Cavalerii Templieri și ziua de vineri, 13

Citând dintr-un site de știri: "Originile fricii de vineri 13 nu sunt foarte sigure. Se spune ca ar avea legatura cu o zi de vineri 13 din anii 1300, cand un incendiu a pus capat vietii unor cavaleri."

Informația ar fi în mare măsură exactă, dacă nu ar fi denaturată complet. Ziua a fost 13 octombrie mai precis, iar anul 1307. La această dată cavalerii (care nu sunt altceva decât renumiții Cavaleri Templieri) au fost arestați, din ordinul regelui Filip al Franței. Incendiul cu pricina s-a produs însă 7 ani mai târziu, pentru că au fost executați prin arderea pe rug. Dar acest lucru le-a pus și capăt vieții, așa cum bine este scris în știre. Asta ca să luați aminte la informațiile găsite pe net.


Povestea Cavalerilor Templieri este fascinantă. Erau niște călugări războinici, ce conduceau o armată impresionantă, care nu știa ce este frica. Nu abandonau lupta, dacă raportul de forțe nu era mai mai mare de 1 la 3. Erau bine pregătiți fizic, și la fel de bine pregătiți psihic. La un moment dat (secolul XII), Cavalerii Templieri au descoperit ceva, și acest ceva le-a asigurat un viitor strălucit, cel puțin pentru o viitoare perioadă de 200 de ani. Acest ceva este și acum un mare mister, făcându-se diverse supoziții (Graalul, ce poate fi pocalul din care a băut Isus, sau o piatră specială, sau sulița cu care a fost străpuns Isus, sau altceva). Orice ar fi, cu ajutorul acestui lucru misterios au obținut protecția Papei, și prin aceasta o seamă de avantaje, în primul rând materiale. În timp, Cavalerii Templieri au ajuns să dețină o avere uriașă. Regele Filip a ajuns să fie îndatorat cu o sumă enormă tocmai la acești cavaleri, și pentru a scăpa de datorie, a pus la cale un complot împotriva lor. Aceștia au fost acuzați de ereziile cele mai grave cu putință, au fost arestați, torturați și executați. Datoriile desigur s-au prescris, regele nemaiavând cui să înapoieze banii. End of story.Este însă foarte interesantă ziua de vineri 13 octombrie 1307, când majoritatea Cavalerilor, în frunte cu Marele Maestru Jacque de Molay, au fost ridicați. Povestea s-a petrecut în zorii zilei. Să vedem cum arăta harta cerului la acea zi fatidică.Vineri, 13 octombrie 1307

Conjuncția puternică dintre Mercur, Uranus, Neptun și Saturn din Scorpion este în opoziție exactă cu Luna, situată și ea chiar pe steaua Algol, cea mai malefică stea fixă. Uranus cerea schimbare într-un mod imperativ (este exaltat în Scorpion, semn al morții), dar Neptun aduce trădare și denaturare a faptelor. Cele 4 planete se află în Via Combusta, împreună cu Soarele. Dacă luăm de bună această oră (12 la prânz, pentru o privire asupra impactului social) atunci putem găsi alte simboluri interesante. Soarele în cădere, din casa IX (cavalerii) lovit de Marte (foc) aflat în exaltare, guvernatorul casei X (regele). Lilith aduce ocazia unei demonstrații cu caracter religios (sextil cu Jupiter în domiciliu) dar această demonstrație este bazată pe mărturii smulse de Inchiziție. Însăși prezența lui Lilith în casa IX (religie) arată ceva necurat la acest capitol. Sfârșitul tuturor lucrurilor? Venus, guvernatoarea casei IV, aflată în Fecioară (semnul ei de cădere) și în casa VIII (moarte), nu poate prevesti nimic bun, așa cum s-a văzut în 1314, când au avut loc execuțiile. Este interesant cum începutul unei acțiuni are ascuns în el și desfășurarea ulterioară.

De aici pornește superstiția ghinionului adus de ziua de vineri 13? Poate că da.Promo RuxiRubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări iulie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Iman [2951]
Katherine Kelly Lang [2488]
Matt LeBlanc [2758]

Mâine

Carl Jung [4536]
Mick Jagger [2538]
Sandra Bullock [3924]
Stanley Kubrick [2852]

Articole