Venus retrogradă





Perioada de retrogradare a lui Venus este de aproximativ 5-6 saptamani, lucru ce se intampla odata la 18 luni. Este foarte important semnul si casa din harta natala in care se afla Venus in aceasta perioada de retrogradare. In functie de casa respectiva, fiecare suntem afectati intr-un domeniu particular al vietii, dar desigur exista si conotatii generale date de Venus retrograda. Fiind planeta ce guverneaza semnul Taurului si al Balantei, nativii acestor zodii precum si cei ce au aceste semne in Ascendent sunt mai influentati de retrogradarea acestei planete decat alte persoane, acestia simtind mai accentuat efectele induse.

Pentru fiecare dintre noi, Venus retrograda se regaseste in aceeasi casa natala la fiecare 8 ani. Aceasta inseamna ca in urma cu 8 ani am experimentat acelasi tip de incercari prin care trecem in aceasta perioada, cand Venus are miscare inversa. Am invatat ceva acum 8 ani? In functie de raspunsul fiecaruia, vom sti sa abordam corect incercarile actuale, sau vom da iar gres.

Venus guverneaza simtul frumosului, artele, ceea ce iubim, casatoria precum si alte relatii intime, valorile, posesiunile materiale, banii, talentele si abilitatile noastre, armonia, si poate cel mai important, sentimentul valorii personale.

Cum ne afecteaza Venus retrograda

Exprimarea catre exterior a functiilor venusiene sunt infranate. Sentimentele sunt interiorizate si nu-si gasesc drum cu usurinta catre ceilalti. Putem ajunge sa punem la indoiala propria noastra valoare, calitatile si abilitatile pe care le avem. Influenta lucrurilor simbolizate de catre Venus va fi mai putin vizibila, sensibilitatea vizuala poate fi redusa. In aceasta perioada ne putem imbraca cu mai putin bun-gust, imbinand culori ce nu se potrivesc unele cu altele. Deoarece Venus guverneaza si diplomatia, pot apare conflicte, dispute, incetiniri in negocieri. Petrecerile organizate s-ar putea sa nu aiba succesul dorit, sau sa se desfasoare cu dificultate, aparand tot felul de greutati.

Ca in orice perioada in care o planeta este retrograda, putem fi pusi in anumite situatii in care nu avem controlul evenimentelor, sau acesta este redus. Retrogradarea unei planete are in ea ceva karmic, fatidic. Ne putem intalni cu vechi prieteni, sau o dragoste din trecut se poate aprinde din nou. Acest lucru nu va face decat sa complice situatia existenta. Unele relatii, in special cele care au dificultati, se pot rupe in aceasta perioada. Cele puternice vor rezista, chiar daca vor exista frecusuri si neintelegeri.

Ce sa nu facem

In perioada cand Venus retrogradeaza, nu este bine sa luam decizii majore in plan sentimental sau financiar. Casatoriile, logodnele, este bine sa fie amanate pana cand Venus revine in mers direct.

Daca tocmai in aceasta perioada cunosti pe cineva si apare "marea dragoste", trebuie mare atentie la cat de adevarata este aceasta dragoste. Poate fi vorba despre o mare dragoste si iubire, dar in majoritatea cazurilor este doar o falsa impresie despre celalalt, in care defectele le trecem prea usor cu vederea, iar calitatile sunt mult exagerate. Trebuie sa acorzi mai mult timp evaluarii corecte a relatiei dintre voi, in care aprecierea sa fie cat mai obiectiva. Tendinta la subiectivism este pericolul principal. Nu te grabi, lasa timpul sa treaca, actioneaza incet.

Nu este momentul de a redecora casa, de a face amenajari interioare, sa cumperi mobila etc. Simtul tau estetic poate lasa de dorit in aceasta perioada, si dupa ceva timp te vei gandi: "Oare ce a fost in capul meu?" O noua coafura, vopsirea parului in alta culoare, cumpararea de bijuterii si briz-brizuri, operatii de chirurgie estetica, in general noile idei in materie de cosmetica care-ti vin in aceasta perioada este bine sa nu le pui in practica. Nu este indicat sa deschizi galerii de arta, sau sa faci turnee de muzica. Oamenii manifesta un interes mai scazut pentru arta in aceasta perioada, decat de obicei.

In plan financiar, nu se recomanda cumpararea lucrurilor scumpe. O casa, o masina, pot fi investitii ce mai tarziu se vor dovedi problematice, in care va trebui sa bagam multi bani ulterior, sau asupra carora ne vom razgandi, regretand alegerea facuta.

Aceste sfaturi de a nu face cutare lucru, se refera la ideile noi, ce-ti vin in minte in timpul acestei perioade de retrogradare. Daca hotararea de a te vopsi blonda de exemplu, ai luat-o cand Venus era in mers direct, si acum pui in practica acest lucru, nu ar trebui sa fie nici o problema.

Ce sa facem

Cel mai bine, in loc de a actiona concret, este sa reevaluam relatia intima pe care o avem. Deciziile insa trebuiesc amanate pana cand Venus isi reia mersul direct. Putem crea planuri financiare, sa ne gandim cum sa investim si cum sa economisim.

Este o perioada buna pentru a reflecta la propriile valori, in care sa ne canalizam energia spre o cauza nobila si caritabila.

Perioadele cu Venus retrograda

An De la Pana la
2007 27 iulie 8 septembrie
2009 6 martie 17 aprilie
2010 8 octombrie 19 noiembrie
2012 15 mai 27 iunie
2013 22 decembrie 31 ianuarie
2015 25 iulie 6 septembrie
2017 4 martie 15 aprilie
2018 5 octombrie 16 noiembrie
2020 13 mai 25 iunie
2021 19 decembrie 29 ianuarie 2022


Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

Hayden Christensen [2756]
James Franco [2750]
Kate Hudson [2598]

Mâine

Adolf Hitler [8416]
Carmen Electra [3019]
Carol I Rege al României [3777]
Miranda Kerr [2935]

Articole