Data viitoare sper ca o sa va pot arata o reteta grea. Ciorba de burta Tatarukas. E la concurenta cu cea mai buna ciorba de burta facuta in Ardeal. Cea de la Fair Play (cautati pe net, chiar e reala faima. E foarte buna)
Odata, facand la ceaun, pe foc, intre corturi, cand sa iau a doua portie nu mai era....
Cum am gatit ciuperci, mi-am adus aminte de o garnitura foarte simpla dintr-o anumita ciuperca.
Are diverse denumiri populare ce conduc mult spre confuzii. (trebuie sa va spun ca eu culeg in mod curent ciuperci) O singura denumire e clara si singulara: Amanita Rubescens. (o gasiti pe net)
Ciuperca asta desii e foarte comuna, are o aroma specifica si unica. Ciupercile astea se fierb in apa cu putina sare si se servesc dupa scurgere intr-o sita, fierbinti. Trebuie fierte cam 5 minute. In timpul fierberii se va simtii in aer o aroma unica, ce nu mai poate fi intalnita la alte alimente.
Mare atentie, poate fi confundata cu alte ciuperci periculoase, dar asta numai daca nu te pricepi.
E bine de cunoscut aceasta ciuperca pentru ca se gaseste peste tot. Putini o culeg.
Se pot face diverse mancaruri din ea, dar cel mai simplu fel e garnitura de care am scris mai sus. E deosebita ca aroma si consistenta. Merge langa aproape orice.
In unele dimineti, la munte fiind, faceam cite o scurta plimbare dimineata prin padure, strangeam cateva astfel de ciuperci, le fierbeam urgent iar la micul dejun le puneam linga omleta de exemplu. Toti le apreciau dar numai eu le culegeam.
In unele scrieri poate aparea ca "dubioasa" din cauza unor confuzii. De fapt exista cateva "chei" unice de recunoastere.
Poate fi conservata NUMAI prin congelare nefiarta.