magia diminetii

1168 citiri

suryana


Îmi plac dimineţile. Când totul e scăldat în lumina felinarelor şi pare că e plin de zăpadă.
Până nu de mult credeam că îmi place iarna. Cu frig, cu ferestre îngheţate, cu cizme groase şi mănuşi. Dar nu e aşa. M-am lăsat furată de Magia sărbătorilor şi a finalurilor fericite a nu contează ce şi am agăţat-o într-un fular în ideea că dacă îl port cu mine peste tot, va face o minune.
Ei bine, magie este să te trezeşti dimineaţa şi să te bucuri de noua zi. Să simţi că munca ta te face fericită, să-ţi verifici mesajele de pe telefon pe drum pentru că doar atunci e timp şi să mulţumeşti universului că te iubeşte prin toţi prietenii buni pe care ţi i-a scos în cale.
Şi tot magie e şi somnul scurt din după-amiezele de duminică, când totul se opreşte în loc ca tu să ai parte de o scurtă vacanţă. Viaţa însăşi e magică în totalitatea ei.
Furaţi de iureşul din jurul nostru e posibil să uităm că cele mai frumoase lucruri se fac în tihnă. În ritmul propiu inimii noastre.
Suntem într-o permanentă călătorie, da, cu staţii şi gări. Dar trenul nostru e unul singur. Şi oricâte alte drumuri ar trebui străbătute de cei din jur, oricâte trenuri s-ar intersecta cu al nostru, noi hotărâm, în cea mai mare parte Unde, Cum, Când sau cu Cine. Toate gările, toate obstacolele, toate barierele nu sunt decât jaloane şi mici popasuri pentru ca noi să fim siguri de următoarea direcţie. Să avem timp să aruncăm un ochi pe harta destinului şi să vedem dacă încă suntem pe drum. Pentru că el, destinul, ne e trasat de Univers şi nimeni nu ne poate opri din călătorie, nici măcar noi înşine. Pentru Creator nu contează ce culoare au scaunele din trenul nostru sau dacă ne umplem compartimentele cu flori. Asta o alegem noi. Pentru Creator e important să mergem mai departe spre destinaţia pe care chiar noi am ales-o împreună cu El.
Putem fi prinţi şi prinţese în fiecare zi, dacă asta ne face fericiţi, dar pentru Creator singura prinţesă care contează e Inima noastră, căci ea face adevărata Călătorie. Noi, cei de acum, o doar ajutăm în drumul ei spre desăvârşire şi ne măturizăm făcând aceasta.
Pentru mine fericirea înseamnă dimineţi liniştite în care cuvintele vin să îmi bată la poarta viselor ca să mă trezesc şi să le aştern. Acele clipe când, cu ochii închişi mă bucur de viaţă şi îmi aduc aminte cine sunt, ce pot oferi zilei care se naşte şi ce doresc să îmi ofere ea mie.
Dacă ar fi să scriem orice începe cu „îmi place”, cu siguranță că ne-am putea lua o vacanţă lungă, pentru că sunt destule de amintit. Eu mi-am dat seama că, mie îmi plac dimineţile. Când totul e scăldat în lumina felinarelor şi ziua încă nu a început. Iar viaţa mea e plină de minunate posibilităţi....



5 comentarii



ashesandsnow
felicitari
23/01/2019 12:54:18

-Principesa-
Foarte frumos, pur, sincer... scris cu Inima.?
22/01/2019 12:38:39

Mihnea
Laic, bravos. ?
22/01/2019 06:54:54

gallardo
Comentariu la....comentariu

Draga nufar alb

Mie mi.a placut nespus ideea magica a diminetii,
dap, chiar f.mult.
Trenul (calatoria) exista oricum....chiar daca ne urcam in tren sau l.am pierdut si o luam pe jos (spre exemplu), luam bicicleta, avionul, calul sau taxi.ul....
Uneori ghici ce ? Pe peron sunt mai multe trenuri, adica mai multe oportunitati....in care dintre ele ne urcam ? Aici intervine liberul arbitru al fiecaruia dar de fapt ne urcam exact in acel tren in care trebuie sa fim.
Sau daca nu e niciun tren pt. k am pierdut oportunitatea,
asteptam altul ori ne intoarcem acasa....Alteori in viata unii oameni nu mai au sansa unui al doilea tren.... A fost si....s.a dus !
Daaaar indiferent pe care cale apucam,
tot acolo unde trebuie sa ajungem vom fi.
Daca dorim sa mergem la ,,Ploiesti,, putem sa ocolim sau sa mergem direct, putem pleca azi, maine ori ieri, in final tot la ,,Ploiesti,, ajungem.
Se cheama Destin iar acesta poate fi numit asa doar in ultima clipa a vietii....
Calatoria e doar una....indiferent cum o realizam si este cea mai importanta.
Destinatia este punctul terminus numit Destin.
Normal k viata e plina de posibilitati,
dar alegi doar una, Calatoria, aici in 3D.
Poti alege mai multe simultan doar in Universuri paralele
iar singurul continuum spatio-temporal il regasim doar in alfa.
Prezentul ,,prezent tot timpul,,
acolo unde nu exista Timp, exista doar Acum,
il regasim in cea de.a 5.a dimensiune.

Felicitari suryana ! ?
Imi place fularul tau ! Frumos tricotat ?
22/01/2019 00:28:35


Da, frumos...dar, un lucru e putin diferit (desi viziunea ta reprezinta un adevar personal si il respect) . Trenul nu e doar unul singur, putem alege sa il schimbam, asa cum alegem si ce sa facem sau sa fim, etc... in fiecare moment al vietii. Variantele de viitor (sau mai bine zis, de prezent continuu) sunt infinite, depinde noi pe care o alegem, de pe nivelul pe care ne aflam la acel moment. Astfel, putem schimba liniile temporale, inchide programe, sau creea altele, doar din simplu fapt ca suntem co-creatori. Citez "Iar viaţa mea e plină de minunate posibilităţi..." :)
21/01/2019 20:47:08



Trebuie să fii autentificat pentru a trimite comentarii





Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat