Săgetător

Generalități

Indica voiajurile, locurile indepartate, religia si filozofia. Este in legatura cu casa IX a Cerului. Sagetatorul este un semn de foc, dar un semn de foc cumpatat, fiind guvernat de Jupiter si avand ca simbol Centaurul, fiinta pe jumatate om si pe jumatate cal, reprezentand o natura dubla. Partea animala a semnului va impinge pe nativ catre petreceri, curse de cai, joc si pariuri. Gustul de viata este foarte puternic, iar dorinta de miscare atat de mare inat va stanjeni pe cei de aproape. Partea umana a semnului, va indica cealalta tendinta a firii, care cauta sa se inalte catre regiunile inalte ale spiritului, simbolizand sageata aspiratiilor, aruncata departe, in infinit. Ideea precumpanitoare a semnului va fi "a intelege". Cea mai frumoasa calitate va fi sinceritatea si cel mai mare defect superficialitatea. Mare pasiune pentru cai. Sagetatorul este profetic, din cauza marii sale posibilitati instinctive. El este indraznet, dar indrazneala sa este purtata catre nobile aspiratii. Actiunea se indreapta catre dificultatile ivite in cale, dar niciodata catre concurenta. Mintea este purtata catre filosofie si religie. La o aspectare armonica, cel insemnat de sagetator va fi nobil, leal si pe planul social va putea ajunge la mari demnitati administrative sau bisericesti. Tipul dizarmonic indica aventurierul si amatorul de jocuri de noroc, care poate atrage ruina.

Cuvinte cheie

Evolutie, credinta, expansiune, lege, stapanire, aspiratie, vanatoare, spiritualitate, spatiu, aventura, idealism, jovialitate, optimism, invatamant, profesie, filosofie, strainatate, calatorii, religie, reprezentare, ghid, protector, franchete, instinctiv, sinceritate, neinduplecare.


Longitudine 240°-270°
Perioadă 22 noiembrie - 21 decembrie
Semn masculin, de foc, mutabil, dublu
Verb a intelege
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Din punct de vedere fizic, Sagetatorul se apropie de tipul sanguin, dar cu o dezvoltare accentuata a coapselor si feselor in raport cu regiunea toracica. Statura este inalta, deasupra celei mijlocii, infatisarea impunatoare, cu o fata ovala, un ten curat, cu fruntea inalta, parul castaniu, ochii cenusii, un nas mare si bine facut.

Psihologic

Din punct de vedere psihologic, este un idealist dotat cu un optimism robust. Bine adaptat la mediul sau, nu va ezita totusi sa se opuna ordinii stabilite daca el considera ca este in contradictie cu idealurile sale. Are un gust deosebit pentru aventura, fie in lumea exterioara (calatorii, descoperiri, raiduri etc.), fie in lumea interioara (cautari spirituale sau morale). In caz de disonanta, aceasta energie se poate transforma in revolta, in pasiuni necontrolate sau bulimie.

Profesional

Profesiile recomandate sunt in invatamant, in cercetare, in lingvistica, dar si in filosofie si religie. Poate fi un excelent preot sau un inalt functionar in administratia de stat, instructor de sport sau ghid turistic.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, atat barbatii cat si femeile, desi sunt plini de temperament, totusi isi infraneaza pornirile extraconjugale, printr-un scrupul legal. Formeaza categoria persoanelor celor mai corecte in mariaj.

Organic

Sagetatorul guverneaza soldurile si coapsele, femurul, osul iliac, osul sacru si coccisul, artera si venele iliace, nervul sciatic.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru guta, reumatism, sciatica, nevralgii, lovituri ale femurului, raniri prin arme de foc, fracturile coapselor, accidente sportive, sarcom, boli ale ficatului. Intre altele, dupa cum fiecare zodie exercita o influenta asupra zodiei opuse, aceste afectiuni pot cauza si tulburari pulmonare. Din punct de vedere glandular, se observa o predominare sensibila a lobului anterior hipofizei, care acorda adeseori o statura foarte inalta.

Destin

In prima parte a ei, viata este plina de greutati care treptat sunt invinse. De cele mai multe ori, existenta se plafoneaza intr-o situatie buna si se savarseste in deplina multumire.

Copiii

Educatorii copiilor din Sagetator ii vor ocupa cu sporturile, care vor utiliza energia aflata in surplus si ii vor retine sa se dea cu totul tovarasilor de joaca, care pot fi interesati si speculanti. Pot fi chiar indrumati in directia sporturilor, unde vor inregistra adevarate succese.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Cât de mult te displac oamenii în secret?