Acesta este un mic dicționar astrologic. Caută definiția unui cuvânt specific limbajului astrologic.








Cicluri planetare: Ciclurile geocentrice ale planetelor, Nodurilor Lunare, asteroizilor si planetelor ipotetice sunt: Luna 29,530589 zile, Soare 365,242 zile, Vulcan 365,242 zile, Mercur 365,242 zile, Venus 365,242 zile, Marte 686,930 zile, Ceres 5 ani, Pallas 5 ani, Junon 5 ani, Vesta 5 ani, Jupiter 11,858 ani, Nodurile Lunii 18,6 ani, Saturn 29,42 ani, Chiron 51 ani, Uranus 83,75 ani, Neptun 163,74 ani, Pluton 245,33 ani, Cupido 260 ani, Hades 357 ani, Zeus 448 ani, Kronos 512 ani, Apollon 576 ani, Admetos 614 ani, Vulkanus 660 ani, Poseidon 743 ani, Transpluto 663 ani.

Greutate planetara: o planeta care se misca incet este grea. Cea mai inceata dintre doua planete este mai grea decat cea mai rapida. Planeta mai grea primeste un aspect; planeta mai usoara (mai rapida) emite aspectul.

Ore planetare: variaza cu locul pentru care sunt calculate. Perioada de la rasaritul pana la apusul Soarelui este impartita in 12 parti egale, numite ore. Prima ora a zilei, incepand de la rasarit, este guvernata de catre guvernatorul zilei. De exemplu, prima ora dupa rasarit intr-o zi de luni este guvernata de Luna, marti de Marte, miercuri de Mercur, joi de Jupiter, vineri de Venus, sambata de Saturn si duminica de Soare. Orele ce succed au guvernatori in ordinea chaldeana, astfel incat prima, a 8-a, a 15-a si a 22-a ora sunt guvernate de aceeasi planeta. Traditional, pentru ca o harta orara sa fie considerata radicala, guvernatorul orei planetare trebuie sa fie compatibil cu guvernatorul Ascendentului (ori este aceeasi planeta, ori cei doi guvernatori au aceeasi natura sau triplicitate). In astrologia electionala, este considerat de bun augur sa actionezi in timpul orei planetare a carei guvernator face aspecte bune cu Luna, in special daca guvernatorul orei este si guvernatorul zilei.

planeta: in astrologie, Soarele si Luna sunt considerate planete, impreuna cu Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluton

planeta angulara: o planeta este considerata angulara daca este la cel putin 8 grade fata de cuspida Ascendentului, Descendentului, Mijlocului Cerului sau Fundului Cerului.

planeta asediata: dupa Lilly, o planeta asediata este incadrata de doi malefici. Dupa alti autori moderni, o planeta asediata este cea care a facut ultimul aspect cu un malefic, si face urmatorul aspect cu alt malefic. Traditional, o planeta asediata este pozitionata intre Marte si Saturn, si in acelasi semn cu ei.

planeta occidentala: o planeta este occidentala fata de Soare cand rasare sau apune dupa Soare. Daca rotesti harta astfel incat Soarele sa fie pe Ascendent, planetele de sub orizont sunt occidentale. Luna, Mercur si Venus sunt demnitate accidental cand sunt occidentale.

planeta orientala: o planeta este orientala fata de Soare cand rasare sau apune inaintea Soarelui. Daca rotesti harta in asa fel incat Soarele sa fie pe Ascendent, planetele deasupra orizontului sunt orientale fata de Soare. Marte, Jupiter si Saturn sunt demnitate accidental cand sunt orientale. Jumatatea estica a hartii (intre cuspida casei IV si M.C.) se numeste partea orientala a hartii.

planeta peregrina: straina; fara demnitate esentiala. O planeta peregrina nu are demnitate esentiala in pozitia curenta a zodiacului. O planeta in una din debilitatile sale fara nici o demnitate esentiala este considerata deasemenea peregrina (!). O receptie mutuala prin semn sau exaltare poate devia debilitatea de a fi peregrina, dand planetei un statut schimbat prin una din demnitatile sale (desi ramane in continuare peregrina). Planetele peregrine in casa II sau in case angulare pot reprezenta un hot. Cand asemenea planete sunt in receptie mutuala, pot arata ca hotul si-a schimbat locatia.

planeta retrograda: avand o miscare aparenta spre vest (inapoi, impotriva ordinii semnelor) pe Ecliptica, intr-un sens opus miscarii obisnuite. Retrogradarea este o debilitate accidentala. Un semnificator retrograd simbolizeaza o revenire sau o intoarcere la un stadiu anterior. Cineva poate sa isi schimbe opinia. In harti privitoare la disparitii de persoane, animale sau lucruri, un semnificator retrograd inseamna o intoarcere.

Putere planetara: puterea unei planete in harta orara reprezinta suma totala ale demnitatilor sau debilitatilor planetei, atat esentiale cat si accidentale. In anumite intrebari, puterea relativa si pozitia in casa a guvernatorului va determina raspunsul. De exemplu, in intrebari legate de judecata, semnificatorul care are demnitatea (puterea) cea mai mare, si face aspectele cele mai favorabile cu guvernatorul casei X (judecatorul) este cel care va castiga procesul.





Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole