței, sau aproape de acesta. Dacă răsar ultimele grade, fața este marcată undeva lângă obraz, aproape de gât. Acest lucru l-am găsit adevărat în sute de exemple.

Culoare

Despre culori, îl are pe alb. Aceasta înseamnă că dacă o planetă se află în această Casă ce are semnificația albului, tenul ființei este mai palid, alb sau gălbui. Sau dacă te întrebi despre culoarea unor haine ale oricărui om, și semnificatorul acestuia se află în Casa I și într-un semn corespunzător, hainele acestuia sunt albe sau gri, sau apropiate de aceste culori. Dacă întrebarea se referă la animale, și semnificatorul lor se găsește în această Casă, denotă că ele sunt de această culoare sau apropiată.

Cosemnificatori

Cosemnificatorii acestei Case sunt Berbecul și Saturn, pentru că așa cum această Casă este prima, așa și Berbecul este primul semn, și la fel Saturn este prima planetă. De aceea când Saturn este bine fortificat în această Casă, și într-un aspect bun cu Jupiter, Venus, Soarele sau Luna, promite o constituție bună și sobră a corpului, și de obicei o viață lungă.

Bucurie

Mercur își are bucuria în această Casă, pentru că reprezintă capul, iar el este limba, imaginația și memoria. Când el este bine demnitat și poziționat în această Casă, el dă oratori buni.

Diverse

Se numește Ascendent, pentru că atunci când Soarele vine pe cuspida acestei Case, el ascende, sau răsare, și este vizibil în orizontul nostru. Casa este masculină.


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole