Rac

Generalități

Indica lucrurile, fiintele, stiintele in legatura cu trecutul, cu familia. Este in corespondenta cu casa IV a Cerului. Imprima un caracter calm, flegmatic, indulgent si imaginativ, instabilitate, sensibilitate fata de societate si sentimentalism. Ideea precumpanitoare a acestui semn este "a simti ". Persoanele influentate sunt lipsite de curaj si de combativitate fizica, dar sunt capabile de a-si apara convingerile cu o rara incapatanare, ca si Racul care se agata cu indarjire de stanca. Semnul Racului este un semn de asimilare si de reflectare a ideilor si conditiilor ambientale, care sunt insusite si repede puse in serviciul propriu. Pe plan interior, nativii inregistreaza ca pe un film toate imaginile care le trec inaintea ochilor. Ei sunt visatori, contemplativi si conservatori prin excelenta, avand o profunda atractie catre trecut. Cea mai mare calitate a lor este tenacitatea, iar cel mai mare defect susceptibilitatea. Cliseele mentale se indreapta mereu catre trecut, de aici tendinta catre studiul istoriei, a antichitatilor de tot felul si a timpului trecut. Sunt foarte tenaci in urmarirea planurilor propuse. La o aspectare armonica, cel insemnat de Rac este simtitor la durerea aproapelui, foarte atasat si serviabil. Mintea inaripata il duce catre poezie sau speculatie abstracta, ori religioasa. La o aspectare dezarmonica, nativul este lenes, fantastic in ganduri si actiuni, fara cuvant, vagabond, sau vicios.

Cuvinte cheie

Sensibilitate, fecunditate, copilarie, sentiment, atasament, camin, ereditate, influentabilitate, radacini, gestatie, trecut, plasticitate, patriotism, romantism, alimentatie, mama, inconstienta, origine, baza, reproductie, imaginatie, instabilitate, capriciu.


Longitudine 90°-120°
Perioadă 22 iunie - 22 iulie
Semn feminin, de apa, cardinal, fecund si instabil
Verb a simti
Domiciliu
Exaltare
Trigonocrație
Cădere
Exil

Tipologic

Da o statura mijlocie, o fata palida, rotunda (facies lunar), trasaturi fine, parul castaniu, ochii mici, de culoare cenusiu-albastru, un total placut, insa de constitutie slaba.

Psihologic

Individul marcat de Rac se distinge mai ales printr-un temperament temator, o capacitate de a reactiona cu forta stimulilor exteriori, indeosebi cand acestia sunt perceputi ca amenintatori. Aceasta reactivitate contrasteaza cu o aparenta calma si un spirit intors spre interior. Imaginatia este rodnica si tinde uneori sa depaseasca realitatea. Intoarcerile spre trecut si visarile sunt obisnuite. In caz de disonanta, acest dinamism poate tinde spre o repliere in sine, spre pasivitate, imobilism, sau hiperemotivitate, instabilitate si capricii.

Profesional

Influentele Racului fac foarte bni marinari, iscusiti negutatori si calatori, excelenti directori in afacerile publice. Femeilor le da aptitudini materiale, calitati de bune surori de caritate, de conducatoare de copii.

Sentimental

Din punct de vedere sentimental, pentru ambele sexe, fidelitate si drag de camin.

Organic

Racul guverneaza pieptul, stomacul, bronhiile si sanii.

Patologic

Se inregistreaza predispozitii pentru digestii grele, astm, tuberculoza, tuse rebela, apa la plamani, abcese canceroase, mastoidite, ulcer la stomac, gastrita, anemie, scrofuloza, temperatura subnormala a sangelui, boli ale sistemului limfatic, alcoolism si ipohondrie. Din punct de vedere glandular, tipul zodiacal este sub influenta alternata a lobului anterior sau a lobului posterior al hipofizei. Lobul anterior da o tenacitate placida, iar cel posterior o mare mobilitate emotiva. Tulburarile glandulare ale hipofizei se pot traduce printr-o tendinta prematura spre obezitate, sau spre instabilitate mentala.

Destin

Viata este plina de miscare, dar in acelasi timp de prigoane nemeritate. Marile satisfactii, sau marile neplaceri (dupa tonul armonic sau dezarmonic al semnului zodiacal) se vor culege din cercul familiei, care este adevaratul salas de trai al celor insemnati de Rac. Viata plina de simtire si visare da satisfactie de ordin sentimental, in care adeseori cel nascut se refugiaza.

Copiii

Copiii Rac sunt din fire lacomi, si trebuie din vreme pusi la punct, sub raportul dietei si a unei reguli severe la mancare. Parintii vor trebui sa supravegheze si anturajul copilului care il poate inrauri funest in cazul in care e rau ales. Sensibilitatea mare fata de cei din jur constituie izvorul acestui pericol.


Bibliografie:
Armand Constantinescu - Tratat de astrologie
Dan Ciupercă - Astrologia în noua eră
Theo Montera - Tratat practic de astrologie medicală




Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Articole

Quiz

Fostul prieten încă te iubește?