Rectificarea orei prin metoda Animodar





Metoda numita Animodar este "inventata" de Ptolomeu si descrisa de William Lilly in Astrologia Crestina, volumul III. Metoda se bazeaza pe calculul ultimei syzygy dinaintea nasterii, si axioma cum ca almutenul syzygy trebuie sa fie in aspect cu Ascendentul (AS) sau Mijlocul Cerului (MC) in harta natala (daca ti se pare ca citesti in alta limba, cam asa este, insa cuvintele ciudate sunt explicate in dictionarul astrologic). Ridicand harta pentru ultima syzygy dinaintea nasterii putem intalni doua cazuri:

  1. ultima lunatie dinaintea nasterii a fost Luna Noua. In acest caz se noteaza almutenul conjunctiei Soare - Luna, precum si gradul almutenului.
  2. ultima lunatie dinaintea nasterii a fost Luna Plina. In acest caz important este luminariul de deasupra orizontului, pentru care gasim almutenul. Il notam, impreuna cu gradul la care se afla.

Odata gasit almutenul si gradul acestuia, revenim la harta natala ridicata pentru ora presupusa si il identificam pe harta. Daca acesta este mai aproape de AS decat de MC, atunci harta se rectifica mutand AS la gradul almutenului. Daca este invers, rectificam MC la gradul almutenului, AS schimbandu-se si el corespunzator.



Voi face in continuare o demonstratie practica a acestei metode, luand ca exemplu harta printesei Diana, cu ora nerectificata 19:45.



Harta natala cu ora nerectificata (19:45)

Ultima syzygy prenatala a fost opozitia Lunii cu Soarele (Luna Plina), deci ne aflam in cazul 2.



syzygy prenatala

Luminariul aflat deasupra orizontului este Soarele, aflat la 6° 34'' in Rac. Pentru aceasta pozitie cautam almutenul, si gasim urmatoarele planete pretendente la acest titlu:

Luna (domiciliu) = 5 puncte
Jupiter (exaltare) = 4 puncte
Marte (triplicitate) = 3 puncte
Jupiter (termen) = 2 puncte
Venus (decan) = 1 punct



Almutenul gradului 6° 34'' Rac este Jupiter, care are 6 puncte. Il cautam pe Jupiter in harta syzygy si dam de el la 5° 25'' in Varsator. Ne intereseaza doar pozitia in grad a lui, deci notam 5° 25''. Acum ne intoarcem la harta natala nerectificata, il cautam si aici pe Jupiter, si vedem ca este mai aproape de cuspida AS decat de MC, asa ca rectificarea se va face asupra AS.

Rectificam harta, mutand AS la 5° 25'' Sagetator (in aceasta pozitie Jupiter este in sextil cu AS).



Harta natala cu ora rectificata (18:37)

Daca se intampla ca doua planete sa aiba demnitati egale (la determinarea almutenului) se va lua planeta care este cea mai aproape de Ascendent.







Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări iulie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Bourvil [2802]
Jonathan Rhys Meyers [2838]
Julian McMahon [2758]
Smiley [4886]

Mâine

Cher Lloyd [2857]
Hugo Chávez [2987]
Iulia Albu [6588]
Jacqueline Kennedy Onassis [2937]

Articole