Configurațiile planetare





Configuratiile planetare formeaza un anumit desen pe astrograma. Intr-o configuratie sunt implicate cel putin 3 planete, ce deseneaza o figura geometrica specifica configuratiei. Este vorba deci de planete. Unii astrologi iau in calcul si punctele virtuale (MC, Lilith, NN etc) totusi acestea nu produc acelasi tip de influenta pe care o produc planetele, de aceea este recomandabil sa se utilizeze doar cele 10 planete in depistarea configuratiilor. Orbul folosit este cel standard si anume de 8°.



Functia de baza a configuratiilor este formarea unei legaturi intre semnele implicate, prin element (foc, pamant, aer sau apa), prin calitatea acestora (cardinal, fix sau mutabil) sau prin receptivitatea lor (masculine sau feminine). Exista o legatura intre semnele implicate intr-o configuratie. De exemplu, in cazul a doua semne opuse, elementul acestora este compatibil (aer cu foc sau apa cu pamant sunt singurele combinatii posibile), din punct de vedere modal amandoua semnele au aceeasi calitate (amandoua vor fi cardinale, fixe sau mutabile) si amandoua vor avea aceeasi receptivitate (amandoua vor fi ori masculine ori feminine). De aici vedem ca doua semne opuse desi au energii total diferite, au totusi si elemente in comun. Daca se constientizeaza partea comuna a acestora, ele pot functiona foarte bine impreuna.



Element Calitate Receptivitate
 foc  cardinal  masculin
 pamant  fix  feminin
 aer  mutabil  
 apa    

In cazul aspectelor majore, semnele in care se afla cele doua planete au intotdeauna ceva in comun, fie elementul, fie calitatea, fie receptivitatea, fie o combinatie intre ele. In cazul inconjunctiei (aspect minor de 150°) semnele nu au nimic in comun, de aceea planetele "nu se vad" una pe cealalta, este greu de gasit un numitor comun intre ele si deci dificil de constientizat legatura dintre ele (acest aspect se regaseste in configuratia numita "Yodul").



Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Adolf Hitler [8426]
Carmen Electra [3032]
Carol I Rege al României [3784]
Miranda Kerr [2944]

Mâine

Elisabeta II [4713]
Iggy Pop [2562]
James McAvoy [4655]

Articole