Casa X

Generalități

Aceasta regiune a horoscopului indica insusirile psiho-temperamentale care tind catre putere si reliefare, si devin eficace in destinul profesional si social. Constelatiile acestei case vor caracteriza intodeauna situatia exterioara a destinului si vocatia profesionala. De observat insa ca aceasta casa exprima mai curand elementele practice de vocatie, si nu pe cele intelectuale. Acestea din urma apar numai cand intra in domeniul practic (literatura, tehnica, negustorie, organizatie etc). Acest sector horoscopic are si semnificatia privitoare la mama nativului, aratand rolul si masura in care dansa prezinta vreo inraurire asupra posesorului horoscopului, adica destinul mamei in general. Repetam si aici ce am spus studiind domeniul casei IV, cea de vizavi opozitiile planetare din casa X si IV vor indica intodeauna incordari si dezarmonii intre masele ereditare parintesti si adeseori chiar conflictele dintre parinti, cu efectul lor funest in ceea ce priveste pe titularul horoscopului. Casa X mai reprezinta traditional mariajul la femei si eventual distinctiile avute cu incheierea acestuia, inclusiv repercursiunile lui in camin (casa X reprezinta casa IV, caminul, socotita de la VII, care este dupa cum stim casa casatoriei). Planetele malefice in casa X vor vadi mai intodeauna boli grave sau moartea fratilor si surorilor (casa X este a VIII-a - casa mortii - de la casa III a Cerului, care reprezinta pe frati si surori).

Cuvinte cheie

Cariera, situatie sociala, reputatie, responsabilitate, batranete, maturitate, profesie, acte, situatie, intreprinderi, afaceri, patron, director, rege, onoruri, titluri, putere, politica, autoritate, credit, celebritate, lucruri furate, mama.


Analogie
Culoare rosu deschis
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație -
Cădere
Exil
Bucurie -
Cosemnificator

Fiziologic

Marile sisteme de reglare si de comanda centralizata care sunt sistemul nervos, sistemul endocrin, sistemul cardio-vascular in functia lui de centralizare a sangelui.

Organic

Genunchi, articulatii.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole