Capricorn


La suprafata este dur, cinic, abil. Daca zgariem suprafata aspra, dar fragila, vom descoperi blandetea de sub ea. Niciodata nu este evident, cel putin la inceput, dar iubitul nascut in aceasta zodie are o inima buna. Capricornul indragostit nu va face gesturi mari, usor remarcabile. Probabil nu vei gasi treisprezece trandafiri rosii la usa ta, imediat dupa prima intalnire. Vor trece saptamani si poate chiar luni pana se va simti suficient de sigur sau sigura ca sa isi arate adevaratele sentimente. Sub crusta exteriorului rigid, Capricornul este un individ foarte sensibil. Nu ii plac jocurile si nu flirteaza (cel putin nu in felul in care o fac cei din Gemeni, Berbec sau Balanta). Insa are si el propriile modalitati subtile de a flirta, pentru cei care sunt destul de subtili si inteligenti sa inteleaga. Simpla ridicare a sprancenei, intalnirea pentru o fractiune de secunda a privirii care spune "stiu ce stii si tu", atingerea pe brat prelungita inutil de mult, toate acestea sunt gesturi reprezentative pentru modul in care Capricornul intelege sa flirteze.

Daca se pune problema unei iubiri adevarate, va fi suficient de rabdator sa astepte ca sa fie cat mai sigur posibil ca ceea ce simti pentru el coincide cu ceea ce el sau ea simte pentru tine. Incet si sigur, aceasta e conceptia Capricornului. Fara surprize. S-ar simti nelalocul lui, stanjenit, daca ar face un gest nepotrivit. Capricornul nu este acela care ar accepta resemnat un refuz. Ii va lua mult timp, de asemenea, sa-si dezvaluie profunzimea pasiunii, desi vor exista multe ocazii cand vei simti tensiunea crescand. Deci, cand va veni momentul sa-si exprime sentimentele si sa-si descatuseze tensiunea acumulata, intensitatea sexuala poate fi foarte puternica si te va lua prin surprindere. Poate ca la prima vedere nu se va observa acest lucru, dar Capricornul este unul dintre semnele zodiacului cu cel mai mare potential sexual, depasindu-i din acest punct de vedere pe Berbec si Scorpion. Fiind un semn de pamant, Capricornul este extrem de senzual.

Un prieten nativ in aceasta zodie niciodata nu te va dezamagi si nici nu te va lasa balta. Poti fi sigur ca ai un adevarat prieten pe viata. Daca relatia nu merge bine sau il vei dezamagi (chiar si o singura data), Capricornul nu va ezita sa faca ruptura definitiva, fara nicio posibilitate de impacare. El nu poate ierta tradarea. Una dintre cele mai adorabile caracteristici ale Capricornului este sinceritatea. Daca doresti o parere sincera, intreaba-l pe el sau pe ea. Vei auzi adevarul (exprimat intr-o forma politicoasa), dar nu vei auzi ceea ce Capricornul crede ca doresti sa auzi de fapt. Nu face parte din categoria celor care sa-ti spuna ca ceva este roz, cand de fapt este negru.

In toate relatiile personale, inclusiv in prietenii, el cauta integritatea, increderea si loialitatea, pe care el insusi le ofera. Persoanele nascute in aceasta zodie nu se vor referi la niste simple cunostinte ca la niste prieteni. Prietenul insa este cineva special, pe care te poti baza suta la suta. Este cineva care iti va oferi o camera libera si trei mese pe zi, daca vreodata esti la ananghie. Sigur, sunt faimosi pentru obiceiul lor de astrange bani (pot fi atenti cu banii pana la zgarcenie), dar cand un prieten se afla cu adevarat la nevoie, Capricornul ii va oferi genul de ajutor practic care mentine intacte sufletul si demnitatea. Vorbind despre demnitate, niciodata sa nu razi de un Capricorn sau sa nu te referi la ceva ce l-ar face sa se simta stanjenit in prezenta mai multor oameni. Nu pentru ca ar rosi sau ar izbucni imediat in plans, facandu-te sa ai remuscari. Chiar va pretinde ca o vor lua ca pe o gluma buna. S-ar putea sa fii pacalit si sa nu-ti dai seama atunci cand un Capricorn este suparat. Se simte profund ranit daca devine tinta umorului crud sau nesarat al altcuiva. Exista comportamente pe care unii le pot tolera, dar Capricornul se va simti dezgustat. In fruntea listei lucrurilor pe care el le uraste se afla cei care rad prosteste si barfitorii. Nu simte decat mila pentru tipii usuratici, care nu fac altceva decat sa ofere subiecte pentru glume muscatoare si satire. Probabil nici un alt semn nu percepe absurditatile conditiei umane atat de acut. El indentifica cu un ochi de expert ironiile si ipocriziile comportamentului uman.

Muzica intodeauna ii sensibilizeaza pe nativii acestei zodii. Oamenii sunt adesea uimiti cand afla ca le place sa danseze. Cand planifici prima intalnire si inca nu cunosti gusturile Capricornului, este recomandabil sa nu iti asumi riscuri. Ramai de partea conservatorismului. Orice e prea radical risca sa nu faca impresie buna. Capricornul va fi impresiont daca il vei invita acasa, la o masa pregatita chiar de tine. S-ar putea sa fie cea mai buna miscare, pentru ca nativii acestei zodii apreciaza foarte mult efortul special facut de cineva pentru ei. In orice caz, este o ocazie grozava ca sa ii arati cat de importanta este casa pentru tine. Nu ezita sa-i arati fotografia care te infatiseaza in copilarie, stand pe genunchii bunicii. Ar fi chiar indicat sa-i mai arati una sau doua fotografii, inclusiv cu scumpul tau caine care a murit. Capricornul sentimentalist, in taina, va observa fiecare detaliu care-i va demonstra ca si tu esti un sentimentalist.

Pentru fiecare Capricorn, casa este raiul. Este locul unde toate grijile si problemele lumii de afara nu pot patrunde. Locuinta este sacra pentru persoanele nascute in aceasta zodie. Cumpararea unei case si crearea familiei proprii sunt mult mai mult decat simple ambitii. Ele vor umple de fapt o importanta nevoie ascunsa a sufletului lor. Daca ai pus ochii pe un Capricorn si intentiile tale sunt onorabile, el sau ea vor dori sa stie ca familia si casa au aceeasi valoare si pentru tine.

Nativii acestui semn mentin traditia si ii respecta pe cei mai in varsta. Cand vei intalni parintii unui Capricorn, fii extrem de cordial, asa cum el sau ea va fi, fara indoiala, cand ii va intalni pe ai tai. Daca persoana nascuta in aceasta zodie este una dintre acelea care au avut relatii incordate cu parintii, fii intelegator si nu uita niciodata ca acesta e un subiect sensibil. Sa nu lasi sa-ti scape vreo remarca nepotrivita. Opreste-te ininte sa-i spui "mama ta mi s-a parut foarte draguta" sau "dar tatal tau este un om atat de usor de abordat! Esti sigur ca nu exagerezi...?" Opiniile si sentimentele lor personale vor fi mascate si intodeauna simtul datoriei va fi cel dominant. Daca cineva din familia lor are nevoie de ei, atunci trebuie sa ii intelegi daca vor lasa totul balta si vor alerga sa le sara in ajutor. Sa nu fii surprins daca fiecare pranz de duminica este petrecut exclusiv in familie.

oricine are o relatie intima cu un Capricorn va avea uneori de-a face cu binecunoscutele toane proaste, chiar daca uneori ascunde acest lucru, pentru ca experienta si intuitia l-au invatat ca este mai bine sa rezolve singur anumite probleme. Nativii cauta linistea in intimitate, dar ca si restul lumii, nu vor sa se simta singuri sau abandonati. Aceasta poate fi o problema pentru toti partenerii persoanelor nascute in aceasta zodie. Spune-i "sunt aici, daca ai nevoie de mine", pentru ca vor tine minte acest lucru. Niciodata nu uita bunatatea. Nativii acestui semn nu sunt atat de puternici si de increzatori in sine precum par. In adancul sufletului, au nevoie de dragoste si siguranta la fel de mult ca oricine altcineva, si probabil de mai multe cuvinte care sa le redea increderea. Sunt momente (mai ales cand sunt tineri), cand se simt teribil de nesiguri si se gandesc inutil de mult la mici imperfectiuni, carora alte semne mai increzatoare nu le-ar da atentie. Ei muncesc din greu ca sa-si creeze o imagine buna, si de obicei sunt mult mai placuti decat isi pot imagina. Prea adesea sunt excesivi de critici cu ei insisi, dar nu indestul cu iubitul sau iubita lor. Vor aparea mari probleme daca inchid ochii in fata greselilor partenerului. Probabil propriile lor sentimente de slabiciune si insecuritate le permit sa se indragosteasca de cineva (dintr-un motiv sau altul) total nepotrivit.

Exista o parte a firii conservatoare a Capricornului care este usor de sedus de un comportament salbatic si putin indecent. Sub infatisarea unui ins neobisnuit, se afla un barbat sau o femeie extrem de sexy, careuia i-ar parea rau sa rateze o experienta mai incitanta. Asa se intampla ca domnul sau doamna Capricorn, altfel sensibili si precauti, fac lucruri care ridica unele sprancene. Aflati la jumatatea vietii, unii se mira singuri amintindu-si una sau doua intamplari din tinereta lor. Increderea in sine sporeste odata cu trecerea timpului. In ceee ce priveste dragostea, cu cat sunt mai in varsta, cu atat ei vor fi mai fideli.

In cadrul relatiei intime cu un Capricorn, ar putea aparea cateva obstacole. Ii place sa detina controlul. Chiar si cei mai iubitori si mai bine intentionati pot cadea in tentatia saturniana de a-si impune regimul disciplinar altora. Daca vor face acest lucru, partenerii lor de viata se vor trezi, de exemplu, gandind de doua ori inainte sa dea telefon si sa spuna ca se distreaza atat de bine cu vechii prieteni, incat nu vor veni acasa la cina. Sau ar putea accepta cu rezerve dorinta lor de a-si trimite copiii sa invete la scoala pe care si ei au urmat-o. Pune la indoiala hotararea Capricornului si s-ar putea sa ai impresia ca hotararea ta (sau chiar parerea ta) nu conteaza.

Capricornul are propria modalitate de a-si exprima dezacordul. Nu este reactia rapida, manioasa, tipica Berbecului si Leului. Tacerea asurzitoare care emana din dezaprobarea Capricornului evoca amintirea momentului neplacut in care ai asteptat in afara biroului directorului ca sa "discuti" cu el. Stiai ca te asteapta o predica despre erorile din gandire sau lipsa ta de responsabilitate. Si iti vei mai aminti cum te-ai simtit cand ai iesit cu coada intre picioare. Trebuie spus ca in momentele lui proaste, Capricornul poate fi rece ca gheata, didactic si mult prea doritor sa controleze totul.

Capricornul are tendinta sa isi impuna punctul de vedere in propria relatie si va incerca sa isi tarasca partenerul pe drumul pe care crede el ca ar trebui sa il urmeze. Poate se teme ca daca partenerul este prea independent, l-ar putea pierde. Insa daca esti suficient de norocos sa castigi inima unui Capricorn, poti privi fara grija la vremea cand veti fi amandoi batrani si carunti si va veti face bagajele pentru cea de-a doua sau poate chiar a treia luna de miere la Paris.

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole