Jupiter Rx


Planeta Jupiter este legata de exprimarea unor talente sau ajutorul primit din partea unor apropiati. Jupiter retrograd arata ca nativul nu si-a utilizat in mod concret calitatile jupiteriene care i-au permis cresterea, expansiunea in diverse domenii de activitate. Aceasta pozitie poate fi particularizata in functie de zodia si casa cerului unde se afla Jupiter, precum si de aspectele unghiulare pe care le face. Nivelul de evolutie si specificul erorilor spirituale comise sunt acele elemente care decid si deficientele actuale. In cazul planetei Jupiter erorile nu mai tin de nivelul constient si de destinul individual, ci de Eul superior (supraconstient) si de destinul colectiv.

Fiind un exponent reprezentativ al mentalitatii dintr-o anumita epoca, nativul poate primi o functie de conducere. La un moment dat, diminuarea potentialului spiritual il transforma dintr-un factor de progres intr-un factor de risc pentru comunitate. Nativul nu poate accepta ca poate fi util lui, respectiv societatii, de pe o functie subalterna si atunci deciziile si faptele sale sunt concentrate in mentinerea pozitiei sociale avand mai multe sau mai putine scrupule. Este posibil ca hotararile sale sa devieze de la normal vietile subalternilor, sanatatea acestora, bugetul, familiile etc. Nu a stiut sa-si aleaga anturajul care l-a manipulat dupa bunul plac, transformandu-l intr-un lider de fatada. In acest caz nativul s-a complacut si nu a avut decenta de a se retrage la timp. Sau poate a fost un lider autoritar sau subiectiv in decizii al unor luptatori, un lider spiritual al generatiei sale si la un moment dat a abdicat de la principiile spirituale in favoarea unor privilegii materiale.

Jupiter retrograd aduce karma "dictatorilor mici si mari" de diferite tipologii, tinand si de mentalitatea epocii in care au trait in ultima incarnare. Atat cauzele cat si efectele erorilor spirituale jupiteriene se datoreaza Karmei de posesivitate, de a retine pe cineva sau ceva mai mult decat trebuie.

Persoana cu Jupiter retrograd resimte la nivel interior o dorinta de adevar si moralitate. Cu un Jupiter retrograd bine aspectat, persoana poate obtine maximum de efect cu minimum de mijloace. Cu un Jupiter retrograd prost aspectat poate face ca persoana sa ia cu sine ranchiuni din vietile anterioare. In unele cazuri o veche dorinta de razbunare poate fi proiectata asupra unei persoane intalnite prezent.

Karma unei persoane cu Jupiter retrograd este legata de constienta si moralitate. Deoarece in trecut persoana a beneficiat de stima celor din jur si a a avut un rol in religie si spiritualitate care ulterior a fost distrus si profanat, in aceasta viata persoana se va simti impulsionata de a restabili valorile morale fata de propria-i constiinta.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce vârstă simți că ai?