Aforismul este o propoziție scurtă, ce exprimă un adevăr astrologic bazat pe experiență. Adevărul este relativ, totuși există un sâmbure de adevăr în aceste aforisme, de care este bine să se țină seama.



225. Judecă apărătorul după Casa VII, și de aici variază Casele în mod corespunzător, Casa X fiind Casa IV a sa, și IV fiind X.

226. Judecă atacatorul după Ascendent, și variază Casele în mod corespunzător.

227. O planetă rea în MC semnifică rău pentru atacator, dar în IC pentru apărător.

228. Nu lăsa Luna și nici Lordul Ascendentului să fie în Casa VIII, nici afectat în VIII, pentru că va muri sau va fi ucis.

229. Nu lăsa Luna și nici Lordul Ascendentului să fie afectat de Lordul Casei XII în XII, pentru că va fi luat prizonier.

230. Lasă ca Lordul Ascendentului să fie o planetă superioară și puternică, și lasă ca Lordul casei VII să fie slab și în căderea sa.

231. Cel care va lupta cu eficiență, trebuie să aibă una din casele lui Marte în Ascendent, sau Marte în aspect bun cu Luna, Ascendentul, sau Lordul acestuia.

232. Jupiter în Casa VIII, și Luna în conjuncție cu Saturn în X, arată că el va veni acasă cu bine, dar cu dificultate și cu multe onoruri.





Bibliografie:
Hermes Trismegistus - Centiloquium
John Gadbury - Collectio Geniturarum (1661)
John Partridge - Mikropanastron (1679)

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări mai

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce poreclă ți se potrivește?