Radiațiile electromagnetice

acum 3 săptămâni 3 zile #19 de Nick
Replied by Nick on topic Radiațiile electromagnetice
După cum ziceam, sinusurile sunt niște cavități!  Da?!Deci, rezonanța se creează în unde sonore atunci când un corp este făcut să vibreze de o forță externă la frecvența sa naturală, rezultatul fiind o amplitudine de acumulare și o intensitate mai mare a sunetului. În mod similar, putem crea rezonanță în unde electromagnetice, pentru a-și construi intensitatea prin aplicarea forței externe.

Undele electromagnetice pot fi aduse în rezonanță într-o cavitate (atât în ​​regim optic, cât și în regimul de microunde / RF), în același mod în care undele sonore rezonează într-o cavitate acustică. Sub rezerva condițiilor limită, unda (electromagnetică) trebuie să se termine la peretele cavității și, prin urmare, cavitatea poate suporta numai lungimi de undă cu număr întreg al frecvenței la care oscilează unda EM. De exemplu, o cavitate 1 dimensiune acceptă un mod descris de următoarea expresie:

E( x ) =E0s i n (n πXL)


Puteți vedea că doar o jumătate de număr întreg de lungimi de undă se încadrează între pereții v închisă la ambele capete. Unda EM poate fi condusă extern într-o multitudine de moduri, dar dacă cavitatea este fără pierderi, atunci unda va oscila până la infinit fără a avea nevoie de o forță motrice externă. Acest lucru este, desigur, același în acustică. Prin acționarea continuă a sistemului, să spunem o sursă externă la frecvența de rezonanță, amplitudinile undei cavității și ale undei de acționare se vor adăuga în mod constructiv și vor duce la o creștere a intensității cu pereții cavității.


physics.stackexchange.com/questions/3547...lectromagnetic-wavesCeva fizică, ceva chimie, puțină anatomie,puțină logică și căutare în primul rând! 


 


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 3 săptămâni 3 zile #20 de Nick
Replied by Nick on topic Radiațiile electromagnetice
Și puțin extrasimț. 


جوليته
JayD.Un amestec de energii astrale și praf din stele.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.129 secunde
Motorizat de Forum Kunena