Iepure


Iepurele este o fire linistita, discreta si interiorizata, impenetrabila in ceea ce priveste adevaratele sale sentimente pentru o persoana (sau o situatie). Nativul acestui semn reprezinta intr-adevar tipul de om care lasa impresia ca stie mult mai multe decat spune. Iepurele isi asigura astfel libertatea de manevra, pentru un joc de culise in care este maestru. Inzestrat cu un tact excelent si cu mult simt diplomatic, nu accepta niciodata lupta pe fata si fuge de orice fel de conflict ce i-ar putea tulbura linistea. El are de asemenea darul vorbirii in societate si e agreat in mod deosebit pentru inteligenta, rafinamentul si bunul gust de care da dovada in toate ocaziile.

Orice om se simte bine in prezenta lui si-i este recunoscator pentru aceasta; in realitate insa singurul scop al Iepurelui este, foarte adesea, acela de a-si atinge propriile interese. El va reusi acest lucru de cele mai multe ori, ajutat fiind si de manierele sale impecabile, de prezenta-i de spirit deosebita si de amabilitatea pe care o afiseaza in orice imprejurare.

Un Iepure, chiar persecutat de viata, cade intotdeauna in picioare si stie sa se puna in lumina cea mai favorabila. Obstacolele sunt ca si inexistente pentru el, caci le ocoleste sau le sare cu agilitate; nici o lovitura nu e prea puternica, deoarece nu o primeste frontal, ci fandeaza cu iscusinta in lateral.

E foarte prudent, grijuliu cu propria-i persoana si chibzuit. In aparenta modest, stie in realitate sa se respecte, traind intr-un mediu confortabil, tihnit (de preferinta cel familial) imbracandu-se la cei mai buni croitori si neangajandu-se niciodata in nimic periculos, caci uraste orice fel de risc.

Astfel el reuseste sa se conserve foarte bine si sa traiasca pana la adanci batraneti, iubit pentru spiritul lui, pentru voiosia si mondenitatea ce il insotesc la tot pasul.

Iepurele reuseste sa ajunga foarte popular fara sa-si stirbeasca ceva din interesele sale, ci dimpotriva, in deplina concordanta cu ele. Obiceiurile sale sunt foarte stabile si nu suporta sa fie deranjat din acest punct vedere. In tot ce face e foarte constiincios, exact, are mult simt practic in general si comercial in special. Detesta vulgaritatea, caci considera ca orice situatie se poate aranja intr-un mod elegant si echilibrat pentru ambele parti. E foarte adevarat insa ca uneori, desi nu i se poate aduce nici o acuza directa, pare cam alunecos si duplicitar. La aceste defecte se mai pot adauga, atunci cand nativul e sub influenta tendintelor sale negative, altele ca hipersusceptibilitatea, o indiferenta de neinvins, egoismul, oportunismul, lenea, si nu in ultimul rand, snobismul. De asemenea, el tinde sa fie neindurator cu cei ce nu fac parte din cadrul lui familial, folosindu-si in acest scop calitatile sale care-i dau posibilitatea sa traga niste sfori invizibile pentru ceilalti. E foarte viclean in acest joc si are multa imaginatie, pentru a nu mai aminti de faptul ca acest semn este cel mai norocos din zodiacul chinezesc.


Vezi mai detaliat, în funcție de element.

Iepure de Foc
Iepure de Pământ
Iepure de Metal
Iepure de Apă
Iepure de Lemn

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole