Casa IV

Generalități

Casa IV se refera la origine, familie si influentele acestora: patrimoniul familial, camin, casnicie, domeniile imobiliare, familia proprie intemeiata iar in sens indepartat, patria. Aceste elemente de destin pot si vor influenta cu siguranta finele vietii, astfel incat domeniul acesta lamureste si modul cum se va sfarsi existenta pamanteana. In privinta psihicului, reies din casa IV insusirile care s-au dezvoltat constient sau inconstient in functie de zestrea ereditara, si de legaturile familiale, in principal cu tatal. De altfel, in combinatie cu Soarele si Saturn, aceasta casa caracterizeaza in mod sigur raportul cu ascendenta paterna si influenta sa, directa ori indirecta, asupra formarii personalitatii nativului. In formatii mai putin complicate, constelatiile casei IV indica relatiile nativului cu tatal si destinul acestuia, in masura in care influenteaza pe posesorul horoscopului. Aspectele dezarmonice ale planetelor din casa IV cu planetele din casa X avertizeaza lectorul temei ca are de-a face prea adeseori cu o ereditate tulburata (copii rezultati din relatii incestuoase zamisliti cu mama proprie, intr-o criza erotica a parintelui angajat in relatie cu alta femeie). Este observatia mea proprie, pe care o fac cu oarecare siguranta, pe baza unor multiple experiente. Sfatuiesc insa o mare prudenta in acest diagnostic, ce trebuie sa se intareasca si cu alte constelatii ale horoscopului (in ultima ipoteza, din constatarea de mai sus, se vor examina cu atentie raporturile dintre luminarii, sau dintre luminarii si Marte, care, in cazul dezarmoniei lor, arata mai intodeauna crize in viata familiala a parintilor nativului cu consecintele lor aferente) (Armand Constantinescu).

Cuvinte cheie

Amintiri, obligatii familiale, securitate, viata privata, camin, ultima parte a vietii, morminte, cimitire, caderi din situatii, mosteniri, fundatii, imobile, tatal.


Analogie
Culoare roșu
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil
Bucurie -
Cosemnificator

Fiziologic

Ceea ce este pus deoparte, conservat, deci rezervele, grasimile, compartimentul extracelular, ceea ce este inchistat, ceea ce este retinut sau nu poate fi mobilizat (edeme, ascita etc).

Organic

Plamani, stomac.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole