Întreaga sferă a cerului este împărțită în patru părți egale de către Meridian și Orizont. Fiecare din aceste patru cadrane este la rândul lui împărțit în trei părți, în concordanță cu celelalte cercuri trasate prin punctele de secțiune ale Meridianului și Orizontului. În acest fel întregul cer este divizat în 12 părți egale, pe care astrologii le numesc Case, și care încep de la Est.


Casa I

Casa II

Casa III

Casa IV

Casa V

Casa VI

Casa VII

Casa VIII

Casa IX

Casa X

Casa XI

Casa XII

clic pe o casă pentru a afla mai multe

Primul cadran este descris de la Est către Mijlocul Cerului, sau de la linia primei Case până la linia Casei X, și conține Casele XII, XI și X. Acesta este un cadran oriental, vernal, masculin, sanguin, infantil.

Al doilea cadran este de la cuspida Mijlocului Cerului până la Casa VII, și conține Casele IX, VIII și VII. Este un cadran meridian, estival, feminin, adolescent, coleric.

Al treilea cadran este de la cuspida Casei VII până la cuspida Casei IV, și conține Casele VI, V și IV. Este un cadran occidental, tomnatic, masculin, melancolic, adult, rece și uscat.

Al patrulea cadran este de la cuspida Casei IV până la prima Casă, și conține Casele III, II și I. Este un cadran nordic, feminin, bătrân, de natura iernii, flegmatic.

Casele I, X, VII și IV sunt numite Unghiuri, Casele XI, II, VIII și V sunt numite succedente, iar Casele III, XII, IX și VI sunt denumite cadente. Unghiurile sunt cele mai puternice, cele succedente sunt următoarele ca virtute, iar cele cadente sunt slabe, și de mică eficacitate. Casele succedente urmează Unghiurilor, iar cadentele vin după succedente. În forță și virtute ordinea lor este următoarea: I, X, VII, IV, XI, V, IX, III, II, VIII, VI, XII.

Înțelesul acestei ordini este că dacă două planete sunt demnitate în mod egal, una aflată în Ascendent, cealaltă în Casa X, trebuie să judeci că planeta din Ascendent are cumva mai multă putere pentru a efectua ceea ce semnifică, decât are cea din Casa X. Urmează și în rest această ordine, ținând minte că planetele din Unghiuri își arată efectul cu o forță mai mare.




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole