Leu

Generalități

Indica lucrurile stralucitoare, arta, luxul, oamenii celebri sau bine situati, pasiunile, dragostea si copiii. Este in corespondenta cu casa V a Cerului. persoanele nascute in Leu sunt simpatice, calde, sincere, hotarate, le plac onorurile si podoabele, autoritatea si situatiile de vaza. Sunt tot atat de active ca cele insemnate de Berbec, insa tin sa stapaneasca mai mult prin convingere, decat printr-o activitate infrigurata. Dusmani generosi si amici fideli, avand ideile pecetluite de o rara maretie departe de micimile vietii. Ideea precumpanitoare a acestui semn este " a voi". Insusirea de capetenie este bunatatea, iar ca defect, spiritul absolut de dominare. Nativul nu se simte bine intr-un rol de subaltern, acesta va fi pentru el un izvor de tortura. El va fi energic, stapan pe sine si indreptandu-se catre telul propus fara ca nimic sa-l poata opri. Va uri lingusirea, iar mania ii va trece repede, ca ploaia de vara. La o aspectare armonica, nativul are toate calitatile enuntate mai sus, iar la o aspectare dezarmonica, cel nascut va fi despot, brutal, fanfaron, risipitor cu ostentatie si inchipuit.

Cuvinte cheie

Stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, creatie, autoritate, generozitate, orgoliu, mandrie, decizie, caldura, egocentrism, teatralitate, dominare, putere, glorie, lumina, fidelitate, lider, aparenta, susceptibilitate, curaj, vanitate, aroganta, franchete.


Longitudine 120°-150°
Perioadă 23 iulie - 22 august
Semn masculin, de foc, fix, violent, steril
Verb a vrea
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Impresia de maretie si de noblete pe care o degaja persoanele marcate de Leu este mai evidenta la barbat decat la femeie. Parul este abundent, evocand o coama, constitutia este robusta, chiar atletica. Pieptul este bombat cu mandrie, exprimand curajul si energia.

Psihologic

Pe plan psihologic, notiunea "Eu", a ego-ului este exacerbata. Leul este un ambitios care simte nevoia sa domine, sa conduca, sa domneasca, sa fie in centrul atentiei, sa straluceasca. Generozitatea sau idealurile cavaleresti pot da acestui semn o anumita elevatie, dar subiectul are in mod firesc tendinta de a-si pastra un rol central sau principal. In caz de disonanta, acest dinamism se poate transforma in orgoliu, egoism, despotism sau megalomanie.

Profesional

Poseda toate elementele pentru a putea ajunge la situatiile cele mai inalte. Leul conduce mai mult spre carierele liberale decat catre afaceri si mai ales catre ocupatiile de arta.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, atat barbatii cat si femeile sunt foarte aprinsi in dragoste, ei cauta placerea sub toate formele si unesc dragostea cu fastul. Dragostea de copii este proprie tuturor celor nascuti in Leu.

Organic

Leul guverneaza inima, spatele, coloana vertebrala dorsala, vasele si muschii spatelui, plexul solar, ochiul drept, circulatia sangelui, timusul si pancreasul.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru sincope cardiace, in general boli ale inimii si ale coloanei vertebrale: aortita, circulatie insuficienta a sangelui, palpitatii cardiace, boli de ochi si icter. Din punct de vedere glandular, Leul este sub influenta glandei tiroide si a lobului anterior al hipofizei. Ambele dau energie stimulativa tradusa intr-o activitate continua.

Destin

Cei nascuti in Leu sint sortiti unui post de comanda, fie cu o raza mare de actiune, fie cu una mai mica. Ajung la situatiile cele mai inalte si au in general un destin fericit. Tineretea este adesea grea, plina de framantari, strabatuta de nereusite datorate fie imprudentelor, fie unei prea mari increderi in sine.

Copiii

Parintii care vor avea de educat copiii nascuti sub semnul Leului trebuie sa-i deprinda a fi modesti, putin cheltuitori si sa puna frau generozitatii lor innascute. Vor trebui oarecum sa puna stavila unei porniri navalnice spre distractii, care le este proprie tuturor acestor copii.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Ce fel de cartof ești?