Stele fixe

acum 11 luni 1 săptămână #7 de Nick
Replied by Nick on topic Stele fixe
STELELE FIXE ÎN ASTROLOGIA NATALĂ


din Stelele fixe și constelațiile în astrologie , Vivian E. Robson, 1923"Influența stelelor fixe diferă de cea a planetelor prin faptul că este mult mai dramatică, bruscă și violentă. De regulă, efectele planetare sunt graduale și funcționează relativ lent, s-ar putea spune aproape încet, în timp ce stelele par să-și exercite cea mai mare parte a influenței în explozii bruște, dure și vehemente, producând efecte extraordinare pentru perioade scurte și, după ce au crescut nativii la o înălțime mare, lăsându-le brusc și aducând o serie de dezastre dramatice și neașteptate. Cu alte cuvinte, stelele fixe se pot ridica de la sărăcie la înălțimea extremă a averii sau invers,întrucât planetele nu o fac. Se poate considera ca o regulă destul de bine stabilită că stelele nu operează singure, cu excepția poate în acele cazuri în care sunt situate pe unghiuri și că efectul lor principal este transmis de către planete. Se pare că formează o bază subiacentă pe care este construit horoscopul și, dacă o planetă cade pe o stea, efectul său se mărește foarte mult, dându-i o proeminență în viață care este destul de nejustificată prin simpla poziție și aspectele sale pe hartă. Toți astrologii cunosc cazuri în care o anumită planetă dintr-un horoscop pare a fi subliniată fără niciun motiv aparent { p.93 }, astfel încât acționează drastic de-a lungul vieții și, într-un caz ca acesta, există de obicei o stea fixă în funcțiune în fundal prin planeta în cauză.

Măsura și amploarea efectelor provocate de stele depind de mai mulți factori, și anume, (a) dimensiunea aparentă, (b) poziția cerească, (c) natura planetei prin care operează și (d) natura generală a horoscop.

Dimensiunea aparentă: magnitudinea unei stele are o relație clară cu intensitatea sa. O stea de magnitudinea 1 este de mare putere, o stea de magnitudine 2 este considerabil mai slabă, și așa mai departe pe scară, efectul stelelor sub magnitudinea a 4-a fiind foarte mic, cu excepția cazurilor de clustere.

(b) Poziția celestă: Cu cât o stea poate fi mai aproape de ecliptică, cu atât este mai mare puterea ei, iar în emisfera nordică o stea cu declinare nordică este mai puternică decât una cu sud, reversul menținându-se bine în emisfera sudică. S-a spus frecvent că stelele cu mare latitudine nu ne pot afecta, dar este foarte îndoielnic dacă această presupunere este corectă, iar experiența, în special în cazul cometelor, pare să indice că corpurile din toate părțile sferei cerești sunt capabile să exercitând o influență asupra pământului și a locuitorilor săi.

(c) Natura planetei prin care acționează: După cum sa menționat deja, stelele fixe dau forță și energie planetelor și le modifică efectele, dar în același timp natura planetei exercită o puternică influență de control asupra rezultatului. { p.94 } Cel mai mare efect se obține atunci când steaua și planeta sunt ambele de aceeași natură și, în astfel de cazuri, influența planetei este ridicată la un pas vehement, deși în același timp efectul malefic al stelei este diminuat. Astfel, dacă planeta Marte cade asupra unei stele din propria sa natură, puterea sa crește; dacă pe o stea a naturii lui Jupiter sau Venus este redusă și modificată; în timp ce, dacă se află pe una din natura lui Saturn, acesta este foarte mult schimbat. Cu alte cuvinte, dacă o planetă cade pe o stea cu o natură similară cu a ei, ea capătă intensitate, în timp ce dacă pe una de natură contrară devine liniștită sau distorsionată și poate da un fel de efect supărat sau plicticos personajului.

(d) Natura generală a horoscopului: Acesta este un aspect important și nu trebuie uitat. Rezultatul efectului unei stele asupra unei planete depinde în mare măsură de forța sau slăbiciunea planetei respective în horoscop. Astfel, într-o hartă care prezintă o mare capacitate și poziție înaltă, succesul atins de ajutorul unei stele va fi de o natură mai durabilă decât într-una în care acest lucru nu este indicat. Mai mult, în toate cazurile stelele fixe nu contrazic indicațiile planetare. Un om nu va deveni ucigaș, hoț sau falsificator doar prin efectul unei stele singure și pentru ca acest lucru să aibă loc, natura generală a hărții trebuie să fie adecvată și în armonie cu astfel de indicații. Funcția principală a stelelor este mai degrabă să sublinieze calitățile decât să le acorde, iar natura și efectul exact trebuie căutate prin regulile obișnuite ale astrologiei.p.95 } acțiunea stelelor este mult mai puternică dacă o direcție planetară de natură similară este în vigoare în același timp.

Stelele fixe funcționează după poziție și se spune că „nu aruncă raze” sau, cu alte cuvinte, se spune că aspectele lor sunt ineficiente, iar influența lor este exercitată numai prin conjuncție și paralelă. Ca și în cazul planetelor, acestea sunt cele mai puternice atunci când sunt în unghiuri și slabe când sunt cadente, efectul lor fiind foarte marcat atunci când se ridică, culminează, se așează sau pe nadir chiar și atunci când sunt singuri. În astfel de cazuri, toate stelele de magnitudine 1 oferă onoare și preferință, care vor fi pierdute sau reținute cu necazuri și pericole dacă steaua ar fi de natura lui Marte, în timp ce dacă va fi ca Saturn va exista rușine și ruină finală. Unghiul particular ocupat își exercită propriul efect modificator, casa a 10-a influențând profesia, a șaptea soția, a patra casa, iar primul însuși nativul.

Cel mai puternic efect al unei stele este exercitat atunci când este în conjuncție sau paralel cu o planetă, iar o mulțime de informații despre aceasta se vor găsi în capitolul următor. Este obișnuit să luați conjuncția exact în același mod ca o conjuncție planetară într-un horoscop, adică prin gradul de longitudine ecliptică afectat de stea și paralela de declinarea acesteia, iar aceste poziții sunt singurele ortodoxe care utilizare. Se va constata, totuși, că opoziția este aproape la fel de puternică ca și conjuncția și că pătratul are o influență incontestabilă pe care va fi neînțelept să o neglijăm [Sunt înclinat să nu fiu de acord cu el cu privire la efectele pătratelor - Anne Wright] . În cazul trinelor și al textilelor foarte { p.96} un efect mic, dacă este cazul, trebuie descoperit, dar, cu toate probabilitățile, acest lucru se datorează faptului că, cu excepția pătratului și opoziției, aspectele asupra corpului unei stele cu latitudine nu se încadrează în gradele zodiacale ne-am aștepta, așa cum se poate vedea în exemplul dat în apendicele de la Formula 8. Cu toate acestea, este o chestiune simplă să calculăm locurile corecte în care se încadrează astfel de aspecte și dacă acest lucru se face în câteva cazuri, în curând va fi posibil să se ajungă la o concluzie clară cu privire la puterea lor. Aceeași dificultate este întâmpinată și în creșterea și setarea stelelor și o referință suplimentară la anexă va arăta că atunci când longitudinea ecliptică a unei stele este în creștere sau setarea corpului propriu-zis al stelei poate fi un drum lung deasupra sau dedesubtul orizont.

Acest lucru este deosebit de important atunci când se examinează efectul unghiular al unei stele care poate funcționa fie prin longitudinea sa ecliptică, fie prin poziția sa corporală și, de asemenea, în calculul direcțiilor primare, deoarece, în multe cazuri, direcția stea conjuncțională Ascendentă din mundo este imposibilă, deoarece nici nu crește, nici nu crește. se fixează în latitudinea la care a avut loc nașterea. Detaliile complete vor fi găsite în anexă, permițându-i elevului să determine pentru orice latitudine gradele zodiacale cu care se ridică și se stabilește o stea dată, dar nu va fi necesară calcularea acestora, cu excepția cazului în care dorește să examineze influențele unghiulare ale lumii și direcțiile primare ale lumii.

Un alt punct apare în legătură cu acțiunea stelelor și acesta este „linia Ascensiunii Drepte”. S-a sugerat că o stea poate opera prin gradul la care corespunde RA. { p.97 } Astfel, Algol acum la 26Taurus10 are RA 45degrees44 (data?), care atunci când este convertit direct în longitudine fără latitudine corespunde cu 18Tau12. Cei care doresc să experimenteze această idee vor găsi metoda de conversie a RA în longitudine fără latitudine în Formula 9 a Anexei.

Se va observa că toate influențele descrise în capitolul următor sunt exprimate în termeni de horoscop radical și nu au fost luate în considerare direcțiile. Acest lucru se face din simplul motiv că influențele direcționale sunt exact aceleași, singura diferență fiind că acestea nu persistă pe tot parcursul vieții. Prin urmare, în studierea efectelor direcțiilor se pot utiliza aceleași delimitări dacă se ține cont de faptul că acestea sunt de natură tranzitorie și nu sunt de durată. Se pot utiliza direcții primare sau secundare și ambele sunt calculate în mod obișnuit.

Acum rămâne doar să luăm în considerare natura efectivă a stelelor fixe și modul de reprezentare a acestora. Metoda general acceptată de exprimare a tipului de influență exercitată de orice stea este în ceea ce privește planetele sistemului nostru solar. Astfel, o anumită stea poate fi „de natura lui Marte”, de exemplu, și aceasta implică faptul că posedă caracteristici similare cu cele expuse într-un horoscop de acea planetă. Cu toate acestea, în mod frecvent sunt menționate două sau mai multe planete și, în acest caz, a cărei nume este menționată mai întâi este considerată a reprezenta influența principală a stelei. Al doilea denotă un fel de influență modificatoare, astfel încât o stea a naturii lui Marte și a lui Jupiter, de exemplu, are { p.98} o influență similară cu cea a lui Marte, dar modificată de Jupiter. Astfel, calitățile pur marțiale primesc o expansivitate de către Jupiter, există mai mult optimism și noroc decât ar fi altfel cazul și așa mai departe. Efectul este ceva asemănător cu cel al unui promițător care trece la conjuncția unui semnificator în astrologia direcțională, primul fiind reprezentat în exemplul nostru de Jupiter și cel de-al doilea de Marte. Din aceasta va rezulta, desigur, că efectul unei stele din natura lui Jupiter și Marte ar fi oarecum diferit, pentru că accentul ar fi, în acest caz, asupra lui Jupiter, iar Marte ar adăuga foc și energie caracteristicilor jupiteriene.

Această metodă de clasificare și descriere a naturii exacte a stelelor ne permite să avem o idee bună despre fiecare și dacă este combinată cu semnul și decanatul ocupat de stea, împreună cu planeta și casa prin care acționează steaua oricărei hărți date, putem rafina considerabil efectul său specific și, de asemenea, putem estima modul în care acționează orice altă stea puțin cunoscută, deoarece natura sa poate fi cunoscută din caracterul general al constelației căreia îi aparține.

Nu știm cum au fost descoperite sau fixate aceste naturi pentru prima dată, pentru că Ptolemeu, căruia îi suntem datori, nu oferă reguli pentru determinarea lor. de influență ar putea fi apreciată. Potrivit lui Agrippa, naturile stelelor fixe sunt cunoscute din asemănarea culorilor lor { p.99 } cu cele ale planetelor, pe care le descrie după cum urmează.

Saturn, albastru, plumb și strălucitor; Jupiter, citron aproape de paloare și limpede; Marte, soare roșu și aprins, galben, iar când se ridică roșu, apoi sclipitor; Venus, albă și strălucitoare, albă dimineața, roșiatică seara; Mercur, sclipitor; Luna, frumoasă: și la acestea s-ar putea adăuga poate Uranus, strălucitor și verzui; și Neptun, de asemenea verzui, dar nu atât de strălucitor. Totuși, această metodă nu se laudă ca fiind una foarte științifică și este extrem de îndoielnică dacă este cea folosită de Ptolemeu.

Efectul general al stelelor de orice natură dată în ceea ce privește astrologia natală este după cum urmează:

URAN: Interes pentru ocultism, electricitate, aviație, antichități; brusc. Dacă crește, excentricitatea câștigată prin învățare. Dacă culminează, este învățat, eminent în arte și științe, abilitate mecanică și inventivă.

SATURN: rușine, ruină, nenorocire. Este în creștere, grav, grijuliu, melancolic, susceptibil de rușine, multă grijă și anxietate, legat de construcții, mine și minerale. Dacă pe a 7-a cuspidă și Luna suferită de Saturn, conducătorul 7, o nevastă nebună. Dacă culminează, necazuri prin bătrâni, rușine, pierderi comerciale, asociați înșelători, crește, urmată de cădere. Cu luminarii, slabi și infirmi, multe nenorociri. Dacă afectează Mercur, surditate.

JUPITER: Dacă este în creștere, sobru, grav, răbdător, moșteniri, preferință ecleziastică. Dacă culminează, onoare, glorie, preferință, succes în comerț și în Biserică.

{ p.100. } MARS: Moarte violentă, ruină supremă prin nebunie sau mândrie. Dacă creșterea, bogăția, puterea, curajul, generozitatea, ingeniozitatea, se ridică la autoritate, succesul marțial, sub rezerva tăierilor, rănilor, accidentelor, rănilor și rănilor la nivelul feței, durerilor în cap și febră. Dacă culminează, eminența marțială, succesul în comerț și în ocupații de natură Marte. Dacă afectează Mercur, surditate.

VENUS: Dacă crește, noroc, fericire, daruri, norocos pentru dragoste și căsătorie, câștigă prin moșteniri și moștenire. Dacă culminează, onoare și succes, relații cu femeile și ajutor prin intermediul acestora, succes în ocupații de natură Venus.

MERCUR: Dacă crește, onoare, intelect, mare învățătură. Dacă culminează, activitatea de afaceri, câștigă prin cărți și probleme intelectuale.

SATURN-JUPITER: Demn, evlavios, conservator, achizitiv, retentiv. Onoare și preferință dacă culminează.

SATURN-MARS: Îndrăzneț, crud, fără inimă, adulter, criminal, mincinos, pierdere de moșii, sărăcie, puțini prieteni. dacă este de prima magnitudine, crește prin cămătărie sau prin mijloace neloiale. Dacă culminează, nume rău, crește prin comerț urmat de rușine și ruină.

SATURN-VENUS: sloven, foarte imoral, nerușinat, revoltător, rău, dureri în dragoste. Dacă este în creștere, binevoitor, sănătos, câștigă din industrie și căsătorie. Dacă culminează, îmbunătățește sănătatea, faima prin ajutorul superiorilor.

SATURN-MERCUR: mincinos profund, hoț, negru, scandal și calomnie.

JUPITER-SATURN: Moșteniri, moștenire, faimă, mai ales { p.101 } dacă se ridică, dar prost și nefericit în relațiile amoroase. Dacă culminează, onoare și preferință.

JUPITER-MARS: Ambiție înaltă, mândrie, dragoste de putere, măreție de vedere, dacă se ridică, onoruri militare. Dacă culminează, înaltă onoare ecleziastică, preferință marțială, prosperitate în afaceri.

JUPITER-VENUS: dispoziție mulțumită, fericită, minte onorabilă, filosofică, preferință legală sau ecleziastică, ajutor prin intermediul femeilor. Dacă crește sau culminează, onoare și bogății.

JUPITER-MERCUR: religii minte, gânditoare, filosofică, scriitoare pe teme religioase sau similare.

MARS-SATURN: rău intenționat, hoț, nemilos, diabolic, respingător, mincinos, accidente, moarte violentă. Dacă culminează, preferința militară, dar rușinea finală.

MARS-JUPITER: Mândrie grozavă, vederi grandios liberale, comandante, cosmopolite. Dacă crește sau culminează, onoarea și preferința militară.

MARS-SUN: lider eroic, curajos, sfidător, îndrăzneț, războinic, periculos pentru ochi, moarte violentă. Dacă este în creștere, preferați lucrătorilor din metal, soldați, chirurgi și alți oameni de pe Marte. Dacă culminează, preferarea în afaceri și în toate afacerile marțiale.

MARS-VENUS: Pasiuni puternice, sentiment artistic, câștig prin femei și prieteni, onoare și preferință în treburile marțiale, mai ales dacă se ridică sau culminează.

MARS-MERCURY: Întreprindere înaltă, combativă, distructivă. Dacă este în creștere, erupție cutanată, foarte obstinată, distrusă de o conduită puternică și precipitată. Dacă culminează, se poate schimba în afaceri.

{ p.102 } MARS-MOON: aventuros, perfid, insolent, lipsit de drept, brutal, pericol pentru ochi. Dacă este în creștere, dureri de ochi, vedere slabă, probleme și pierderi prin femei. Dacă culminează, rușine și închisoare.

SUN-MARS: neînfricat, în îndemânare tolerantă, războinică, prea încrezător, feroce, crud, răzbunător, organizator energic, pericol pentru ochi, accidente, moarte violentă.

VENUS-SATURN: viclenie, moravuri proaste, mercenare, obiceiuri respingătoare, gusturi pervertite, relații amoroase nefericite, seducție.

VENUS-JUPITER: Rafinat, bun, moral înalt, vioi, sincer, pur, sănătos, artistic, norocos în dragoste și căsătorie, ajută prin rude.

VENUS-MARS: Patimi nerușinate, zadarnice, auto-îngăduitoare, abandonate, violente, pericol de seducție, viață revoltătoare, dar adesea respectuos și decent.

VENUS-MERCUR: Idealist, psihic, frumos, îngrijit, iubit, rafinat, elegant, inteligent.

MERCURI-SATURN: Minte subtilă, studioasă, dornică și profundă, deseori mincinoasă nerușinată, interesată de subiecte oculte sau serioase.

MERCURY-JUPITER: Optimist, vesel, filosofic, cu mintea largă, cu puncte de vedere religioase, succes prin prieteni influenți sau Biserică și lege.

MERCURI-MARS: Exagerativ, argumentativ, nesigur, lipsit de scrupule, dat invectiv, abilitate mecanică, minte foarte rapidă, mare vorbăreț.

MERCURI-VENUS: politicos, plăcut, ordonat, elegant, dulce, plăcut, rafinat, artistic, onoare și bogății, dacă crește, dragoste pentru poezie, pictură și învățătură, minte rapidă. { p.103 } Dacă culminează, succesul în profesiile literare și juridice.

LUNA-MARS: Schimbabilă, pasională, lipsită de sens, susceptibilă de accidente mai ales în timpul călătoriilor, ochi răi, răni la față.

NEBULAE ȘI GRUPURI: Orbire, boli, accidente, febră, certuri, viol, crimă, alungare și decapitare.

Nu trebuie întâmpinată nicio dificultate în utilizarea stelelor fixe în astrologia natală, dar în beneficiul începătorului pot fi stabilite următoarele reguli.

I. Notați pe hartă sau faceți o listă a stelelor fixe care cad în conjuncție și paralel cu sau în opoziție cu planetele, împreună cu magnitudinile și natura lor. Următoarele orbe pot fi permise pentru conjuncție și opoziție Pentru o stea de magnitudine 1, 7 grade 30 minute; pentru a doua magnitudine, 5 grade 30 minute; pentru a 3-a magnitudine, 3 grade și 40 de minute; iar pentru a 4-a stea magnezie, 1 grad și 30 de minute. [Nu sunt total de acord cu aceste globuri, majoritatea oamenilor dau aproximativ 1 la 1 pentru stelele fixe de magnitudine 1. I-aș da lui Sirius maxim 2 grade. Sirius este de departe cea mai strălucitoare stea. Acord unei stele de 1 magnitudine aproximativ 1 grad 15 minute, scăzând treptat la 15 minute pentru o stea de 6 grade. - Anne Wright].

2. Căutați constelația care conține steaua, natura sa așa cum este tabelată mai sus și influența combinată a stelei și a planetei.

3. Modificați aceste caracteristici prin semnul, decanatul și casa ocupată, împreună cu aspectele planetei și casele pe care le guvernează la fel cum s-ar face în cazul unei conjuncții planetare obișnuite.

4. Magnitudinea stelei și poziția sa unghiulară, succesivă sau cadentă vor da o idee despre puterea care ar putea fi expusă.exemplu, putem lua horoscopul fostului Kaiser { p.104 }, care sa născut la Berlin la 27 ianuarie 1859, la ora 15:00. Pozițiile principale sunt următoarele; Conjuncție ascendentă Pollux, conjuncție MC și Neptun Markab, conjuncție Marte Scheat, conjuncție Uranus și opoziție lunară, Pleiade și conjuncție Mercur Wega.

Cea mai izbitoare poziție este Markab , o stea Marte-Mercur cu magnitudinea a 2-a din Pegasus pe MC și împreună cu Neptun și Marte. Această stea aduce rușine și ruină, iar cu Neptun oferă o minte romantică, emoțională și dezechilibrată, în timp ce constelația Pegasdă vanitate, ambiție și judecată proastă - o încercare dezastruoasă de a găsi „un loc în Soare” dacă se poate aplica legenda la propriu. Natura stelei este combativă, distructivă și agresivă, iar modul său particular de funcționare este foarte influențat de conjuncția Marte Neptun afectată de Soare și Saturn, ceea ce indică megalomania marțială și căderea. Prin urmare, ar trebui să ne așteptăm ca aceste caracteristici să fie extrem de accentuate, iar problemele legate de ele să se încheie într-un accident de o magnitudine mult mai mare decât ar indica singura conjuncția de pe Marte.

Mai mult, Pollux , o stea marțială, este în creștere, indicând închisoare și onoare de scurtă durată, în timp ce Luna este puternic afectată de Uranus din Pleiade dând deformare (fostul Kaiser are un braț paralizat) și pierderi mari la sfârșitul vieții , împreună într-un astfel de caz, cu revoluții și focare populare cauzate de căderea lui Uranus pe o stea a naturii Lunii și Marte.

La izbucnirea războiului din 1914, Soarele Kaiserului { p.105 } se despărțea de Difda ( Deneb Kaitos ), iar Marte de Hamal și Ascendentul se afla împreună cu Regulus . Ultima poziție este una foarte semnificativă, indicând onoare și succes militar, dar eșec final. Difda ( Deneb Kaitos ) denotă, de asemenea, autodistrugere prin forță brută, în timp ce Hamal este o stea violentă și distructivă a naturii lui Marte și Saturn, care, împreună cu Marte, dă rușine și ruină finală.

Un alt studiu interesant este cel al împăratului Franz Josef al Austriei, a cărui viață a fost o succesiune de dezastre, dintre care multe s-au datorat poziției Soarelui, Lunii și Saturnului împreună cu Alphard în gâtul Hidrei , dar exemple ar putea să fie înmulțit la nesfârșit și studentul va descoperi în curând singur că utilizarea stelelor și a constelațiilor fixe este într-adevăr un ajutor valoros pentru înțelegerea unui horoscop."


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 1 săptămână #8 de Nick
Replied by Nick on topic Stele fixe
Stelele fixe reprezintă o resursă veche importantă și interesantă de cunoștințe pentru astrologie, pe care s-a făcut multă muncă solidă în trecut și în timpurile noastre. Dar acesta nu este în prezent un domeniu cunoscut al astrologiei, iar lucrarea de față vizează o mai mare claritate și organizare a cunoștințelor care ne sunt disponibile și care pot fi de ajutor cercetării.

Până la Renaștere, stelele fixe obișnuiau să fie o parte standard a astrologiei, dar fatalismul marcat asociat cu interpretările lor din Evul Mediu a căzut în dizgrație.

Potrivit lui William Lily în Christian Astrology :

„Stelele fixe oferă daruri grozave și se ridică chiar de la sărăcie la o înălțime extremă a averii, cele șapte planete nu o fac”.

Arabii sunt sursa pentru aproape toate numele stelelor individuale pe care le folosim în astronomia occidentală. O mare parte din cunoștințele lor despre stelele fixe au derivat din scrierile antice latine și grecești, dintre care unele sunt acum dispărute.

Toate stelele se bazează pe o grupare mai fundamentală în constelații; un grup de stele apropiate unele de altele în spațiu, asemănătoare între ele prin anumite caracteristici, care sugerează o origine comună pentru grup.

Numele stelelor au fost și rămân foarte importante pentru înțelegerea lor. Biblia ne spune că Dumnezeu a numit (numește) toate stelele:

„El numără stelele și le numește pe toate pe nume” - Psalmul 147: 4

Dintre constelațiile Vivian Robson ( Stele și constelații fixe în astrologie , Vivian E. Robson, 1923, p.23) spune:

„Pentru cei implicați activ într-un studiu al influențelor stelare și constelaționale, va deveni în curând evident că aceste forme aparent fanteziste sunt în realitate o reprezentare corectă a influențelor colective ale stelelor conținute în ele și că constelația Câinelui ( Canis Major), de exemplu, influențează de fapt câinii, oricât de ridicol ar părea. Acest lucru, desigur, poate fi explicat prin presupunerea că anticii au bazat figurile și diviziunile constelațiilor pe cunoștințele lor despre influența fiecăruia, dar același lucru nu se poate spune despre constelațiile „moderne” și este un fapt uimitor, deși s-a dovedit cu ușurință că aceste noi constelații reprezintă, de asemenea, îndeaproape natura influențelor numelor care le sunt date. Raționamentul este inexplicabil și nu putem presupune decât că inițiatorii au fost într-un fel conduși să aleagă cea mai potrivită figură ".

Fără îndoială, așa cum s-a observat adesea, stelele nu sunt niciodată denumite greșit. Numirea aleatorie a asteroizilor și a planetelor de către astronomi fără credință în astrologie funcționează întotdeauna în termeni de semnificație simbolică. Oamenii de știință pot fi văzuți alegând nume cu referințe adecvate în mitologie pentru modul în care se constată că lucrează arhetipal și psihologic. Prin urmare, este firesc să presupunem că majoritatea a ceea ce știm despre stelele fixe și miturile constelațiilor, derivă dintr-o revelație primară către umanitate la care s-au adăugat observațiile empirice ale secolelor prin observații ale manifestărilor efectului lor. Dar, indiferent de ce ne uităm, este ceva cu totul special, chiar și în astrologie.

Influențele tradiționale ale stelelor care ne-au fost transmise sunt derivate din mituri și tradiții și natura trăsăturilor constelațiilor, împreună cu dovezi empirice: Lebăda ( Cygnus ) dă dragoste de înot. Triunghiul ( Triunghiul ) oferă interes și abilitate în arhitectură, știință și matematică. Argo Navis , Corabia, conduce navele și le oferă nativilor prosperitate în comerț și călătorii.

Manly P Hall a spus în Învățăturile secrete ale tuturor vârstelor :

„Anticii credeau că teoria faptului că omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu trebuia înțeleasă la propriu. Ei susțineau că universul era un organism grozav, nu diferit de corpul uman și că fiecare fază și funcție a corpului universal avea corespondență. la om și aceasta a fost numită legea analogiei Prin urmare, pentru antici, studiul astrelor era o știință sacră, deoarece ei vedeau în mișcarea corpurilor cerești activitatea mereu prezentă a lui Dumnezeu (p.134). priveau stelele ca ființe vii, capabile să influențeze destinația indivizilor, națiunilor și raselor (p.125). Se credea că sufletele zeilor erau duse în ceruri, unde străluceau ca stele. Se presupunea că sufletul lui Isis strălucea din steaua câinelui, Sirius , în timp ce Tifon (diavolul egiptean) a devenit constelația Ursului ( Ursa Major ) (p.103). "

Paraceleus ( Învățăturile secrete ale tuturor vârstelor , de Manly P. Hall, p.137. ) A spus;

„Corpul provine din elemente, sufletul din stele și spiritul din Dumnezeu. Tot ceea ce intelectul poate concepe provine din stele (spiritele stelelor, mai degrabă decât constelația materială). Se credea că spiritul omului a coborât în ​​existența materială prin Calea Lactee - pământul sămânță al sufletelor - printr-una din cele douăsprezece porți ale marii trupe zodiacale. Prin urmare, s-a spus că natura spirituală se întrupează sub forma creaturii simbolice create de stelarii magieni pentru a reprezenta diferite constelații zodiacale. Dacă spiritul s-a întrupat prin semnul Berbec s-a spus că este un Ram; dacă în Taur, în corpul Taurului celest. Teoria transmigrației nu era aplicabilă corpului vizibil al omului, ci mai degrabă la duhul invizibil imaterial,rătăcind de-a lungul căii stelelor și asumând secvențial în cursul evoluției formele animalelor sacre zodiacale ".

Stelele fixe sunt considerate ca fiind canalizate și care au afinitate cu planetele și aici voi cita din Giorgio de Santillana capitolul XI din Moara lui Hamlet:

împerechere și conflict. Lucian din Samosata, cel mai încântător scriitor al antichității, inventatorul științei-ficțiune moderne care știa să fie ușor și ironic pe subiecte serioase fără frivolitate și era pe deplin conștient de „comoara veche” a remarcat odată că povestea ridicolă a lui Hefaistos Lame și-a surprins soția Afrodita (Venus) în pat cu Marte și a fixat cuplul cu o plasă pentru a-și arăta rușinea față de ceilalți zei, nu a fost o fantezie inactivă, dar trebuie să fi trimis o conjuncție dintre Marte și Venus și este corect să adăugați, o conjuncție în Pleiade. Această mică comedie poate servi pentru a arăta designul, care se dovedește a fi constant; constelațiile erau văzute ca setare sau influențe dominante,

Pozițiile stelelor pe cer au semnificații particulare în relația lor între ele. Rab Wilkie din grupul festivalului explică:

„În sfera cerească de referință există o ierarhie a straturilor sau zonelor latitudinale, la fel ca zonele climatice ale Pământului care sunt controlate efectiv de ecuator, tropice, cercuri polare. Cu cât sunt mai mari stelele, cu atât ele se raportează simbolic la lucruri "- obiective, scopuri, aspirații. La nivelul zodiacului suntem în arena evenimentelor actuale, a problemelor lumești și a realității. Steaua polară în sine reprezintă cea mai înaltă aspirație și sursă de inspirație. Acesta este văzut ca ultimul Ghid și Poarta Raiului ”.

Paraceleu a spus:

„Multe stele nu și-au exprimat încă influența, de aceea există încă multe arte și științe de descoperit”

De la apariția telescopului, au fost descoperite multe noi stele, galaxii, găuri negre, asteroizi și planete, care ne extind simțurile și aduc în conștiința noastră o nouă energie.

Anne Wright 1996 (c)


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 1 săptămână #9 de Nick
Replied by Nick on topic Stele fixe
STELELE FIXE ÎN ASTROLOGIA MUNDANĂ
"Din cartea Stelele fixe și constelațiile în astrologie , 1923, Vivian E. Robson, p.220 -228 .
Se știe foarte puțin despre efectul stelelor fixe în astrologia mondenă, deși nu există nicio îndoială că influența lor are o importanță supremă în această ramură a subiectului. În chestiuni legate de soarta națiunilor și orașelor, mișcarea planetelor este prea rapidă pentru a provoca schimbări radicale. Ele au efect într-adevăr cele mai efemere întâmplări, dar pentru schimbări lente, la nivel mondial și evenimente de epocă, este necesar să luăm notă de influențele care sunt în mod corespunzător mari și suntem conduși la o considerare a mișcării stelelor ca fiind singura influență cunoscută de noi care este capabilă să producă efecte de mărimea necesară. Din păcate, circumstanțele sunt împotriva oricărei examinări detaliate de această natură din cauza perioadelor de timp iminente implicate și, prin urmare, cunoștințele noastre sunt cele mai mici, dar cu toate acestea unul sau două fapte sunt înregistrate și cu un interes crescut pentru astrologie, alții vor ieși fără îndoială rapid la lumină. Creșterea religiilor pare a fi într-un fel legată de trecerea echinocțiului de primăvară prin zodiacul constelațiilor. Astfel, intrarea sa în constelația Taur este asociată cu venerarea lui Baal și a vițelului de aur, iar trecerea în Berbec cu venerarea berbecului. Creștinismul a apărut atunci când echinocțiul de primăvară se apropia de Pești și este semnificativ faptul că simbolul unui pește a fost cel adoptat de adepții noii religii. O cantitate mai mare de detalii poate fi obținută dintr-un studiu al decanatului prin care trece echinocțiul venial. Perioada aproximativă în care rămâne într-un singur semn este de 2160 de ani, și, prin urmare, necesită aproximativ 720 de ani pentru a trece printr-un singur decanat, ceea ce face într-o direcție retrogradă. Din păcate, poziția exactă a echinocțiului de primăvară în constelații nu este cunoscută cu nicio acuratețe, dar se pare că nu există nicio îndoială că primul punct al Berbecului în zodiacul semnelor a coincis cu cel din constelația zodiacului în aproximativ 500 d.Hr.

Pe lângă influența echinocțiului în mișcare în sine, efecte similare sunt provocate de același fenomen de precesiune pe longitudinile stelelor, care cresc cu o rată de puțin peste 50 "pe an. Pearce a subliniat că Imperiul Roman și puterea papală a fost foarte afectată de trecerea lui Regulus prin zodia Leu prin care este condusă Roma. Această stea a intrat în Leu în 293 î.Hr., iar puterea Romei a devenit pe deplin stabilită. În 571 d.Hr. creșterea puterii papale; în 1291 a părăsit decanatul și în același an Țara Sfântă a fost în întregime pierdută. Când Regulus a părăsit termenulal lui Jupiter, în 1507, eforturile lui Luther tulburau puterea papilor, iar când, în 1868, influența sa a început să fie transferată Fecioarei datorită faptului că a trecut gradul 29 al Leului, trupele franceze au părăsit Roma și puterea Papei a fost răsturnată.

O altă metodă de prognostic prin utilizarea stelelor fixe constă în observarea efectului trecerii lor asupra Ascendentului și a luminilor în horoscop pentru construirea sau întemeierea orașelor, orașelor și instituțiilor. Astfel, se știe că 11Gemini54 'ocupă Ascendentul horoscopului orașului Londra și s-a subliniat că ciuma și focul Londrei au coincis cu trecerea cornului nordic al Bull-ului ( El Nath ) peste acest grad. În Horoscopul din mai 1834, comandantul Morrison (Zadkiel I) a făcut câteva observații interesante asupra efectului stelelor fixe asupra Liverpool, care merită citate. El a scris după cum urmează:

„În același mod, am putut decide că ascendentul exact al Liverpool este de 18 grade și 12 minute de Scorpius. Și descoperim că Scara Nordică ( Zubenelschamali), o stea fixă ​​foarte binevoitoare, a intrat pentru prima oară în sfera de influență (5 grade) a ascendentului Liverpool în anul 1558, când bumbacii din Manchester au fost pentru prima dată trocate pentru vin cu negustorii din Liverpool. Cu doi ani în urmă, Regele Filip și Regina Maria au acordat o cartă orașului; în 1570 a avut loc primul Consiliu comun; în 1596 a sosit o navă cu o marfă evaluată la 1.000; în 1626 regele Carol I a acordat o cartă orașului, care a devenit un corp corporativ și politic etc., iar comerțul și importanța locului au început să crească. Din nou, dacă 18 grade 12 min. de Scorpius să fie ascendentul, 8 grade 55 minute de Fecioară trebuie să fie mijlocul cerului, care are stăpânire asupra Magistraturii, Corporației etc; și o stea în spatele Leului, a naturii lui Saturn și Venus, aducând discredit și dezonoare, s-a apropiat de acest grad și este acum, în acest an 1834, în 8 grade și 55 de minute de Fecioară: ( Zosma acum la 11Virgo19) în consecință, corporația, etc., a suferit discreditarea de către Camera Comunelor prin adoptarea unui proiect de lege către excluderea liberilor.

"În 1863, Scara de Sud, o stea cu o natură malefică ( Zuben Elgenubi ), intră în sfera ascendentului din Liverpool. Va aduce pierderi și răni grave orașului și comerțului său cu aproximativ câțiva ani înainte; dar nu este o stea foarte puternică. În 1916, Scara Nordului atinge 18 deg. 12 mm. de Scorpius ( Zubenelschamali ) și va produce îmbunătățiri minunate în Liverpool. Unele ciudățenii ale naturii aduc îmbunătățiri mari la intrarea în port și , în ansamblu, Liverpool va înflori foarte mult la începutul secolului al XX-lea.

În anul 1721, steaua Rigel a ajuns în interiorul globului ascendentului londonez și acea schemă nefastă, bula de la Marea de Sud aproape și-a ruinat cetățenii. În 2077 acea stea va trece gradul ascendentului Londrei; despre care perioadă credem că unele legi prost sfătuite și multe nenorociri vor aduce ruina și rușinea comerțului din Londra. Comerțul din acel port va scădea, iar Londra va deveni foarte nefericită. Din nou, după aproximativ 389 de ani, steaua marțială foarte violentă și malefică Aldebaran intră în interiorul globului ascendentului Londrei, iar apoi foarte multe rele, inclusiv focul , războiul și vărsarea de sânge , vor răsturna cu totul importanța Londrei. Va cădea de la rangul său metropolitan, și să devină mult sub orașul Liverpool în consecință. La doar 68 de ani după aceea, foarte puternica stea regală The Lion's Heart ( Regulus ) intră în orbul cerului mijlociu al Liverpool: care va deveni apoi (aproximativ anul 2291) Orașul Regal și Metropolitan al Angliei Și Sediul Guvernului. "

Metode precum acestea sunt de mare interes, dar sunt foarte limitate în aplicarea lor, deoarece cunoștințele noastre despre gradele de conducere ale orașelor sunt departe de a fi complete. Avem nevoie de o metodă de utilitate mai generală. În Evul Mediu, cabaliștii aveau obiceiul de a prezice soarta națiunilor și orașelor, observând stelele fixe vertical deasupra capului și încercând să le formeze în cuvinte în conformitate cu o variantă a ebraicii numită Alfabetul Ceresc, cuvintele astfel formate indicând soarta locului. Acesta este, desigur, pur kabalism, dacă nu psihism, dar este probabil că ideea care stă la baza trecerii unui punct zenit de la o constelație la alta poate influența o localitate. Poziția unui oraș pe globul terestru poate avea o relație clară cu o poziție pe globul ceresc. S-a sugerat că meridianul din Greenwich corespunde cu 9 grade Gemeni, progresând până la acel punct de la 0 grade Berbec în timpul scurs de la începutul Kali Yuga în 3102 î.Hr., și că alte locuri corespund în mod similar cu gradele la fel de îndepărtat de 9 grade Gemeni, deoarece locul este îndepărtat în longitudine de Greenwich, Taurul aflat la vest și Racul la est. Dacă există vreun adevăr în această teorie, un punct lângă genunchiul lui Perseu și sub copitele Camelopardalis cu longitudine de 9 grade Gemeni și declinare 51 de grade nord 32 de minute ar fi vertical până la Londra. Un studiu al acestor puncte în legătură cu istoria națiunilor ar putea arunca o lumină asupra evenimentelor. după ce a progresat până la acel punct de la 0 grade Berbec în timpul scurs de la începutul Kali Yuga în 3102 î.Hr. și că alte locuri corespund în mod similar cu grade la fel de îndepărtate de 9 grade Gemeni, deoarece locul este îndepărtat în longitudine de Greenwich, Taur întins la vest și Rac la est. Dacă există vreun adevăr în această teorie, un punct lângă genunchiul lui Perseu și sub copitele Camelopardalis cu longitudine de 9 grade Gemeni și declinare 51 de grade nord 32 de minute ar fi vertical până la Londra. Un studiu al acestor puncte în legătură cu istoria națiunilor ar putea arunca o lumină asupra evenimentelor. după ce a progresat până la acel punct de la 0 grade Berbec în timpul scurs de la începutul Kali Yuga în 3102 î.Hr. și că alte locuri corespund în mod similar cu grade la fel de îndepărtate de 9 grade Gemeni, deoarece locul este îndepărtat în longitudine de Greenwich, Taurul aflat la vest și Racul la est. Dacă există vreun adevăr în această teorie, un punct lângă genunchiul lui Perseu și sub copitele Camelopardalis cu longitudine de 9 grade Gemeni și declinare 51 de grade nord 32 de minute ar fi vertical până la Londra. Un studiu al acestor puncte în legătură cu istoria națiunilor ar putea arunca o lumină asupra evenimentelor. și că alte locuri corespund în mod similar cu grade la fel de îndepărtate de 9 grade Gemeni, deoarece locul este îndepărtat în longitudine de Greenwich, Taurul aflat la vest și Racul la est. Dacă există vreun adevăr în această teorie, un punct lângă genunchiul lui Perseu și sub copitele Camelopardalis cu longitudine de 9 grade Gemeni și declinare 51 de grade nord 32 de minute ar fi vertical până la Londra. Un studiu al acestor puncte în legătură cu istoria națiunilor ar putea arunca o lumină asupra evenimentelor. și că alte locuri corespund în mod similar cu grade la fel de îndepărtate de 9 grade Gemeni, deoarece locul este îndepărtat în longitudine de Greenwich, Taurul aflat la vest și Racul la est. Dacă există vreun adevăr în această teorie, un punct lângă genunchiul lui Perseu și sub copitele Camelopardalis cu longitudine de 9 grade Gemeni și declinare 51 de grade nord 32 de minute ar fi vertical până la Londra. Un studiu al acestor puncte în legătură cu istoria națiunilor ar putea arunca o lumină asupra evenimentelor.

Pe lângă aceste metode generale, cu toate acestea, stelele fixe pot fi utilizate în horoscopurile obișnuite mondene pentru pătrunderi, noi luni, conjuncții și eclipse. Eclipsele în special sunt importante și afectează foarte frecvent chestiunile guvernate de constelațiile în longitudinea în care se încadrează, stimulând în același timp influența oricărei stele împreună cu ele și se poate aminti că marea eclipsă de război din 21 august , 1914, a căzut aproape exact asupra lui Regulus. Cea mai ușoară metodă de interpretare a acestor poziții este de a lua în considerare natura stelei și, de asemenea, de a-și extinde influența cunoscută în astrologia natală pentru a acoperi evenimentele naționale. Astfel, o stea care provoacă boală la naștere poate produce o epidemie, iar una care duce la crimă poate evoca o serie de astfel de infracțiuni, la fel cum Regulus în cazul menționat a produs un sentiment războinic național în loc de unul individual. De asemenea, s-a spus că stelele fixe care cad pe unghiuri și, într-adevăr, pe orice vârf din astfel de hărți stimulează influența casei în cauză în conformitate cu natura lor și probabil că și constelațiile situate pe unghiuri sau în case sunt demne de luat în considerare. .

