Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



73. Fecioara la răsărit face în general oameni ingenioși, decât dacă Mercur, care este Lordul acesteia, este în Pești sau Săgetător, când nativul este încrezător fără motiv, și pretinde lucruri pe care nu le înțelege.

74. Cel născut în Lună Nouă sau Lună Plină trăiește puțin sau chiar deloc, decât dacă Luna are o latitudine mare, pentru că aceasta face uneori conjuncția sau opoziția să aibă o distanță de opt sau nouă grade.

75. Uneori planetele inferioare denotă onoare și faimă mai mare către nativ, decât cele superioare, dar acest lucru nu are o continuare lungă.

76. Cel ce are oricare din semnele de foc la răsărit, și Lordul Horoscopului în casa X, va ținti mereu spre lucruri ce depășesc capacitatea sa de naștere, oricare ar fi acestea.

77. Amândouă Luminariile afectate în semne de apă sau de aer, aduc nativului o cădere permanentă.

78. Stelele fixe eminente deasupra Unghiurilor dintr-o nativitate, în special MC și Ascendentul, declară persoane eminente și prodigioase, în așa fel încât lumea îi va admira, dacă și planetele asistă moderat.

79. Mercur în Pești într-un Unghi, afectat de Marte sau de Soare, și Luna într-un Unghi afectată de Saturn, face un individ idiot, fanatic sau delirant, deoarece creierul său asemenea unei sticle sparte va avea o mie și una de forme.

80. Mercur în careu sau opoziție cu Marte dă o capacitate mentală și o înțelegere ascuțită, dar și foarte turbulentă.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări mai

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Fostul prieten încă te iubește?