Mercur Rx


Planeta Mercur este legata de inteligenta, comunicare si comert. Cand Mercur este retrograd indica dificultati de comunicare cu cei din jur. Aceasta se datoreaza faptului ca in viata anterioara nativul nu a utilizat corect calitatile planetei Mercur: mentalul concret, ratiunea, logica, comunicarea verbala, scrisa etc.

Aceasta pozitie este particularizata in functie de semnul Zodiacal si casa Cerului unde se afla Mercur, dar si de aspectele unghiulare pe care le face. Diferentele pot merge de la lipsa de tact si de dictie pana la a fi surdo-mut.

Nivelul de evolutie si specificul erorilor spirituale comise sunt acele elemente care decid si deficientele actuale. Principalele modalitati de manifestare ale lui Mercur retrograd pot fi capacitatea "redusa" de a imbraca gandurile si impresiile in cuvinte, capacitatea redusa de realizare a conexiunilor logice, capacitatea redusa de a gasi cuvintele pentru a exprima ceva anume, erori de formulare in propozitii si fraze, lipsa spontaneitatii si promptitudinii in exprimare (putem spune ca un anume blocaj se poate face simtit), comunicarea lipsita de tact, gandirea cruda, recele efect al filozofiei materialiste de viata.

Cauzele pot fi gasite in trecut: in faptul ca e posibil sa-si fi batut joc de cei mai putini dotati pentru vorbire sau de cei mai putin informati, exprimarea sa fi fost negativista (articole scrise fara constiinta), posibil sa fi tradat diverse secrete sau sa nu fi spus la timp ce stia, utilizarea cuvintelor la "deruta" pentru a obtine foloase materiale in mod fraudulos, hotia, sub toate formele, evaziunea fiscala, influentarea negativa a unei casniciii, darea si luarea de mita, abuzul in functie, utilizarea in scopuri malefice a celor mai noi cuceriri, batjocorirea celor aflati in spitale, azile, inchisori, biserici, manastiri, devieri sexuale.

Un nativ care are Mercur retrograd in tema natala se va orienta spre o forma de comunicare care poate include muzica, studiul istoriei, literatura etc. Va beneficia de rabdare si perseverenta, iar problemele pe care nu le-a inteles in totalitate vor reveni obsedant asupra lui, cautand sa descopere toate subtilitatile. Pentru a iesi de sub influenta negativa a lui Mercur retrograd, nativul trebuie sa renunte la modul de viata haotic, sa nu se mai lase in voia soartei. Are nevoie de o activitate care sa il solicite din plin la nivel de comunicare, tocmai pentru a scapa de creantele pe care le are la acest nivel. Nu trebuie sa evite comunicarea si sa se izoleze de ceilalti, deoarece acest lucru ii blocheaza sansele de a-si depasi greselile. Datorita dificultatii pe care le are de a sesiza coordonatele de loc si de timp in care isi desfasoara viata, nativul va trebui sa invete sa se concentreze pe coordonatele "acum si aici ", pe realitatea prezenta, si sa renunte la ratacirea printre teoreme savante si abstracte. Trebuie sa-si formeze un punct de referinta puternic ancorat in realitate si apoi sa comunice cu ceilalti. Intr-un cuvant nativii cu Mercur retrograd trebuie sa fie clari si precisi in tot ce fac.

Problemele de exprimare sau vorbire pot fi mai ales in copilarie, apoi dupa 10-13 ani unele se pot remedia. Faptul ca Mercur are un mers rapid (cel mai rapid dintre toate planetele) ii ajuta pe acesti nativi, si pana la urma in horoscopul progresat scapa "sigur " de mersul retrograd al planetei care poate sa-i afecteze in cel mai rar caz timp de 22-24 de ani.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

De ce ești singur?