Saturn în Vărsător, 2020-2023: Prețul viitorului!

acum 2 ani 6 luni #1 de MarianaF
Trăim noi ce trăim și iarăși ajungem la vorba lui Marin Preda. Timpul din nou și-a pierdut răbdarea. Când am analizat la sfârșitul anului 2017 tranzitul lui Saturn prin semnul Capricornului, anticipam mai bine de 5 ani stăpâniți de planeta considerată în astrologie Lord al Karmei. Capricornul și Vărsătorul sunt zodiile în care Domnia Sa se află în domiciliu, acolo unde își exprimă cel mai bine natura: evaluează, triază, sancționează, limitează, reconfigurează. În Vărsător, Saturn parcurge două etape: 22 martie – 1 iulie 2020 și 17 decembrie 2020 – 7 martie 2023.

Saturn în Capricorn a evaluat obiceiurile noastre sociale, tendințele de consum, orgoliul, abuzurile de putere, organizarea socială, structurile și instituțiile care ne conduc, competența oamenilor care dețin poziții importante și care iau decizii pentru alții. Pe Saturn în Capricorn scrie falimentul unor sisteme sociale și al unei orânduiri umane. În 1989-1991, ultima dată când Saturn a vizitat Capricornul, se prăbușeau țările comuniste europene, obligând la reorganizarea tuturor structurilor publice nu doar în statele respective.

Saurn în Vărsător intermediază un transfer de putere, la început timid, dar sigur, de la sisteme către indivizi. Vărsătorul încurajează inițiativele personale, reinventarea și reorganizarea pe cont propriu, luarea în stăpânire a propriei direcții de viață. Acolo unde sistemul, instituțiile, organizațiile prevăzute să apere și să protejeze cetățenii s-au îndepărtat de la scopul pentru care au fost create, ajungând să deservească interese personale și financiare, totul se clatină. Statul și ramificațiile sale fac implozie, ineficiența, incompetența și inutilitatea devenind sinucigașe.

Saturn în Capricorn a dus prăpastia dintre individ și sistem la cote atomice. Nu întâmplător HBO a creat și difuzat sub acest context astrologic mult premiata serie „Cernobîl”. Cel puțin în România, Saturn în Capricorn, Cernobîlul instituțiilor, a văzut medici și asistenți medicali competenți și devotați rugându-se să nu ajungă vreodată pe mâna colegilor din spital. Cum să fii cadru medical eminent și să te închini să nu ajungi la spital? Cam la fel cum e să fii membru de barou sau să fii în magistratură și să te rogi să nu ai vreodată vreun proces. Sau să fii polițist și să speri să nu te calce vreodată un hoț ca să nu faci cumva uz de forță, faptă pentru care ai putea fi anchetat de proprii colegi în baza unor legi care favorizează infractorii și răstigesc victimele.

Saturn în Vărsător vine să pună capăt privilegiilor celor aflați în poziții de autoritate! Saturn în Capricorn a scos la suprafață un adevăr care a explodat: Statul cu instituțiile sale are numai depturi, cetățeanul are numai obligații. Individul are doar dreptul să respecte legile, făcute pentru cei mai presus de lege. Saturn în Capricorn este martor la ruina structurilor sociale: organismele financiare și băncile care ne vor săraci, sistemul școlar care încurajează ignoranța, industria farmaceutică și spitalele care au nevoie de boală. Despre bani și profit și frica de sărăcie se ocupă un tranzit mai amplu, pe care nu îl tratăm, aici: Uranus în Taur, din 2018-2019 până în 2026.

Saturn în Vărsător ia la cunoștință eșecul organizațiilor artificiale create de oameni în scopul de a deține puterea asupra altora. El livrează lumii adevărul despre sistemele de putere și cadrul instituțional:

Ce ne spune Statul?
Fiecare pe cont propriu!
Scapă cine poate!
(Saturn în Vărsător)

Să fie catastrofa atât de mare? Dacă da, atunci pentru cine? Puterea se transferă înapoi la individ! Tranzitul astral încurajează între 2020 și martie 2023 inițiativa liberă și valorificarea resurselor personale. Prin urmare, ieșim din epoca în care cineva este important pentru ce are și intrăm în faza în care fiecare este important prin ceea ce este prin el însuși!

Ce știi? Care este nivelul tău de cunoaștere? Care este experiența ta? Ce anume poți să faci singur, fără să fii ținut în brațe de alții? Care este pasiunea ta cea mare? Cât te dăruiești celorlalți? Acestea sunt noile întrebări corecte pentru inspectorii de resurse umane.

Saturn în Vărsător este aprigul dușman al privilegiilor. Într-adevăr, cei ce și-au construit confortul pe baza relațiilor, cunoștințelor, pe spinarea și pe munca altora, deci pe jocuri de putere, au de ce să se teamă. E normal ca ei să se simtă amenințați. Și, cum ei au fost cei ce au confiscat puterea până la Saturn în Capricorn, acum e de așteptat să se agațe cu și mai multă disperare de ceea ce au de pierdut.

Cei pătrunși de ei înșiși, cei îmbătați de funcții obținute preferențial, cei otrăviți de propria importanță sunt victimele contextului astral. Dar oare sunt victime sau sunt la rândul lor ajutați de planul divin să se învârtă pe roata karmică pentru a se trezi?!

Valorile saturniene sunt cinstea, integritatea, corectitudinea, responsabilitatea, grija față de oameni și natură. Dacă adăugăm ingredientul secret numit curaj, deja avem rețeta pentru succes. Vine rândul oamenilor simpli și onești! Ei nu au niciun motiv să se teamă de transformările sociale, indiferent cât de radicale pot să fie.

Saturn în Vărsător vine să ne învețe că PUTEREA ȘI COMPETIȚIA (pe care Pluto în Capricorn le demască și el din plin) nu fac decât să întrețină iluzia separării dintre noi și să transfere resursele planetei în mâinile celor puțini. Lovitura de teatru a anului 2020 este suspendarea la scală globală a tuturor competițiilor sportive și amânarea Jocurilor Olimpice. Ce mai coincidență! Ups! Nu există coincidențe...

Fiecare dintre noi este la fel de important! Chiar și cei pe care îi condamnăm, indiferent că sunt infractori, că au origini etnice pe care mulți le disprețuiesc, că au comportamente considerate deviante. Cei pe care omenirea îi judecă, îi condamnă și îi respinge trebuie acceptați și integrați! Ei au un rol esențial, acela de agenți sanitari psihici! Acești indivizi considerați paria societății manifestă umbra a ceea ce avem în noi, la nivel de specie! Ei sunt elementele care descarcă întunericul din subconștientul colectiv. De unde vine judecata, ura, răzbunarea, violența, neiertarea, răutatea, respingerea, distrugerea pe care le proiectăm asupra lor? Din ei și din faptele lor? Nu! Ei scot afară ceea ce este în noi! Să le mulțumim că manifestă ei aceste trăsături și că nu suntem noi în locul lor!

Ar fi poate mult și prea abstract să spunem că iubirea devine limbaj universal. Cel puțin e de așteptat să se curețe atașamentul față de propria importanță, mare parte din obsesia pentru bani, precum și dependența de competiția prin care să fim mai importanți decât alții și să avem mai mult decât ei. Adevărata criză a lui Saturn în Vărsător este criza valorilor, accentuată de Pluto în Capricorn și Uranus în Taur. Puterea și banii își diminuează rolul!

Solidaritatea, egalitatea, unicitatea și originalitatea devin instrumente sociale. Saturn în Vărsător lucrează la anularea inechităților sociale. În 1991, imediat după ce Saturn intra în Vărsător, în Statele Unite 4 polițiști albi au fost surprinși pe camerele de filmat cum băteau un șofer de culoare care depășise viteza la volan. Cei 4 au fost achitați în instanță, ceea ce a declanșat o revoltă ce a paralizat orașul Los Angeles 6 zile, cu lupte de stradă, 63 de morți, peste 2000 de răniți și mai bine de 12 mii de arestări. Indivizii își cer și își câștigă dreptul la egalitatea de șanse.

Cu o tură înainte de Saturn în Vărsător (tranzitul său printr-o zodie se repetă, reamintim, la 28-30 de ani), aveau loc două evenimente notabile: în SUA, Președintele J.F. Kennedy semna un decret prin care se interzicea discriminarea femeilor în ceea ce privește drepturile salariale, iar Dorothy Hodgkin devenea prima femeie britanică ce obținea Premiul Nobel pentru Chimie (pentru studiile despre penicilină și viamina B12). Ne ducem înapoi în 1903, când Marie Curie devenea prima femeie din istorie laureată cu Premiul Nobel (pentru Fizică, în cazul ei, pentru cercetările în domeniul radioactivității). Să mai spunem că Saturn era în Vărsător în noiembrie 1903, la data decerărnării premiului? Un nou salt în timp la tranzitul lui Saturn dintre 1991 și 1994: în 1993, Carol Moseley Braun devenea prima femeie de culoare aleasă în Senatul Statelor Unite.

Saturn în Vărsător este campionul progresului. El este futurist, zguduie convingerile înrădăcinate, ne forțează să ne depășim limitele, inovează, anticipează. Nu doar vede în viitor, ci aduce viitorul aici și acum. Greu de închipui cum în 1962 (Saturn în Vărsător), trustul de televiziune american ABC lansa primul serial de animație color: The Jetsons (Familia Jetson). Greu de imaginat că nu ați auzit de el. Dar și mai greu de imagiant este cum realizatorii au creat la acea vreme, când călătoriile în afara planetei erau departe, o lume care locuia în spațiu, comunica la distanță prin intermediul unor ecrane, folosea roboți pentru gătit și curățenie.

Saturn în Vărsător aduce:
- progres social prin drepturi și egalitate pentru cei defavorizați;
- progres individual prin tehnologia pusă în slujba creșterii calității vieții.

Progresul tehnologic afișat în serialul de animație din 1962 avea să fie un vis transformat în realitate mondială pe 30 aprilie 1993, la următorul ciclu de Saturn în Vărsător, când codul www devenea liber și disponibil pentru oricine. Așadar, sub același tranzit s-a născut navigarea liberă pe internet și accesul la informația nelimitată.

Între 2020 și 2023 se pare că nu doar comunicarea, ci și munca se mută în mediul online. Pandemia cu Covid-19 care a blocat oamenii la domiciliu restructurează radical mediul de afaceri, lumea financiară, serviciile și comerțul. În afară de agricultură, industrie, producție și transport de bunuri fizice, activitatea planetei se face de acasă, din fața unui dispozitiv: calculator, laptop, telefon, tabletă. Plățile și comenzile se fac online, comunicarea profesională are loc pe platforme digitale, rețelele de socializare și mijloacele video asigură contactul interpersoanl dincolo de spațiu și de timp. Până și securitatea este informatizată și controlată la distanță. Contactele fizice devin necesare îndeosebi în scop profesional și recreativ. Politicile de izolare din cauza pandemiei din 2020 nu au făcut decât să consfințească întoarcerea fiecărui individ în spațiul său personal.

Saturn în Vărsător cere mai mulți oameni
dispuși să se schimbe pe ei, decât să schimbe lumea!

Lumea în care trăim devine lumea fiecăruia dintre noi! Nu mai există o singură lume! Câți indivizi, atâtea universuri! Asta înseamnă mai puțină presiune socială, mai puțină influență din partea sistemelor și mai multă libertate, în primul rând de gândire.

Cu Saturn în Vărsător,
cine își pierde locul în vechea lume și-l câștigă în propria viață.

Foarte mulți din lucrărorii în aparatul de Stat e de așteptat să-și piardă scaunul. De asemenea, automatizărle din fabrici și digitalizarea corporațiilor e previzibil să pună pe liber un număr mare de persoane. Multe meserii în care programele informatice fac treaba vor necesita o forță de muncă mult mai redusă, în timp ce se va face loc pentru alte meserii ultramoderne sau pentru altele care revin în actualitate. Foarte mulți sunt obligați să își schimbe locul de muncă, ceea ce la prima vedere pare îngrijorător. În fapt este vorba despre o întreagă campanie de reeducare în masă în care foarte mulți oameni sunt chemați să-și depășească condiția și limitele pentru a învăța și a se specializa în alte arii de activitate.

Saturn în Vărsător aduce transformări sociale prin reinventare personală. ADEVĂRATA FORMĂ DE PUTERE DEVINE CUNOAȘTEREA. Educarea de noi competențe este prioitară mai ales în cazul celor ce și-au construit viața pe puterea deținută, pe sistemul de relații și pe bani. Lumea nu se mai împarte atât de ușor în stăpâni și sclavi!

Fiecare își asumă responsabilitatea în primul rând față de el însuși, apoi față de semeni și față de tot ce-l înconjoară. Noul privilegiu se anunță a fi LIBERTATEA. Libertatea de a alege o nouă cale dacă cea veche nu mai corespunde. Iar libertatea știm că înseamnă RESPONSABILITATE. De aceea, Saturn în Vărsător nu mai tolerează acțiunile iresponsabile și inconștiente. Fiecare om trebuie să ia în calcul efectul propriilor acțiuni asupra celorlalți oameni, asupra întregului mediu și asupra vieți pe Pământ în ansamblul său.

Nu lumea (Statul, sistemul, instituțiile) este responsabilă pentru indivizi.
Fiecare individ este responsabil pentru propria lume și pentru lumea în care trăiește.

Cu Saturn în Vărsător, nu ne mai salvează nimeni! Așteptările sunt doar sursă de suferință. Avem puterea de a ne crea propria viață prin noi înșine, ceea ce cu siguranță promite o nouă ordine instituțională și financiară. Resursele și banii se redistribuie altfel, astfel încât demnitatea umană se reinstaurează chiar și acolo unde mentalitatea de servitori și stima de sine scăzută a fost stăpână veacuri de-a rândul. La asta speră și România, pe harta căreia Saturn se instalează în Ascendent, pe casa personalității poporului.

Respectul de sine și respectul pentru toate formele de viață aduc un suflu nou în stilul general de trai. Oamenii aspiră să devină din nou Oameni, care să nu se mai uite în jos, spre Pământ, ci în sus, spre Cer. Cu atât mai mult astrologia se anunță a fi de folos, cu potențialul de a fi recunoscută și redescoperită ca știință, într-o nouă paradigmă a cunoașterii. Astrologia ghidează spre Omul cel Nou, rezidit din temelii prin ceea ce ne înnobilează ca specie: muncă, creativitate, conștiință de sine și evoluție spirituală.

În ce domeniu al vieții obligă Saturn în Vărsător fiecare zodie/Ascendent la reorganizare, reinventare, progres:

Berbec: planuri de viitor, anturaj, prieteni, muncă în echipă, folosirea tehnologiilor moderne, schimbări neașteptate de direcție, rol de regizor.

Taur: carieră, viață socială, statut, situație civilă, încheierea definitivă a unor capitole, ieșirea din orice formă de plafonare.

Gemeni: mentalitate, filosofie de viață, relație cu Divinitatea, spiritualitate, străinătate, călătorii lungi, noi idealuri, studii înalte, rol de mentor.

Rac: bani, investiții, afaceri, antreprenoriat, bunuri deținute în comun, moșteniri, împrumuturi, vindecare emoțională, interes pentru psihologie și ezoterism.

Leu: relații, parteneriate, asocieri, clientelă, justiție, nevoie de echilibru și armonie, nevoia de a se baza pe alții.

Fecioară: muncă, sănătate, stil de viață, rutină, preocupare pentru terapii alternative, servicii, nevoie de a fi util, curățenie generală, preocupare pentru calitate.

Balanță: dragoste, pasiuni, hobbyuri, relația cu copiii, creativitate, nevoie de a ieși în față, prezență pe scenă, rol principal.

Scorpion: casă, familie, tranzacții imobiliare, schimbare de domiciliu, îmbunătățirea condițiilor de locuit, grijă și protecție pentru alții.

Săgetător: gândire, comunicare, contracte, tranzacții, schimburi, relație cu rudele de gradul întâi, transporturi, drumuri, călătorii, studii, diplome.

Capricorn: bani, venituri, talente personale, spațiu personal, teritorialitate, creativitate, rol de protector pentru alții, nou sistem de valori.

Vărsător: intuiții, evenimente care se întâmplă mai repede decât era anticipat, decizii radicale, acțiuni pe cont propriu, rol de motor, inițiativă, rol de de deschizător de drumuri.

Pești: conectare la credință, acceptare, renunțare la luptă, viziuni, comunicare cu lumea nevăzută, sfârșit de cicluri, finalizarea unor acțiuni, situații sau relații, întâmplări de destin ce nu pot fi evitate, situații care te pun în fața faptului împlinit.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick, cameliaf61, dora_5, LauraElla, 09anca

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni - acum 2 ani 2 luni #2 de Nick
THE 2020 GREAT CONJUNCTION: JUPITER CONJUNCT SATURN IN AQUARIUS

Known as “the great conjunction,” the cyclical conjunction between Jupiter and Saturn that occurs every twenty years has been the preeminent method of demarcating historical eras in traditional astrology. When Jupiter and Saturn come together there is both the intensity of old forms dying as well as the fertility of new growth beginning to take shape. In the past century, their cycle has aligned with the transition in between decades, with the conjunctions and oppositions between Jupiter and Saturn marking the start of each decade. For example, there was a Jupiter and Saturn conjunction in 1980, an opposition in 1990, a conjunction in 2000, and an opposition in 2010. Jupiter and Saturn will form their next conjunction on December 21 of 2020 in the first degree of Aquarius, and so most of 2020 will take place during the end of their cycle. There will be an atmosphere of anticipation building during the year of being on the precipice of a new era, while simultaneously old issues will resurface in need of resolution.

Together Jupiter and Saturn combine expansive and imaginative vision with the structure and discipline needed to both manifest results as well as strip away the inessential. While Jupiter signifies generosity and fortunate opportunities, it can also lead to egoic greed and delusions of grandeur that requires the contemplative focus of Saturn to trim the excess and strengthen what is ready to ripen. At the same time, we need the inspirational revitalization of Jupiter to mediate the negative side of Saturn that can bring fear over limitations and obstacles and lead to depressive stagnation. During 2020 we will be in a constant balancing act of tempering between Jupiter and Saturn, with a need to shift in between the synthesizing growth of Jupiter and the methodical reordering of Saturn.

Though the conjunction of Jupiter and Saturn every twenty years is always important, their union in 2020 has special and extraordinary significance. Jupiter and Saturn have a pattern of forming their conjunctions in the same element of astrology for approximately two hundred years, such as occurring in water signs from the beginning of the fifteenth century until the beginning of the seventeenth century and in fire signs from the beginning of the seventeenth century until the beginning of the nineteenth century. Since 1802 the Saturn and Jupiter conjunctions have been occurring in earth signs, with the final one occurring on May 28 of 2000 in Taurus. After the conjunction of Jupiter and Saturn in Aquarius in 2020, there will continue to only be conjunctions between Jupiter and Saturn in tropical air signs until 2159.

Thus 2020 is at the end of a two-hundred-year era of Jupiter and Saturn uniting in earth signs. While the earth element signifies focus on material security and consolidation of resources that is resistant to change, the era of air will bring disruption to established orders and dramatic changes in collective ideas and the way we communicate. Vitally, not only will Jupiter and Saturn be uniting in Aquarius, they will also be forming a catalytic square aspect with Uranus in Taurus. At this pivotal moment in our journey, the lightning bolts of Jupiter and Uranus will not only bring down old societal structures but will also impel us to release old personal dreams and drama we have been attached to. There will be new challenges and unknown potential arising as we begin a new era of Jupiter and Saturn that we will need to make space for in our lives. During 2020 ask yourself what you need to leave behind and what you truly desire to carry forward.


www.astrology.com/article/great-conjunct...ter-in-aquarius-2020
Ca să vezi careul lui Uranus tranzit și revoluție la Soarele natal. Face loc conjuncției! Zic io...

Mey! E sau nu e ceas?!


PS
Cred că o să visez la noapte. De câteva zile a fost pauză. :) Așa mi-a trecut prin minte chiar acum.

J.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni #3 de Nick
Nedumerire


Ascultând despre Marea Conjuncție în Capricorn, astro vedică, aud în același timp că menționează că se petrece odată cu solstițiul de iarnă.

Ori, nu înțeleg cum vine asta!
Solstițiul îl calculează diferit de pozițiile planetelor?!

În cazul pozițiilor planetelor se ia un sistem de referință iar în cazul Soarelui un alt sistem de referință?!
De ce?

J.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.114 secunde
Motorizat de Forum Kunena