Luna Roz

acum 4 ani 5 luni #1 de gallardo
Luna Roz was created by gallardo
Prima Lună Plină după echinocțiul de primăvară este extrem de importantă fiind cea care dictează sărbători religioase importante.

Data pentru Paștele Catolic se stabilește în funcție de această Lună Plină, denumită și Luna Roz.
Paștele Catolic va pica mereu în prima duminică după prima Lună Plină ce urmează după sau pică în aceeași zi cu echinocțiul de primăvară (21 martie).

Data pentru Paștele Ortodox este stabilită la fel, dar este considerată ca fiind prima duminică după prima Lună Plină ce urmează după sau pică în aceeași zi cu echinocțiul de primăvară (3 aprilie după calendarul vechi).În 2017, prima Lună Plină – Luna Roz are loc pe 11 aprilie, așadar Paștele Catolic și cel Ortodox vor avea aceeași dată, 16 aprilie.

La hinduși luna plină din aprilie marchează începutul festivalului Hanuman.

Luna Roz din 11 aprilie 2017 va fi o Lună Plină în zodia Balanței.

Numele de Luna Roz l-a primit de la amerindieni și este numită astfel după o floare roz ce apare în luna aprilie. Florile în cauză sunt cunoscute la noi sub numele de brumărele sau flox.

Zodiile afectate de Luna Roz
Taur
Este o perioadă plină de încercări pentru Taur. Luna Plină va pune presiuni pe cea de-a șaptea casă, casa partenerilor. O schimbare de energie te va face să aduci echilibru între relațiile tale interpersonale. În această perioadă, Taurii trebuie să mai slăbească hățurile cu care își controlează viață și să lase lucrurile să se întâmple natural.

Leu
Leul va trebuie să învețe să echilibreze viața personală cu cea profesională. Va trebui să prioritizezi anumite aspecte și acest lucru te va seca de energie. Aceste schimbări vor fi benefice pe termen lung, așa că nu trebuie să disperi.

Săgetător
Săgetătorul va fi confuz sub lumina Lunii Roz. Nu ai de ce să-ți faci griji, acest fenomen astronomic va scoate la lumină tot ce-i mai bun din tine. Cea de-a 12-a casă, casa destinului se activează și te vei simți împins la spate de mâna destinului care te va face mai ambițios și mai dornic să-ți atingi obiectivele.
www.unica.ro/cea-mai-importanta-luna-pli...odii-afectate-194852


„Dragoste cu năbădăi”

Luna Plină 11 aprilie 2017
Din 10 aprilie, Luna se află în Balanță, iar pe 11 aprilie, la ora 9:08 (ora României) se formează aspectul exact de Lună Plină.
Ascendentul momentului se află în Gemeni, iar opoziția Soare-Lună se formează pe Axa Iubirii, cu Luna în casa a V-a în conjuncție cu Jupiter (retrograd),
iar Soarele în casa XI-a, în conjuncție cu Uranus.

„Dragoste cu năbădăi” ar putea fi expresia care definește această Lună Plină în Balanță.

În goana conștientă sau nu după echilibru și armonie, putem cădea în capcana egoismului, autosuficienței și omnipotenței.
Se pune întrebarea: cum poate cineva să rămână integru el însuși în raport cu lumea înconjurătoare?
Negocierea și compromisurile sunt parte din soluție.

Oricât de mare ar fi rezistența interioară la ideea de compromis, este, totuși, un element esențial în raporturile cu ceilalți oameni.
Compromisurile, ca orice alte acțiuni conștiente sau inconștiente, au diferite grade de trăire.
Când integritatea psihică este pusă în pericol, ele devin inacceptabile.
Când, însă, ele aduc o eliberare de constrângeri și o apropiere intimă de alți oameni, în special de persoanele iubite,
atunci nu doar că sunt acceptabile, dar sunt chiar recomandate.

Luna Plină în Balanță are și un caracter de spontaneitate, de curaj și de individualitate. Conjuncția Soare-Uranus facilitează inițiativele,
în timp ce Luna cu Jupiter retrograd favorizează conștientizarea relativ rapidă a situațiilor similare din trecut.
Ascendentul în Gemeni pune un accent jucăuș, flexibil pe toată tensiunea care poată să apară,
ca o altă modalitate de a gestiona sănătos situațiile conflictuale.

Ar mai fi de adăugat că această Lună Plină, al cărei scop este iubirea oferită și primită, capacitatea de a dărui și de a primi,
poate fi revelatoare celor care au o capacitate psihică redusă de a primi.
De multe ori oamenii nu știu să primească, deoarece pot avea convingerea că a primi îi îndatorează sau că oamenii care le oferă vor să pătrundă în intimitatea lor, unde pot vedea cât sunt de vulnerabili. Poate că înțelegerea acestei vulnerabilități, dublată de dorința inconștientă de a fi perfect, găsirea unui sens al existenței lor, poate fi soluția pentru evoluție în domeniul relațiilor.
www.astrotext.ro/2017/04/luna-in-aprilie-2017/

Sometimes you gotta run before you can walk

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Mihnea, Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 5 luni - acum 4 ani 5 luni #2 de Mihnea
Replied by Mihnea on topic Luna Roz
Mulțumesc SAZ, interesant, nu știam de Luna roz. :kiss: Pentru cine nu știe mai există și alt tip de Lună, albastră, denumită așa când într-o lună calendaristică apar 2 Luni Pline. N-avem Luni albastre în 2017.

Just go down the rabbit hole.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 5 luni #3 de gallardo
Replied by gallardo on topic Luna Roz
Mai rar decât o Lună Albastră poate fi doar evenimentul astronomic supranumit ”Luna-Căpşună”.

Acest fenomen nu a mai avut loc din anul 1967, iar AccuWeather a raportat că acest eveniment
s-a petrecut in aceeaşi zi ca şi Solstiţiul de vară 2016.

Cuvântul ”solstiţiu” derivă din latinescul ”solstitium” si înseamnă ”soare care stă drept”.

Numele de ”Lună-Căpşună” a fost dat de triburile din America de Nord pentru a defini Luna Plină din iunie,
care semnala, potrivit credinţelor lor, începutul sezonului de culegere a căpşunelor.A apărut pe cer în timpul ultimului Solstiţiu de vară, pentru prima dată în ultimii 49 de ani şi nu se va mai arăta până în 2062.

Coincidenţa evenimentului ”Luna-Căpşună” şi a Solstiţiul de vară a fost explicată astfel :

,,Soarele era extrem de ridicat, în timp ce Luna era neobişnuit de jos, acest lucru fortand lumina să treacă prin aerul mai dens,
care tinde, de asemenea, să fie mai umed în această perioadă a anului, iar combinaţia dintre aceşti factori face ca Luna să obţină culoarea chihlimbarului,,.

Următorul Solstiţiu de vara va coincide cu ”Luna-Căpşună” la 21 iunie 2062.

Sometimes you gotta run before you can walk

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Mihnea, Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 5 luni #4 de gallardo
Replied by gallardo on topic Luna Roz
Luna Noua, yeeee !

Luna Nouă în t AUR,
26 aprilie 2017.
ROD ul fiecăruia depinde de convingerile și viziunea sa.
"Orice crezi, ai dreptate"- spune această Luna nouă în Taur. Dacă tu crezi că nu depinde de tine, nici nu va depinde. Dacă tu crezi că banii sunt insuficienți și nu sunt destui în lume, ai dreptate. Dacă tu crezi că banii trebuie să vină la tine, doar când îi meriți și când muncești din greu, ei bine, ai dreptate.

www.astrocafe.ro/articole/luna-noua-in-t...erile-si-viziunea-sa


Luna nouă în Taur, din 26 aprilie ora 15:16, este o invitație la încredere. La revendicarea puterii de a ne crea viața în abundență și belșug, folosindu-ne cu grație de talentele și darurile noastre. Este o invitație la a construi cu mai multă determinare și chiar cu încăpătânare, ceea ce cu adevărat avem nevoie, ne dorim, suntem dispuși să primim în viața asta.
Nu asta face Taurul? Lucrează cu tenacitatea și încăpățânarea de care numai el este capabil, la împlinirea scopurilor sale. El cultivă. Crește. Dezvoltă. Rodește. Fară încetare. Este inepuizabil.

Aceasta este invitația pentru noi, astazi și în următoarele 28 de zile: să mobilizăm din interior acele întenții curate, să descoperim ce ne face să ne simțim bine și împliniți cu adevărat. Apoi să însuflețim tot ceea ce vrem, tot ceea ce suntem și n-am știut. Să dăm viață talentelor noastre și resurselor interioare care, puse la treabă, pot crea abundența și bună-starea pe care le-am așteptat din exterior atâta vreme și n-au venit.

Luna nouă în Taur, în casa a IX-a, cu Ascendent în Fecioară și aflată sub influența a 4 planete retrograde (Mercur, Jupiter, Saturn, Pluto)... e un apel de trezire, un îndemn de a ne vedea pe noi sursa experiențelor noastre, inclusiv a banilor, relațiilor și sănătății noastre.

Planetele retrograde ne ajută să vedem ce convingeri ne sunt dăunătoare, mai ales în ce privește realitatea financiară pe care o (re)creăm, relațiile, partenriatele, proiectele noastre cele mai dragi. Ne ajută să vedem unde am greșit în trecut și ce am putea schimba acum, ce am putea alege diferit.

Ei bine, această Luna nouă, împreună cu planetele retrograde cu care cooperează, ne sprijină să vedem toate aceste zone firave din fundația pe care am încercat să ne construim viața. Și să le intărim.
Cum? De exemplu, iubind ceea ce este viața noastră. Iubindu-ne mai mult pe noi, îngrijindu-ne mai mult de bunăstarea și bucuria noastră. Fiind blânzi cu noi și cu toti oamenii, iertând, fiind generoși și lăsând viața să curgă mai lin. Iubind pământul acesta care ne oferă absolut tot ce avem nevoie și ce visăm să experimentăm. Onorând viața și întreaga Creație așa cum este... perfectă.

Venus este stăpâna acestei Luni Noi. Si se află în Pești. În exaltare, invitându-ne la blândețe, iubire, vindecare a relațiilor. Totuși tristă că e pusă la colț de Saturn, care îi cere socoteală legat de principii încălcate sau de relații în care tindem să tăiem prea ușor din noi.

Luna nouă în Taur este și despre dragoste. Despre a iubi generos. Despre a înțelege ce vrem, pe cine iubim și ce adaugă asta vieții noastre. Sau ne face conștienți despre cum iubim. Și ne arată că, dacă iubirea lipsește în viața noastră, adică o percepem astfel, atunci poate că e cazul să ne iubim mai mult. Si să dăruim mai mult. Să fim mai generoși cu iubirea, să nu o mai cuantificăm. Astfel o creștem, o dezvoltăm...

Este și despre bani, nu atât despre numarul lor, cât despre ce înseamnă ei pentru noi. Ce valoare au, ce valoare la dăm, ce loc ocupă în prioritățile noastre, ce credem despre ei, cât de vitali i-am făcut să fie, cum îi primim, cum îi dăm... cât de ușor sau greu...

Una peste alta, această Lună nouă deschide o Lume interioară bogată și plină de resurse. Este o întoarcere la noi înșine. Un apel de trezire, o posibilitate de vindecare...
Venus ne spune ca putem vindeca și construi sănătos și prosper, acum, prin IUBIRE. Dacă ne iubim și ne dăm o șansă, dacă suntem mai blânzi, generoși, calzi, buni... ne ajutăm propriile creații să crească și relatiile să înflorească. Dacă reușim să privim și banii cu dragoste, ca și cum ei sunt doar energie în final, iar energia asta suntem noi, atunci va fi mult mai ușor să-i lăsăm să curgă în viața noastră și să-i folosim cu ușurință pentru orice avem nevoie și dorim să creăm.
Dacă ne iubim proiectele, ideile, talentele... Dacă ne uităm mai atent la tot ce putem iubi... sporim binecuvântările pentru noi și pentru întreaga lume.

O Lună nouă binecuvântată, inspirată și îmbelșugată, tuturor!

Sometimes you gotta run before you can walk

Acest mesaj are o imagine atașament.
Te rugăm să te conectezi sau să te înregistrezi pentru a-l vedea.

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Mihnea, Nick, misa23

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 5 luni - acum 4 ani 5 luni #5 de Mihnea
Replied by Mihnea on topic Luna Roz
Frumos, mulțumesc SAZ. În traducerea mea, proprie și personală:

Capitolul bani: cheltuie cu prudență. Banii nu ajung pentru tot ce vrei să faci. Dimpotrivă, ai ocazia să ajungi extrem de ușor la fundul sacului. Mai ales dacă cheltui ceva ce contribuie la întreținerea casei. Și din acest punct de vedere, nu este un moment propice pentru a cumpăra un teren sau o casă.

Capitolul love: nu e o perioadă prea bună. Relațiile au chiar tendința de a se răci. Partenerul(a) te poate înșela. Nu neapărat la modul propriu, de exemplu poți gândi ceva ce nu e chiar adevărat. O poți supraestima etc. Relațiile cu părinții se răcesc. Sau poate doar se interpune o distanță. Fizică sau nu.

Capitolul sănătate: atenție la picioare. Încălțămintea să fie comodă, mai ales dacă ai de mers mult (drumeții? călătorii ințiatice? de ce nu?) Și atenție cum pășești (luxații). Asta e valabil mai ales la mine-n grădină, cel puțin până ce astup anumite gropi și hârtoape.

Capitolul serviciu: pericol de certuri cu șefii. Ai idei originale și interesante. Din nefericire va trebui să le prezinți unui individ ce nu le agreează. Vrei ca lucrurile să meargă, dar întâi trebuie să convingi că ideile tale sunt și practice. Și oare sunt?

Alt capitol unde trebuie să fii atent(ă): drumurile cu mașina. Mergi încet. Este o lună caracterizată prin repezeală. Mișcările sunt rapide. Pașii grăbiți. Discuțiile sunt mai gesticulate decât de obicei. Energie în mișcare. Dacă nu ai un maxim de atenție și dacă te grăbești prea tare se pot produce accidente. Grăbește-te încet.

Just go down the rabbit hole.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: gallardo, Nick, misa23

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 ani 5 luni #6 de gallardo
Replied by gallardo on topic Luna Roz
Frumoasa traducere Mihnea :ms:

Mi-a placut in special finalul :

FESTINA LENTE! (lat.) grăbește-te încet! – Suetoniu, „De vita XII Caesarum”.
Cuvinte atribuite lui August. Rezultatele bune se obțin fără a te pripi.


Traducerea mea ar suna cam asa :

LUCRURILE BUNE VIN LA CEI CARE ASTEAPTA

Eu o numesc ,,filozofia paianjenului,,....

Sometimes you gotta run before you can walk
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Mihnea, Nick

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.135 secunde
Motorizat de Forum Kunena