Înainte de a părăsi subiectul astrologiei mondene, este necesar să adăugați câteva cuvinte pe Novae sau Stele temporare. Acestea sunt în general incluse de autorii vechi sub aceeași rubrică ca și cometele și aceleași semnificații sunt aplicate ambelor. Efectul lor pare a fi exercitat prin constelația în care apar și, de asemenea, prin semnul zodiacal și gradul la care corespunde poziția lor. Se spune că provoacă căldură excesivă, ciumă. sterilitatea pământului, războaie și schimbări în regate, vânturi, cutremure și inundații și sunt atribuite planetelor în funcție de culorile lor. Cei de natura lui Saturn provoacă mortalitate și decapitare; al lui Jupiter. abundență de porumb și fructe; de Marte, război, foc, ciumă, secetă și foamete; a Soarelui, a ciumei, a bolii și a morții regilor; de Venus, secetă și necazuri pentru regi și femei; lui Mercur, moartea regilor, a nobililor, a literaturii și a tinerilor. împreună cu războaie; și, al Lunii. mare mortalitate în rândul oamenilor de rând.

Influența acestor stele (și a cometelor, de asemenea) în diferitele semne zodiacale este după cum urmează:

În Berbec. Rău nobililor, războiul, moartea unui rege sau a unei mari doamne, seceta, bolile care afectează capul, afecțiunile printre oi, detronarea unui rege și ascensiunea oamenilor de rând. Dacă în partea de est a cerurilor, atunci când a fost descoperit, va funcționa mai repede și va provoca o dușmănie larg răspândită; dar dacă în vest va fi mai lent provocând probleme regilor și ploaie, inundații și zăpadă iarna.

În Taur. Rău pentru vite, vânturi mari, distrugerea fructelor și porumbului, moartea unui om mare și în timpul iernii frig, cutremur și molimă. Dacă în est pericol de război și boală, dacă în vest ploaie multă.

În Gemeni. Războaiele, incestul, imoralitatea, moartea tinerilor, nașterile avortate, foametea, furtunile și moartea păsărilor. Dacă în est, necazuri pentru regi și, dacă în vest, ploaie și inundații.

În Rac. Distrugerea culturilor și a fructelor de către omizi și viermi, război, moartea unei persoane grozave, viol, jaf, foamete și pestilență. Dacă în est, lipsă de alimente spre sfârșitul anului. Dacă este în vest, beneficiază publicul de conducătorii lor.

În Leu. Distrugerea animalelor sălbatice și a paraziților, necazuri nobilimii, război spre sfârșitul anului, în special în est, și afecțiuni care afectează ochii. Dacă în est, furtuni și secetă; dacă în vest, boală și pericol de nebunie pentru câini.

În Fecioară. Căderea regilor, necazuri pentru negustori, febră, nașteri avortate. Dacă în est, război; dacă în vest, culturi sărace.

În Balanță. Jafuri, sărăcie, moarte de oameni mari, comploturi și trădări, vânturi puternice, secetă, cutremure, lipsă de alimente. Dacă în est, necazuri pentru țările aflate sub Balanță și dragoste de cai și catâri; dacă în vest, dimpotrivă, dar necazuri cu slujitorii.

În Scorpius. Război, rebeliune, moartea unui om mare, secetă, lipsă de recolte, pericol la naștere. Dacă în est, secetă și necazuri prin fiare, dacă în vest, lăcuste.

În Săgetător. Probleme pentru nobilime și avocați, pericol de război. Dacă în est, moartea regilor, jaful și lipsa hranei. Dacă în vest, nașteri avortate.

În Capricorn. Război, imoralitate, otrăvire, moartea regilor, persecuție religioasă, grindină, zăpadă, iarnă rece, foamete și ciumă. Dacă în est, răsturnarea guvernelor, zăpadă, multă ploaie, daune culturilor; dacă în vest, abundență de iarbă și apă.

În Vărsător. Războiul, moartea unui eminent bărbat sau femeie din est, epidemii, ciumă, furtuni. Dacă în est, abundență de iarbă; dacă în vest, zvonuri de război.

În Pești. Război între rude, dispute religioase, război civil, distrugerea peștilor și pericol pe mare. Dacă în est, dușmănie universală; dacă în vest, anxietățile și decesele în rândul bărbaților din țările vestice sau nord-vestice, continuând timp de trei ani; inundații și moartea păsărilor și a peștilor.

În general, efectele încep să apară la o dată mult mai timpurie dacă steaua este văzută pentru prima dată în est decât se vede când apare în vest. Acele locuri în care sunt vizibile și cele conduse de semnul în care apar vor simți efectul principal, care se manifestă cel mai mult atunci când Soarele sau o planetă tranzitează locul primei lor apariții sau Soarele vine la conjuncția planetei. a căror natură seamănă.

Este, cred, clar din observațiile anterioare că am atins încă doar marginea naturii influenței stelare în astrologia mondenă și, până când nu se află mai multe, predicțiile noastre lumești vor rămâne în aceeași stare incompletă și inadecvată ca și ele sunt în prezent. (Vivian E. Robson).Statele Unite
Diagrama ascendentă a Săgetătorului din Statele Unite își are Soarele la 13CAN19. În 1945, când SUA a apărut ca o putere mondială deplină, Siriusa precesat la 13CAN19. Pentru cei care preferă diagrama în creștere a Gemenilor (există o serie de diagrame valabile pentru 4 iulie 1776), Sirius ar fi conjugat acel Soare la 12CAN44 în timpul Primului Război Mondial, 1915, aprox. Din primul război mondial, SUA au apărut ca o putere mondială mai mică, împărtășind scena cu alte țări europene. Despre această stea spune dr. Tamez; „Deoarece steaua Sirius este centrul de greutate al grupului nostru stelar local, vecinătatea noastră imediată, se traduce prin interpretarea graficului ca fiind> cel mai mare din jur <dar și, mai generic, ca cel mai mare din jur sau> „S-a avansat că, deoarece Sirius este Soarele Soarelui, la fel cum Soarele se învârte în jurul lui Sirius la fel cum Pământul se învârte în jurul Soarelui și având în vedere că Soarele din diagramă înseamnă Eul,
Canopus , „The Boat Argo”, trecuse peste acel Soare (răsărit al Săgetătorului) al hărții americane în secolul anterior și ar fi făcut o conjuncție în 1882. Constelația Argo stăpânește transportul maritim, comerțul și călătoriile lungi. Mulți imigranți, în acele vremuri, făceau călătorii lungi pentru a ajunge pe țărmurile Americii. De asemenea, aceasta a fost o epocă explozivă bogată, expansionistă, pentru comerțul SUA. Industrializarea a crescut și din cauza construcției căilor ferate a existat o mișcare mare în SUA, în special de la coasta de est la coasta de vest.

Serbia
13 iulie 1878, 2.57PM MET (-1: 00) Belgrad. Pluto la 26TAU09. Începerea bombardamentelor NATO 24 martie 1999: Algol la 26TAU09.

Se spune că constelațiile simbolizează națiunile
Următorul este un extras din capitolul lui Moira Timms despre „Cicluri astrologice” din cartea ei, Dincolo de profeții și predicții ; „Dacă o hartă stelară este suprapusă peste Pământ cu steaua polară (Polaris 28 Gemeni - Ursa Minor) plasată deasupra Polului Nord terestru, avem un ceas ceresc care face o revoluție zilnic. Punctul de prânz al acelei hărți (ca Greenwich) este Marea Piramidă din Giza. În urmă cu mii de ani, Egiptul era cunoscut sub numele de Țara Khem. Khemele erau un grup de șapte stele majore (în constelația Taurului), cunoscute astăzi sub numele de Pleiade (29 Taur).

Dacă harta este plasată cu Khema peste Țara Khem (Egipt) - în mod specific, direct deasupra vârfului Marii Piramide - atunci Taurul cade peste Munții Taur din sudul Turciei. Ursa Major, Ursul cel Mare, se plimba peste Rusia; capul lui Dragon Draco se învârte peste China; Orion (războinicul) peste Iran / Irak. Berbecul Berbec peste Roma, iar Capricornus (identificat cu zeul Pan) cade peste Panama, Panuco și Mayapan (vechiul nume al Yucatanului). Vulturul Aquila se întinde pe Statele Unite. Analogiile sunt evidente și destul de impresionante. Acesta este unul dintre cele mai clare exemple ale legii „Așa de sus, Așa de jos”. "

Se spune că cometele care apar în constelații marchează creșterea și căderea națiunilor asociate constelațiilor respective ale națiunilor respective. Un exemplu impresionant în acest sens a fost indicat de Cheiro în cartea sa intitulată Previziunile mondiale ale lui Cheiro (1928). Cheiro a remarcat că, la 8 iunie 1918, a apărut o supernovă strălucitoare în constelația Aquila Eagle, care înseamnă Statele Unite. După cum sa raportat la acea vreme: „Luminozitatea Nova Aquila în primele sale zile era mai mare decât cea a oricărei Nova începând cu anul 1604”. Ceea ce este și mai remarcabil este că 8 iunie a avut loc singura eclipsă de soare din anul 1918, iar această eclipsă a fost conjunctă cu Jupiter, planeta conducătorilor, și pătrat de Marte, planeta războiului. „Eclipsa de soare și supernova din Aquila Eagle la începutul lunii iunie 1918 au coincis cu intrarea Statelor Unite în Marele Război în Europa (adică Primul Război Mondial) la momentul respectiv și punctul de cotitură ulterior în acel război. Până în iulie a acelui an ,

„Astfel, a avut loc un eveniment astronomic profund și rar - supernova din Aquila Eagle împreună cu o eclipsă de soare - în iunie 1918, care a marcat un moment critic în care Statele Unite au început să devină o importantă putere mondială. Implicarea americanilor în Europa războiul din 1918 a fost prima dată când SUA a preluat rolul unei puteri mondiale. Din acel moment a marcat ascensiunea Statelor Unite la puterea mondială conducătoare. Acest moment istoric de cotitură pentru America s-a reflectat în cer conform legea: „Ca mai sus, atât mai jos”


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 1 săptămână - acum 11 luni 1 săptămână #10 de Nick
Replied by Nick on topic Stele fixe
Categoriile de stele fixe

(The Fixed Star Categories)www.constellationsofwords.com/Fixedstars.htm
Exemplu:

SIMBOLISME


Stea fixă Lung. 1900 Lung. 2000 Contactul planetei Constelaţie Decl. 2000


Vârsta acvariilor
PHACT 20GEM46 22GEM10 General Columba -34,04 '
„Exhalarea cadavrelor îngrămădite” credința chineză
PRAESAEPE 05LEO57 07LEO20 General Cancer +19,41 '
Eufrateanul Nitachbat a fost „Omul morții” și a spus că are o influență rea
YED POSTERIOR 02SAG07 03SAG31 General Ophiuchus -04,41 '
„Steaua destinului puternic”
SADALSUUD 22AQU00 23AQU24 General Vărsător -05.34 '
Întotdeauna un vultur, niciodată un Scorpiusn
ACRUX 10SCO19 11SCO52 Jupiter Crux -63,06 '
Schimbă răul în bine
CANOPUS 13CAN35 14CAN58 General Carina -52,42 '
Stea influenței rele
DA ANTERIOR 00SAG54 02SAG18 General Ophiuchus -03.41 '
Se spune că este cea mai nefericită, violentă, periculoasă și rea stea din ceruri
ALGOL 24TAU46 26TAU10 General Perseu +40,57 '
„Locul norocului”, constelația Vărsător
ALBALI 10AQU20 11AQU43 Constelaţie Vărsător -09.30 '
ANCHA 01PIS52 03PIS16 Constelaţie Vărsător -07.47 '
SADALACHBIA 05PIS19 06PIS43 Constelaţie Vărsător -01.23 '
GIEDI PRIMA 02PIS22 03PIS46 Constelaţie Vărsător +00,47 '
SADALSUUD 22AQU00 23AQU24 Constelaţie Vărsător -05.34 '
SITULA 08PIS01 09PIS25 Constelaţie Vărsător -04.14 '
SKAT 07PIS29 08PIS52 Constelaţie Vărsător -15,49 '
Această stea (steaua polară) servește drept ghid și indicator și oferă un bun sentiment de discreție și capacitate de a-și urma instinctul, îi recunoaște obiectivele și le va urmări și le va atinge
POLARIS 27GEM10 28GEM34 General Ursa Minor +89,15 '
„Steaua norocoasă a lucrurilor ascunse”. În orar indică abilitatea de a descoperi ceea ce este ascuns sau pierdut mai ales atunci când steaua iese din razele Soarelui (adică în creștere elicoidală)
SADALACHBIA 05PIS19 06PIS43 General Vărsător -01.23 '
Asociat cu Zeita Istar
KAUS AUSTRALIS 03CAP41 05CAP05 General Săgetător -34,23 '
Afirmați că sunt proeminenți în topurile lui Mohamed și Moise, arabii au considerat această stea drept cea mai norocoasă dintre stațiile lor lunare.
SYRMA 02SCO24 03SCO48 General Fecioara -05.59 '
Aducător de vești bune
NASHIRA 20AQU23 21AQU47 General Capricornus -16,40 '
Aducători de vești bune
PHACT 20GEM46 22GEM10 Constelaţie Columba -34,04 '
WAZN 25GEM01 26GEM25 Constelaţie Columba -35,46 '
Delfinul este emblema cerului a filantropiei
ROTANEV 14AQU57 16AQU20 Constelaţie Delphinus +14,35 '
SUALOCIN 15AQU59 17AQU23 Constelaţie Delphinus +15,54 '
A fost numit „Steaua Proclamației Mării” în „Tableta celor treizeci de stele” eufratice
NUNKI 10CAP59 12CAP23 General Săgetător -26,17 '
Protecţie
TEJAT POSTERIOR 03CAN54 05CAN18 General zodia Gemeni +22,30 '
Purifică spre mântuire
LABRUM 25VIR18 26VIR41 General Crater -14,46 '
Siguranță într-un potop
SKAT 07PIS29 08PIS52 General Vărsător -15,49


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.115 secunde
Motorizat de Forum Kunena