Rac


Racul este primul dintre cele trei semne de apa. El este receptiv la senzatiile ce sunt transformate imediat in sentimente. Racii sunt sensibili si au intuitie foarte puternica. Din cauza aceasta, multe dintre deciziile pe care le iau in viata sunt bazate nu atat pe gandire, cat pe intuitie. Ei sunt subiectivi prin natura lor. Ca prim semn de apa, emotiile nativilor sunt simtite aproape la un nivel primar. Inimile lor sunt deschise, receptive si vulnerabile. Sensibili, au un instinct de protejare al lor si al sentimentelor lor in fata lumii dure care-i inconjoara. La fel ca si crustaceul pe care il au ca simbol, ei cred ca nu pot supravietui valurilor vietii daca nu ar avea carapacea protectoare in care sa se ascunda. Din cauza aceasta, investesc mult efort in crearea unui sanctuar personal.

Cu toate ca sunt sensibili si emotionali, foarte rar emotiile le destabilizeaza capacitatea de a fi si de a se pastra organizati. Imediat dupa o stare nostalgica, la care ei sunt adesea predispusi, vor incepe sa stearga de praf cartile sau sa spele podeaua bucatariei pentru a mai uita de lacrimi. A pune casa in ordine e cea mai buna terapie pentru ei. Este semnul exterior care ne indica faptul ca isi pun ordine in casa interioara.

Nativii acestui semn sunt acut constienti ca cea mai buna metoda pentru a dobandi securitatea pe care si-o doresc este sa fie prezenti in lumea in care se munceste. Cum altfel isi pot permite o viata buna daca nu prin castigarea unui trai bun? S-ar putea ca banii sa nu aduca fericirea, dar pentru ei cu siguranta sunt o realizare. Chiar daca se intampla sa se nasca bogati, vor fi pregatiti sa munceasca mai mult, pentru a fi si mai bogati.

Fiind nascuti sub un semn cardinal inseamna ca sunt nascuti cu o atitudine prin care poate obtine ce vrea, dar in acelasi timp are si puterea de a sustine aceasta atitudine. Prioritatea Racului este sa obtina fondurile care ii vor oferi o casa si securitate. Banii sunt cei care construiesc carapacea protectoare a nativului. El egaleaza si uneori intrece Taurul in interesul lui nedisimulat pentru bani.

Pentru barbatii si femeile Rac, mama este imaginea care le ramane intiparita cel mai bine in memorie. A fi nascut in zodia Racului nu asigura automat un devotament al unei mame iubitoare. Poate fi si asa, dar mama de obicei este o sabie cu doua taisuri pentru nativii acestui semn. Multi dintre ei sunt de fapt dominati de mamele lor si au sentimente care penduleaza intre pietate si frustrare. Nu este un lucru anormal sa auzi ca s-au despartit in mod tragic de mamele lor si s-au "orfanizat" intr-un anume fel. Asemenea persoane isi idealizeaza mama pe care nu au avut-o niciodata. Orice mama ar avea Racul, exista intodeauna un motiv in trecut, care explica de ce cordonul ombilical nu este taiat niciodata complet. Instinctul matern este foarte puternic la cei nascuti in acest semn. Pentru unii, el devine o chemare.

Racii pun in mod instinctiv securitatea inainte de libertate. Ei pun nevoile familiei inaintea drepturilor oricarei persoane. Cand sunt confruntati cu probleme din partea unei persoane la care tine, dar care actioneaza dupa alte principii, exista pericolul ca ei sa incerce, chiar si inconstient, sa saboteze libertatea celuilalt. Sunt momente cand el devine distrugator. Fa un Rac sa sufere si asteapta-te sa suferi si tu. Pana aici se poate intinde blandetea Racului. Un Rac ranit se va razbuna pana la moarte. Racul, ingerul exterminator, este in acelasi timp si victima si invingator. Dar dupa ce s-a mai domolit putin, calmul se va reinstaura. Dupa prima experienta cu aceasta latura a Racului, te-ai putea astepta la o scuza, dar nu conta pe asta. Racul mai degraba va trece la faza urmatoare si se va purta ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Multi uita ce impresie proasta creeaza temperamentul lui si cat de devastator este atacul lui personal. Aceasta toana a Racului, va trece in mod inevitabil. Dupa o perioada de timp, in care s-a ascuns surd la absolut orice in carapacea lui, va iesi din nou afara, radiind de blandete, facandu-te sa simti ca ar fi mult prea insensibil din partea ta sa-i amintesti incidentul cu lovitura sub centura. Dar daca se intampla sa ai de a face cu o noua izbucnire, vei fi mai putin afectat si probabil mai putin dispus sa uiti si sa ierti. Iertarea poate fi mult mai usoara atunci cand intelegi ca Racul este o creatura profund subiectiva, care trece totul prin inima. Pentru Rac, a iesi din cercul vicios al toanelor poate fi o adevarata usurare, dar poate fi extrem de obositor pentru cei din jur, care ar putea ajunge sa umble pe varfuri, traind cu frica de a nu mai izbucni un alt acces de furie. Mult mai intalnita decat atacul dur al unui Rac este jignirea din partea acestuia. Racul a facut o arta din asta. O parte a toanelor lui include si intoarcerea maniei si agresiunii catre el insusi. Cand are o depresie, teama, anxietatea si insecuritatea se ridica la suprafata si incep sa-i hraneasca imaginatia bogata. Teama plus imaginatia este o combinatie periculoasa a Racului. Daca nativii acestui semn simt ca siguranta lor este amenintata, teama incepe sa le conduca viata. Acest lucru se poate intampla daca cineva care ii iubeste isi retrage afectiunea. Se poate intampla si atunci cand nu poate gasi o solutie imediata la o problema finaciara. O mare parte a comportamentului lor autodistructiv este legat de mancare. Cand se simt subalimentati emotional, impulsul lor este sa se indrepte catre frigider.

Cand nativii acestui semn sunt siguri ca apartin cuiva, cand se simt sprijiniti, ingrijiti si iubiti, cand au un rol important de jucat in lucrurile importante, atunci se simt cu adevarat fericiti si multumiti. Si numai atunci au puterea sa-i ajute pe ceilalti. Racii pot fi o forta remarcabila in domeniul relatiilor interumane. Si cand isi asuma caracteristicile Capricornului de noblete, demnitate, rabdare si perspectiva pe termen lung, contributia lor poate fi extraordinara.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole