Câine


Cainele are un suflet nobil, loial si se caracterizeaza prin onestitate, solicitudine si amabilitate fata de ceilalti. El isi apara cu mult curaj prietenii si ii ajuta indiferent de imprejurari. Pentru a-i fi prieten insa trebuie sa-i castigi mai intai increderea deplina - un proces destul de lung si de anevoios. In societate este vioi, jucaus (mai ales in tinerete), franc si va adopta de fiecare data o atitudine colegiala, fara nimic rigid in ea. In paralel cu aceasta viata pe care o duce, el se dovedeste a fi profund interiorizat si foarte pesimist, vazand peste tot pericole (nu-i mai putin adevarat ca este primul care da alarma, atunci cand realmente se intampla ceva rau).

Poate deveni, in momentele sale de buna dispozitie, deosebit de atragator pentru sexul opus si foarte spontan in raporturile cu anturajul. El va fi foarte iubit si stimat pentru modul sau de comportament ce poarta insemnele curajului, a chibzuintei, prudentei si discretiei. Inteligent si rational, are un simt al justitiei si al datoriei cu totul si cu totul deosebit, reprezentand judecatorul prin excelenta, impartial si aspru daca e nevoie. In orice imprejurare el pare sa duca o lupta indarjita pentru dreptate si are idei foarte exacte despre ce e bine si ce e rau, nelasand nici un pic de loc pentru nuante amestecate (ceea ce nu e intotdeauna un lucru pozitiv). Poseda un simt critic foarte dezvoltat si "sentintele" sale pot fi lansate adeseori sub forma unor sarje de ironie usturatoare, dar intotdeauna drepte. Foarte atent la detalii, tinde uneori sa piarda din vedere ansamblul.

Cainele are foarte putine pretentii si nu asteapta prea multe de la viata. Intotdeauna blazat, poate oferi adeseori probe de cinism deosebit de acid si de coroziv. El se poate manifesta din cand in cand ca o fire certareata si cam nestapanita, bantuit fiind de furii foarte intense, dar in acelasi timp efemere. In variantele sale cele mai negative va fi un bataus artagos si de asemenea un ingamfat crud si marginit.

Desi e o fire practica si muncitoare, are tendinta de a cheltui prea mult si de multe ori de a vegeta pur si simplu, fara a face nimic concret. Trebuie de asemenea sa vegheze ca o calitate de-a sa precum e cea de a nu se lasa influentat de oricine si de orice sa nu se transforme intr-o rigiditate suparatoare pentru ceilalti si pagubitoare pentru propriile interese.

Pe cat de cald poate fi cu prietenii, pe atat de rece e cu persoanele antipatizate, inghetandu-le doar prin prezenta sa. El da adesea impresia unui autocontrol perfect si a unui sange rece remarcabil, ceea ce nu e intotdeauna adevarat, existand numeroase momente in care este foarte dezorientat in legatura cu sentimentele sale, ori in care nu-si poate retine anumite impulsuri navalnice. Cu toate acestea, este rezistent pe termene lungi la diverse presiuni ce se exercita asupra sa.

Rareori Cainele ajunge in posturi de lider din proprie vointa, intrucat el nu aspira la asa ceva, ci doar la a fi un bun slujitor al dreptatii si al prietenilor sai.


Vezi mai detaliat, în funcție de element.

Câine de Foc
Câine de Pământ
Câine de Metal
Câine de Apă
Câine de Lemn

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole