Almanahul misterios





În anul 1651, William Lilly publică o cărticică numită "Monarhie sau nu în Anglia". Nu ar fi nimic extraordinar în asta, doar că această publicație nu era una obișnuită. Ea conținea doar 19 pagini, în cuprinsul cărora se găseau 16 desene ciudate. Însuși Lilly declară la începutul publicației că aici se găsește viitorul Angliei, dezvăluit pentru o perioadă de câteva sute de ani. Pentru a se pune la adăpost de eventualele probleme din partea autorităților, Lilly recurge la metoda codării informației prin intermediul desenelor, sau așa cum le numește el, "hieroglife".

Unele desene sunt însă destul de explicite, cum ar fi acesta ce arată molima ce a decimat populația Angliei în 1665.


Mesaje ascunse

Sau poate că nu. Cineva puțin mai curios din fire se poate întreba de ce în desenul de deasupra apar 3 nori albi pe cer, nu mai mulți sau mai puțini. Cele 3 corpuri sunt aranjate într-un anume fel, după cum este ușor de observat. Cel de sus este cu capul în dreapta, cel de jos cu capul în stânga, iar cel din stânga de tot are regim special. Nu are cap, dar are în schimb o bandă pe diagonală. În desenul de jos, un gropar poartă un fes ce îl face să semene cu Păcală, celălalt nu. Gropile sunt săpate într-un anume unghi, nu sunt paralele cum ar fi poate normal și firesc. De ce Lilly a făcut desenul în acest mod, și nu altfel?



Răspunsul ar putea fi de genul "pentru că ai văzut prea multe filme", dar următoarea ilustrație ne pune pe gânduri.


Un foc de pomină

Și aici lucrurile par la fel de simple, cel puțin la prima vedere. Este vorba despre un incendiu de proporții, stins de 5 pompieri de nădejde. Dar de ce apar doi copii răsturnați deasupra focului? Care este mesajul ascuns al acestui desen?

În dimineața zilei de 2 septembrie 1666 (la 15 ani după publicarea cărții) Londra a fost cuprinsă de flăcările ce urmau să ardă 13200 de case. La o lună după ce incendiul a fost stins, Lilly a fost anchetat și bănuit că el ar fi autorul incendiului, pentru a-și autoîmplini profeția. Însă el a declarat că nu avea cum să calculeze acea dată, și nici nu a dorit să o afle. Acest lucru a potolit anchetatorii, ce s-au declarat mulțumiți de răspuns. Dar a spus oare Lilly adevărul?



Răspunsul l-a dat Maurice McCann (1938 - 2011), acum 20 de ani. Acesta a cercetat documentul pe toate fețele, și a ajuns la concluzia că prin acest desen Lilly a precizat cu exactitate data incendiului. Pentru descifrarea desenului ne este de mare ajutor harta cerului la acel moment, motiv pentru care o arăt aici.



Harta cerului pentru incendiul Londrei din 1666

Hieroglifele

Primul lucru ce atrage atenția este pătratul din stînga, ce reprezintă cadrul unei astrograme, așa cum se obișnuia să se reprezinte la acea dată, fără planete poziționate în el. Ce concluzie tragi de aici, Watson? Că desenul reprezintă chiar o astrogramă. Atunci cele 7 personaje din imagine sunt chiar cele 7 planete, pe care le identificăm mai mult sau mai puțin ușor.

Individul din stânga imaginii poartă la brâu un cuțit. Cine poate purta o armă, când are de stins un incendiu? Exact, Watson. Este vorba despre Marte.

Cel de lângă el are aceeași statură ca primul, dar se diferențiază de toți prin recipientul cu care toarnă apă. Deține cel mai voluminos castron, de formă rotundă, iar șuvoiul lui de apă are debitul cel mai mare. Dacă te uiți atent la felul în care ține castronul, observi ceva ciudat. Mâinile lui nu țin deloc acel obiect, ce este suspendat în aer într-un fel nenatural. Mâinile personajului formează un scut, vrând parcă să blocheze imaginea castronului. De ce? Pentru că este vorba despre Soare. Acesta deja degajă prea multă căldură, ceea ce este neindicat într-o acțiune pompieristică.

Dacă te uiți pe harta de mai sus, observi că Soarele este în Fecioară, iar Marte în Scorpion. Uită-te acum la felul în care sunt desenate picioarele celor doi. Este ușor de observat asemănarea cu semnul Scorpionului și al Fecioarei . Primul personaj are mâna poziționată indecent, dând impresia că urinează asupra focului, precum Gulliver la stingerea focului din palatul regal. Aceasta este fără îndoială un alt indiciu asupra poziționării lui Marte în Scorpion.

Cele două planete, Marte și Soarele, sunt într-un sextil strâns, fapt arătat atît de mărimea identică a personajelor, cât și de cei șase nasturi de la vesta primului personaj, amănunt ce sunt sigur că l-ai observat... Încă mă urmărești Watson, nu-i așa? Ai fi surprins să vezi ce față ai în acest moment.

Dar să mergem mai departe.

În partea dreaptă a desenului vedem un personaj maiestuos, cu o statură impunătoare. Este singurul ce se uită undeva înapoi și nu către foc. Pana ce împodobește pălăria acestuia seamănă mai mult cu un melc, ceea ce face să identificăm personajul cu ușurință. Este vorba despre Jupiter, care la momentul declanșării incendiului se afla în Pești, în mișcare retrogradă.

Apa aruncată de Soare se întâlnește cu apa aruncată de Jupiter, undeva spre centru focului. Încă un indiciu ascuns cu grijă de către Lilly, ce arată opoziția Soarelui din Fecioară cu Jupiter din Pești.

Personajul din marginea dreaptă este mai ciudat. Nu are pălărie, nu are manșete, nu are pantofi, și nu stă pe pământ. Este foarte înalt, și are picioarele îndreptate în sens opus direcției de mers. Poate fi imaginea Lunii, ce se află în faza de Lună Plină. Picioarele inversate pot fi un indiciu asupra Lunii din Pești, semn ce guvernează picioarele (sau poate că acest personaj este de fapt Jupiter, aflat în mișcare retrogradă, și Luna este cel de dinainte).

Oricum ar fi, personajul mai micuț din dreapta este ușor aplecat de genunchi, și cu siguranță îl arată pe Saturn.

Dar cine sunt cei doi copii? Prin eliminare, descoperim că este vorba despre Mercur și Venus. Întorcând imaginea, corpurile lor împreunate formează simbolul Balanței . Într-adevăr, Mercur și Venus sunt în conjuncție în Balanță. Băiețelul este Mercur, pentru că acesta se află în Balanță, un semn masculin. Este desenat cu doi ochi, două mâini și două picioare, pentru a simboliza dualitatea specifică acestei planete. Fetița este desigur Venus. Mercur are o mână sprijinită pe gâtul fetiței, zonă a corpului ce este guvernată de Venus.

Pentru foc este nevoie de lemn, dar modul de aranjare a celor cinci bucăți de lemn nu este întâmplător. Dacă întoarcem puțin capul, putem citi numărul IXV. Ce număr este acesta, te întrebi? Nici unul. Dar poate fi vorba despre 9 și 5, sau așa cum sugerează unii, poate fi o anagramare a lui XIV. Faptul că cei doi copii sunt desenați cu capul în jos sugerează că trebuie să întoarcem harta, și acest număr 14 ce apare în dreptul Fundului Cerului, semnifică de fapt gradul 14 al Mijlocului Cerului.

În acest mod simplu, demonstrăm că William Lilly găsise data de 2 septembrie 1666, ora 5:26, ca punct de pornire al incendiului. Cum a aflat această dată? Aș vrea și eu să știu acest lucru.


Bibliografie:
William Lilly - Monarchy or No Monarchy in England (1651)
Maurice McCann - Astrological Journal Vol. XXXII (1990)



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2754]
James Franco [2746]
Kate Hudson [2595]

Mâine

Adolf Hitler [8413]
Carmen Electra [3016]
Carol I Rege al României [3773]
Miranda Kerr [2930]

Articole