Careul în T

Careul in T este format din trei planete aflate in semne de aceeasi calitate (cardinale, fixe sau mutabile), planete ce formeaza intre ele doua careuri si o opozitie. Este o configuratie similara Crucii Cosmice, dar la care lipseste o planeta. Aceasta o face mai putin stabila decat Crucea Cosmica, toate presiunea fiind exercitata asupra planetei ce primeste cele doua aspecte de cuadratura, numita planeta focar. Acest focar adeseori devine dinamic, si constituie o motivatie puternica pentru nativ. Configuratia indica nevoia de a depasi multe obstacole, nativul avand o puternica ambitie de a face acest lucru. Tensiunea creata de cele doua planete aflate in opozitie trebuie sa fie rezolvata de planeta focar, planeta ce devine de o mare importanta in harta. Aceasta configuratie aduce dificultati in viata, dar si energia si dorinta de a le depasi. Careul in T se afla in hartile multor oameni de succes.Astrograma Tinei Turner, in care se observa doua Careuri in T in semne mutabile, avand planetele focar Marte, respectiv Venus

Careul in T are o semnatura saturniana, pentru ca da obstacole si necesitatea de a le depasi, dar si o ambitie si vigoare caracteristica planetei Saturn. Pentru a rezolva conflictul aratat de planeta focar, este necesara aprecierea acestui conflict, constientizarea lui. Situatiile de criza sunt mai accentuate in cazul semnelor cardinale, sau ale caselor angulare. Planeta focar da motivatia, sensul miscarii si actiunii, si reprezinta punctul critic al Careului in T.Aceasta configuratie ocupa o jumatate din horoscop, nativul simtind un gol in cealalata emisfera, pe care in mod intuitiv incearca sa-l umple pentru a contrabalansa forta planetei focar. Daca ne imaginam ca fiecare planeta din acest aspect tinde sa traga in directia proprie, vedem usor ca aspectul tinde sa dezechilibreze. Punctul opus planetei focar devine astfel foarte important, el reprezentand calitatea care trebuie dezvoltata in mod constient de nativ pentru a echilibra rezultanta fortelor. Tranzitul si progresia planetelor peste acest punct trebuiesc urmarite cu grija, pentru ca deseori in acele momente se produc evenimente ce scapa de sub vointa si controlul nativului. Ele reprezinta oportunitati in care configuratia este activata, si trebuie profitat de ele, daca aspectele negative sunt depasite si privite dintr-un sens cat mai spiritual. In timpul acestor tranzite se formeaza o pseudo Cruce Cosmica, dand oportunitatea ca energia acumulata de nativ sa fie eliberata intr-un mod benefic, prin intermediul planetei focar.

Echilibrul Careului in T poate fi realizat si prin compania unui om care are in harta natala o planeta in locul lipsa a celui cu aceasta configuratie. Acest om va avea o puternica influenta in viata nativului, prin intermediul lui realizandu-se experiente de viata importante. Aceste evenimente pot fi placute sau neplacute, dupa cum planeta care se "lipeste" de Careul in T este pozitiv aspectata in harta acelui om sau nu (un ajutor, o inspiratie, un ideal sau dimpotriva, teste ce trebuiesc trecute).

Experientele date de aceasta configuratie pot fi abordate in trei feluri: a) nativul este neajutorat, nu are speranta, b) se opune cu indarjire antagonismului, aparand tensiuni psihice sau c) utilizand in mod constructiv experientele castigate pentru o dezvoltare si crestere proprie. Aceste diferite abordari se realizeaza in functie de dezvoltarea spirituala a nativului, de modul in care stie pana acum sa includa valorile spirituale in viata sa.

In functie de elementul semnului in care se gaseste planeta focar, Careul in T va produce diferite actiuni probabile. Elementul Foc va da entuziasm si orientare spre spirit si identitate, Pamantul va da o actiune practica, materialista, Aerul va determina actiuni intelectuale, sociale si intuitive, iar Apa va duce spre actiuni perceptive, emotionale si spirituale. Domeniile de viata in care se vor manifesta aceste experiente vor fi indicate de casele in care se afla planetele configuratiei. Pentru ca aceasta configuratie sa devina benefica, trebuiesc intelese bine domeniile de viata respective, in acest fel realizandu-se cel mai bine eliberarea tensiunilor prin planeta focar.Careu in T cardinal

Similar Crucii Cosmice Cardinale, actiunea se pune pe identitatea individuala. Semnul planetei focar va arata cum se realizeaza aceasta identitate (Berbec, identitate de sine, Rac, identitate prin emotii, Balanta, identitate prin asocieri sociale, Capricorn, prin realizari materiale). Impulsivitatea este o trasatura de baza, in semnele cardinale. Planetele simt nevoia de a actiona imediat, rabdarea nefiind o calitate primordiala. Acest tip de Careu este cel mai activ dintre toate, desi nu este si cel mai productiv. Este dificil de adus toate planetele sa lucreze impreuna, in acelasi sens. Fiecare energie tinde sa traga intr-o directie proprie, cauzand conflicte si activitati separate, fara nimic in comun. Constientizarea spatiului gol opus planetei focar poate da o orientare spre o canalizare corecta a energiei, poate da sensul comun care va face ca lucrurile sa mearga spre o anumita directie. Nativul are tendinta de a fi critic, impersonal, dominator in multe aspecte ale vietii. Exista o mare energie care cauta sa fie eliberata. Nativul este nerabdator, si poate lua decizii pripite, pe care sa le regrete mai tarziu.

Careu in T fix

Semnul in care se afla planeta focar indica domeniul in care nativul este cel mai inflexibil. In Taur, nativul va demonstra apreciere de sine, in Leu, aprecierea creativitatii, in Scorpion, apreciere prin vulnerabilitate si incredere, in Varsator, prin umanism si fratie universala. Semnul opus planetei focar, desi va fi tot un semn fix, poate ajuta nativul sa gaseasca un compromis. Fiind vorba de semne fixe, va trebui sa se declansez un mare disconfort pe care nativul sa-l resimta pentru a se urni in actiune. Acest lucru se va face mai des prin interventia altei persoane, in timpul unui tranzit peste regiunea opusa planetei focar, care va declansa nevoia nativului de a ajunge la un compromis. Careul fix isi face treaba cel mai bine in clipa in care nativul invata valoarea flexibilitatii si a adaptabilitatii. Nativul cauta sa-si stuctureze viata, venindu-i greu sa lucreze cu valori abstracte si idealuri. Va trebui sa invete sa fie mai flexibil in relatiile interumane, mai putin determinat si rigid. Pe de o parte exista rezistenta si efort neobosit in fata obstacolelor, dar pe de alta parte configuratia poate produce inflexibilitate, ceea ce opreste progresul.

Careu in T mutabil

Cea mai grea provocare pentru Careul mutabil este concentrarea si consistenta. Cele trei planete sunt antrenate intr-un proces de gandire si analiza, in care rezultatul final este evitarea confruntarii. Nevoia principala este arata de planeta focar, in Gemeni se incearca integrarea prin ganduri si sentimente, in Fecioara, prin concepte de organizare, in Sagetator, prin diversitate si intelepciune, in Pesti, prin compasiune. In aceasta configuratie opozitia dintre cele doua plantete este mai putin agresiva decat in cazul Careului cardinal sau fix, deoarece semnele mutabile sunt mai predispuse la adaptare. Pentru a obtine rezultate de la acest Careu mutabil, este necesara continuarea si concentrarea pe actiunea ceruta de planeta focar. Nativul trebuie sa reziste tentatiei de a nu continua sau de a se indeparta de problema ce cauzeaza disconfort. El tinde sa fie critic, idealist, visator. Este important ca nativul sa isi arate individualitatea si sa nu urmeze mereu drumul luat de catre altii. Cel mai usor ii este sa evite sau sa ignore obstacolele, dar procedand in acest fel nu va rezolva problemele.Promo RuxiRubik's Cube

Căutare VIP

Forum

Mai multe subiecte »

Jurnal

Aniversări octombrie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Articole