Concepție și contracepție






Eugen Jonas Dr. Eugen Jonas

Metoda dr. Jonas se bazeaza in principal pe distanta natala unghiulara dintre Soare si Luna a viitoarei mame. Pentru a ramane insarcinata, dr. Jonas sustine ca momentul conceptiei copilului trebuie ales atunci cand pe harta cerului Soarele si Luna formeaza acelasi unghi. Cu alte cuvinte, o femeie nascuta in timpul Lunii pline de exemplu, va fi fertila in perioadele in care este Luna plina. Aceasta corelare intre ciclul lunar si fertilitate i-a fost inspirata de citirea unui manuscris vechi care incepea cu propozitia "O femeie este fertila in ritm cu Luna".

Desigur ca aceasta teorie se poate aplica si invers, evitand contactul sexual in zilele in care se formeaza acelasi unghi, si atunci obtinem o minunata metoda naturala de contraceptie. Cercetarea facuta in acest domeniu se pare ca arata o siguranta de 98% a metodei, folosita pe post de contraceptiv. Spun se pare pentru ca dr. Jonas nu a facut publice aceste studii, deci este posibil sa planeze oarece dubii asupra veridicitatii lor.



Deasemenea se sustine ca sexul viitorului copil este dat de semnul in care se gaseste Luna in momentul conceptiei (semnele masculine vor indica un baiat, iar semnele feminine vor indica o fata). Facand o paranteza, iata ce spune William Lilly despre acest lucru (aici William Lilly se refera la o harta orara, dar poate fi adaptat si la harta natala):

"See to the Ascendant, the Lord that Signe, the Signe of the 5th and Lord of the 5th, and whether the Signes be Aries, Gemini, Leo, Libra, Sagittarius or Aquarius; these Signes import a Male, the other 6 Signes a Female. If the Lord of the Ascendant be in a Masculine Signe, and the Lord of the 5th in a Feminine, then have recourse to the Moon, and see what Signe she is in, and if she apply to the Planet in a Masculine Signe, then she gives her testimony to that Significator who is in a Masculine Signe, and you may judge the party is with Child of a Boy or Man-Child. Masculine Planets are always Saturn, Jupiter, Mars and Sun; Venus and the Moon are Feminine, and Mercury as he is in aspect or Conjunction with a Masculine or Feminine Planet, so is he of either sex accordingly; but when he is Orientall of the Sun, he is reputed Masculine; when Occidentall, then Feminine."

adica intr-o traducere aproximativa:

"Uita-te la Ascendent, la guvernatorul Ascendentului, la semnul casei V si la guvernatorul casei V, si daca aceste semne sunt Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator sau Varsator, ele vor da un baiat, iar celelalte 6 semne vor da o fata. Daca guvernatorul Ascendentului se afla intr-un semn masculin iar guvernatorul casei V intr-unul feminin, atunci vezi in ce semn este Luna, si daca aplica catre planete aflate in semne masculine, atunci ea dovedeste ca se va naste un baiat. Planetele masculine sunt intotdeauna Saturn, Jupiter, Marte si Soare; Venus si Luna sunt feminine, iar Mercur isi schimba genul dupa cum este in aspect sau in conjunctie cu o planeta masculina sau feminina. Dar atunci cand este oriental fata de Soare, este masculin, si cand este occidental, este feminin."






Promo Ruxi



Rubik's Cube

Căutare VIP

Jurnal

Aniversări aprilie

Nu ești autentificat

Zile de naștere

Astăzi

John Cena [2535]
Shirley Temple [2731]
William Shakespeare [3096]

Mâine

Barbra Streisand [3005]
Kelly Clarkson [2649]
Shirley MacLaine [3135]

Articole