Câteva gânduri de început...

1036 citiri

***



Fiecare fiinţă este unică în felul ei. Are propriile idealuri, principii, concepţii, trăiri, fapte, adunate într-un bagaj. Acest bagaj reprezintă zestrea ei de-a lungul unei vieţi, prin care este doar trecătoare. Această zestre bună sau rea, cuprinde…dar, ce nu cuprinde !; vise, trăiri, emoţii, sentimente, imagini, clişee, pelicule de film, gânduri, informaţii etc.

Aşadar, fiecare fiinţă poate reprezenta un tablou, un spectru de imagini, adunate şi creionate într-un destin ales de ea (în general), pe baza Liberului Arbitru de care dispune şi a Voinţei Divine la care se raportează. Şi uite aşa se pot aduna încet, pe parcursul unei existenţe “imagini” de viaţă de la un moment dat şi până la un moment dat. Pline de trăiri, simţiri, emoţii şi sentimente real trăite (o parte în adâncurile conştiinţei), aceste imagini asamblate ca o peliculă de film, devin parte din acea fiinţă, identificându-se cu ea. Strânse sub forma unui “jurnal” acestea devin “buletinul ei intim”, arătându-i evoluţia ei.

Poate la început, nu a înţeles cum funcţionează “Legea Destinului”, de ce drumul pe care mergea era înfundat şi de ce exista atâta întuneric. Poate pesimismul unui eşec în dragoste trona în starea ei de manifestare a sentimentelor. Ochii şi-i i-a închis pentru că nu a mai putut să vadă şi să trăiască atâta suferinţă… ATUNCI nu a înţeles că putea alege…, şi că exista un suport pe care se putea baza – CREDINTA şi pe care nu-l descoperise în întregime ci numai aşa din când în când ca nişte frânturi dintr-o amintire. Nu ştia că puterea iubirii învinge totul...vindecă totul şi mai ales că aceasta, poate cuprinde totul, este infinită. Cu timpul însă, a început să înţeleagă, în primul rând că nu e singură, apoi că nu trebuie să-i mai fie teamă, şi că trebuie să-şi consolideze suportul pe care să se sprijine – CREDINŢA ; dar, ce e mai important, e că a început să cunoască acel sentiment unic, de IUBIRE DIVINĂ, a început să întrezărească Lumina, şi să descopere Calea şi Adevărul.



3 comentarii




Da, Lumina si IUBIRE :)
21/01/2019 20:19:07

anisia
Iubire, credinta, nadejde
13/01/2019 15:14:43

gallardo
Uni?
Aziz Light !
12/01/2019 00:35:38



Trebuie să fii autentificat pentru a trimite comentarii





Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat