Cocoș


Cel nascut in aceasta zodie este un om sincer, deschis, bine intentionat, demn si foarte mandru. El doreste sa-si ajute semenii in mod eficient, dar in acelasi timp va face totul pentru a atrage atentia asupra sa si pentru a-i impresiona pe ceilalti, de aceea uneori oamenii nu-l vor intelege cu adevarat si il vor considera increzut. Se stie dealtfel despre acest semn faptul ca este cel mai neinteles dintre toate.

Foarte muncitor, Cocosul se bazeaza doar pe fortele proprii si nu ajunge niciodata in situatii materiale fara iesire. Excelent organizator si administrator, reuseste sa rentabilizeze chiar si cele mai catastrofale afaceri. El poate gospodari orice cu maximum de eficienta - bani, timp, diverse bunuri etc. Este foarte econom, fara a deveni zgarcit. Precis si meticulos, ordonat si hotarat, reprezinta persoana ideala pentru activitati care cer o conducere dupa grafic, sau pentru buna organizare si redresare a diferitelor situatii haotice din ideile celorlalti; mai ramane ca si acestia sa inteleaga acest lucru, ceea ce, foarte adesea nu se intampla.

Nativul are o memorie excelenta, invata repede si se pricepe ca nimeni altul sa aplice ceea ce a invatat. Sunt dese cazurile in care el se formeaza ca autodidact. Are un spirit ascutit si foarte inclinat spre polemica, domeniu in care este greu de invins, caci este foarte pregatit in orice moment sa dezbata orice, pe un timp nelimitat, fara sa se oboseasca prea mult. Ii place sa contrazica si in general argumentele sale sunt foarte valabile si foarte greu de combatut. Rareori un Cocos recunoaste ca greseste, el stie tot si asa ceva nu se poate intampla. In realitate, nu e atat de sigur pe sine si braveaza tocmai pentru a-si intari increderea in fortele proprii. Lipsit de tact, foarte direct si foarte sincer (uneori chiar dur in aceste tendinte), cu un neobosit simt critic si cu cele mai bune intentii de a-i ajuta pe ceilalti, cinstit, Cocosul nu e intotdeauna perceput de acestia asa cum ar dori. In societate este spiritual, vioi, vesel si stralucitor, ori in alta varianta a acestei zodii, mai tacut si mai oficial. Uneori poate oscila intre cele doua situatii, devenind cand foarte vorbaret si impulsiv, cand retinut si inchis in sine. Intr-un anturaj mai restrans el e cunoscut ca un tip linistit, agreabil. Adeseori lasa impresia ca are un spirit aventuros si temerar, fara ca acest lucru sa se confirme pe deplin, ceea ce nu inseamna insa ca nu se poate transforma, in situatiile incordate, intr-un veritabil om de actiune, plin de avant si de porniri eroice.

Foarte elegant, de o tinuta impecabila si deosebit de impunatoare, curat si ingrijit, imaginea sa are un mare impact asupra publicului si de aceea e indicat sa urmeze profesii care sa-i valorifice acest atu. Atmosfera pe care o creeaza in jur este de maxima solemnitate si demnitate, iar daca pe pieptul sau mai straluceste si vreo distinctie (o constanta dorinta a sa) atunci totul devine maret, iar aparitia sa memorabila.

Cel mai mult pe lume uraste ipocrizia, iar unul dintre lucrurile care-i plac in cel mai inalt grad este sa dea sfaturi. Un Cocos are de asemenea nevoie ca sarcinile sa-i fie trasate foarte clar, el neputand lucra decat in conditii de rigurozitate si exactitate maxime si neputandu-se impaca cu lucrurile confuze si neprecizate in toti parametrii lor.

Dintre cele mai frecvente defecte pe care le poate avea, amintim laudarosenia, egoismul, incapatanarea, ingamfarea, cheltuielile.


Vezi mai detaliat, în funcție de element.

Cocoș de Foc
Cocoș de Pământ
Cocoș de Metal
Cocoș de Apă
Cocoș de Lemn

Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole