Venus


Miscare

Își termină cursa prin cele 12 semne în aproximativ 12 luni. Mișcarea sa medie este 59 minute și 8 secunde. Mișcarea sa diurnă este uneori 62 minute pe zi, 64, 65, 66 sau 70, 74 76 minute, dar nu depășește niciodată 82 minute.

Latitudine

Latitudinea sa nordică sau sudică este 9 grade și 2 minute.

Retrogradare

Este staționară 2 zile înainte de retrogradare, și tot atâtea înainte de mersul direct, și de obicei continuă retrogradarea timp de 42 de zile.

Orb

Orbul său este de 7 grade, înainte și după orice aspect.

Semne

Are Taurul și Balanța drept case, este exaltată în 27 Pești, primește exilul în Berbec și Scorpion, și are căderea în 27 grade Fecioară.

Triplicitate

Guvernează triplicitatea de Pământ ziua, adică Taurul, Fecioara, Capricornul.

Natura planetei

Este o planetă feminină, temperat de rece și umedă, nocturnă, mica benefică, autoarea iubirilor. Elementele Aer și Apă sunt venerice.

Maniere, bine demnitat

Semnifică un om liniștit, fără atracție pentru lege, certuri sau dispute, fără vicii, o persoană plăcută, ce iubește desfătările în cuvinte și acțiuni, având înfățișare curată, mai degrabă bând mult decât a fi bețiv, predispus desfrâului, adesea implicat în probleme de dragoste, zelos în iubirile lui, muzical, plăcându-i să facă baie, să meargă la petreceri, ușor de convins, fără atracție către munca grea, un bun tovarăș de companie, vesel, un bărbat sau femeie virtuosă, adesea dovedind gelozie, dar fără cauză pentru aceasta.

Maniere, rau demnitat

Atunci este turbulent, cheltuitor, plăcându-i compania femeilor, nepăsându-i de reputația sa, incestuos, adulterin. Fanatic, fără credință, reputație sau credit. Își risipește averea în taverne, printre oameni de scandal, fără rang, este o companie leneșă, căruia nu-i pasă de lucrurile acestei vieți, sau de nimic religios, fiind un om ateu.

Statura

O persoană cu o statură frumoasă dar nu înaltă, tenul alb, cu tendințe spre puțină întunecare, ceea ce o face mai drăguță. Ochi deschiși foarte frumoși, puțin negri, o față rotundă, nu mare, un păr frumos, neted, lung și des, de obicei castaniu deschis, o gură frumoasă și buze roșii, fața destul de cărnoasă, ochii cercetători, corpul încântător, cu forme bine definite.

Oriental

Când este orientală corpul este mai înalt, nu foarte înalt dar bine compus. O persoană venusiană este un bărbat sau femeie cu aspect plăcut, chipeș.

Occidental

Când este orientală, peroana este mai scundă de staturp, totuși cu forme bine făcute, plăcută de toți.

Persoane si profesii

Oameni gentili, eleganți, dansatori, iubitori de femei, ce au dorințe de plăceri și petreceri, muzicieni, poeți, pictori.

Boli

Stranguria, gonoreea, defectele și bolile spermei, toate bolile uterului, ale gâtului, faringelui și șalelor. Priapism, impotență în generație, boli ale urinatului.

Gusturi

În gusturi, orice este plăcut la gust, de obicei umed și dulce, sau ceea ce este plin de savoare. În mirosuri, ceea ce este aromat, și incită la dorință.

Culori

În culori semnifică albul, sau culoarea lăptoasă a cerului amestecat cu maro, sau puțin verde.

Ierburi

Ierburi mereu verzi, toate ierburile guvernate de ea au un gust dulce, un miros plăcut, o floare albă, cu frunze netede și nu crestate. Guvernează crinul alb și galben, nufărul, narcisa, trandafirul alb.

Copaci

Mărul, sicomorul alb, frasinul, măslinul, portocalul, nucul, migdalul, meiul, odoleanul, cimbrul, moscul, coriandrul, piersicul, prunul.

Animale

Căprioara, pantera, vitele mici, vițelul, capra.

Pasari

Vrabia, găina, privighetoarea, sturzul, pelicanul, potârnichea, pitulicea.

Pesti

Delfinul.

Locuri

Grădini, fântâni, dormitoare, școli de dans, garderobe.

Tari, orase

Arabia, Austria, Viena, Polonia, Cipru.

Minerale si metale

Cuprul.

Pietre

Safirul de culoare cerului, coralul alb și roșu, alabastrul, beriliul, crisolitul.

Vreme

Vara prezice cer senin și vreme bună, iar iarna ploaie sau zăpadă.

Vanturi

Guvernează vântul de sud, fiind cald și umed.

Ani

Cei mai mulți ani ai săi sunt 151, mulți 82, medii 45, puțini 8.

Generatie

În concepție guvernează prima lună. În om guvernează tinerețea de la 14 la 28 ani.

Inger

Îngerul ei este Anael.

Ziua saptamanii

Ziua ei este vineri, din care guvernează prima și a opta oră.

Prieteni si dusmani

Prietenii săi sunt toate planetele cu excepția lui Saturn.


Bibliografie:
William Lilly - Christian Astrology (1647)




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cine te iubește în secret?