Fazele Lunii





Luna este satelitul natural al Pamantului. Ea nu are lumina proprie ci reflecta lumina Soarelui si de aceea este asociata cu partea feminina, receptiva, pasiva si fertila. In astrologie totul este ciclic. Toate planetele se rotesc pe ecliptica, trec prin aceleasi zodii aflate in aceeasi ordine, fac si desfac aspecte intre ele. Ciclul pe care il face Luna se numeste (asa cum era de asteptat dealtfel) ciclu lunar. Aceste "luni" sunt de mai multe feluri:

Luna calendaristica este cea pe care o cunoastem cu totii (ianuarie, februarie samd) si dureaza intre 28 si 31 de zile. Nu are legatura directa cu perioadele Lunii si a fost introdusa de Iulius Caesar.

Luna siderala este perioada in care Luna face o revolutie completa, deci timpul necesar pentru a trece prin cele 12 semne zodiacale si a reveni de unde a plecat. Luna siderala are 27,321661 zile si are deci ca sistem de referinta stelele fixe. Aceasta luna (la fel ca cea tropicala) coincide cu perioada unui ciclu menstrual regulat.

Luna tropicala se aseamana cu cea siderala, dar se ia in considerare si miscarea de precesie, deci sistemul de referinta este punctul vernal (0° Berbec) si nu stelele fixe. Aceasta luna este foarte putin mai scurta decat cea siderala, avand 27,321582 zile.

Luna anomalistica este data de perioada intre doua perigeuri si are ca valoare 27,554550 zile.

Luna draconica (draconitica sau nodica) este intervalul intre doua conjunctii succesive ale Nodului Nord lunar cu Luna. Pentru ca Nodurile Lunare (calculate true) au o miscare retrograda pe ecliptica, iarasi si aceasta luna este mai scurta decat cea siderala, avand 27,212220 zile.

Luna sinodica este perioada de timp dintre doua Luni Noi si dureaza 29 de zile. Din punct de vedere astrologic este cea mai importanta dintre cele 3 tipuri.



Luna are o influenta covarsitoare asupra noastra. Ii simtim prezenta prin energia ce creste in timpul Lunii Pline si apoi scade in timpul Lunii Noi. Multi simt efectiv impactul emotional provocat de Luna, sentimentele fiind intensificate in timpul Lunii Pline, iar in timpul Lunii Noi senzatiile fiind de calm interior sau chiar deprimare. Pentru cei mai putin sensibili, o vizita la mare e indeajuns pentru a vedea efectul Lunii asupra apei din mari si oceane, prin fluxul si refluxul produs.

Fazele Lunii

Luna Noua
0° - 44°
       
Luna Crescatoare
45° - 89°
       
Primul Patrar
90° - 134°
       
Faza Convexa
135° - 179°
       
Luna Plina
180° - 224°
       
Luna Difuza
225° - 269°
       
Ultimul Patrar
270° - 314°
       
Luna Calma
315° - 359°





Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Channing Tatum [3033]
Jet Li [2972]
Rudolf Hess [2751]

Mâine

Arielle Dombasle [3295]
Ferdinand Magellan [2668]
Ulysses S. Grant [2769]

Articole